Niacine + Melatonine ondersteunen metabolische gezondheid en kunnen virusinfecties voorkomen

Hoe Niacine (Vitamine B3) en Melatonine samenwerken om ontstekingen uit de cellen te duwen en een goede vetverbranding helpen te behouden.

Niacine vermindert ontstekingen op cellulair niveau. Het zou de ‘zilveren kogel’ kunnen zijn bij de behandeling van patiënten met een virusinfectie!

Melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd, zorgt ervoor dat Niacine de cellen kan binnendringen.

 

Niacine

Niacine wordt ook wel Vitamine B3 genoemd. Het is een wateroplosbare vitamine en valt binnen het Vitamine B-complex. Deze vitamine heeft een multifunctionele werking, maar wel alleen bij 2,4 mg Niacine per portie. Zo ondersteunt vitamine B3 een gezonde huid, maar ook activeert het de natuurlijke energie in het lichaam. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.

Vitamine B3 komt voor in graanproducten, noten en zaden, maar ook in vlees, vis en gevogelte. Ons lichaam maakt ook een gedeelte aan uit het Aminozuur Tryptofaan. Daarom zijn ook eiwitrijke producten, zoals eieren en zuivel van belang om in ons voedselpatroon op te nemen. Vegetariërs en veganisten kunnen daardoor sneller een tekort hebben.

 

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat Vitamine B3 een rol speelt bij:

* een actief metabolisme, een normale energiehuishouding

* het helpen voorkomen van ernstige en minder ernstige virusinfecties

* het verminderen van vermoeidheid

* een normaal psychologisch functioneren

* de werking van het zenuwstelsel

* de gezondheid van de huid

* het bijdragen aan het leervermogen

 

Niacine is een voorloper van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+)

NAD+ is essentieel voor de energiestofwisseling; het wordt gebruikt om meer dan 400 enzymatische reacties in het lichaam te katalyseren!
NAD+ is noodzakelijk om het genoom stabiel te houden en voor de controle van genetische expressie.

De vitamine helpt ook om koolhydraten om te zetten in glucose, en maakt deel uit van het proces bij het maken van verschillende steroïdhormonen, zoals testosteron, cortison, aldosteron, en oestrogeen.

Het komt zelden voor dat men een regelrecht tekort krijgt, tenzij men lijdt aan een onderliggende medische aandoening, die de opname in het maagdarmkanaal vermindert. Niacine is niet in grote hoeveelheden nodig; denk bijvoorbeeld aan een goed vitamine B complex supplement!

Een teveel aan Niacine kan blozen veroorzaken, en een branderig, jeukend of tintelend gevoel; niettemin is het ongevaarlijk. En het drinken van alcohol bij het gebruik van niacine maakt dat het blozen verergert.

 

Combinatie van niacine en melatonine verbetert de vetverbranding

Adiponectine is een eiwit, dat vrijwel uitsluitend wordt aangemaakt in de vetcellen. Bij mensen met overgewicht is de concentratie van dit eiwit in het bloed lager dan bij mensen met een normaal gewicht. Daarom speelt adiponectine een rol bij obesitas gerelateerde ziekten, zoals diabetes type 2, en hart- en vaatziekten. Het eiwit heeft ook een directe werking op het bloedvatenstelsel, de lever en de skeletspieren. Gegevens tonen aan dat het ontstekingsremmende, anti-atherogene en insulinegevoelige effecten heeft, die kunnen helpen lichaamsgewicht te verminderen.

Een pilotstudie in 2002 evalueerde de effecten van niacine op buikvet. Men ontdekte dat na een jaar 81% van degenen, die 3 mg per dag innamen, – een zeer hoge dosis – hun inwendige buikvet met gemiddeld 27% verminderde. Dierstudies toonden aan, dat de toediening van niacine overgewicht vermindert door adiponectine te verhogen.

Een dierstudie gepubliceerd in The FASEB Journal ontdekte, dat zwaarlijvigheid niet voorkwam bij wildtype muizen, die werden behandeld met niacine.

Toen de inname met melatonine werd geëvalueerd bij 56 postmenopauzale vrouwen, ontdekten de onderzoekers, dat supplementen met melatonine bijdroegen aan een significante verbetering van de slaapkwaliteit en vermindering van het lichaamsgewicht! Dit leidde tot een recente dierstudie, waarin onderzoekers de combinatie van niacine en melatonine op obesitas evalueerden. Deze resultaten waren bemoedigend, omdat ze ontdekten dat de effecten van supplementen met melatonine en niacine, naast training op de loopband, al na 10 dagen tot gewichtsverlies leidden. Gewichtsverlies was groter in de melatonine- en niacinegroep dan in de groep met alleen niacine.

Diermodellen hebben ook aangetoond dat niacine de expressie van pro-inflammatoire cytokines kan verminderen, en een ontstekingsremmend cytokine-effect heeft.

 

Potentieel effect dat niacine kan hebben op virusinfecties

De ontstekingsremmende effecten van niacine, en de effecten die het heeft op cytokine, hebben geleid tot verschillende artikelen, waarin de rol wordt beschreven die niacine kan spelen tegen Covid en virusinfecties.

Vitamine B helpt het immuunsysteem, vermindert pro-inflammatoire cytokineniveaus, verbetert de ademhalingsfunctie, en kan een ziekenhuisverblijf verkorten, enzovoort.
Elk van de B vitamines kan helpen bij het beheersen van enkele van de symptomen van het ‘virus’.

Dosering niacine

Volgens het National Institutes of Health Office of Dietary Supplements is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor niacine 16 mg voor mannen, en 14 mg voor vrouwen die niet zwanger zijn of borstvoeding geven.

Een portie runderlever bevat al 14,9 mg, wat voldoet aan de behoefte van een vrouw. Anders zou een persoon, – om aan de dagelijkse behoefte te voldoen – twee porties kip, of twee porties zalm, of 3 porties rundergehakt, of 3 kopjes bruine rijst moeten eten. Een middelgrote aardappel bevat slechts 2,3 mg en een sneetje volkorenbrood bevat slechts 1,4 mg.

Deze hoeveelheden kunnen voldoende zijn om de huidziekte pellagra te voorkomen ten gevolge van een ernstig niacine tekort, wat ook neurologische symptomen kan veroorzaken en kan leiden tot paranoïde en zelfmoordgedrag, met auditieve en visuele hallucinaties. Indien onbehandeld, kan pellagra zelfs de dood tot gevolg hebben. Het is echter gemakkelijk in te zien hoe inname via de voeding alleen kan leiden tot chronische insufficiëntie.

 

Melatonine

Melatonine helpt hersencellen te beschermen tijdens virusinfecties.

Een groep uit Turkije stelde voor om melatonine bij ouderen te gebruiken, omdat het het slaap-waakritme, de cardiovasculaire functie, en het immuunsysteem gunstig beïnvloedt. Onderzoekers weten dat de melatoninespiegels afnemen met de leeftijd, wat samengaat met leeftijd gerelateerde ziekten. Ze stelden dat om deze reden inname van melatonine gunstig kan zijn bij de behandeling van ouderen.

Melatonine heeft unieke en brede effecten als ontstekingsremmend middel, en is een antioxidant. Het zou de ‘zilveren kogel’ kunnen zijn bij de behandeling van patiënten met een virusinfectie.

Melatonine heeft het potentieel om nuttig te zijn bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker.

The Journal of Head and Face Pain, toonde aan dat personen die aan chronische migraine leden, significant lagere niveaus van natuurlijk geproduceerde melatonine hadden dan degenen die nooit of slechts af en toe migraine kregen.

Melatonine is een ‘natuurlijke’ manier om hoge bloeddruk te verlagen, wanneer men de medicatie hiervoor heeft afgebouwd.

Melatonine, vooraf ingenomen, kan de huid beschermen tegen schadelijke Uv-straling.

’s Nachts toegediend, zou het slaapstoornissen effectief kunnen omkeren en delirium bij sommige patiënten helpen beheersen.

Melatonine is een bekende cytoprotector en heeft in het verleden gediend bij de bestrijding van verschillende tegelijkertijd voorkomende aandoeningen en stoornissen, die gepaard gaan met ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en metabool syndroom. Bovendien heeft melatonine neuroprotectieve eigenschappen, die mogelijk de neurologische gevolgen kunnen verminderen, die zijn gedocumenteerd bij patiënten die zijn geïnfecteerd met het ‘virus’. Meer informatie kunt u vinden bij de bron.

Dosering melatonine

Houd u er rekening mee, dat slechts een zeer kleine dosis melatonine nodig is voor het slapen gaan – meestal 0,25 mg of 0,5 mg om mee te beginnen, en u kunt het vanaf daar aanpassen indien nodig. U kunt een tabletje bijvoorbeeld halveren. Een hoge dosis kan namelijk zelfs averechts werken.

Melatonine mag niet worden ingenomen met sedativa, medicijnen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken en slaperigheid veroorzaken. Deze combinatie kan overmatige slaperigheid veroorzaken, die taken zoals autorijden onveilig kan maken. Ook wanneer u geen medicatie gebruikt, kan een voor u te hoge dosis melatonine overdag slaperigheid veroorzaken, of een suf gevoel geven.

 

Tip:

De gezondheidsartikelen van Dr. Mercola (Vrijmetselaar) kunt u gewoon elders op het internet vinden, wanneer u de volledige titel kopieert en in uw browser plakt.

 

Bron:

https://www.freelysocial.com/niacin-melatonin-support-metabolic-health/

You may also like