Er is ‘geen alternatief’? Lidl kondigt plannen aan om vleesaanbod te verminderen | Verborgen insecten

Minder vlees in de winkels tot 2025 en daarna. En hoe ver is men vandaag gevorderd met verborgen insecten in plantaardig voedsel, onder andere?

Eindtijdnieuws.com
16 februari 2023

 

Aanmoedigen, of instrueren en dirigeren?

Lidl is van plan om haar vleesaanbod te verminderen. De Duitse discounter wil consumenten ‘aanmoedigen’ om meer plantaardige producten te eten, zegt aankoopdirecteur Christopher Graf. “De jonge generatie zal hier blij mee zijn.”

Minder vlees en meer ‘plantaardige’ producten:

dat is de richting die Lidl uit wil, zegt Christopher Graf. Op de ‘Green Week’ beurs in Berlijn liet hij weten, dat het een noodzakelijke stap is als we met zijn allen naar een meer ‘duurzame’ consumptie willen. Graf gaf geen precieze cijfers of doelstellingen mee. Hij zei, dat hij niet vreesde dat de strategische keuze klanten zou kunnen kosten.

Jeugd meer gehersenspoeld dan ouderen

Integendeel, meent hij: het kan een competitief ‘voordeel’ opleveren. “Ik denk dat de jongere generatie blij zal zijn dat we hiermee bezig zijn.” Een onmiddellijke groei in de verkoop verwacht hij niet, maar het kan volgens hem wel een onderscheidende factor zijn.

Nieuwe strategie moet verandering brengen

Lidl is van plan themaweken op te zetten om de nieuwe strategie naar de consumenten te brengen. Toch wil Lidl zijn klanten niet dicteren hoe ze moeten eten, aldus Graf. Ze willen ze wel motiveren om plantaardig te eten. Tegelijk wil het ook concurrenten aanmoedigen, om hun plantaardig aanbod uit te breiden. “Ons doel is niet alleen om Lidl een positief imago te geven bij consumenten, maar ook om een verandering te realiseren. Als anderen meedoen, lukt dat beter.”

En wat heeft Hugo Talks hierover te melden?

 

LIDL TO START REMOVING MEAT / HUGO TALKS

 

Lidl’s plannen tot 2025 en daarna

Naar verwachting zullen veganistische alternatieven langzaam de dierlijke producten in de schappen vervangen. Dit is in lijn met Lidl’s streven om haar plantaardige assortiment tot 2025 en daarna aanzienlijk uit te breiden.

Valse motieven onder het mom van milieuoverwegingen

De motivatie om over te schakelen op alternatieve eiwitten komt voort uit ‘milieuoverwegingen’. Christoph Graf beweerde, dat er geen alternatief is, omdat er geen tweede planeet is. En dat terwijl de elite de grootste vervuilers zijn, nietwaar?

Lidl’s eigen merk, Vemondo

Dit zal vervolgens de ontwikkeling en het op de markt brengen van meer plantaardige mogelijkheden stimuleren, waarschijnlijk onder het merk Vemondo. De grote speler Vemondo, die in 2022 nog het PETA (=66) ‘Vegan Food Award’ ontving! Ik vraag me werkelijk af wat ze al niet in hun ‘plantaardige’ producten stoppen en hebben gestopt. Lees daarom nog even verder tot het eind.

Men zegt dat er ‘geen alternatief’ is

Is dit ook een reden om ons aan te moedigen om ons dieet met insecten aan te vullen? Of wordt er al heel erg veel ‘plantaardig’ bewerkt voedsel verkocht met insecteneiwitten, zonder ons medeweten?

Officieel goedgekeurd door de EU: Vier insecten, verborgen in ons eten!

Burgers binnen de EU, die geen insecten willen eten, moeten nu extra alert zijn. De Europese Commissie heeft namelijk al vier soorten insecten in verschillende vormen goedgekeurd als ‘eetbare insecten’! Ja, u hoort het goed. En de meest recente goedkeuring door Brussel was op 5 januari dit jaar. Dat betekent, dat na meelwormen, sprinkhanen en krekels, voortaan ook de graanschimmelkever gebruikt mogen worden als ingrediënt in voedingsmiddelen, zoals – schrik niet:

brood, soepen, soepconcentraten, pastaproducten, koekjes, snoep, snacks, muesli, mueslirepen, crackers, soepstengels, pindakaas, chocoladeproducten, peulvruchtengerechten, eiwitproducten, verwerkte aardappelproducten, vleeswaren, vleesvervangers, bierachtige dranken, salades, alcoholische drankmixen, en nog veel meer.

De verpakking van insectenvoedsel zal ‘insecten’ niet vermelden

Indien insecten worden gebruikt, moet op de verpakking van het voedsel worden vermeld, dat consumptie allergische reacties kan veroorzaken bij personen met een bekende allergie voor schaal- en weekdieren, en hun producten en voor huisstofmijt. Maar… doen zij dit ook? Dus of je nu insecten eet, in bevroren, gedroogde, pasta- of poedervorm, of wat voor toestand dan ook, je zult er in feite nooit zeker van kunnen zijn. Daarom adviseer ik altijd, vermijd aub alle bewerkte voedingsmiddelen indien mogelijk.

Larven van de graanschimmelkever, ook bekend als ‘Buffelworm’

Bijvoorbeeld, er bestaat een lijst met voedselcategorieën, waarin larven kunnen worden gebruikt als ingrediënt in de meeste bewerkte voedingsmiddelen. Dit zou te lezen zijn in het uitvoeringsbesluit 2023/58 van 5 januari jl.

 

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/?s=vleesvervanger

 

Bronnen:

Hier kunt u het artikel ook nog gratis lezen: ‘Lidl gaat vleesaanbod verminderen’

‘There Is No Alternative’: Lidl Announces Plans To Reduce Meat In Stores

Website run by Freemasons reports, Officially approved by the EU: Four insects hiding in your food

You may also like