Jodium: Waarom je het nodig hebt en waarom je niet zonder kunt

Het vergeten medicijn en de vergeten jodium-kennis. Jodiumtekort is één van de belangrijkste oorzaken van afwendbare geestelijke achterstand! Jodium maakt ons slimmer. Hoe jodium te verkrijgen.

Eindtijdnieuws.com
18 juni 2024

 

Waarom jodium zo belangrijk is voor uw gezondheid en essentieel voor het leven

Jodium behandelt tevens schildklier- en borstkanker, en andere vormen van kanker, onvruchtbaarheid, obesitas, mentale achterstand, Alzheimer, en nog veel meer.

Wat u niet wist over jodium, maar uw leven kan redden!

Jodium is het vergeten geneesmiddel, wat bijna alles geneest. We leven in een ware jodium crisis te midden van een giftige wereld.

Jodium heeft het potentieel om uw gezondheid te transformeren op natuurlijke wijze

Jodium is een essentiële microvoedingsstof. Dit betekent, dat elke afzonderlijke cel van ons lichaam het nodig heeft! Biologen denken dat de consumptie van zeevoedsel (in het verleden nog vrij van gifstoffen), en de opname van jodium uit dit voedsel, een belangrijke rol in de ontwikkeling van het menselijk brein speelde. Jodium heeft ook fantastische antibacteriële, antikanker, antiparasitaire, antischimmel en antivirale eigenschappen.

Helaas is er een enorm jodiumtekort ontstaan!

Ook vanwege het feit, dat jodium in ons lichaam vervangen wordt door gifstoffen uit onze omgeving, zoals bromide, fluoride, chloride, pesticiden, en voedingsadditieven.
Moderne landbouwtechnieken hebben ook tot tekorten van jodium en andere mineralen in de bodem gezorgd! Zodoende hebben gewassen, die geteeld zijn op jodiumarme grond, een tekort aan jodium!
Bepaalde diëten en levenswijzen kunnen een persoon vatbaar maken voor een jodiumtekort. Degenen die veel bakproducten eten (brood, pasta, enzovoort), welke grote hoeveelheden bromide bevatten, lopen een risico. Hetzelfde geldt voor vegetariërs en zij die geen vis eten. Merk op, de meeste vis bevat zware metalen.

Ongeveer een derde van de wereldbevolking woont in een gebied met een jodiumtekort

Duizenden mensen werden op jodium getest! Uit de testen van ongeveer 96% van de patiënten kwam een laag jodiumgehalte naar voren. Jodiumtekort is één van de belangrijkste oorzaken van afwendbare geestelijke achterstand! Denk daarbij aan dementie, waaronder Alzheimer, etc.

Wat u niet wist: toegevoegd jodium aan zout doet weinig!

En TPTB (The Powers That Be) weten dit maar al te goed. Jodium werd aan ons zout toegevoegd, om bijvoorbeeld struma te voorkomen. Nu weten wij, dat de toegevoegde hoeveelheden zeer weinig doen, ook voor de vele andere vormen van ziekten en kwalen.

 

Voordelen en risico’s van jodium: Hoeveel, wanneer en waarom – Dr. David Brownstein

Vertrouw ik het YouTube kanaal ‘Nutrition with Judy’, en volg ik haar? Nee.
De volgende video echter, met Dr. Brownstein, die zijn kennis en ervaring deelt op dit belangrijke gebied, is zeer interessant. Tip: gebruik de YouTube vertaler plus een gratis Adblocker op je computer of smartphone!

 

Benefits and Risks of Iodine How Much, When and Why – Dr. David Brownstein

Translation => Click on the CC (subtitle) button > then click the Gear wheel > Subtitles > Automatic translation > Choose your language

 

De volgende ziekten zijn gerelateerd aan een jodiumtekort:

borstkanker

schildklierkanker

eierstokkanker

baarmoederkanker

prostaatkanker

auto-immuun schildklieraandoeningen

hypothyreoïdie (trage schildklier)

fibrocystische borstziekte

ADHD

chronische vermoeidheid

fibromyalgie

etc.!

 

Waar wordt jodium vooral voor ingezet?

kanker in het algemeen

huidkanker

vermoeidheid
ADHD

tegen alle schadelijke straling

artherosclerose (aderverkalking)

borstziekten

ziekte van Dupuytren

overtollige slijmproductie

fibrocystische borsten

struma

aambeien

hoofdpijnen en migraine

fibromyalgie

chronische vermoeidheid

hypertensie (hoge bloeddruk)

infecties

keloïdes (abnormale toename van lidtekenweefsel)

leverziekten

nefrotisch syndroom (zeldzame nieraandoening)

eierstokziekte

speekselstenen

ziekte van Peyronie

prostaataandoeningen

vetcysten

schildklieraandoeningen

vaginale infecties

syfilis

vleesbomen

vergiftiging zware metalen (kwik, lood, arsenicum)

roodvonk

bronchitis en longontsteking

obesitas
trage vetverbranding

depressie

borstpijn

eczeem

malaria

Urogenitale aandoeningen (aan de organen van het urine- en voortplantingsstelsel)

reuma

tonsillitis (ontstoken keelamandelen)

hoesten

maagpijn

brainfog (wazig gevoel in hoofd)

allergieën

onregelmatige ongesteldheid

tandvleesontsteking

psoriasis

hartaandoeningen

hartritmestoornissen

verstopping

haaruitval

diabetes 2

oogproblemen

GERD (terugvloeien van maagzuur in de slokdarm)

multiple sclerose (MS)

gastroparese (vertraagde maagontlediging)

bacteriële overgroei dunne darm

onvolledige apoptose (celdood belangrijk bij de embryonale ontwikkeling, in het immuunsysteem en voor de homeostase van lichaamsweefsels)

slechte ATP functie (Adenosinetrifosfaat: een molecuul dat energie in cellen vervoert)

etc.!

En de vele aandoeningen verbeterden dankzij jodium supplementatie!

Het medicinale gebruik van jodium gaat ver terug in de tijd. En later, in de 19de eeuw, was het de eerste behandeling tegen tumoren en andere agressieve ziekten! Jodium stond bij veel artsen nog bekend als een natuurlijke ‘heldhaftige remedie’. Toen was jodium nog een universeel medicijn in de geneeskunde. Niemand wist nog wat het deed, maar het deed iets, en deed iets goeds!

Jodium is met name belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen

Jodiumtekort bij moeder tijdens de zwangerschap en borstvoeding is de belangrijkste oorzaak van mentale ontwikkelingsachterstand bij kinderen. Ja, zonder jodium kan geen leven bestaan.

Jodium speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem!

Een langdurig tekort aan jodium belemmert het vermogen van het lichaam om weerstand te bieden tegen infecties en ziekten. Jodium zuivert water en doet hetzelfde in de bloedbaan. Jodium zuivert de volledige bloedbaan van ons lichaam, wat betekent dat voldoende jodium, vooral bij kinderen, het lichaam vrij houdt van ziekteverwekkers; er zijn absoluut geen vaccins nodig!

De gevaarlijkste misleiding over jodium vandaag!

De reclame, dat ‘gejodeerd tafelzout voldoet of voldoende is, en aan onze dagelijkse behoeften tegemoetkomt’, is de gevaarlijkste misvatting en leugen over jodium! Trap er aub niet in. Bovendien is gewoon, chemisch tafelzout bewerkt, en dus schadelijk voor onze gezondheid. Gelukkig is niet elk soort zout slecht voor onze gezondheid.

Detox
Het goede nieuws is dat het nemen van extra jodium de uitscheiding van zware metalen, zoals lood en kwik, verhoogt, en een ontgiftend effect heeft.

Jodium heeft dus antikanker eigenschappen

Met name vrouwenborsten zijn belangrijke locaties voor jodiumopslag.

Jodium is cruciaal voor de schildklier en overige klieren!

Onze schildklierfunctie is wel zo belangrijk, en daarom één van de sleutels voor een goede gezondheid!
Alle klieren van het lijf zijn afhankelijk van gezonde jodiumniveaus, om optimaal te functioneren. Dierenstudies hebben problemen met de bijnieren, de thymusklier, de eierstokken, de hypothalamus en hypofyse-as aangetoond, alsmede het gehele hormoonstelsel, wanneer er sprake is van jodiumtekort. In feite hebben de eierstokken de één na hoogste concentratie van jodium in het lichaam naast de schildklier. Een jodiumtekort zal ook leiden tot een ongebalanceerd hormoonstelsel, maar dat niet alleen. De meest voorkomende schildklierafwijkingen tasten de bloedcellen aan, en veroorzaken bloedarmoede met verschillende ernst. Daarnaast veroorzaken schildklierafwijkingen en jodiumtekorten andere effecten op de bloedcellen.

Angstzaaierij voor het gebruik van jodium door de elite

Angst voor het innemen van wat extra jodium heeft meer dood en verderf gezaaid dan leven! Dit deed men door het verhinderen van betekenisvol klinisch onderzoek naar de dagelijkse hoeveelheid jodium, die nodig is voor optimaal lichamelijke en mentale gezondheid…. open voor het publiek. Ik ben ervan overtuigd dat de elite vele onderzoeken voor zichzelf houdt, verborgen voor de massa! Het algemene verhaal is dan: ‘Er is nog te weinig of onvoldoende onderzoek naar gedaan’. Van z’n levensdagen niet!

Vele gezondheidszorg professionals zijn bang voor jodium, vanwege hun onwetendheid

TPTB hebben hen wijsgemaakt, dat jodium hypothyreoïdie (een te snelle schildklierwerking) veroorzaakt! Artsen in opleiding leren dit nog steeds. Terwijl in werkelijkheid jodium helpt om de functie van de schildklier te normaliseren, zodat men geen schildkliermedicatie meer nodig heeft. Eén van de redenen voor deze misvatting is het gevolg van hoge TSH-waarden in jodiumtherapie (zie video). TSH (Thyreoïdstimulerend hormoon) is een ‘test’, om de schildklierwerking te checken. Uw TSH-waarde stijgt doorgaans, wanneer er sprake is van een te trage schildklier.

Wat doet het TSH nog meer?

Echter, TSH heeft nog een functie, naast het stimuleren van de productie van het schildklierhormoon! Het helpt ook bij het stimuleren van de productie van het lichaam van jodiumtransport moleculen: de natrium-jodium-symporter (NJS). Zonder voldoende hoeveelheden NJS zou jodium de cellen niet binnen kunnen komen en daar gebruikt kunnen worden. Echter, wanneer deze persoon begint te supplementeren met jodium, dan moet de extra jodium nu de cellen ingebracht worden. Een manier, waarop het lichaam dit zal bereiken, is het tijdelijk verhogen van de productie van TSH, om meer NJS te stimuleren!

Hoe lang blijft TSH verhoogd?

Het kan verhoogd blijven tot wel 6 maanden – maar dit hoeft niet het geval te zijn – voordat het naar het normale niveau terugzakt. Het TSH zal dus terugvallen, nadat de schildklier weer verzadigd is met jodium.

Jodium veroorzaakt geen hypothyreoïdie!

Integendeel! De belangrijkste schildklierhormonen, T4 en T3, hebben voldoende jodium nodig, om geproduceerd te worden! En als een persoon een jodiumtekort heeft, mondt dit uit in hypothyreoïdie, omdat er niet genoeg basismateriaal (zoals jodium) is om T4 en T3 te produceren. Supplementeren met jodium kan hypothyreoïdie dus verbeteren of zelfs verhelpen, en dat zonder het gebruik van synthetische medicijnen!

Schildkliermedicijnen kunnen een jodiumtekort zelfs verergeren

Nog erger, het innemen van schildklierhormonen, als er sprake is van jodiumtekort, kan het jodiumtekort verergeren, terwijl de stofwisselingssnelheid van het lichaam stijgt door de medicatie.
Bovendien kan de inname van schildkliermedicatie bij een jodiumtekort het risico op borstkanker en mogelijkerwijs andere vormen van kanker doen toenemen! Alles wat jodiumvoorraden van het lichaam doet afnemen, of de behoefte aan jodium doet toenemen, zal zaken verergeren.

Misvatting aangaande jodium bij auto-immuun schildklieraandoeningen, zoals ziekte van Graves en Hashimoto

In werkelijkheid lopen degenen, die een jodiumtekort hebben, verhoogd risico op het ontwikkelen van antilichamen tegen de schildklier! Auto-immuun ziekten – met inbegrip van schildklierziekten – zijn voorbeelden van excessief oxidatieve stress in het lichaam. Oxidatieve stress betekent ontsteking in het lichaam, en staat gelijk aan een brandend vuur. Je kunt het vuur blussen met het geschikte ‘water’, namelijk: antioxidanten, onbewerkt zout, extra voedingsstoffen, een gezond dieet, geen GMO’s of GGO’s, voldoende vet, meer biologisch voedsel, etc.
Mensen, geteisterd door auto-immuun ziekten, moeten specifieke voedingsstoffen innemen, samen met jodium, om de schade te genezen.

Bestaat er een aandoening waarbij jodium echt gevaarlijk is?

Ja, en het is extreem zeldzaam. Eén aandoening in het bijzonder kan mensen vatbaar maken voor jodium-geïnduceerde hyperthyreoïdie.
Welke aandoening? Deze aandoening komt voor in een patiënt, die een autonoom functionerende knobbel heeft in zijn schildklier. Soms wordt dit een hete nodule genoemd op een schildklierscan. Een autonoom functionerende knobbel valt niet onder de feedback controle van de hypofyse en de hypothalamus. Het functioneert onafhankelijk van de schildklier. Wanneer jodium aanwezig is, kunnen deze nodules jodium opnemen, en overvloedige hoeveelheden schildklierhormoon produceren, wat leidt tot een te snel werkende schildklier. De aandoening kan gediagnoseerd worden met een schildklierscan. Deze patiënten moeten jodiumsupplementen en voedsel (zoals zeegroenten), dat veel jodium bevat, mijden totdat de nodule operatief is verwijderd.

Waarom TPTB de kennis van jodium onderdrukken

Gezien de heersende misvattingen over zo’n extreem heilzame voedingsstof als jodium, kan men het wenselijk vinden om te overwegen, hoe briljante kennis, en het gebruik ervan, wellicht opzettelijk wordt onderdrukt! En dat is nog zachtjes uitgedrukt.
Verder worden er nog talrijke andere manieren gebruikt, om ons mensen te verwarren, bang te maken en waar mogelijk, op een dwaalspoor te brengen. Maar gezien de gigantische bedragen en macht, die Big Pharma en andere gezondheidsindustrieën met hun leugens kunnen verkrijgen, door mensen in feite onwetend, dom en ongezond te houden, is het niet vreemd dat velen van ons dat nog steeds zijn. Over hersenspoeling gesproken….

Dit artikel werd u onder andere aangeboden door ‘SOTT Signs of the times’ = 99, 444
SOTT controleert beide kanten als gecontroleerde oppositie; zij promoten bijvoorbeeld ook de evolutieleer, en, hoe kan het ook anders, Trump. Tussen haakjes, de 2de bron is ook een grote promotor van Trump! En zo herken je meteen de gecontroleerde oppositie op het internet.

Artsen en hun leraren

Hun koppigheid, arrogantie en onwetendheid over jodium zorgen voor onvoorstelbare pijn en lijden, dat voor velen eindigt met de dood door kanker. Als je wilt dat iemand sterft aan kanker, geef hem dan geen jodium. Helaas betekent dit dat de meeste oncologen een doodswens hebben voor hun patiënten, omdat ze de kans willen maximaliseren dat hun behandelingen niet werken.
Voordat artsen werden weggevaagd door de farmaceutische bedrijven en hun verkopers, was jodium een van de meest voorgeschreven medicijnen.

 

Vloeibare Jodium van het merk Biotics

Niet om reclame te maken voor ‘Biotics’, maar ikzelf heb (al vele jaren) zeer goede ervaringen met dit merk en met deze vorm van jodium, waarvan men slechts één maal per dag 1 druppeltje met een glas water nodig heeft: op een nuchtere maag, in de ochtend, een half uur voor het ontbijt. Sommigen gebruiken 2 druppels per dag. In de koelkast is het product ook nog eens zeer lang houdbaar, zelfs ver over de houdbaarheidsdatum heen, ‘zolang de vloeistof helder/doorzichtig is en niet vreemd gaat ruiken’, aldus Biotics zelf die ik contacteerde. De vloeistof is dus kleurloos.
Ik heb geen verschil in werking tussen Biotics jodium en jodium Nascent kunnen aantreffen.
Van Lugol jodium, of van Jodium Nascent, bijvoorbeeld, heeft men meerdere druppels nodig (en vaak meerdere malen per dag), en is daarom duurder in aanschaf en lastiger in gebruik. Neem vitamine C het liefst 2 uur later in dan Lugol jodium, omdat ze elkaar kunnen tegenwerken. Of dit bij de andere vormen van jodium ook het geval is, weet ik niet; hiervoor zou ik mezelf verder moeten informeren.

Surprise! Ook planten hebben meer jodium nodig, maar daarover misschien later.

 

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/?s=jodium

https://eindtijdnieuws.com/?s=ontgiften

 

Bronnen:

Iodine – Suppressed knowledge that can change your life

Why Iodine is So Essential

You may also like