Europa zet zich schrap voor voorjaarsvorst

Terugkeer naar winterse temperaturen zal van lange duur zijn, tot minstens eind april, en mogelijk zelfs nog langer.

Eindtijdnieuws.com
16 april 2024

 

Terwijl de lente van 2024 voor een record kou en sneeuw heeft gezorgd in Scandinavië en de Alpen, hebben de meer centrale en oostelijke regio’s van Europa heel even genoten van ongewone lentewarmte, een vroeg begin van de zomer.

Dramatische temperatuurdaling!
Deze week verdwijnt die abnormale warmte echter door een enorme temperatuurdaling. De maxima van +30 °C het afgelopen weekend zullen halverwege de week worden v
rvangen door de enkele cijfers, maar ook door plaatselijke schadelijke nachtvorst/wijdverspreide sneeuw op het laagland. Het zal dus een dramatische temperatuurverandering zijn!

De laatste GFS (Global Forecast System) runs laten de schommeling tussen de extremen zien, met een sprong van 16 graden boven de seizoensnorm op zondag 14 april, met daarna een duik van wel 16 graden beneden de norm, namelijk, op woensdag 17 april – waar de temperaturen naar verwachting voorlopig zullen blijven, helaas.

Onbekend terrein voor TPTB?

De BBC publiceerde vorige week artikelen, waarin werd beweerd dat ‘global boiling’ (‘mondiaal koken’) de schuld was van de hitte in Europa, en voegde eraan toe dat we ons in zogenaamd ‘onbekend terrein’ bevinden.
BBC ‘journalisten’ negeerden graag de positie van de straalstroom (jetstream) in hun berichtgeving over de hittegolf. Maar nu nemen ze het maar al te graag mee in hun analyse van deze aankomende afkoeling! Daar waar uitscheidingen van ‘broeikasgassen’ de schuld waren van een warme start van de lente, zijn ‘natuurlijke invloeden’ verantwoordelijk voor deze naderende voorjaarsvorst (en zware sneeuwval). Natuurlijk!

Temperaturen onder het gemiddelde

We zien dat de koude periode mogelijk zelfs langer zal duren. Daarmee blijven we onder het langjarig gemiddelde voor de tweede helft van april.

Landbouw en boomteelt

Zo ontstaat er een risico op schadelijke vorst, met name voor de landbouw en bloeiende bomen! Deze zouden dit voorjaar bloeien ver vóór op schema. Wanneer je Smeerwortelplanten hebt, zul je misschien hebben gemerkt dat ze reeds weken van te voren in bloei staan, in plaats van aan het eind van de maand. En dit geldt natuurlijk ook voor andere bloeiers, die in de war raken.

Welke landen lopen het meeste risico op vorst?
In delen ten noorden van de Alpen zal de kou zich richting het weekend uitbreiden. Grote delen van Duitsland, Tsjechië en Polen lopen vanaf woensdag tot en met het weekend aanzienlijk risico op vorst in de ochtend. Naarmate een nieuwe koudegolf opnieuw heviger wordt, zal volgende week van zondag tot en met dinsdag zelfs nog kouder weer mogelijk zijn. Het voorweken van zaden, om – zodra het weer behoorlijk warmer wordt – sneller van start te kunnen gaan, is vermoedelijk geen overbodige luxe.

 

Comments:

‘Another day another spray.
Man-made blanket featureless silver grey sky and zero spring sunshine courtesy of the #sky… puppets.’

‘Groundwater levels must be at record-breaking levels. No significant rain now for a little over a week but mini lakes and rivers keep appearing and growing….’

 

Bron (tijdelijk leesbaar (?), daarna betaald):

Europe Braces For Spring Freeze

You may also like