Astragalus kan de toestand van de hersenen verbeteren en het brein herstellen

De wortel van Astragalus (vlezige hokjespeul) is een van de belangrijkste kruiden op aarde. Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van dit tonicum als immuniteitsbooster! 

Eindtijdnieuws.com
20 februari 2024

 

Wat zijn de voordelen van de Astragalus voor de hersenen en het geheugen?
Hoe stimuleert het cognitieve functies?

 

Wat is Astragalus?

Astragalus Membranaceus of vlezige hokjespeul

Astragalis is een van de meest opmerkelijke kruiden in de geschiedenis van geneeskrachtige planten, vooral in China. Deze plant wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen gebruikt om verschillende kwalen en ziekten te behandelen.
Astragalus verbetert de algemene gezondheid en voorkomt ziekten.
Astragalus verbetert ziektebehandelingen/therapieën en vermindert de bijwerkingen ervan.
Astragalus wordt beschouwd als een plant van jeugd en energie en heeft een zeer rijke samenstelling.
Astragalus wordt ook bestudeerd voor zijn werking op de hersenen en het geheugen, en wat het zou kunnen opleveren voor mensen, die lijden aan neurodegeneratieve ziekten, zoals dementie, zoals Alzheimer, de ziekte van Parkinson, hersenschade, een beroerte, etc. Onderzoeksresultaten gaven aan dat Astragalus-extract de leer- en geheugencapaciteiten van muizen aanzienlijk kan verbeteren.

 

Voordelen van Astragalus voor de hersenen en het geheugen 

Het zijn de talrijke eigenschappen van Astragalus die het mogelijk maken om in te werken op de hersenen en het geheugen, en deze te verbeteren! Deze plant heeft in de eerste plaats een werking op het immuunsysteem, dat erdoor versterkt wordt. Hierdoor kan het verschillende organen helpen gezond te blijven, zelfs na 65 jaar, en de afbraak van het immuunsysteem die op deze leeftijd volgt.

Astragalus kan de toestand van de hersenen verbeteren, omdat het de zenuwcellen beschermt. Het vermindert hun degeneratie en voorkomt dat ze verdwijnen. Deze plant kan dus een voordeel opleveren en de verspreiding van een ziekte als Alzheimer vertragen en zelfs tegengaan en in een vroeg stadium terugdraaien. Astragalus herstelt de neuronen, en maakt zelfs nieuwe neuronen aan! Dit biologische proces heet neurogenese.
Neurogenese is het ontstaan van nieuwe neuronen. Neurogenese is het proces, waarbij nieuwe neuronen worden gevormd in de hersenen tijdens de prenatale ontwikkeling en als volwassene. Dit fenomeen doet zich voornamelijk voor in de hippocampus en speelt een cruciale rol bij leren, geheugen en cognitieve flexibiliteit. Nu blijkt Astragalus belangrijk te zijn voor het overleven, onderhouden en regenereren van specifieke neuronale populaties in de volwassen hersenen.

Wetenschappers geloven ook dat Astragalus, dankzij een van zijn enzymen, het verdwijnen van telomeren zou kunnen vertragen, waardoor de neuronale cellen langer jong kunnen blijven. Astragalus helpt de hersenschors te beschermen en de plasticiteit van de neuronen te vergroten. Het actieve bestanddeel van Astragalus kan de minerale overbelasting van de hersenen verlichten. Astragalus blijkt de integriteit van de bloed-hersenbarrière te beschermen en te herstellen via het optimaliseren van de endotheelfunctie.

In China wordt Astragalus vaak voorgeschreven, om energie te geven en een vermoeid lichaam op te peppen. In combinatie met Siberische Ginseng, onder andere, zou de werking van Astragalus worden versterkt! Het wordt vooral gewaardeerd door ouderen, omdat het hen in staat stelt een goede gezondheid te behouden. Ook herstellende patiënten en mensen met een zwakke gezondheid kunnen profiteren van de voordelen van deze wonderbaarlijke plant.

 

Andere voordelen van Astragalus voor de gezondheid

Door de vele medicinale eigenschappen schrijft men het voor bij:

Verzwakt immuunsysteem

Astragalus wordt gebruikt om het immuunsysteem te beschermen, te versterken en te ondersteunen.

Verkoudheid, bronchitis, keelpijn, keelontsteking

Astragalus helpt verkoudheid en infecties van de bovenste luchtwegen te voorkomen.

Griep, middenoorontsteking, virale infecties

Bescherming bij straling

Anti-verouderingseigenschappen

Naast het activeren van het enzym telomerase, vertraagt Astragalus het verouderingsproces door de mitochondriën te beschermen. Door het verminderen of elimineren van schadelijke vrije radicalen uit cellen, kan schade worden verminderd of teruggedraaid, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.

Vermoeidheid

Onderzoek toont aan dat Astragalus vermoeidheid kan verminderen bij mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Energetisch tonicum: geeft een energieboost, wat nuttig kan zijn tijdens ziekte of herstel. Het kruid kan ook worden ingezet als versterkend middel bij voorjaarsmoeheid.

Uitgeputte bijnieren

Bijnier tonicum: Astragalus ondersteunt de bijniergezondheid.

Bloedarmoede en andere bloedaandoeningen

Onderzoek toont aan dat intraveneuze toediening van Astragalus de symptomen en het aantal bloedcellen verbetert bij mensen met aplastische anemie. Astragalus bouwt het bloed op.

Anti-kanker en anti-tumor

Tuberculose 

Nierfunctie

Mensen die een hartoperatie ondergaan hebben een verhoogd risico op plotseling nierfalen na de operatie. Het nemen van Astragalus voor, tijdens en na een hartoperatie lijkt te beschermen tegen plotseling nierfalen.
Niertonicum: Astragalus ondersteunt de gezondheid en functie van de nieren!

Diureticum

Astragalus heeft milde diuretische eigenschappen, waardoor de urinestroom wordt bevorderd en de nierfunctie wordt ondersteund.

Leverfunctie

Astragalus wordt gebruikt om de lever te herstellen bij leverletsel, het te beschermen en te ondersteunen.

Helpt beschadigde darmen te genezen 

Hepatitis 

Cervicale erosie door herpes of baarmoederhalsontsteking 

Hersenweefselontsteking 

Chronische diarree 

Auto-immuunziekten, zoals multiple sclerose 

HIV en AIDS

Diabetes type 1 en 2

Onderzoek suggereert dat het innemen van Astragalus gedurende een maand de bloedsuikerspiegel en insulinespiegel verbetert. Een gezond dieet spreekt natuurlijk voor zich! 

Stofwisseling

Traditioneel wordt Astragalus ingezet om stofwisseling, uithoudingsvermogen, kracht en vitaliteit te stimuleren en te verbeteren.

Luchtwegen

Astragulus heeft het vermogen om astma te voorkomen. Astragalus wordt al eeuwenlang gebruikt voor astma en infecties van de bovenste luchtwegen. Het wordt ook gebruikt bij longletsel, en het beschermt de longen. Verbetert de longfunctie van astmatische kinderen en voorkomt het ontstaan van astma. 

Wondgenezing

Astragalus helpt wonden te genezen; het heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Seizoensgebonden allergieën

Astragalus staat bekend als een immunomodulator, die de immuunrespons van het lichaam in balans brengt. Het wordt ook beschouwd als een adaptogeen, dat ons helpt ons aan te passen aan verschillende stressfactoren, waaronder omgevingsfactoren. Het verbetert symptomen zoals een loopneus, jeuk en niezen bij mensen met seizoensgebonden allergieën, zoals hooikoorts.

Huisstofmijtallergie

Hartaandoeningen
Astragalus helpt bij een goede werking van het hart! Astragalus kan de hartfunctie helpen verbeteren bij mensen met bepaalde hartaandoeningen, zoals virale myocarditis of hartspierontsteking. Dit kruid verwijdt de bloedvaten en verhoogt de hoeveelheid bloed, die door het hart wordt gepompt.

Verbetert de slaap

Als adaptogeen is Astragalus ideaal om het lichaam te helpen stress te bestrijden, zowel emotioneel als fysiek.

Detox

Dit kruid helpt om ongewenste giftige stoffen en chemicaliën uit je lichaam te elimineren.

Spijsvertering

Astragalus kan de niveaus van zuren in de maag verlagen en de pH-waarde op peil houden. Het kan de spijsvertering verbeteren.

Zwakke milt

Nachtzweten 

 

Hoe lang duurt het voordat Astragalus werkt?

In tegenstelling tot sommige kruidengeneesmiddelen kan het langer duren voordat Astragalus werkt. Meestal kan het tot 4 maanden duren. Weer een andere site zegt 3 tot 10 dagen! Sommigen bemerken de werking zelfs direct, omdat het kruid energie geeft. Begin daarom met een hele lage dosis in de ochtend, zodat het je niet uit de slaap houdt.

Is Astragalus goed voor je huid?

Studies hebben aangetoond dat Astragalus-wortelextract niet alleen huidlaesies van dermatitis verbetert, maar ook helpt bij de behandeling van psoriasis, en roodheid en irritatie van de huid vermindert.

Verhoogt Astragalus het testosteron?

Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat Astragalus het testosterongehalte op natuurlijke wijze kan verhogen.

Helpt Astragalus bij gewichtsverlies?

Ja, Astragalus kan je helpen als je wilt afvallen, samen met een gezond dieet en een gezonde leefwijze.

Veroorzaakt Astragalus bloedverdunning?

Astragalus is een natuurlijk diureticum en kan de werking van big pharma bloedverdunners versterken.

Is Astragalus goed voor de prostaat?

Astragalus remt de proliferatie van prostaatkankercellen. Verschillende wetenschappelijke studies bevestigen dit.

 

Hoe Astragalus te gebruiken

Wist je dat Astragalus ook wordt gebruikt als dagelijkse voeding in de Aziatische keuken?
Astragalus kan op vele manieren ingenomen worden.
Als je Astragalus in biologische poedervorm hebt, kun je het innemen door het te op te lossen in een drankje of ontbijt. Dit kan een smoothie, een glas water, vruchtensap, yoghurt, kwark, maar ook een kop thee zijn.
Maak een infusie door 1 eetlepel gedroogde en gemalen wortel te overgieten met 500 ml kokend water en dit minimaal 30 minuten te laten trekken. Drink 1/3 kop 3 maal daags.
Je kunt ook, na het bereiden van een bouillon, Astragalus erover strooien.
Tegenwoordig is deze plant ook verpakt in capsules en tabletten, of wordt aangeboden als een tinctuur, die zeer lang houdbaar is.
Maar de meest traditionele vorm is toch wel in de vorm van gedroogde wortel, die aan de binnenkant een beetje gelig van kleur zou moeten zijn. Zo wordt van Astragalus ook wel een afkooksel gemaakt, dat je een maand lang kunt drinken als kuur bijvoorbeeld.

Mogelijke bijwerkingen

Er zijn heel weinig bijwerkingen bekend van de consumptie van Astragalus. Astragalus kan veilig zijn als het oraal en op de juiste manier wordt gebruikt. (Zelfs hoge doses tot 60 gram per dag gedurende 4 maanden zijn gebruikt zonder gerapporteerde bijwerkingen). Enkele mogelijke bijwerkingen bij oraal gebruik zijn huiduitslag, jeuk, neusklachten of maagklachten, maar deze zijn zeldzaam. En een teveel van het kruid kan mogelijk hoofdpijn veroorzaken.

Commentaar:

‘Vanmiddag halve theelepel in thee getrokken van de wortel, een half uur lang, en ik zag niet meer dubbel van moeheid in mijn hoofd, en kon mijn werk sneller afmaken dan voorheen. Wel nu wat lichte druk, nog net geen hoofdpijn. Detox? Dit kan een bijwerking zijn, vooral in het begin even. Er is nauwelijks iets over te vinden op het internet: over regeneratie van de hersenen! Want dit kruid is in staat om nieuwe neuronen aan te maken, geweldig! Dat kan ik wel gebruiken.’

Tot slot

Ga voor een betrouwbaar merk en een biologisch product! Doe ook daarin je eigen onderzoek; ik ben geen arts. De niet-biologische producten van Jacob Hooy (‘van organische afkomst’) vertrouw ik totaal niet, en ik waarschuw er ook voor, gezien de vaak slechte ervaringen met hun producten. En ik ben helaas niet de enige.

 

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/dementie-hoe-u-de-ziekte-van-alzheimer-kunt-voorkomen-omkeren-en-natuurlijk-genezen/

 

Bronnen:

Astragalus neurogenese

Benefits of Astragalus for the Brain and Memory

Astragalus Membranaceus for Brain Edema Induced by Hemorrhagic Stroke

8 Astragalus Health Benefits + Dosage & Side Effects

ASTRAGALUS & LONGEVITY

De geneeskracht van vlezige hokjespeul

Potential benefits of incorporating Astragalus membranaceus into the diet of people undergoing disease treatment: An overview [incl. form, doses, and methods of administrations of Astragalus membranaceus]

Current Progress on Neuroprotection Induced by Artemisia, Ginseng, Astragalus, and Ginkgo Traditional Chinese Medicines for the Therapy of Alzheimer’s Disease

You may also like