Na deze speech was Hugo de Jonge als een losgelaten ballon het raam uitgevlogen… op zijn schoenen na

Luister wat deze Nederlandse politicus te zeggen heeft over de politieke hypocrisie. Dit wil u niet missen en is erg humorvol. Ik vond het te komisch om het niet even hier te melden. 

Neuroloog Jan Bonte was zó onder de indruk van het optreden van het Kamerlid, Wybren van Haga, dat hij op Twitter schreef: “Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar.” En hij voegde eraan toe:

“Na deze speech stonden alleen de schoenen van Hugo de Jonge nog in de Tweede Kamer. Zelf is hij als een losgelaten ballon het raam uitgevlogen.”

 

 

Wybren van Haga meldde zich donderdag achter de spreekstoel van de Tweede Kamer tijdens het Coronadebat. Hier volgen enkele van zijn uitspraken:

“Nederland zit vol met dikke burgemeesters, die strijden om wie zich het best aan de Coronamaatregelen houdt. Ongekozen bestuurders, die met grote bogen om elkaar heen lopen, en zich tooien met zo groot mogelijke mondkapjes, als pauwen in een paringsdans, vastberaden om de ander te laten zien hoezeer zij deugen.”

“Maar ondertussen hebben mensen naar de cijfers gekeken… weldenkende mensen, die hun normale leven weer hebben opgepakt… We zijn niet bang meer en we geloven de Coronamodellen van het RIVM, en de fabeltjes van het kabinet over de derde golf en de Britse variant, niet meer. De leugens zijn ontkracht, onwaarheden zijn ontmaskerd, en het falen van dit kabinet ligt open en bloot op straat.”

En hij zei, dat het bijzondere is dat de politieke elite er ook niet meer in gelooft!

“In Parijs worden voor diezelfde mensen, die het volk knechten, Coronavrije diners georganiseerd met kaviaar en champagne. En in Nederland doen onze leiders alleen voor de camera een mondkapje op, en ze vieren hun bruiloft gewoon in oude stijl. En de ministers van Volksgezondheid en Justitie eten iedere week vrolijk hun buikje vol, samen met 50 burgemeesters tijdens het Veiligheidsberaad in Utrecht, waarbij gezellig gekeuveld wordt over welke vrijheidsberovingen ze nu weer aan het volk zullen opleggen…”

Het FVD-Kamerlid haalde ook fel uit naar de Coronaminister:

“De Jonge zette laatst een half miljoen Nederlanders weg als wappies! En hij zei, dat hij ons geluid in de Tweede Kamer gevaarlijk vindt voor de volksgezondheid. Woedend nam hij mij hier de maat, na een vraag over de bijwerkingen van vaccinaties, om vervolgens, lijdend aan ‘statisticitis’, met de staart tussen de benen, te stoppen met het AstraZeneca, vanwege bijwerkingen, die hij eerder nog bagatelliseerde als nepnieuws…”

“Deze minister gokte op de verkeerde vaccins, ontkende de bijwerkingen, zwabberde met betrekking tot het vaccineren, en heeft nu tot overmaat van ramp AstraZeneca voor mensen onder de 60 jaar stopgezet, omdat dit vaccin een ernstige vorm van trombose kan veroorzaken,” vervolgde Van Haga.

“We zitten nog steeds midden in een crisis, niet door een virus, maar wel door het catastrofale beleid van deze minister!” benadrukte Van Haga.

Hij deed een oproep aan premier Rutte: “Dit is het moment om leiderschap te tonen. Ontsla deze falende minister van Volksgezondheid…”

 

Politiek spel

Begrijp me alstublieft goed… ik heb niets, maar dan ook niets met politiek van doen, met links noch rechts, ik geloof niet in stemmen, en zie het alles slechts als een politiek spel, om de burgers zoet te houden. Vraag jezelf ook eens af, waarom Wybren van Haga nog steeds in de politiek getolereerd wordt en er deel van uitmaakt na al die jaren.

Ik vond het jammer dat ik nog geen afbeelding kon vinden van de heer De Jonge, wegvliegend als een ballon……. grapje! ?

 

You may also like