De mythe van verzadigd vet en waarom spek goed voor je is!

De mythe dat verzadigd vet slecht voor je is, ontmaskerd. Doe ook je eigen onderzoek. Eet vet, word slank en gezond!

Eindtijdnieuws.com
2 januari 2024

 

Vetten heb je nodig om ook je lichaamsvet te kunnen verbranden.
En wist je, dat onze hersenen maar liefst 60% vet bevatten?

Waarom zou (bij voorkeur niet-gerookte, grasgevoerde varkens-)spek gezond voor je zijn, als het vol zou zitten met ‘slagaderverstoppend’ verzadigd vet, die ‘de bloeddruk verhoogt’ en ‘kankerverwekkende’ nitraten/nitrieten in zich heeft?
Zou je me geloven als ik je vertelde dat alle drie deze punten mythen zijn, en dat spek gezonder voor je is dan je denkt?

Wetenschappers omgekocht….

Laten we het eens hebben over verzadigde vetten. De meerderheid van ons denkt nog steeds, dat verzadigde vetten verband houden met hartaandoeningen, omdat ze het cholesterol zouden verhogen.

Verzadigde vetten, zonder al die geraffineerde of bewerkte koolhydraten (zoals in brood), en met voldoende omega-3, blijken niet schadelijk te zijn voor je lichaam. Toch heeft de suikerindustrie in de jaren ’60 wetenschappers omgekocht, om te beweren dat verzadigde vetten hartaandoeningen veroorzaken!

Natrium is niet zo slecht als je denkt

Mensen met zoutgevoelige hypertensie moeten overmatige inname van natrium (zout) vermijden, omdat het hun bloeddruk zou verhogen.
Er is echter weinig tot geen verband tussen zoutconsumptie en hoge bloeddruk! Natrium (in gezouten spek of ingeblikt vlees) is een essentieel mineraal om gezond te blijven!

Nitrieten/Nitraten zijn overdreven

Tot slot: het grote horrorverhaal van de reguliere gezondheidszorg, over het eten van nitraten in spek – en ook in spinazie bijvoorbeeld. Van nitraten, die worden gebruikt bij het drogen van spek, werd in slechts één onderzoek beweerd, dat ze het risico op kanker zouden verhogen. Dit onderzoek is echter in diskrediet gebracht, nadat het was onderworpen aan een peer review. Sindsdien hebben belangrijke wetenschappelijke literatuuronderzoeken geen verband gevonden tussen nitraten en kanker. Wat verrassend is, is dat nitraten zelfs gunstig kunnen zijn voor je immuunsysteem en de gezondheid van je hart, door de omzetting in stikstofmonoxide!

Het is misschien een verrassing voor je….

maar één portie rucola (of wilde rucola), twee porties sla, en vier porties selderij of bieten bevatten meer nitraten dan 467 hotdogs. Nog verrassender is, is dat je speeksel meer nitraten bevat dan al deze stoffen bij elkaar! Dat komt, omdat speekselnitriet goed is voor 70-90% van onze totale blootstelling aan nitriet.

Nitraat komt van nature voor in veel planten

Veel groenten met een hoog nitraatgehalte zijn ook rijk aan oxaalzuur (oxalaat). De algemene overtuiging, dat het eten van voedsel met een hoog oxalaatgehalte leidt tot nierstenen is ook een leugen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het eten van veel fruit en groenten het risico op nierstenen zelfs verminderen, omdat alkalische urine niet zoveel stenen vormt. Het eten van een pond groente per dag, en overdosering van voeding dat rijk is aan nutriënten, kan ongeneeslijke ziekten, zoals lupus en chronische nierziekten, zelfs omkeren, naast een gezond leven leiden en het stoppen met de gevaarlijke big pharma medicatie, die de bloeddruk juist verhogen, nierstenen veroorzaken, spijsverteringsproblemen veroorzaken, kanker, obesitas, Alzheimer en allerlei andere nare ziekten.
Bovendien, chemisch bewerkte zaadoliën, en suikers in bewerkt voedsel doen ook meer schade dan goed; biologische, ongeraffineerde zaadoliën zijn echter goed voor ons.

 

Landen die veel verzadigd vet en vlees eten

Samen met China en Macau staat Hongkong op de vierde plaats in de wereld, wat betreft de consumptie van varkensvlees per hoofd van de bevolking. Als onze gezondheidsautoriteiten gelijk zouden hebben, dan zouden de mensen in Hongkong als vliegen moeten sterven aan hartziekten en kanker. Maar dat is niet zo.
Frankrijk heeft de hoogste consumptie van verzadigd vet en de laagste sterfte aan hart- en vaatziekten.
Zwitserland heeft de op één na hoogste consumptie van verzadigde vetten en de op één na laagste sterfte aan hart- en vaatziekten.
Zwitserland heeft ook de op één na hoogste levensverwachting van alle landen. Frankrijk staat op nummer 7.

Hoe meer verzadigd vet mensen aten, hoe lager hun percentage hart- en vaatziekten en hoe lager hun totale sterfte

Hoe meer koolhydraten mensen aten, hoe hoger hun sterftecijfers door hart- en vaatziekten en hoe lager hun totale sterftecijfer.
Vlees is in feite gezond, afhankelijk van wat de boerderijdieren te eten kregen natuurlijk, net als verzadigd vet. Denk ook aan roomboter, eieren, volle melkproducten, en koudgeslagen ongeraffineerde kokosolie, het liefst biologisch natuurlijk.

Enkele van de echte boosdoeners van onze huidige epidemie van slechte gezondheid en obesitas zijn: bewerkte, niet-biologische zaadoliën, suiker en geraffineerde koolhydraten. En soms is ‘luisteren naar je lichaam’ en eigen onderzoek doen, los van de media, nog niet zo’n slecht idee.

 

Waarom zien wetenschappers en artsen dit niet?

Misschien zien ze het wel, maar veranderen ze hun mening of praktijk niet, vanwege:

Geld:

Statines zijn een miljarden-business, en artsen werden en worden getraind om ze voor te schrijven. Het ‘verlagen van cholesterol’ is de speerpunt-mythe geworden van een groot deel van de moderne geneeskunde!

Gezichtsverlies:

Ze prediken al tientallen jaren de ‘voordelen’ van vetarme, vleesarme en koolhydraatrijke diëten. Toegeven dat ze het mis hebben, zou gezichtsverlies en prestigeverlies betekenen.

 

Bronnen:

Why Bacon is Healthy for You

Meat, Saturated Fat, and Long Life

You may also like