Het World Economic Forum (WEF) zal nog een cyberaanval simulatie organiseren: een voorbereiding op een cyberpandemie, die volgens oprichter Klaus Schwab nog erger zal blijken te zijn dan de huidige wereldwijde crisis.
De SolarWinds-hack diende als een wake-up call voor de kwetsbaarheden in een supply chain-aanval, die nog steeds aanwezig zijn in openbare en particuliere organisaties. Het diende ook als een waarschuwing, dat de volgende aanval exponentieel erger kan zijn, als het zich verspreidt via elk apparaat dat verbonden is met het internet.
“Een cyberaanval met COVID-achtige kenmerken zou zich sneller en verder verspreiden dan welk biologisch virus dan ook. Het voortplantingspercentage zou ongeveer 10 keer hoger zijn dan wat we hebben meegemaakt met het Coronavirus.” – WEF
Dit jaar simuleert Cyber Polygon 2021 een fictieve cyberaanval, waarbij deelnemers uit tientallen landen reageren op een gerichte supply chain-aanval op een bedrijfsecosysteem in realtime! Deze zal plaatsvinden op 9 juli 2021.
A cyber-attack with COVID-like characteristics?
Een verwachte cyberpandemie
In zijn welkomstwoord op Cyber Polygon 2020 waarschuwde Schwab al voor een aanstaande cyberpandemie, die erger zou zijn dan de huidige wereldwijde crisis. De COVID-19 crisis zou in dit opzicht slechts worden gezien als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval, zei hij.
Wat gebeurt er als ze ons systeem plat gaan leggen?
Terwijl de digitale wereld onze fysieke en biologische werelden binnendringt, kan een effectieve cyberaanval alles wat met het internet verbonden is in gevaar brengen, waaronder:
*Medische hulpmiddelen die mensen in leven houden
*Het Internet of Things (IoT) ecosysteem van verbonden apparaten die slimme huizen controleren (camera’s, microfoons, sensoren, enz.)
*Het Internet of Bodies (IoB) ecosysteem van digitaal verbonden mensen
*Wereldwijde financiële systemen
*Energiesystemen
*Waterzuiveringsinstallaties
*IT-systemen van de overheid
*Militaire en Defensie-infrastructuur
*En meer
Onnodig te zeggen dat een cyberpandemie bijna alle aspecten van de samenleving zou verwoesten.
De duivel zit echter in de details, en de daarop volgende oplossingen, die worden aanbevolen voor een cyberpandemie, kunnen nog veel schadelijker zijn voor de individuele vrijheid dan de cyberaanval zelf.
Als de resultaten van eerdere pandemie simulaties een indicatie zijn van wat de samenleving te wachten staat, dan kunnen de bevindingen en het beleid van Cyber Polygon 2021 in de zeer nabije toekomst een reële maatschappelijke impact hebben!
Bijvoorbeeld, veel scenario’s, die werden uitgespeeld in de fictieve pandemie simulaties, kwamen reeds tot leven:
*Overheden die wereldwijd lockdowns opleggen
*De ineenstorting van veel industrieën
*Toenemend wantrouwen tussen overheden en burgers
*Een grotere acceptatie van biometrische bewakingstechnologieën
*Censuur op social media in naam van het bestrijden van ‘desinformatie’
*De wens om communicatiekanalen te overspoelen met ‘gezaghebbende’ bronnen
*Massale werkloosheid
*Rellen op straat
*En nog veel meer!
Toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 11 maart 2020 het Coronavirus tot pandemie verklaarde, gingen regeringen over de hele wereld op slot, wat verwoestende gevolgen had voor de economie. Veel van deze scenario’s waren echter al voorzien in eerdere simulaties, en toch kwamen ze allemaal uit!
Zal Cyber Polygon 2021 net zo profetisch blijken te zijn voor de digitale wereld?
De globalisten bereiden de weg voor de Grote Reset, en jawel, met cyberaanvallen op grote financiële instellingen en onze toeleveringsketen.
De belangrijkste boodschap van het WEF en andere internationale platforms is, dat de beveiliging van de toeleveringsketen in 2021 een groot cyberveiligheidsprobleem moet worden.
De website van het WEF waarschuwt onheilspellend, dat één enkele kwetsbare link voldoende is om het hele systeem plat te leggen, net als het domino-effect!
En het voegt eraan toe, dat Cyber Polygon 2021 de toeschouwers en deelnemers in staat zal stellen, om hun cybergeletterdheid en veerkracht van hun organisaties te verbeteren, en te leren om cyberdreigingen op alle niveaus af te weren.
Bron: