Waarom citroenen zo gezond zijn – Superontgifter (reposted)

Ooit waren ze zó zeldzaam, dat koningen ze als geschenk kregen. Naast super detoxen en energie geven, doet de citroen nog veel meer! 

In de Indusvallei werd een citroenvormige oorbel gevonden uit 2500 voor Christus, en rond de Middellandse Zee wordt hij al 2000 jaar geteeld.

Citroenbomen blijven groen en produceren het hele jaar door fruit, tot 300 kilo. Citroensap helpt zó goed tegen scheurbuik, dat Britse marineschepen citroenen meenemen. Ieder bemanningslid krijgt ook tegenwoordig (2012) nog dagelijks vers sap.

Deftige dames wreven er 500 jaar geleden hun lippen mee in om ze roder te maken. Wereldwijd is de vrucht immens populair.

 

Wat maakt een citroen zo gezond?

Een opsomming om vrolijk van te worden… Citroenen bevatten vitamine C, citroenzuur, flavonoïden, B-vitamines, kalk, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels. Om te beginnen, kalium is goed voor je hart.

Super detox!

Vers citroensap in een groot glas water, iedere ochtend?
Misschien even slikken, maar het veegt de boel van binnen geweldig schoon, dankzij de vitamine C en flavonoïden. Darmen, nieren, lever en gal varen er wel bij! Deze stoffen ontgiften de lever, neutraliseren urinezuur, lossen klompjes kalk op en ook gal- en nierstenen. Verder verlagen ze de bloeddruk, versterken de bloedvaten, en gaan bloedingen tegen. Citroensap stimuleert de darmen en een regelmatige stoelgang. Het is zeer desinfecterend! Het doodt wormen in de ingewanden en verwekkers van griep en verkoudheid.

Citroen vernietigt bacteriën

Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziekten.
De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltjes, die veroudering en ziekte veroorzaken. Citroenschil bevat tangeretine, dat weer helpt tegen hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson.
Citroen bevat ook rutine, dat heilzaam werkt bij oogaandoeningen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte.

Citroen neutraliseert en geeft balans

Wij gedijen het beste bij een balans tussen zuren en basische voedingsstoffen. Op het vele zuurvormende voedsel dat we eten, zoals granen, vlees en kaas, werkt citroen balancerend. Citroenen smaken zuur, maar reageren zeer basisch. Weinig voedsel maakt zo veel basen aan!

Energiebommetjes

Verder zijn citroenen energiebommen volgens onderzoeker Carey Reams (1903-1985). De citroen is volgens hem het enige anionische voedsel. Dit betekent dat de elektronen ervan negatief geladen zijn. Alle andere voedingsmiddelen zijn positief geladen. De energie in je lichaamscellen, zegt Reams, wordt opgewekt door de spanning tussen positieve en negatieve ionen. Citroenen houden daarom je lichaamsenergie ‘op spanning’.

Citroenen helpen bij zuurstofgebrek en ademhalingsproblemen!

De eerste die de top van de Mount Everest bereikte, Edmund Hillary, zei dat dit zonder citroenen niet zou zijn gelukt. Citroenen bevatten 22 kankerwerende stoffen, waaronder limoneen, dat de groei van gezwellen remt, en flavonoïde glycosiden, die de celdeling in kankercellen stoppen.

Frisse geur

Een schaal verse citroenen geeft dagenlang een frisse geur en kleur aan een kamer.
Sprenkel het sap bijvoorbeeld over salades, soepen en warme schotels. Verse citroenschil is bovendien lekker in cake, koek, en groenten, dus gebruik de vrucht helemaal.
Tip: het meeste sap krijg je door ze vóór het persen even heen en weer te rollen.

Sappiger en zoeter wanneer ze rijp zijn

Zware citroenen zijn sappiger, zoeter en rijker aan mineralen, en hebben een fijner stipjespatroon in de schil. Citroenen moeten helemaal geel zijn: groenige zijn deels onrijp en intens zuur. Overrijp ogen ze gerimpeld, minder heldergeel en met zachte en harde delen. Bewaar ze bij kamertemperatuur, uit de zon, tot 10 dagen, of in de koelkast tot 5 weken.

 

Bron:

Eindtijdnieuws.blogspot.com

You may also like