De dodelijke dosis van Cassia (Kassie) kaneel: ca. 15 kopjes per dag. Dat is krankzinnig! De meeste mensen zullen dat niet consumeren. De waarheid over Coumarine.
Eindtijdnieuws.com
21 september 2024
Alweer een leugen ontkracht!
Gooi alles wat u denkt te weten over kaneel overboord. U weet wel wat ik bedoel…. de bla bla bla, dat Ceylon kaneel ‘de enige echte kaneel’ is, en de veel smakelijkere Kassie of Cassia (Chinese) kaneel slechts een goedkope bedrieger is, nep, ja, zelfs ‘gevaarlijk’ om te consumeren.
Omgekeerde wereld
Het blijkt dat deze ‘nep’ kaneel versus ‘echte’ kaneel propaganda in de meeste zoekmachines op het internet niets anders is dan een afleidingsmanoeuvre…. desinformatie. Dus het zou weleens kunnen zijn, dat u denkt de juiste kaneel te gebruiken, maar in werkelijkheid niet is wat u zoekt.
Soorten kaneel
Vandaag de dag worden er twee soorten gebruikt voor commerciële doeleinden; er zijn er letterlijk honderden.
1 Ceylon
2 Cassia (of Chinese kaneel)
Merk op dat Saigon en Korintje nog twee subtypes Cassia kaneel zijn, die ook algemeen verkrijgbaar zijn.
Wat is het verschil tussen Cassia kaneel en Ceylon kaneel?
Het belangrijkste verschil tussen Kassie (Cinnamomum cassia) en Ceylon kaneel is het gehalte aan Coumarines. Cassia bevat ca. 2 tot 5 g Coumarines terwijl Ceylon kaneel slechts ca. 0,015 g Coumarines bevat. De meeste kaneel die je in de winkel vindt, is Cassia.
Dus onderzoek wees uit dat Cassia kaneelpoeder gemiddeld tot 63 keer meer van het geneeskrachtige Coumarine bevat vergeleken met Ceylon kaneelpoeder, terwijl Cassia kaneelstokjes 18 keer meer bevatten dan Ceylon kaneelstokjes!
In Nederland is biologische Ceylon kaneel veel duurder dan Cassia kaneel.
Consumenten kunnen deze soorten onderscheiden op basis van kleur, aroma, uiterlijk en natuurlijk smaak! Verrassend is dat de smaak van de zogenaamde ‘nep’ kaneel (Cassia) veel meer in de buurt komt van hoe echte kaneel zou moeten smaken en ruiken! In gerechten heb je er daarom ook minder van nodig. Bovendien, de smaak is werkelijk vele malen beter.
Gezondheidsvoordelen van Cassia kaneel
De kaneelfamilie van kruiden is traditioneel en eeuwenoud, namelijk als voedsel en als medicijn. Het gebruik ervan gaat duizenden jaren terug, op z’n minst al vanaf 2.000 jaar voor Christus. Het Oude Testament noemt het zelfs in de context van geparfumeerde zalfolie, hoewel de soort kaneel niet wordt gespecificeerd.
Kaneel wordt ook al duizenden jaren medicinaal gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Naast het gebruik als specerij worden zowel Ceylon- als Cassia-kaneelvariëteiten van oudsher gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, waarbij Cassia het meest potent is:
Kanker
Antioxidant
Diabetes
Bloedverdunner
Bloedsuikerspiegel
Spijsvertering
Hoofdpijn
Artritis
Verlies van eetlust
Verlichting van seizoensgebonden allergieën (alleen Cassia, omdat het potenter is)
Misselijkheid en indigestie
Verkoudheid, keelpijn en sinusverstopping
Ontstekingen
Schimmel- en bacteriegroei
Malaria
Wonden
Infecties
Antiviraal
Diarree
Hart- en vaatziekten
Neuroprotectief
Alzheimer (kan het zelfs helpen voorkomen!)
Parkinson
Tandplak en gaatjes
Slechte adem
Obesitas
Licht conserveermiddel
Voor sporters, zodat de spieren meer glucose kunnen opnemen en meer energie kunnen leveren.
Ceylon versus Cassia kaneel
Als je de populaire pers over kaneel moet geloven, lijken de lovende woorden dus vooral in het voordeel te zijn van Ceylon kaneel, die vaak ‘echte kaneel’ wordt genoemd.
Maar waarom wordt Ceylon kaneel aangeprezen boven Cassia, denkt u?
Dit komt door het ultra lage gehalte aan een chemische stof, genaamd Cumarine ofwel Coumarine, een zeer geneeskrachtig stofje! Coumarine is niet slechts een aromastof, wat Google u graag wil wijsmaken:
‘Coumarine (Cumarine) is een aromastof, die van nature voorkomt in Chinese kaneel (Cinnamomum cassia), tonkabonen en bergamot. Het wordt gebruikt om een product een bepaalde geur te geven of een ongewenste geur te verbergen. Coumarine zit vaak in persoonlijke verzorgingsproducten, zoals scheerschuim, shampoo en zonnebrandcrème.’
Coumarine is veel meer!
Het is een geheel natuurlijk antistollingsmiddel voor het bloed, hetgeen Big Pharma heeft geprobeerd na te bootsen onder de naam ‘Coumadin’, het zogenaamde ‘geneesmiddel’ met dezelfde naam, wat bloedverdunners zijn. Nu is ‘Warfarine’ (wat meer bekend is) een antistollingsmiddel, dat onder verschillende merknamen wordt gebruikt, waaronder Coumadin. Warfarine is een antistollingsmiddel en een rattengif van de eerste generatie! U leest het goed. Warfarine wordt gebruikt als geneesmiddel (bij de mens gebruikt als proefkonijn).
De waarheid over de zogenaamde ‘risico’s van Kassie of Cassia kaneel
Hoewel er zeker kleur-, smaak- en textuurverschillen zijn tussen Ceylon en Cassia kaneel, zijn de gezondheidsverschillen klein [beweert men]. Maar waarom gaan de meeste ‘studies’ dan over Cassia en over Coumarine? Iets klopt hier niet!
Er bestaat geen enkel risico….
tenzij u van plan bent om elke dag buitensporig grote hoeveelheden te consumeren! U wordt op het internet ontzettend bang gemaakt voor de levertoxiciteit van Coumarine in Cassia. De waarheid is echter dat het risico zo laag is, dat deze vrijwel niet bestaat!
De gemiddelde dodelijke dosis van Coumarine is bijvoorbeeld vastgesteld op 275 mg/kg lichaamsgewicht. Daarnaast zit er slechts 0,31 – 6,97 g Coumarine in elke kilo Cassia kaneel. Dit betekent dat ik voor mijn lengte minstens 2,24 kilo Cassia kaneel (Saigon) en 50,3 kilo Chinese Cassia kaneel per dag zou moeten binnenkrijgen om gevaar te lopen! Zijn de waarschuwingen tegen Cassia kaneel overdreven en dus ongegrond? Volgens mijn onderzoek zijn ze dat zeker.
Sterker nog, volgens Medscape laten de talloze onderzoeken naar de voordelen van kaneel voor de glykemische controle bij mensen met diabetes type 2 de gunstigste gegevens zien voor Cassia kaneelsoorten, niet voor Ceylon of ‘echte’ kaneel.
De bangmakerij door diverse landen binnen de EU
De Europese Unie heeft zelfs richtlijnen opgesteld voor de maximale hoeveelheid Coumarine in voedingsmiddelen. Tja, men mocht eens gezond worden en blijven met natuurlijke middelen…. zowel geestelijk als lichamelijk. Dat kan natuurlijk niet!
In Denemarken hebben de voedselautoriteiten een limiet gesteld aan de hoeveelheid kaneel, die mag worden gebruikt in de beroemde kaneelswirls van het land, wat leidde tot een grote strijdkreet van: “viva la cinnamon” door bakkers en banketbakkers, die beweren dat het veranderen van het traditionele recept een minder smakelijk gebakje zal opleveren. Dit is o zo waar, ook in je ontbijt, bijvoorbeeld.
Ondertussen heeft het Duitse Federale Instituut voor Risicobeoordeling gewaarschuwd, dat iedereen, die regelmatig veel Cassia kaneel eet — meer dan twee gram (0,07 ounce) per dag voor een volwassene van 132 pond — ‘risico loopt op leverschade’. Oh, werkelijk?
Laat u alstublieft niet voor de gek houden en hersenspoelen door de medische wereld! Volgens ‘wetenschappers’ (de corrupte wetenschap) is Ceylon kaneel veiliger in hoge doseringen dan Cassia. De echte kenners en ware onderzoekers weten wel beter.
En mocht u nog Ceylon kaneel in huis hebben, geef het aan uw planten. Ja, gewoon gemalen kaneel. Je hoeft het alleen maar over de aarde te strooien, en het werkt als een natuurlijke fungicide om schimmel te voorkomen, ongedierte tegen te gaan en de wortelgroei te bevorderen.
Of combineer gewoon 4-6 eetlepels koffiedik met 1 theelepel kaneel en (regen)water in een grote maatbeker. Meng het goed. Giet het mengsel eens in de twee weken over de grond van je planten, en kijk hoe je planten opbloeien.
Of laat bijvoorbeeld zwarte thee, havermout en kaneel trekken in ca. 1 liter gekookt water voor minimaal 8 uur, en gebruik deze thee als meststof! Mogelijkheden te over.
De ultieme sleutel tot kaneel is de versheid
De ontnuchterende waarheid is dat de kaneel in uw voorraadkast vaak muf is, waarschijnlijk jaren oud en van weinig potentie, ongeacht of je Ceylon of Cassia hebt gekocht. Bijna alle kaneel in de schappen is jaren oud, zegt men! Deze kaneel heeft een aanzienlijk verminderde smaak en minder gezondheidsvoordelen, tenzij u misschien voor de biologische versie van Cassia gaat. Of u zou zelf verse kaneelstokjes kunnen fijnmalen.
Smaak
Wetenschappelijk gezien is de Latijnse vertaling van Ceylon ‘echte kaneel’, maar de meeste gebruikers, die niet bekend zijn met dit type kaneel, zeggen vaak dat het niet eens naar kaneel smaakt! Het heeft misschien hints van bekende kaneelnoten, maar wordt door veel mensen ook omschreven als naar hout smakend! En je hebt er veel meer van nodig om het überhaupt te kunnen proeven. Ironisch genoeg is alle kaneel hout, ofwel de bast van verschillende kaneelbomen.
Met name Cassia kaneel is een veelzijdige medicinale plant/boom!
Andere koppen luiden als volgt:
Coumarine, de illegale chemische stof waardoor Amerikanen deze zoete lekkernij mislopen
Kaneel, een veelbelovend vooruitzicht op de ziekte van Alzheimer
In Canada is het zelfs illegaal om Coumarine rechtstreeks aan voedsel toe te voegen. ‘Men’ wil niet dat de Canadezen gezond(er) worden.
Cassia kaneel bevat de meeste Cinnamaldehyde (Kaneelaldehyde)!
Nog een voordeel, Cinnamaldehyde is een van de antioxidantverbindingen in kaneel, die het die rijke geur en smaak geeft, en ook ontstekingen kan verminderen. Denk daarbij ook aan Alzheimer. Cassia kaneel, ook wel ‘Chinese kaneel’ genoemd, bestaat voor ongeveer 95% uit Cinnamaldehyde! Ceylon heeft ongeveer 50 – 63 procent Cinnamaldehyde, een stuk lager dan Cassia. Nu, het volgende….
Kaneelaldehyde draagt bij aan een gezondere lever, en brengt meer gezondheidsvoordelen.
Doe aub uw eigen onderzoek hierin!
Bronnen:
Ceylon or Cassia Cinnamon. Do Benefits Depend on Variety?
Kaneel gezond? Voordelen van kaneelthee, kaneelpoeder en kaneelolie