Europese voedingsindustrie luidt de noodklok: ‘Geen energie betekent geen voedsel’

‘De situatie is zeer kritiek; het is 5 voor 12.’ Donderdag gingen de lichten al uit in duizenden bakkerijen in Noord-Duitsland, en de EU eist beheer van militaire bevoorrading op in geval van nood.

Eindtijdnieuws.com
14 september 2022

 

De Europese levensmiddelenindustrie luidde afgelopen week de noodklok, schrijft de Maçonnieke Free West Media website…

In een recente verklaring waarschuwen bedrijven uit de Europese agro-voedingsindustrie nu voor fabriekssluitingen en knelpunten in de bevoorrading als gevolg van de (gefabriceerde) energiecrisis.
In de gezamenlijke verklaring, die donderdag werd vrijgegeven, waarschuwen FoodDrinkEurope, de EU-boerenvereniging COPA-COGECA, en de EU-vereniging van primaire voedselverwerkers, dat sommige bedrijven binnenkort hun productie zouden kunnen stopzetten. De eersten, die getroffen zullen worden, zijn kleine en middelgrote bedrijven, vooral die in energie-intensieve sectoren, zoals de bakker, de groenteverwerking en de zuivel.

“Zolang de onzekerheid aanhoudt, zal de druk op de bedrijven toenemen, om, ofwel personeel te ontslaan, de activiteiten in te perken, of – in het ergste geval – helemaal failliet te gaan”, waarschuwde Dirk Jacobs, algemeen directeur van FoodDrinkEurope, waarbij hij benadrukte:

“Geen energie betekent geen eten!”

 

Volgens de vereniging lopen 4 op de 10 voedingsbedrijven in België het risico failliet te gaan bij een nieuwe economische tegenslag. “De situatie is zeer nijpend voor onze sector; het is vijf voor twaalf”, zei Jacobs.

Duizenden bakkerijen failliet

Donderdag gingen de lichten uit in duizenden bakkerijen in Noord-Duitsland, waarbij over de hele linie faillissementen worden gevreesd, allemaal als gevolg van de krankzinnige energieprijzen! Dit deed met name de wenkbrauwen fronsen, omdat de regerende verkeerslichtcoalitie besloten had tot een groot hulppakket.

De bakkersbranche bevindt zich ‘in een kosten-tsunami’, en gaat ‘extreem moeilijke maanden’ tegemoet, zei de woordvoerster van de Centrale Vereniging van Duitse Bakkers in Berlijn.

EU eist beheer van de militaire bevoorrading op in geval van nood

Niet alleen de regeringen van vele EU-staten, maar ook de Europese Commissie, bereidt zich blijkbaar voor op een ‘zeer onaangename herfst’: de Commissie eist nu noodbevoegdheden op, waaronder het beheer van de militaire bevoorrading in geval van nood. Dit blijkt uit interne documenten van de EU-Commissie, waarover het persbureau Reuters berichtte.

Bepaalde bedrijven kunnen gedwongen worden…

De buitengewone bevoegdheden van de Commissie zorgen onder meer voor dirigistisch beheer van de Europese economie! Ja, bepaalde bedrijven zouden in de toekomst zelfs gedwongen kunnen worden om essentiële producten te produceren, en voor bepaalde goederen zouden voorraden kunnen worden besteld. Overtreders, die niet willen meewerken, zouden een boete kunnen krijgen.

Het plan, getiteld: ‘Common Market Emergency Instrument’, vertaald in het Nederlands:

‘Noodinstrument voor de Gemeenschappelijke Markt’, zou volgens Reuters op 13 september worden onthuld. Het is bedoeld om te reageren op de bevoorradingscrises als gevolg van de ‘Convid plandemie’ en de georkestreerde oorlog in Oekraïne.
De Commissie zou de EU lidstaten kunnen vragen, om hun toeleveringsketens te herstructureren, en de bevoorrading of productie van de benodigde producten zo spoedig mogelijk te vergroten. Daartoe kan het ook de ombouw of uitbreiding van bestaande productiecapaciteiten voorschrijven, en de voorkeur gaan geven aan bepaalde, specifieke producten.

Bangmakerij aan het adres van bedrijven, die wellicht de waarheid willen vertellen
Bedrijven, die ‘valse of misleidende’ informatie verstrekken, kunnen een boete krijgen van maximaal € 300.000. Nu, we weten inmiddels wat de MSM bedoelt met deze zogenaamde ‘misleidende informatie’, nietwaar? Wie zich niet aan deze instructies houdt, krijgt een boete van 1,5 procent van de dagelijkse omzet per dag, vervolgt de bangmakerij om zich uit te spreken.

Dit soort plannen doet ons denken aan de invoering van staatsinterventie… de ‘Great Reset’.

 

Therefore, be prepared and don’t be scared!

 

Bron:

European food industry warns: ‘No energy means no food’

You may also like