De zout mythe ontrafeld en waarom we het juist nodig hebben!

Natrium is een essentieel mineraal. Gevaren van een tekort aan zout en alle gevolgen vandien. Himalayazout is de natuurlijke oplossing. 

Eindtijdnieuws.com
8 november 2023

 

Waarom de zogenaamde ‘experts’ en professors het bij het verkeerde eind hebben.
Zout kan je leven redden; het is zelfs nodig om te overleven! Je kunt eenvoudig niet zonder.

Ons lichaam hunkert naar zout wanneer we het nodig hebben, net als naar water wanneer we dorst krijgen.

 

Als je Himalayazout eet of drinkt…

Eén van de beste is Himalayazout, een hoogwaardig kristalzout

Gewoon keukenzout staat al eeuwen op onze tafels, maar wordt nu in verband gebracht met hartaandoeningen en hoge bloeddruk, terwijl de oorzaak vaak elders ligt. Denk aan een arm dieet met te weinig koolhydraten en groenten en fruit.
Een zoutarm dieet-advies is het resultaat van gebrekkige wetenschap, of is het de ‘wetenschap’ die aan het gewone publiek wordt verkocht?

Het verschil tussen natuurlijk, onbewerkt zout en commercieel tafelzout

Keukenzout is zwaar bewerkt en bestaat voornamelijk uit natriumchloride, met de chemische formule NaCl. Na ‘chemisch gereinigd’ te zijn, krijgt het gewone zout deze onnatuurlijke chemische vorm van zout, die ook aanwezig is in alle geconserveerde voedingsmiddelen op de markt.

Waarom Himalayazout verschilt van andere zouten

*Himalayazout is de hoogste graad van puur natuurlijk zout
*Onder een elektronenmicroscoop heeft dit kristalzout een perfecte kristallijne structuur
*Het wordt met de hand gewonnen en met de hand gewassen
*Kristalzout is immuun voor elektromagnetische velden
*Kristalzout komt uit zuivere gebieden zonder milieuverontreinigende stoffen
*Er is geen beperkte houdbaarheid en er zijn geen silicapakketjes nodig om klonteren te voorkomen
*Het heeft een indrukwekkende voedingswaarde: het bevat maar liefst 84 mineralen en sporenelementen
*Het is lager in natrium, maar hoger in kalium in vergelijking met zeezout dat meestal ook nog eens plastic bevat

84 verschillende mineralen en bestanddelen, die het menselijk lichaam nodig heeft!

De belangrijkste daarvan is natrium, maar ook selenium, zink, calcium, kalium, magnesium, sulfaat, fosfor, koper, zuurstof, stikstof, etc.
Alle mineralen en sporenelementen, die het kristalzout bevat, zijn beschikbaar in colloïdale vorm. Dit betekent dat ze in een beter opneembare vorm beschikbaar zijn.
Kristalzout uit de Himalaya belast je lichaam niet zoals andere zouten dat doen. Bovendien is het heel moeilijk voor je lichaam om te veel van dit zout op te nemen! Kristalzout bevordert een gezond evenwicht. Het draagt niet bij aan een hoge bloeddruk!

 

Gezondheidsvoordelen van Himalayazout

Himalayazout verbetert onder andere de gezondheid van het hart, reguleert de slaap, ondersteunt het libido…. Kortom, het ondersteunt onze gezondheid op heel veel manieren: 

Himalayazout voor de gezondheid van de hersenen

De meeste mensen weten nauwelijks hoe Himalayazout gerelateerd is aan de gezondheid van onze hersenen. Het menselijk lichaam heeft van nature een alkalische pH-waarde. Die pH-waarde wordt beïnvloed door het voedsel, dat je eet en dat wat je drinkt,- vooral door de hoeveelheid water (bij voorkeur gefilterd!) die je drinkt. Hoe heeft dit te maken met de gezondheid van je hersenen? Wel, ons brein is omhuld met water, en bestaat verder voor ongeveer 80% uit water! De gezondheid van de hersenen is dus sterk gekoppeld aan het vochtgehalte in het hele lichaam, dat vervolgens weer wordt beïnvloed door het natriumgehalte. Himalayazout speelt een belangrijke rol bij het onttrekken van overtollige zuren aan de hersencellen. Het verbetert de werking van de neuronen en neurotransmitters. Bovendien verbetert dit zout je stemming!

Himalaya zout verbetert de spijsvertering

Het helpt onder meer het maagzuur in balans te brengen, maar verder ook andere vloeistoffen, zoals het helpen stimuleren van vloeistoffen in de lever, gal en darmen.

Himalayazout ontzuurt het lichaam

Juist door deze balancerende werking op de verschillende vloeistoffen in het lichaam, verkrijgt het een hogere pH-waarde, dus meer alkalisch dan zuur. De hoge hoeveelheid mineralen zullen ook bijdragen aan het ontzuren van het lichaam. Deze zuurgraad is van groot belang voor heel veel processen! Zo zullen de beenderen sterker worden, de nieren beter functioneren, en ook het immuunsysteem beter zijn werk kunnen doen.

Himalayazout kan leiden tot een betere nachtrust

Ruim 25 jaar geleden wist men al, dat te weinig zout via de voeding ervoor kan zorgen dat we moeilijker de slaap kunnen vatten. Mensen die slechts 500mg natrium per dag gebruikten (ongeveer 2 gram zout) werden vaker wakker gedurende de nacht, en kregen gemiddeld 1 uur minder slaap dan zij die een hoeveelheid van bijvoorbeeld 6 gram zout (2.000mg natrium) of meer binnenkregen. 

Himalayazout verbetert de ademhaling

Zout heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Ze zal helpen om alle overtollige slijm los te maken en te verwijderen uit de longen. Het zout zal ook pollen en andere ongunstige bestandsdelen uit de lucht verwijderen, omdat het luchtzuiverend is, waardoor we beter en dieper kunnen ademhalen. 

Himalayazout bevat van nature ook jodium

Jodium is onder meer van belang om de schildklierhormonen aan te maken, die de werking van de schildklier reguleren. Hierdoor wordt onder meer het metabolisme gestimuleerd. Heeft men echter een te trage schildklierwerking, dan wordt vaak aangeraden om dagelijks extra (vloeibare) jodium in te nemen. Doe ook hiervoor je eigen onderzoek, ook bij het kopen van bijvoorbeeld Himalayazout.

Himalayazout verbetert de gezondheid van het hart

Veel van de mineralen zijn essentieel voor de gezondheid van het hart.

Himalayazout normaliseert een te lage of hoge bloeddruk

De belangrijkste manier waarop dit zout de gezondheid van het hart ondersteunt, is door de bloeddruk in balans te brengen. Hoge bloeddruk kan heel gevaarlijk zijn – zelfs dodelijk – maar het is ook te voorkomen. Himalayazout wordt gemakkelijk opgenomen in de bloedbaan. Het helpt de bloedsomloop te verbeteren en de bloeddruk te normaliseren. Daarnaast kan het helpen bij het oplossen van verkalkte afzettingen in de bloedvaten.

Himalayazout is gunstig voor de gezondheid van het gebit

Je kunt er je tanden mee poetsen, door het toe te voegen aan je tandpasta of zelfgemaakte tandpasta. Het bevat kalium, dat voorkomt dat het tandvlees gaat bloeden, terwijl calcium je tanden sterker maakt en ook wat witter kan maken.

Himalayazout kan worden gebruikt om oorinfecties te behandelen

Een zoutoplossing van roze Himalayazout en water worden gebruikt om oorinfecties te behandelen. Ten eerste heeft het zout antibacteriële en antivirale eigenschappen. En het zorgt er ook voor dat de celwanden van bacteriën uitzetten, waardoor ze opzwellen en zwakker worden. Het lichaam kan nu gemakkelijker de infectie aanvallen om zichzelf te ontdoen van de ziekteverwekkers.

Himalayazout helpt bij menstruatieproblemen

Magnesium in het zout helpt krampen te verlichten, dus het kan nuttig zijn om wat roze Himalayazout in je water te drinken.

Himalayazout reguleert het watergehalte in je hele lichaam 

Himalayazout verhoogt de bloedsomloop 

Himalayazout vermindert overgevoeligheid voor allergieën 

Himalayazout kan helpen de bloedsuikerspiegel gezond te houden 

Himalayazout verbetert de opname van voedingsstoffen 

Himalayazout kan helpen bij het verlichten van artritispijn 

Himalayazout voorziet je lichaam van elektrolyten (mineralen met elektrische lading)

Himalayazout voorkomt spierkrampen 

Himalayazout bevordert sterke botten

Himalayazout ontgift het lichaam 

Himalayazout verlicht een ontstoken keel 

Himalayazout vermindert stresshormonen 

Himalayazout kan helpen om je huid te zuiveren doordat het inwendig ontgift

 

Tip

Voeg een halve tot 1 theelepel Himalayazout toe aan een glas (gezuiverd) water. Drink dit als eerste in de ochtend op een lege maag, zodat de stoffen in het zout nog beter opgenomen kunnen worden door het lichaam. Dit geeft een stimulerende hoeveelheid energie.
En voeg wat van het zout toe aan je koffie, bijvoorbeeld.

Krijg voldoende kalium binnen!

Let op, de dagelijkse inname van voldoende kalium is heel belangrijk, omdat natrium en kalium samenwerken. Groenten, bonen, aardappelen, maar ook bananen, watermeloenen en avocado’s zijn rijk aan kalium. Eet daarom veel groente voor een betere gezondheid.

 

The Healing Power of Himalayan Salt and Water | Dr. Mandell

Translation => Click on the CC (subtitle) button > then click the Gear wheel > Subtitles > Automatic translation > Choose your language

 Goed gezien, deze Dr M, zoals hij zich noemt, laat zien dat hij een Vrijmetselaar is (met zijn biddende handjes onder de video). Maar deze informatie van hem is erg goed. Natuurlijk zal hij ook New Age, meditatie, yoga en dergelijke promoten, en mogelijk ook acupunctuur; blijf hier echter bij vandaan.

 

Hoe juist meer zout eten je leven kan redden. De zoutoplossing, door Dr. Jame DiNicolantonio:

How Eating More Salt Might Save Your Life. The Salt Fix, by Dr. Jame DiNicolantonio

 

Waarom beter stoppen met tafelzout?

Naast het feit dat het chemisch is, wordt keukenzout ofwel tafelzout zodanig geraffineerd en bewerkt, dat het ontdaan is van alle mineralen. Het enige wat eraan toegevoegd wordt, is soms een weinig jodium.
Bovendien wordt tafelzout extra gereinigd; dit gebeurt vaak met giftige stoffen voor ons lichaam, zoals aluminiumconcentraties.
Een zoutrijk dieet met het chemische tafelzout, in combinatie met te weinig koolhydraten, zou zelfs cognitieve stoornissen en Alzheimer kunnen bevorderen.

Wist je dat zout vroeger een levensmiddel op zich was?

En dan natuurlijk niet het zout zoals we dat nu kennen.
Zo was het brood in Bijbelse tijden ook niet het (sterk) bewerkte brood dat nu op de markt is; het behoort daarom tot bewerkt voedsel. Gelukkig zijn er gezonde alternatieven.

Jezus spreekt tot de gelovigen onder de schare over ‘het zout’ onder andere:
“Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen en door de mensen vertreden te worden. Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.”  Mattheüs 5:13-14

 

Bronnen:

This Is What Happens To Your Body When You Eat Pink Himalayan Salt

Wat Zijn De Voordelen Van Himalayazout Voor Onze Gezondheid?

Himalayan Salt for Brain Health

Himalayan Salt for Heart Health

11 Amazing Things Happen When You Eat Pink Himalayan Salt

You may also like