Koudste 18 september ooit gemeten, vorst in Frankrijk, koudste zomeravonden ooit in delen van Italië

Nieuwe onderzoeksbevindingen wijzen uit dat er geen klimaatcrisis is. Zonnevlek is ‘herrezen’, en het Nederlandse record van 18 september van 13,5 graden in 1962 werd doorbroken.

Eindtijdnieuws.com
20 september 2022

 

Vorst Frankrijk

Europa kampt met een record-brekende ‘aanval van koude rillingen aan het einde van de zomer: een bevriezing, waar de fakestream media niet veel aandacht aan wilde besteden’. En dat is geen verrassing!

De septembervorst ging dit weekend door de vlaktes van Midden-Frankrijk, zowel grondvorst als luchtvorst (< 2 meter). Er werden lage temperatuur records gevestigd, ook in Brest, hoewel veel van deze nieuwe ijkpunten officieel niet standhouden, vanwege een verandering van locatie op de weerstations.

Franse tweet van 18 september 2022

“Dit zijn de laagste minimumtemperaturen, die deze zondagochtend in de vlaktes van Frankrijk zijn geregistreerd. Het hele noorden van het land wordt getroffen door vorst. Vooral vroege kou werd waargenomen.”

 

 

Koudste zomernachten ooit gemeten in Noord- en Centraal-Italië

Historisch koude nachten zijn de afgelopen dagen in veel regio’s van Italië geregistreerd. De temperaturen zijn gedaald tot onder het vriespunt in zowel de noordelijke als de centrale regio’s, en ook op lage hoogten!

Na een warme juli en augustus hebben talloze Italiaanse weerstations nu hun koudste nachten ooit gemeten… vóór de herfst-equinox. Dit is precies wat een langdurige lage zonneactiviteit ‘vereist’, namelijk: uitbarstingen van intense zomerhitte, gevolgd door dramatische afkoelingen en strenge, arctische winters, aangedreven door een veranderlijke straalstroom (ofwel jetstream)…

Tweet van 18 september 2022 uit Italië

“Bijna winter… voorlopige dieptepunten vanmorgen op de Piemontese vlakte”, luidde een tweet van Stefano Di Battista, die zondagochtend het dieptepunt van 1,8 graden in Castell’Alfero opmerkte. Hoewel dit niet een nieuw maandelijks dieptepunt is, was de 0,7 °C van 27 september 2020 dat wel: de koudste ooit in het gebied, voorafgaand aan de equinox. Een ander teken van het afkoelende klimaat in Europa.

Bovendien is de neerslag terug, die in de Alpen, maar ook in Scandinavië, nu al als zware sneeuwval valt.

 

Koudste september voor Nederland!

Zondag was de koudste 18 september ooit gemeten in Nederland, meldt Weeronline.
De maximumtemperatuur bij het nationale weerstation in De Bilt bereikte slechts 13,3 graden Celsius, waarmee het eerdere dieptepunt van 18 september van 13,5 graden in 1962 werd doorbroken.

De high van zondag werd gemeten om 12:40 uur, waarna het snel afkoelde. Op een paar plaatsen in het oosten van Nederland was het zelfs nog kouder: in Enschede, met een maximum van slechts 12,1 graden Celsius.

Deze week is het koel en bewolkt, aldus het meteorologisch instituut KNMI. In feite zal ‘abnormale kou’ het verhaal zijn voor het grootste deel van Europa.

 

Nieuwe studie: Er is geen klimaatcrisis

Vier vooraanstaande Italiaanse wetenschappers hebben historische klimaattrends onderzocht. Ze zijn tot de conclusie gekomen, dat het uitroepen van een ‘klimaatnoodtoestand’ niet wordt ondersteund door de gegevens. Een heel ander verhaal, dat onze corrupte en gecontroleerde media mogelijk snel zullen wensen te begraven.

De studie, ‘A critical assessment of extreme events trends in times of global warming’, beoordeelde tijdreeksen en crisisindicatoren, zoals orkanen, overstromingen, hittegolven, gewasopbrengsten, etc., en concludeerde dat observaties nog geen ‘duidelijk positieve’ trends tonen van extreme gebeurtenissen. Bovendien merkten de wetenschappers met betrekking tot ecosystemen een aanzienlijke ‘vergroening’ op van de wereldwijde plantaardige biomassa in de afgelopen decennia, als gevolg van hogere niveaus van koolstofdioxide in de atmosfeer, waardoor de voedselopbrengsten zijn toegenomen en woestijnen zijn teruggedrongen.
Of dit helemaal juist is, kan ik helaas niet verifiëren.

De vier onderzoekers, onder leiding van Gianluca Alimonti van het Italiaanse Nationale Instituut voor Kernfysica, ontdekten dat, ‘op basis van waarnemingsgegevens, de klimaatcrisis die we volgens veel bronnen vandaag doormaken, nog niet duidelijk is’.
De vier wetenschappers van het onderzoek eindigen met het volgende advies: in plaats van onze kinderen te belasten met angst voor klimaatverandering, moeten we hen in plaats daarvan aanmoedigen om na te denken over zaken als energie, voedsel en gezondheid, en geen middelen te verspillen aan dure en ineffectieve oplossingen.

 

De (dode) zonnevlek is ‘herrezen’

Net wanneer je dacht dat zonnevlek AR3088 dood was, is hij weer tot leven gekomen. De ooit vervallen zonnevlek groeit weer, en zal dit weekend meer dan 50% toevoegen aan zijn oppervlak.
Ja, zonnevlek AR3088, omgedoopt tot AR3102, is herrezen, net op het moment dat hij zich naar de aarde draait.

Dit is de tweede keer dat de zonnevlek rond de zon draait…

De eerste keer, eind augustus, overspoelde hij de aarde met tientallen zonnevlammen, en later beukte hij Venus met één van de sterkste stralingsstormen aan de achterkant van de zon in decennia!
Deze zonnevlek verscheen dus een paar dagen geleden weer aan de aardzijde van de zon – de kant die naar de aarde gericht is –  en werd hernummerd tot ‘AR3102’.

Wat ligt er achter de horizon?

Bovendien nadert een andere, hoewel een potentieel net zo zorgwekkende zonnevlekkengroep voor ons elektriciteitsnet, van net achter het zuidoostelijke deel van de zon.

We hebben deze eerder gezien; het is zonnevlek AR3089, die verantwoordelijk was voor een M8-klasse zonnevlam uitbarsting (nog net geen X-flare), net toen hij begin september de zonneschijf verliet. De zonnevlek keert nu terug, na een reis van twee weken rond de achterkant van de zon, en hij lijkt nog groter te zijn dan voorheen. Nogmaals, houd ons (Electroverse) in de gaten voor updates – niet in de laatste plaats omdat die ‘voorzegging’ van Ali Al-Rubaidi, hoe onwaarschijnlijk ook, in het spel blijft, namelijk, de voorspelde Carrington-achtige Coronal Mass Ejection (CME) om de aarde te treffen op vrijdag 23 september 2022.

De temperaturen op aarde betekenen dus in feite afkoeling.

 

Zie ook:

Monte Rosa, Italy Logs Earliest Sub -20C (-4F) Ever; UK Sees Rare September Snow; Brisbane’s Coldest Winter On Record; Polar Cold Not Done With Australia Just Yet; + Rapidly Growing Sunspot

Hier kunt u krantenkoppen lezen als:

MONTE ROSA, ITALIË REGISTREERT VROEGSTE SUB-20C (-4F) OOIT

VK ZIET ZELDZAME SEPTEMBERSNEEUW

2022 WAS DE KOUDSTE WINTER VAN BRISBANE IN DE GESCHIEDENIS

POOLKOUDE NOG NIET KLAAR MET AUSTRALIË

SNELGROEIENDE ZONNEVLEK AR3105

 

Bron:

Frosts Sweep France; Coldest Summer Nights Ever Recorded In Northern/Central Italy; Chilliest Sept 18 For The Netherlands; New Study Finds There Is No Climate Emergency; + ‘That’ Sunspot Has Resurrected

You may also like