De gevaren van voedselbestraling, wat ze je niet willen vertellen

Voedseldoorstraling of -bestraling: wat het is, wat het doet en hoe deze driekwart eeuw-oude technologie de voedselvoorziening beïnvloedt en muteert.

Eindtijdnieuws.com
5 oktober 2023

 

De voedselbestralingsmarkt groeit enorm, maar wat zijn de effecten op onze gezondheid?
Bestralen van voedsel wordt momenteel in meer dan 60 landen toegestaan. Per land zijn de regels hiervoor anders, zoals de stralingsdosering en het soort voedsel dat bestraalt mag worden. Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 500.000 ton voedsel verwerkt.

Voedselbestraling is geen nieuwe technologie

Het idee om bestraling te gebruiken om micro-organismen in voedsel te vernietigen, is mogelijk al in 1895 ontstaan, kort nadat radioactiviteit was ontdekt.

Ooit de koelkast geopend om een vergeten appel of groente te vinden, die je er al wat langer geleden in hebt gelegd, en die er nog net zo ongerept uitziet als op de dag dat hij je keuken binnenkwam? Ooit gemerkt dat biologisch fruit en groente sneller bederven dan ander voedsel? Daar is een reden voor, je voedsel is mogelijk gedoseerd met straling. Dat klinkt niet goed en dat is het ook niet. Hier volgen enkele redenen en gevaren van voedselbestraling.

Voedselbestraling reeds lang geleden goedgekeurd…

Voedselbestraling, eind jaren ‘80 goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), is het proces waarbij voedsel door een energieveld wordt geleid, zodat het een gecontroleerde stralingsdosis absorbeert, die uiteindelijk de chemie van het voedsel verandert. De drie belangrijkste bronnen zijn: gammastralen, elektronenbundels en röntgenstralen (x-rays).
Tijdens het bestralen van voedsel middels gammastralen, bijvoorbeeld, wordt de stof in een kamer getrokken met massieve betonnen muren, die voorkomen dat de stralen ontsnappen, zodat het voedsel voor een bepaalde tijd aan de stralen wordt blootgesteld.

De nieuwste technologie is röntgenbestraling

Hierbij wordt gebruikgemaakt van een krachtigere versie van de röntgentoestellen, die ook in ziekenhuizen en tandartspraktijken worden gebruikt. Een bundel elektronen wordt op een dunne plaat van goud of een ander metaal gericht, waardoor een stroom röntgenstralen ontstaat, die er aan de andere kant weer uitkomt. Röntgenstralen kunnen door dik voedsel heen gaan, en vereisen een zware afscherming voor de veiligheid! Het apparaat kan aan- en uitgezet worden, en er komen geen radioactieve stoffen aan te pas. Sinds 1996 heeft de wereld vier commerciële röntgenbestralingstoestellen gezien. De stralingsdosis varieert afhankelijk van het soort voedsel. Volgens het Environmental Protection Agency is de limiet voor de meeste voedingsmiddelen minder dan 10 kiloGray. Dit was het geval in 2007. De FDA stelt stralingslimieten vast voor specifieke soorten voedsel, zoals 1 kiloGray voor fruit, 3 kiloGray voor gevogelte en 30 kiloGray voor kruiden en specerijen.
Nu, gecontroleerd of niet, en ‘goedgekeurd’ of niet, het is en blijft gevaarlijk voor de volksgezondheid!

Hoewel de regelgeving van de overheid over bestraald voedsel per land sterk verschilt, zijn internationale experts het er over het algemeen over eens dat voedsel, dat is blootgesteld aan minder dan 10 kilogray (kGy) [energie] ‘veilig’ is voor consumptie – maar betekent dat ook dat dit radioactief modificeren gezond is? Het antwoord is Nee! Desondanks is er een hoge acceptatie onder de hedendaagse consument, omdat men gehersenspoeld wordt, mede door de CONVID plandemie.

 

Welk voedsel wordt onder meer bestraald?

Rundvlees en varkensvlees

Gevogelte, zoals kippenvlees

Hotdogs en vleeswaren

Schaaldieren (bijvoorbeeld kreeft, garnalen en krab)

Verse en gedroogde vis en visproducten

Schelpdieren – weekdieren (bijvoorbeeld oesters, kokkels, mosselen en sint-jakobsschelpen)

 Verse groenten en fruit, zoals aardbeien (‘gifbommetjes’)

Sla, zoals ijsbergsla, en spinazie

Bevroren groente en fruit

Gedroogde en gevriesdroogde groente en fruit

Peulvruchten

Aardappelen, yams (broodwortelen), knoflook en uien

Voedingsmiddelen die suiker en zuur bevatten, zoals vruchtensap

Wijnen, waarvan de druiven bestraald werden

Zaden voor kiemen (bijvoorbeeld voor alfalfaspruiten)

Noten

Eieren en eierproducten

Droge voedingsmiddelen, zoals kruiden, specerijen, smaakmakers

Voedingssupplementen en soepen en sauzen

Granen en graanvlokken, zoals tarwe en tarwemeel

Koffie en koffiebonen

Thee, zoals groene thee, yerba mate en kamille thee

Gedehydrateerde enzymen

NASA- en Ziekenhuisvoedsel

‘Astronautenvoedsel’

Voedselverpakkingsmateriaal

Je leest het goed! Zelfs kiemzaden kunnen bestraald zijn, onder de valse noemers ‘voedselveiligheid’ en ‘duurzaamheid’, en ‘goed voor het milieu’, etc. Persoonlijk heb ik een keer meegemaakt, dat een zak vol met waterkerszaden, speciaal gekocht voor het kiemen van kiemgroente, totaal niet kiemde, zelfs niet een! Al die tijd heb ik me afgevraagd, wat de ‘behandeling’ was van het product. Nu weet ik de mogelijke oorzaak.

Bestraald verpakkingsmateriaal inclusief voedingsmiddelen
Gebleken is dat het toepassen van bestraling op voorverpakt voedsel invloed heeft op de voedingsmiddelen, door chemische veranderingen teweeg te brengen in het voedselverpakkingsmateriaal, dat vervolgens in het voedsel migreert!

Welke voedingsmiddelen worden het meest bestraald?
Specerijen, kruiden en smaakmakers behoren tot de voedselproducten, die wereldwijd het vaakst worden bestraald. 

 

Hoe weet ik of mijn voedsel is bestraald? 

Kun je het weten via het etiket?

De FDA vereist dat behandelde voedingsmiddelen het internationale Radura-logo dragen, samen met de verklaring ‘behandeld met straling’, of ‘behandeld door bestraling’. De vraag is, gebeurt dit ook?
Let op! De FDA vereist niet dat afzonderlijke ingrediënten in voedingsmiddelen met meerdere ingrediënten (bijvoorbeeld specerijen) worden geëtiketteerd.
Wees je er ook bewust van: op vers fruit en groenten bestaan dergelijke etiketten niet! Bovendien identificeert de etikettering geen vitaminearme voedingsmiddelen als gevolg van bestraling, of dat er bestraalde ingrediënten in samengestelde, of niet-bestraalde hele, voedingsmiddelen zitten.
Bestraalde voedingsmiddelen van restaurants of instellingen behoeven ook geen etikettering. Ook valt de etikettering niet altijd op, omdat de tekst niet groter hoeft te zijn dan die van de ingrediëntenlijst!

Doorstralingsetikettering is niet van toepassing op biologisch voedsel, wat wettelijk niet mag worden doorstraald.

Het afzwakken van ‘bestraling’ op het etiket

In 2007 stelde de FDA voor om de etiketteringsregelgeving voor voedingsmiddelen, die zijn goedgekeurd voor doorstraling te herzien. De FDA zou de termen ‘elektronisch gepasteuriseerd’ of ‘koud gepasteuriseerd’ in plaats van ‘bestraald’ nu toestaan, mits de consument op de hoogte zou worden gesteld dat het gebruikte bestralingsproces voldeed aan de ‘criteria’. Maar gebeurt dit informeren van de onwetende burger ook?
De FDA doet er alles aan om de term ‘elektronisch gepasteuriseerd’ zelfs af te schaffen! Wij als consument willen toch duidelijke informatie over de vraag of ons voedsel wel of niet is doorstraald, nietwaar?

Opnieuw verpakt, betekent geen etiket!

Als een product doorstraald is, moet dat in principe ook vermeld worden op het etiket. Die verplichting geldt echter niet meer als het product uit z’n originele verpakking gehaald is, en verwerkt wordt in een nieuw product (verpakking)! Daar zal dus niet op staan dat een ingrediënt bestraald is. Dus is de kans groot dat we eigenlijk meer bestraald voedsel eten dan we denken! Producenten zijn helaas niet geneigd om dat allemaal altijd te vermelden op het etiket.

Voedselbestraling wordt sinds de jaren ‘50 voortdurend getest

Ook agentschappen van de EU, Japan en China keuren het gebruik ervan allemaal goed. Maar zijn die ‘tests’ wel betrouwbaar? En hoe zit het met de overige werelddelen?

Noord-Amerika loopt voorop in het bestralen van voedsel (2016)

De VS bestraalt minimaal bewerkt voedsel, waaronder rundvlees, varkensvlees, gevogelte, zeevruchten, eieren, fruit en groenten, kiemzaden, kruiden en specerijen. In Canada gaat het om tarwe, aardappelen, uien, kruiden en specerijen, terwijl Health Canada overweegt om rundvlees aan de lijst toe te voegen. Maar hoe staat het ervoor in 2023?

 

Waarom voedselbestraling?

1 Conservering, waardoor het winstgevender wordt voor supermarkten, omdat het langer in de schappen blijft liggen.
2  Sterilisatie, vertraging van de natuurlijke scheutvorming en rijping (daarom lijken bepaalde vruchten en groenten, zoals avocado’s, tomaten en mango’s, nooit te rijpen) en bestrijding van mogelijke door voedsel overgedragen ziekten. Toch worden met dit proces voorgevormde gifstoffen, zoals die van C. botulinum, niet uitgeroeid, dus consumenten moeten hun voedsel nog steeds koken, koelen en op de juiste manier behandelen, om ervoor te zorgen dat ze niet ziek worden.

Voedselbestraling ‘veilig en heilzaam’?

Natuurlijk beweren veel instanties, waaronder de WHO, FDA en het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), etc., dat bestraling van voedsel niet alleen veilig is, maar ook heilzaam. Zoals vermeld in een boek van JF Diehl uit 1995, hebben honderden studies op proefdieren geen significante toxiciteit of ontwikkeling van chromosomale afwijkingen aangetoond. Werkelijk?
Mensen uit de industrie beweren, dat bestraling het voedsel op dezelfde manier beïnvloedt als andere behandelingen, zoals inblikken, roken en hittepasteurisatie. Eventueel verlies van voedingsstoffen, beweren ze, is ook vergelijkbaar met dat van andere bewerkingen. Maar willen we bij verse groenten en fruit echt aan ‘bewerkt voedsel’ denken?

 

Het grote gevaar van voedselbestraling

Bestraling is een technologie, die geen residu achterlaat in voedselproducten, en het DNA van micro-organismen vernietigt, om te voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen. Wanneer je voedsel bestraalt, heb je een effect op micro-organismen, vanwege hun effecten op DNA en celmembranen. Fotonen, elektronen of röntgenstralen treffen de celmembranen en het DNA; ze beschadigen beide! In plantencellen is DNA niet nodig voor de voortplanting, dus schade aan DNA is niet relevant, zo redeneren zij. Maar in bacteriële cellen is DNA essentieel voor vermenigvuldiging. Wanneer energie het DNA raakt en er breuken in de enkel- of dubbelstrengs optreden, is het DNA te beschadigd en kan het zichzelf niet herstellen, waardoor de cel sterft.
Dat wat je eet, is dus dood, en hoogstwaarschijnlijk ook gemuteerd.

 

De effecten van voedselbestraling

Geur, kleur, smaak en samenstelling

De bestraling heeft effect op de zichtbare kwaliteit van voedsel. Het verandert de geur, kleur, textuur en zelfs de smaak van veel vlees en groenten, zelfs in lichte mate. Ook de smaak van zuivelproducten wordt aangetast, en het weefsel van fruit wordt door bestraling zachter gemaakt, zoals van nectarines en perziken. Als je denkt, ‘wat smaakt mijn banaan toch vreemd of vies’, dan is het heel goed mogelijk dat dit komt door bestraling en wat al niet meer! Als je merkt dat gekochte kruiden en kruidenpoeders geen effect op je gezondheid hebben, en verse kruiden wel degelijk, dan weet je nu de mogelijke oorzaak.

Vitaminegehalte

Wat de voedingskwaliteit betreft, heeft bestraling ook invloed op het vitaminegehalte. De mate van vitamineverlies hangt af van de bestralingsdosis, temperatuur, voedseltype en zuurstofniveau. Maar terwijl voorstanders de verliezen vergelijken met die van andere voedselbehandelingen, maken sceptici zich zorgen over cumulatieve verliezen. Dat wil zeggen, ze maken zich zorgen dat tussen bestraling, voedsel dat lang wordt bewaard, en koken, de uitputting van voedingsstoffen accumuleert! En voortdurende consumptie van voedsel met een tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot voedings- en vitaminetekorten.

Maskering van de geur van reeds bedorven voedsel, en nog veel meer

Een ander punt van zorg is, dat bestraling bacteriën kan doden, die waarschuwende geuren voor ons produceren in bedorven voedsel, waardoor consumenten denken dat hun voedsel nog veilig is om te eten! Over het maskeren van andere problemen gesproken: bestraling verwijdert onvoldoende het voedsel, dat besmet is door onhygiënische productielijnen (inclusief besmetting door ontlasting), of voedsel, dat vol zit met pesticiden, antibiotica, hormonen, landbouwchemicaliën en andere gifstoffen.

Blootstelling aan straling

Werknemers in doorstralingsinstallaties lopen altijd het risico om per ongeluk aan straling blootgesteld te worden, terwijl ongelukken in fabrieken reeds radioactieve lozingen hebben veroorzaakt, wat heeft geleid tot besmetting van lokale land- en watervoorraden. Deze praktijk heeft ook de neiging om de lokale productie en kleine boeren te schaden, terwijl het de elitaire multinationals bevoordeelt, omdat lang houdbaar, bestraald voedsel nu eenmaal verder verscheept kan worden, ja, zelfs als het minder goed smaakt en minder voedingswaarde heeft.

Ontstaan van vreemde stoffen in bestraald voedsel

Daarnaast wijzen critici op het ontstaan van radiolytische producten (uit elkaar gevallen moleculen ofwel chemische ontleding, tal van nieuwe vreemde stoffen, als gevolg van straling), die uniek zijn voor bestraald voedsel, de zogenaamde unieke radiolytische producten (URP’s). Met name 2-alkylcyclobutanon (2-ACB) en 2-dodecylcyclobutanon (2-DCB) worden alleen geproduceerd in bestraald vet voedsel. Volgens meerdere onderzoeken kunnen deze URP’s toxisch zijn en tumoren (kanker!) bevorderen. Bovendien is gebleken, dat specifiek 2-DCB in hoge doses ons DNA en RNA beschadigt. Dit bleek uit onderzoek met ratten; in de dikke darmcellen van ratten bleek hun DNA beschadigd te zijn.

Het grote gevaar: de FDA zelf

Bij het legaliseren van voedselbestraling heeft de FDA geen stralingsniveau vastgesteld, waaraan voedsel kan worden blootgesteld en dat nog steeds veilig is voor menselijke consumptie, zoals de federale wetgeving vereist.
Vertrouwen we de FDA, en ook de CDC? En vertrouwen we Google, die bestraling over het algemeen goedpraat en goedkeurt? Absoluut niet! Zo ook WikipediA, gerund door de Illuminati, niet.
Bij het legaliseren van bestraling van voedsel baseerde de FDA zich op laboratoriumonderzoek, dat niet voldeed aan de moderne wetenschappelijke protocollen, die de federale wet vereist.

Onderzoek dat dateert uit de jaren ‘50 heeft een breed scala aan problemen aan het licht gebracht bij dieren, die bestraald voedsel aten, waaronder vroegtijdige dood, een zeldzame vorm van kanker, voortplantingsproblemen, chromosoomafwijkingen, leverschade, lage gewichtstoename en vitaminetekorten!
Bestraling kan de meeste bacteriën in voedsel doden, maar doet dus niets om de uitwerpselen, urine, pus en braaksel te verwijderen, die vaak rundvlees, varkensvlees, kip en ander vlees besmetten. Bestraling doodt ook de ziekteverwekker, die de gekkekoeienziekte veroorzaakt, niet.

Bestraling vernietigt wel de broodnodige vitamines, eiwitten, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen in ons voedsel – vaak aanzienlijk! Bijvoorbeeld, voedselbestraling vernietigt maar liefst 80 procent van de vitamine A in eieren, en de helft van bètacaroteen in sinaasappelsap! Straling is een van de meest destructieve krachten in de natuur, en wetenschappelijke studies hebben gedocumenteerd dat bestraling de voedingswaarde van voedingsmiddelen dramatisch kan verlagen, met name vitamine A en foliumzuur, een essentiële B-vitamine.
Verder, varkensvlees kan rood worden; rundvlees kan ruiken als een natte hond. Fruit en groenten kunnen papperig worden en vies smaken. Eieren kunnen hun kleur verliezen en vloeibaar worden…
Ja, voedselbestraling verstoort de chemische samenstelling van alles wat op haar pad komt!

 

Voedselbestralingsmarkt

De voedselbestralingsmarkt zal naar verwachting groeien met 6% en tot 2033 een waarde van US$ 540,9 miljoen bereiken!

Er wordt voorspeld dat de markt voor voedselbestraling in 2023 een waarde van 312 miljoen dollar zal hebben. Aanvankelijk groeide de wereldmarkt met 3,3% tussen 2018 en 2022…. Oh, how they love their numbers! En zo wordt de doorstraling van voedsel wereldwijd steeds wijdverspreider.

Het gevaarlijke en onstabiele Cesium-137

Sommige bestralingsinstallaties gebruiken tegenwoordig Cesium-137, een hoogradioactief afvalmateriaal, dat overblijft van de productie van kernwapens. Dit materiaal is gevaarlijk en onstabiel! In 1988 leidde een Cesium-137 lek in de buurt van Atlanta tot een door de belastingbetaler gefinancierde schoonmaak van 30 miljoen dollar.

Voedselbestraling heeft al een groot aantal boeren en veeboeren gedwongen hun bedrijf te sluiten, de diversiteit van producten op de markt verminderd, lokale economieën in ontwikkelingslanden ontwricht en Amerikaanse boeren en veeboeren op een groot economisch nadeel gezet.

 

Wat ons niet wordt verteld…

Bijvoorbeeld, waarom stoppen de verslagen hier?

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over voedsel en voedselingrediënten behandeld met ioniserende straling voor de jaren 2018-2019

Bovendien, bij de bestraling van voedsel wordt gebruik gemaakt van hoogenergetische gammastralen, elektronenstralen of röntgenstralen (die allemaal miljoenen keren krachtiger zijn dan standaard medische röntgenstralen!), om de bacteriën en insecten in ons voedsel uit elkaar te halen, te elimineren. Ja, straling kan vreemde dingen met ons voedsel doen, door stoffen te creëren die ‘unieke radiolytische producten’ worden genoemd. Deze bijproducten van bestraling omvatten een verscheidenheid aan mutagenen – stoffen die genmutaties kunnen veroorzaken, polyploïdie (een abnormale aandoening waarbij cellen meer dan twee sets chromosomen bevatten), chromosoomafwijkingen (vaak geassocieerd met kankercellen) en zelfs dominante dodelijke mutaties (een verandering in de een cel, die verhindert dat deze zich voortplant) in menselijke cellen. Wat de zaken nog erger maakt, is dat veel mutagene stoffen ook nog eens kankerverwekkend zijn.

Uit onderzoek blijkt ook, dat bij bestraling vluchtige giftige chemicaliën ontstaan, zoals benzeen en tolueen, chemicaliën, waarvan bekend is of vermoed wordt dat ze kanker en geboorteafwijkingen veroorzaken! Bestraling veroorzaakt ook een groeiachterstand bij proefdieren, die met bestraald voedsel worden gevoerd. Een belangrijk onderzoek uit 2001 koppelde de bevordering van darmtumoren bij laboratoriumratten aan 2-alkylcyclobutanonen (2-ACB’s), een nieuwe chemische verbinding, die alleen in bestraald voedsel voorkomt. De FDA heeft de veiligheid van deze bijproducten nooit getest [of eenvoudigweg niet bekend gemaakt aan het publiek AKA verborgen gehouden]. Ook is er aangetoond, dat bestraling de lage productie van furanen (vergelijkbaar met kankerverwekkende dioxines) in vruchtensap veroorzaakt.

Waarom wil de FDA bestraling verbergen en het volk misleiden?

Het is niet verwonderlijk, dat burgers zich in 2007 verzetten tegen een voorstel van FDA, om de industrie toe te staan bestraald voedsel verkeerd te etiketteren met afgezwakte, alternatieve termen, zoals ‘pasteurisatie’, ‘ioniserende straling’, of om de etiketteringsverplichting zelfs helemaal te schrappen.

Bestraling van voedsel is geen gecontroleerd, maar een ongecontroleerd experiment, waarbij miljoenen als proefkonijn worden gebruikt!

 

Conclusie

De waarheid is, dat wij als burgers niet helemaal zeker weten hoe potentieel giftig bestraald voedsel is. Veel vragen blijven onbeantwoord. Volgens de Organic Consumers Association duurde het langste onderzoek naar het voeden van mensen vijftien weken. En afgezien van een klein, twijfelachtig Indiaas onderzoek, heeft geen enkel onderzoek de effecten aangetoond van het voeden van baby’s of kinderen met bestraald voedsel.

Bovendien worden rapporten over de huidige voedselbestraling van het internet geschrapt, zo lijkt het. En om ze elders te kunnen inzien, moet men er nu voor betalen, dus gegevens met hen delen.

Zonder onafhankelijk en eerlijk en transparant onderzoek kunnen we dus niet helemaal zeker weten hoe gevaarlijk en verwoestend bestraalde voedingsmiddelen voor onze gezondheid in werkelijkheid zijn.

Op dit moment is het enige echte wapen dat consumenten hebben:

zoveel mogelijk zorgen dat men biologisch vlees, eieren, groenten, fruit, enzovoorts, eet. En verder waar mogelijk, alle bewerkte en restaurantvoeding te vermijden.
Als gelovigen moeten we ook niet vergeten om te bidden voor ons dagelijkse voedsel en drinken, en het te zegenen.

 

Bronnen:

RADIOACTIVE FOOD? THE DANGERS OF FOOD IRRADIATION (2016)

Food Irradiation Market is forecast to expand at a 6% CAGR and reach a value of US$ 540.9 million through 2033  [How they love to promote their technology]

Irradiation: What It Is, What It Does, and How It Affects the Food Supply (2009)

ABOUT FOOD IRRADIATION

Citizens, Consumer Groups Oppose Proposed Irradiation Labeling Change

You may also like

Luke 10, verse 19 Power to tread on serpents and scorpions, and over all the power of the enemy

Gebeden tegen technologieën van de vijand

In de autoriteit van Jezus kunnen wij chemtrails, HAARP, frequenties, microgolven, cyberpesten, nanotech, smart dust, biohacking, AI-systemen, EM wapens, zendmasten, satelliet-tech, etc., bestraffen. Eindtijdnieuws.com 14

READ MORE »