Egyptian walking onions: een levenslange voorraad uien, en meer vergeten groenten!

Egyptische ui houdt van zon of half schaduw, is vorstbestendig, meerjarig, en vermeerdert zichzelf. Verder, een lijst met ècht vergeten groenten!

Eindtijdnieuws.com
22 juni 2023

 

Sst… Hier is ons geheimpje voor de makkelijkste uien om te kweken: Egyptische uien ofwel Egyptian walking onions!

Egyptische ui is een doorlevende ui, die gemakkelijk te vermenigvuldigen is

Bovengronds lijkt hij sterk op pijpajuin, met dit verschil dat er in de top van de bloemstengel kleine broedbolletjes gevormd worden. Deze zijn makkelijk weer uit te planten voor vermeerdering, in tuin, balkon, in potten, of in dozen…

Met standaard uien plant je één zaadje en krijg je slechts één ui

Met Egyptische wandelende uien plant je één bol, en krijg je er een levenslange voorraad uien voor terug! Lees en kijk verder, om meer te weten te komen over hoe je deze prachtige uien zelf kunt kweken met tuinieren.

Egyptische uien (Allium x proliferum) zijn ook bekend als boomuien of stengeluien

Bekijk de zeer goede video tutorial hier en/of de geschreven kweekgids hieronder bij de bron.

Waarom deze naam?
Hoe moet je ze kweken?
Hoe groeien ze?
Hoe moet je ze oogsten?
Wat te doen met de baby uien?
Hoe smaken ze?

 

How to grow endless onions!! | Perennial onion: Egyptian walking onion | Vegetable growing guide

Translation => Click on the CC (subtitle) button > then click the Gear wheel > Subtitles > Automatic translation > Choose your language

 

Wil je een levenslange voorraad uien?

Je hoeft ze maar één keer te planten en je hebt uien voor altijd! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Nu, dat is de realiteit met meerjarige uien. Onze favoriet en de makkelijkste ui om te kweken is daarom de Egyptian walking onion!
Zijn er nog meer vergeten groenten, die vaak makkelijk zijn om te kweken?
Jazeker! En de meeste zijn ook nog eens meerjarig, dus hoef je ze maar één keer te zaaien of te planten. Zo kan jij, of kunnen anderen, er jaren plezier van hebben, want elk jaar komen ze terug!

 

Andere vergeten groenten

Aardpeer, Helianthus tuberoses. Aardpeer wordt ook wel ‘Weisse Truffel’ genoemd. Een heerlijk aardperen ras, met slanke, gladde knollen en een lichte kleur. De aardpeer wordt als vaste plant gekweekt. Van de aardpeer eet je de knol. Je oogst de knol na de eerste nachtvorst. Aardpeer heeft een zachte, zoete smaak, en doet een beetje aan artisjok denken.

Adderwortel, Polygonum bistorta. Adderwortel is een inheemse plant, die vaak wordt aangetroffen in vochtige weilanden en natte ruigten. De wintervaste, doorlevende planten kunnen tot 50 centimeter hoog worden. In tuinen worden ze, dankzij hun mooie bloemen, vaak aangeplant in bloemenborders. Zowel de wortels, de jonge bladeren en de jonge scheuten van adderwortel kunnen gegeten worden.

Akkerkool, Lapsana communis. Jong blad is lekker neutraal in salades, en van de herfst tot halverwege de lente oogstbaar. Volwassen plant voor de bloei is bitter, maar dat verdwijnt tijdens het koken. Goede groente.

Akkermunt, Mentha arvensis. Vaste plant, houdt van vochtige tot natte (matig) voedselrijke grond. Heerlijke mentholgeur, veelzijdig toepasbaar.

Asperge, wilde, Asparagus officinalis. Asperge staat graag op een zonnige tot halfschaduw plek in de tuin. Ze houden van een kalkhoudend en humusrijke grond. Je oogst hier de jonge, bovengrondse, groene scheuten van. Overblijvende plant.

Beekpunge, Veronica beccabunga. Bescheiden plantje met hele kleine, schitterend blauwe bloempjes. Eetbaar jong blad, en ook de bloem, in de sla. Houdt vooral van wat natte grond.

Blaassilene, Silene vulgaris. De blaadjes zijn licht zilt met een kleine bite. Lekker! Schitterende witte bloemen met tere kelkjes.

Bonte gele dovenetel, Lamiastrum geobdolon. Blad (met stengel) als groente en kruiderij. Grote sierwaarde dankzij de mooie gele bloemen en het bonte blad. Kan goed op schaduwrijke plekken staan.

Bosaardbei, Fragaria vesca. Deze wilde aardbei is een mooie bodembedekker, bloeit mooi, en geeft heel kleine aardbeitjes met een krachtige smaak. Een aanrader voor elke tuin!

Bosandoorn, Stachys sylvatica. Blad (met stengel) voor de bloei (of de bloemen eruit knippen) als soepgroente of kruiderij. Het blad ruikt naar muffe champignons, maar de smaak is erg goed!

Brandnetel, grote, Urtica dioica. Rijke, hoog-voedselrijke bladoogst, eetbaar zaad, geneeskrachtig blad, wortel en bloemen. Een superfood groente! Vlinderplant, bodemverbeteraar. Onmisbaar in de tuin!

Brave hendrik, Blitum Bonus-Henricus. Een vaste plant, waarvan de bladeren als spinazie worden gegeten, of in de roerbak. Houdt van een warme, beschutte standplaats op (zeer) voedselrijke grond. Staat op de Rode lijst.

Brunel, Prunella vulgaris. Overblijvende plant met schitterende bloemen. Bijenplant, ook wel bijenkorfje genoemd. Het blad is eetbaar, evenals de bloemen. Geneeskrachtige plant.

Cichorei, wilde, Cichorium intybus. Vaste geneeskrachtige plant met eetbaar blad, wortel en bloem. Gebruik de wortel al dan niet geroosterd als koffievervanger, of als gezonde thee.

Crosne, Stachys affinis. Ook wel Japanse Andoorn of Japanse aardappel genoemd. Crosne is een spiraalvormige knol met een nootachtige smaak. Je kookt de knollen binnen 5 minuten beetgaar, maar je kunt ze ook bakken of rauw eten. Goed winterhard.

Daslook, Allium ursinum. Blad (en ook bloem) als groente en kruiderij. Heerlijke knoflooksmaak, rauw en gekookt bruikbaar, en een goede voorjaarsreiniger. Oogstbaar vanaf februari. Gebruik de plant tot de bloei ergens in april. Zorg voor een humusrijke grond. De plant staat op de Rode lijst.

Duizendblad, Achillea millefolium. Blad en bloem als geneeskrachtige kruiderij.

Echte valeriaan, Valeriana officinalis. Blad als saladegroente – erg lekker! -, bloem voor de liefhebbers.

Eeuwig moes, Brassica oleracea var ramosa. Eeuwig moes is een echte vergeten groente! Deze overblijvende koolsoort is een aanrader. Heerlijk om een stamppot van te maken of heel kort te roerbakken, maar je kunt de bladeren ook rauw eten en gebruiken voor salades. Door de hoge bladproductie worden de bladeren ook vaak gebruikt om aan dieren te voeren: kippen, koeien, ect.

Geel nagelkruid, Geum urbanum. Blad als soepgroente, en in mengsels als kruiderij. Blad en wortel in de thee, en de wortel als specerij.

Geel walstro, Galium verum. Eetbare plant met een kenmerkende smaak.

Gehoornde klaverzuring, Oxalis corniculata. In India is de gehoornde klaverzuring een gewilde seizoengroente! De blaadjes smaken licht citroenachtig en zijn erg lekker in een salade, onder andere, maar ook gewoon in de thee.

Gewone berenklauw, Heracleum sphondylium. Heel jong blad in salades, blad in soep, stengel als groente, bloemknop en zaad als specerij. Een heerlijke groente en specerij. Verwar hem niet met de reuzenberenklauw!

Gewone melkdistel, Sonchus oleraceus. Het jonge blad van deze geneeskrachtige plant is heerlijk in salades, en kan ook goed gekookt of gebakken worden. Hoe ouder het blad, hoe bitterder.

Gewone ossentong, Anchusa officinalis. Dankzij de kleine blauwe bloem een mooie versiering van salades, en een mooie tuinplant. Als lid van de Boraginacae-familie, deelt deze geneeskrachtige groene alkanet veel kenmerken van Bernagie (Komkommerkruid) en Smeerwortel. Gratis antibiotica in je tuin, met name de wortels. Kan als spinazie gegeten worden of in de roerbak, en de bloemen zijn ook eetbaar!

Gewoon Barbarakruid, Barbarea vulgaris. Eén van de wilde kerssoorten. Het heeft een pittige, ietwat bittere smaak, en kan vooral in de winter geoogst worden, en in kleine hoeveelheden aan een salade worden toegevoegd.

Heemst, Althaea officinalis. Vaste geneeskrachtige plant, vergelijkbaar met kaasjeskruid in gebruik.

Hemelsleutel, Hylotelephium telephium. Blad en jonge steeltjes zijn heerlijk! Lekker knapperig in de sla, of gewoon zo om op te eten.

Hertshoornweegbree, Plantago coronopus. Eén- of meerjarige plant. Mooi blad, goede saladegroente.

Hondsdraf, Glechoma hederacea. Als geneeskrachtige kruiderij en in de thee. In bescheiden hoeveelheden consumeren. Bloem als decoratie. Behalve het maken van een kruidenthee, kunnen de jonge bladeren worden gekookt zoals spinazie, of toegevoegd aan soepen, stoofschotels, etc. Je kunt er ook kruidenazijn van maken.

Judaspenning, Lunaria annua. De bloemen zijn een mooie, eetbare decoratie. De hele plant is trouwens eetbaar, in salade bijvoorbeeld. Vrij sterk van smaak.

Kaasjeskruid, groot, Malva sylvestris. Gulle, heerlijke en milde bladgroente, schitterende eetbare bloemen en ook nog eens vol geneeskracht. Een mooie, overblijvende sierplant.

Kalmoes, Acorus calamus. Vaste geneeskrachtige moerasplant. De wortel is te gebruiken als specerij en voor genezing.

Kardoen, Cynara cardunculus. Kardoen is een fraaie distelachtige plant, die verwant is aan de Artisjok. De smaak van Kardoen is een kruising tussen artisjok en asperge. De binnenste nerven en het hart van de wel of niet gebleekte bladstelen kunnen gekookt of gestoofd worden. Deze bijzondere plant is beperkt winterhard en houdt van de zon. Kardoen maakt grote bladeren, die wel tot een meter lang kunnen worden, en hoge bloemstelen die gemakkelijk 2 meter hoog worden. De enorme bladeren kan men gebruiken als levende mulch!

Kleine pimpernel, Poterium sanguisorba. Vaste plant, staat als kwetsbaar omschreven op de Rode lijst. Wordt gebruikt als kruid, zoals in salades.

Kleine veldkers, Cardamine hirsuta. Lekker mild-pittig blad voor sla en op het brood. Lekkerder dan tuinkers en het hele jaar oogstbaar, vooral in de winter.

Klis of klit, grote. Arctium lappa. Heerlijke kiemplantjes met een bite, heerlijke stengels voordat de plant gaat bloeien, en ook lekker als wortelgroente.

Kraailook, Allium vineale. Ook wel wilde bieslook, te oogsten vanaf december tot eind april of mei, als groente en kruiderij. Onmisbaar winterkruid in de tuin.

Kruipend zenegroen, Ajuga reptans. Mooi plantje met vaak wat donker blad en mooie paarsblauwe bloemen. Overblijvend plant. Het jonge blad is eetbaar, evenals de bloemen. Mooi in borders of in grasvelden/graslanden.

Lepelblad, echt, Cochlearia officinalis. Echt lepelblad, een vergeten geneeskrachtige groente of kruid. Vroeger een zeer gewaardeerd kruid om zijn smaak en hoog vitamine C gehalte. De plant houdt van een vochtige grond. Lepelblad is een winterhard, tweejarig kruid. Je kunt het blad in de herfst en winter oogsten.

Lievevrouwebedstro, Galium odoratum. Vaste plant, schaduw minnend, te vinden in loofbossen met een goed verterende humuslaag. Kan goed als mooie bodembedekker onder heesters staan. Bloeit schitterend in mei-juni. Laat vers of gedroogd blad meetrekken in appelsap. Gebruik het met mate in thee om bijvoorbeeld hoofdpijnklachten te voorkomen.

Look-zonder-look, Alliaria petiolata. Kiemplant, blad, bloem en wortel zijn eetbaar. Zaait zich goed uit.

Maagdenpalm, Vinca minor. Schitterende paarsblauwe eetbare bloemen voor decoratie. Alleen de bloemen zijn eetbaar. Hier wil ik echter wel aan toevoegen, dat als je zelf even goed onderzoek doet, het soms blijkt dat ook de bladeren en/of de wortels van een plant bijvoorbeeld eetbaar zijn of zelfs zeer geneeskrachtig! Zoals nu de maagdenpalm, die vincamine bevat, en hierdoor zeer specifieke effecten heeft op de bloedtoevoer naar onze hersenen. Dus men kan de plant inzetten tegen dementie. Maagdenpalm is zelfs anti-kanker! En dat is wat Google je vaak niet wil laten zien in haar (weggelaten en uitgefilterde) zoekresultaten. Daarom, doe ook altijd je eigen onderzoek in plaats van televisie kijken en afleidende nieuwsberichten lezen van zowel de fakestream als de alternatieve media, of andere afleidingen. Je zult merken dat je dan veel meer tijd overhoudt voor nuttige dingen.  😊

Madeliefje, Bellis perennis. Het blad en de bloemen zijn eetbaar, de bloemen vooral als decoratie.

Melganzenvoet, Chenopodium album. Hoge eenjarige plant uit de Amarant familie met langwerpig blad, dat in een jong stadium als groente wordt gegeten. Melganzenvoet wordt ook wel Witte ganzenvoet genoemd.

Mierikswortel, Armoracia rusticana. Vaste geneeskrachtige plant met eetbaar blad als het nog heel jong is, en wortel. Bekend van mierikswortelsaus. Oogst de wortel en laat steeds een stukje in de grond achter, dan blijft de plant terugkomen.

Oca, Oxalis tuberosa. Oca heeft heerlijk frisse en zoet-zurig smakende knolletjes in verschillende vrolijke kleuren: wijnrode, oranje, zachtroze, gele, of witte. Een knolvormend gewas, dat wel tot een kilo aan knolletjes kan produceren. De knollen hebben de smaak van zoete aardappel, maar zijn wat steviger van structuur. Oca is matig winterhard, en staat het liefst in de zon in goed gedraineerde grond.

Oerprei, Allium ampeloprasum ‘var. Holmense’. Oerprei, ook wel doorlevende prei, knolprei, of parellook genoemd. Oerprei is een vaste, goed winterharde plant, waar je het blad van kan eten, maar ook de kleine wortel bolletjes, die je vanaf augustus kan oogsten. Als je een paar bolletjes terug stopt in de grond, dan kun je het jaar erna weer genieten van deze prei soort.

Olijfkomkommer (Cyclanthera pedata). Andere namen zijn Wilde komkommer, Incakomkommer, Oer augurk, Mexicaanse augurk. De olijfkomkommer, een toch wel stilaan vergeten groente, groeit heel krachtig. Met zijn vele hechtranken kan hij een klimrek van enkele meters begroeien. Als één van de weinige komkommers leent deze zich uitstekend voor de buitenteelt. De vruchten worden in een jong stadium gebruikt. Het is een heerlijke groente in een frisse zomersla. 

Oregano, Origanum vulgare. Oregano is geschikt voor stevige groentesoepen, pasta, vis, wild, rundvlees, kip en gehaktbrood. Tomaten, courgettes, aardappelen en paprika passen ook goed bij het kruid. Oregano wordt ook gebruikt in gerechten met kaas en is goed te mengen met knoflook en chili. Oregano wordt ook wel ‘wilde marjolein’ genoemd en is geneeskrachtig.

Paardenbloem, Taraxacum officinalis. Een must-have in de tuin. Overblijvend. Alles is eetbaar, behalve de bloemstengel… Wortel rauw of gekookt/gestoofd; bloemknoppen en bloemen, en natuurlijk het blad, het hele jaar door. Lekker bitter en enorm gezond voor lever, gal, darmen en nieren. Kan prima in het gras worden gezet, en is een makkelijke plant. By the way, van de gehele verse geplukte plant, dus inclusief de stengel, kun je gewoon een geneeskrachtige tinctuur maken!

Paarse dovenetel, Lamium purpurea. Heerlijke groente en kruiderij. Mooie wintergroente.

Palmkool, Brassica oleracea var. Palmifolia. Andere namen zijn onder meer ‘Zwarte van Toscana’ of Palmboerenkool. Palmkool is een boerenkool zoals men die in Italië kent. De plant heeft een prachtig blauwgroen blad, en groeit als een soort palm de lucht in. Deze plant is ook erg decoratief en staat mooi in een pot of in de border. De plant is redelijk vorstbestendig en je kan daarom in de winter gewoon door oogsten.

Pinksterbloem, Cardamine pratensis. Het is een overblijvende plant met lekker pittig blad en schitterende zacht-lila, eetbare bloemen. De plant houdt van een plek in het gras of in een berm.

Postelein, wilde, Portulaca oleracea. Wilde postelein wordt ook wel Zomerpostelein genoemd. Ze heeft kleine dikkere vlezige blaadjes aan rode stengels. Wanneer ze bloeit, in de ochtenden, heeft ze kleine gele bloemetjes. Je kunt er een echt overheerlijke salade van maken!

Salie, Salvia officinalis. Niet de wilde soort. Bekend keuken- en geneeskrachtig kruid.

Schapenzuring, Rumex acetosella. Meerjarig en kan zichzelf uitzaaien. Zuring houdt van een vochtige grond. Van de meeste soorten zuring zijn de bladeren eetbaar. In de middeleeuwen onder andere werd zuring gebruikt als medicinaal kruid, als verpakkingsmateriaal voor boter, als keukenkruid en groente. Het is echt een heerlijke groente om als sla te eten, en heeft qua smaak al een ‘zuurtje’ van zichzelf!

Sint Janskruid, Hypericum perforatum. Bekende, vooral geneeskrachtige plant. Mogelijk staan er nog meer geneeskrachtige planten in deze lijst, maar hier zul je jezelf in moeten verdiepen, op onderzoek gaan.

Smeerwortel, Symphytum officinale. De bladeren zijn eetbaar! Ook uitwendig te gebruiken als geneesplant en een uitstekende compoststarter en mulchplant.

Spiraallook, Allium sativum var ophioscorodon. Deze prachtige sierlijke looksoort heeft fraai gevormde stengels, waaraan zich paarse broedbolletjes vormen. De spiraallook is een vaste, winterharde plant, die in de zomer verdwijnt en in het najaar weer opkomt. De bollen en de bloemen zijn eetbaar en hebben een lekkere knoflooksmaak.

Spiraalknoflook, Morado de Pedronera. Deze Spiraalknoflook, ook wel Spaanse knoflook genoemd, is zeer populair in Spanje, vanwege de sterke hete smaak. De tenen zijn mooi dieprood. Deze knoflook is volgens velen één van de lekkerste knoflook soorten.

Stengelsla, Lactuca sativa var. asparagina, augustana of angustata. Opvallende sla, ook wel Aspergesla genoemd, waarvan de stengel een delicatesse is. Begin de oogst wanneer de plant ca. 30 cm hoog is, door de onderste bladeren helemaal te verwijderen. Deze kunnen in de salade gebruikt worden, of super kort in de roerbak. Enkele weken later kan de gehele plant/stam worden geoogst, zodra deze ongeveer 40 cm hoog is.

Stijve klaverzuring, Oxalis stricta. Overblijvend plantje met friszuur blad en mooie kleine gele bloempjes. Het blad is heerlijk fris in een salade, een drankje, of bij fruitdesserts. Misschien heb je het al in je tuin staan.

Suikerwortel, Sium sisarum. De Suikerwortel is een echte vergeten groente en wordt nog maar zelden geteeld. Het is een meerjarige plant met lekkere zoete wortels van ongeveer één cm breed. Je kan ze net zo bereiden als schorseneren.

Teunisbloem, grote, Oenothera glazioviana. Tweejarige plant. Eerste jaar: jonge blad en wortel eetbaar. Tweede jaar: bloemknoppen, bloemen en zaad eetbaar. Schitterende, gulle tuinplant met rijke oogst. Zaait zichzelf goed uit.

Tripmadam, Sedum reflexum. Tripmadam is een overblijvende vetkruidsoort, die zeldzaam in het wild voorkomt. De bloemstengel worden 35 cm hoog en het kruid bloeit met gele bloemen van juni tot in augustus. Van Tripmadam gebruik je alleen de verse frisse blaadjes en de nog niet bloeiende spruiten. De vetplant smaakt een beetje lichtzurig en peperig. Het blad en de vrucht zijn eetbaar.

Tuinmelde, Atriplex hortensis. De tuinmelde, ook rode spinazie genoemd, is een plant uit de Amarant familie. Het is een 1 tot 2 m hoge plant, die wordt gekweekt als bladgroente. Er bestaan groenbladige en donkerroodbladige rassen. De plant kan groeien op bijna alle grondsoorten.

Veldzuring, Rumex acetosa. Heerlijke zure smaakexplosie: voor salades, soepen, als groente en kruiderij.

Vogelmuur, Stellaria media. Makkelijk, gulle groente, in salades en tal van gerechten. Hele jaar oogst. Eenjarig, dus zorg ervoor dat hij zaad kan schieten en zich op die manier vermeerdert in de tuin.

Watermunt, Mentha aquatica. Krachtige pepermuntsmaak, heerlijk in thee, sla, dressings, fruit en chocoladegerechten, en als kruiderij in warme gerechten. Houdt van natte voeten; dus aan de rand van een vijver of in een ondiepe schaal op het terras die je met water vult. Rijke oogst, mooie bloemen.

Witte dovenetel, Lamium album. Heerlijke kruidige groente en kruiderij, zo’n beetje het hele jaar oogstbaar. Schitterende groente. Van de bloemen maak je een heerlijke thee.

Witte winterpostelein, Claytonia perfoliata. Eenjarig plantje dat zich goed uitzaait en handhaaft.

Komt algemeen voor, vaak ook in tuinen, onder heggen, of in boomspiegels. Lekkere, frisse winterbladgroente. Zet ‘m in je moestuin, of in je tuin, laat de plant tot bloei komen en zichzelf uitzaaien.

Yam, Chinese, Dioscorea polystachya. De Chinese Yam is een winterharde plant (tot 20 graden onder 0), die een spectaculaire ondergrondse knol aanmaakt, die qua smakelijkheid en voedzaamheid in de top tien van wereld voedselgewassen zou kunnen passen…. en de wereld zou geen honger meer hoeven te hebben. De echte Yam is een tropisch knolgewas, dat opvalt door zijn enorme afmeting ondergronds, als deze niet gerooid wordt (tot 50 kg per knol). Normaal wordt in de tropen de plant na 10 tot 12 maanden groei gerooid en weegt dan ongeveer 1 kg. De knollen worden gekookt, gebakken, gefrituurd, er wordt meel en deeg van gemaakt, en zelfs chips! Deze soort houdt zich opmerkelijk goed in ons klimaat, en op goed gedraineerde plaatsen blijven de planten met goede winterbescherming prima buiten in leven! Wel sterft de plant bovengronds geheel af. Geniet vooral van de bijzondere groei van deze klimplant: het eerst jaar groeit de plant tot ruim 1 meter hoog, in de daaropvolgende jaren geeft de plant een steeds sterkere groei en kan 3-6 meter lange ranken maken. Het meest opvallend zijn wel de kleine luchtknolletjes, die over de hele plant aan de stengels groeien en voor een ideale reservevoorraad zorgen, om de plant te vermeerderen. Bewaar er altijd enkele in de winter, om afgestorven planten te kunnen vervangen en om meer planten te telen. Een grote oogst aan luchtknolletjes geeft een exclusief maaltje gebakken ‘krieltjes’. Laat ook eens een paar planten groeien in een pot: als kamerplant of kuipplant!

Zwartmoeskervel, (Smyrnium olusatrum). Meerjarige plant; houdt van half beschaduwde, liefst wat vochtige grond. Bloeistengel tot zo’n 1 meter hoog. Jonge scheuten en bladstelen onder andere in soep; zaden als specerij.

 

Deze lijst is zeker niet compleet!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over Haverwortel, Zeekool, Indianenaardappel, Teltowerraap, Tomatillo, Chioggiabiet, Peterseliewortel, Blauwe aardappel, Meiraap, Kervelknol, Raapstelen, Rammenas, Schorseneren, gewone postelein, en nog veel meer.

Bovendien zijn er mogelijk nog veel meer toepassingen mogelijk van de in deze lijst voorkomende vergeten groenten (en kruiden). Toepassingen, die je eenvoudig zelf kunt vinden in met name Engelstalige video’s en artikelen, en – helaas – steeds minder in Google.

Houd er ook rekening mee dat steeds meer zaden uitverkocht raken, dus het is soms uitzoeken geblazen waar je sommige zaden nog kunt verkrijgen. Doe zorgvuldig eigen onderzoek nu het nog kan.

 

Don’t be scared; be prepared, and pray

 

Bronnen:

HOW TO GROW EGYPTIAN WALKING ONION

Eetbare wilde planten assortiment

Kruidenwereld: Bijzondere groenten

https://www.marktplaats.nl/l/tuin-en-terras/#q:vergeten+groente

You may also like