Uitzonderlijk lage temperaturen Antarctisch Plateau zorgen voor dodelijke sneeuwval in Amerika

Inwoners Californië smeken al 5 dagen om hulp. Eind februari trechterde een golvende ‘meridionale’ straalstroom Arctische lucht abnormaal ver naar het zuiden…

Eindtijdnieuws.com
6 maart 2023

 

Antarctica: Vostok daalde onlangs tot -65,2C, een ongelooflijk zeldzame temperatuur voor begin maart. Ter referentie, -65.5C is de laagste temperatuur ooit gemeten op het zuidelijk halfrond in februari.

 

Inwoners van Californië: “HELP ONS!!”

Door sneeuw gestrande inwoners smeken om hulp. De situatie wordt steeds wanhopiger voor velen met uitgeputte voorraden. ABC7 Los Angeles vloog onlangs over het Lake Gregory gebied in Crestline, en legde de boodschap vast, die in de sneeuw was geschreven.

Voedselverdeelcentrum

Ondanks de verraderlijke omstandigheden op de weg en de ijskoude temperaturen, toonden luchtopnames ook tientallen bewoners, die in de rij stonden bij een voedselverdeelcentrum buiten een kruidenierszaak in Crestline, die eerder vorige week een ingestort dak had.

Gefrustreerde inwoners wegens valse beloften

“Er zijn allemaal beloftes van sneeuwploegen die komen, onze hulp is onderweg….. en vijf dagen lang hebben we niets van dat alles gezien”, zei de gefrustreerde inwoonster van Crestline, Agina Sedler.

Brian Guthrie en zijn vrouw zijn al dagen bezig met het graven van een tunnel, van hun huis naar hun voorraadschuur, in Arrowbear: “Zelfs als we van onze oprit konden komen, is het voor ons onmogelijk om 10 meter over de weg te rijden”.

Noodtoestand uitgeroepen

Eind februari trechterde een golvende ‘meridionale’ straalstroom Arctische lucht abnormaal ver naar het zuiden. Dit zorgde voor zeldzame sneeuwstormen in bijvoorbeeld San Bernardino, waar nu de noodtoestand is uitgeroepen.

In Lake Arrowhead, bijna 10 mijl van Crestline, viel zeven dagen lang in totaal 276 cm sneeuw (het jaargemiddelde van de gemeenschap is 55 cm), terwijl het naburige Running Springs maar liefst 381 cm sneeuw te verduren kreeg! Noodtoestanden zijn uitgeroepen in nog 12 andere Californië county’s.

 

Zware, ontwrichtende en dodelijke sneeuw elders in Amerika

Eind vorige week werd de opsporings- en reddingseenheid van de Deschutes County Sheriff’s Office gestuurd naar een melding van een lawine in Black Crater, Oregon, VS. Twee ervaren skiërs raakten verstrikt in de lawine, en één van hen bezweek aan zijn verwondingen.

In Canada zijn drie Duitse toeristen uit Beieren omgekomen in Brits-Columbia, slachtoffers in een van de gevaarlijkste lawineseizoenen van de provincie in de recente geschiedenis!

Zoals voorspeld, drijven deze recente totalen de sneeuwmassa op het noordelijk halfrond ver boven het gemiddelde van 1982-2012. En vooruitkijkend, weigert de Amerikaanse sneeuw af te nemen, met zware sneeuwval in maart, vooral in het Midwesten. Canada zal ook niet gespaard blijven.

 

Afkoelingstrend Australië

Australië had een koele februari maand. Grote delen van oostelijk en centraal Australië hebben net hun koelste zomers in decennia achter de rug, na een lente en winter, die kouder waren dan gemiddeld.
Meer informatie bij de bron.

 

Bron:

Electroverse.INFO: Exceptionally Low Temperatures Strike The Antarctic Plateau; SoCal Residents: “Help Us!”; Australia’s Cool Feb; + India, the World’s Third-Biggest Producer, To Start Importing Wheat

Due to continued establishment censorship, electroverse.co has been moved to electroverse.info

You may also like