Selenium blijkt krachtig medicijn tegen kanker (reposted)

Eén van de meest effectieve biologische wapens tegen kanker is, zoals met veel gezonde producten, iets waar we juist niet meer genoeg van binnenkrijgen. Verschillende studies hebben aangetoond, dat het mineraal selenium een effectief middel is in het bestrijden van verschillende soorten kanker. 

Er zijn maar weinig mensen, die de aanbevolen dosis van 200 microgram per dag binnenkrijgen. De meeste mensen krijgen tegenwoordig slechts (hooguit) tussen de 60 en 100 microgram per dag binnen uit hun voedsel. Seleniumsupplementen kunnen dit tekort echter aanvullen.

Selenium in de geneeskunde

Selenium werd voor het eerst in de geneeskunde gebruikt als een middel tegen roos, maar tegenwoordig weten we veel meer over dit mineraal. Onderzoek wijst uit, dat selenium de aanmaak van vrije radicalen in het lichaam blokkeert, vooral als het samen met vitamine C, vitamine E en bètacaroteen wordt ingenomen. Vrije radicalen kunnen het DNA beschadigen, waardoor er degeneratieve veranderingen in de cellen plaatsvinden. Deze veranderingen leiden tot kanker.

Selenium tegen kanker

Selenium houdt ook de reproductie van beschadigde DNA-moleculen tegen. Met andere woorden, selenium stopt de ontwikkeling van tumoren! “Het draagt bij aan het afsterven van (pre-)kankercellen. Deze afbraak begint voordat de cellen zich vermenigvuldigen, en stopt de kanker dus al voordat deze is begonnen”, zegt Dr. James Howenstine in ‘A Physician’s Guide to Natural Health Products That Work’.

Selenium vermindert giftigheid van chemo…

Naast het voorkomen van de ziekte, helpt selenium ook bij het terugdringen ervan bij kankerpatiënten. Volgens de Life Extension Foundation kan het gebruik van selenium, in combinatie met vitamine A en E tijdens chemotherapie, de giftigheid van eventuele chemotherapie-medicijnen verminderen. Het mineraal helpt ook “de effectiviteit van de chemokuur te verhogen, terwijl het de schade aan goede cellen terugdringt. Begrijp me goed, ik ben absoluut geen voorstander van chemo!

Een onderzoek door Dr. Larry Clark van de Univerity of Arizona uit 1962 liet zien, hoe effectief selenium kan zijn in de bescherming tegen kanker. Uit zijn onderzoek onder 1300 ouderen, van wie de ene helft selenium en de andere helft een placebo kreeg, bleek dat het aantal kankergevallen in de eerste groep met 42 procent afnam in vergelijking met de placebo groep. Ook werd het aantal personen in de eerste groep, dat door kanker overleed, bijna gehalveerd.

Met name prostaat-, darm- en longkanker

Selenium beschermt tegen allerlei soorten kanker, maar het helpt vooral tegen prostaat-, darm- en longkanker.

Selenium bijna niet meer in ons voedsel!

Hoewel een extreme hoeveelheid aan selenium giftig is, heeft onderzoek uitgewezen dat de meerderheid van de bevolking niet genoeg van dit essentiële mineraal binnenkrijgt, eenvoudig omdat het al vele jaren niet meer in onze bodem zit. Big Pharma en Google, etc., echter zullen u echter het tegendeel willen wijsmaken.

Hoe kunnen we onze inname dan verhogen?

Er zijn een paar goede voedingsbronnen: het zit bijvoorbeeld in champignons, eierdooiers, zeevruchten, gevogelte, nieren, lever en spiervlees. Ook verschillende soorten groenten, waaronder knoflook, uien, broccoli, asperges en tomaten, maar ook meergranen producten en zaden bevatten selenium…. maar nog steeds niet voldoende!
Een nadeel is namelijk, dat de hoeveelheid selenium in groenten en zaden afhangt van de hoeveelheid selenium in de grond. Daarom is het voor de gemiddelde consument moeilijk om te weten, hoeveel van het mineraal er eigenlijk wordt ingenomen.

Woonplaats en productieproces van grote invloed op onze voeding

“De hoeveelheid selenium in ons voedsel hangt grotendeels af van de hoeveelheid vulkanische as in de grond, waarin het wordt verbouwd, waarbij grotere hoeveelheden vulkanische as voor grotere hoeveelheden selenium zorgen. Grond dat door zeewater geïrrigeerd is, bevat ook hogere gehalten selenium”, schrijft Sue Gebo in ‘What’s Left to Eat’. Het Aziatische voedsel bevat bijvoorbeeld vier maal zoveel selenium als het gemiddelde Westerse voedsel.

Nog een reden waarom het moeilijker is om meer selenium binnen te krijgen, is het productieproces, waar het voedsel doorheen gaat voordat het in de winkel komt te liggen. Zo zegt Mindell, dat er bij de productie van witte bloem een groot deel selenium uit de tarwe verloren gaat. Een manier om meer selenium in je dieet te krijgen, is het eten van organisch geteeld voedsel, waarvan sommige onderzoeken hebben uitgewezen dat het meer selenium, bètacaroteen en vitamine E bevat.

Seleniumsupplementen

Een veel betere manier om je selenium-inname te verhogen, is daarom het toevoegen van supplementen aan je normale dieet. Mindell is vóór het gebruik van supplementen: “Het innemen van seleniumsupplementen is, naast het eten van voedsel dat rijk is aan selenium, een goede bescherming tegen ziekte.” Als je liever geen pillen slikt, heeft Dr. Andrew Weil nog een goede tip: het eten van één paranoot – afkomstig uit de seleniumrijke gronden van centraal Brazilië! – bevat 120 micogram selenium. Dat komt al dichter bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 microgram!

Beter humeur

Volgens onderzoek heeft selenium nog een ander positief effect: het verbetert de gemoedstoestand. Mensen die niet genoeg voedsel met selenium eten, zijn vaak chagrijniger dan mensen met een hoge inname.

 

Zie ook:

Selenium Can Help Combat COVID

 

Bron:

Eindtijdnieuws.blogspot.com

You may also like