Dementie | Hoe u de Ziekte van Alzheimer kunt voorkomen, omkeren en natuurlijk genezen

UPDATE 02-12-2023  Hoe het risico te verkleinen, en symptomen zelfs om te keren, met natuurlijke middelen! En hoe u uw mentale gezondheid kunt versterken met voeding en supplementen.

Eindtijdnieuws.com
27 juni 2022

 

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, die vooral de cognitieve functies van de bevolking aantast. 1 op de 5 mensen krijgt vandaag de dag Alzheimer, en niet alleen op latere leeftijd.

Wanneer de ziekte nog niet te ver gevorderd is, is het mogelijk om o.a. de Ziekte van Alzheimer om te keren.

Voeding speelt een cruciale rol bij Alzheimer

Onnodig te zeggen om voor biologisch, of op z’n minst organisch en onbewerkt voedsel te gaan. We weten allemaal dat slechte voeding tot lichamelijke gezondheidsproblemen leidt. Maar dat ons eten ook tot een slecht werkend brein kan leiden, is niet altijd voor iedereen duidelijk. Houd uw brein daarom gezond, om ziekten als Alzheimer, Parkinson, enzovoort, te voorkomen!

Veel groente eten vermindert Alzheimer

Veel groente eten, en een hoge inname van vitamine E en vitamine C, verminderen de kans op Alzheimer, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Dr. Marianne Engelhart toonde aan, dat de kans op dementie door vitamine E alleen al met 17% daalde. De kans op Alzheimer daalde zelfs met 19%. Voor vitamine C gold respectievelijk 9% en 18%, en voor groente 19% en 18%.

Wist u, dat er in kruiden vaak vele malen meer voedingstoffen, vitaminen en mineralen zitten dan in onze huidige groenten?

Aluminium in het drinkwater: een bron van Alzheimer

De Ziekte van Alzheimer blijkt ook te maken te hebben met blootstelling aan Aluminium, een neurotoxine dat in veel waterzuiveringsinstallaties opzettelijk als vlokmiddel wordt toegevoegd. Volgens een Frans team van onderzoekers leidt het drinken van water met hoge concentraties Aluminium tot Alzheimer. Drinkwater met een Aluminiumconcentratie boven de 0,1 mg/l is een risicofactor voor dementie, in het bijzonder voor de Ziekte van Alzheimer.

Aluminium in ons voedsel

Aluminium is een neurotoxine, die routinematig aan voedsel wordt toegevoegd. Het is zo consequent gecorreleerd met de Ziekte van Alzheimer, dat het als de belangrijkste oorzaak wordt beschouwd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Aluminium in chemtrails, in vaccins, etc.

Dementie

Het schadelijke alzheimereiwit ‘amyloid’, ofwel amyloïde β-eiwit (Aβ), stapelt zich op tussen de zenuwcellen in de hersenen. Zo vormt het zogenaamde ‘plaques’, een neerslag van eiwitten, die de communicatie tussen de hersencellen bemoeilijkt. Iedereen heeft dit eiwit in zijn lichaam. Bij gezonde mensen wordt dit vanzelf weer afgebroken. Maar bij steeds meer mensen wordt dit niet goed meer afgebroken, en dan ontstaat dementie. Uiteindelijk ontstaan er gaten in de hersenen, als deze niet meer goed gebruikt worden.

Wist u dat medicatie juist symptomen van dementie kan veroorzaken, zonder dat u de ziekte ooit had?

Wat kunt u doen tegen Alzheimer?
De mogelijkheid om Alzheimer te krijgen, zit niet in onze genen; dit is een leugen.
Onderzoek heeft uitgewezen, dat een gezonde leefstijl maar liefst 80% vermindering in dementiegevallen veroorzaakt.
Voorkom contact met giftige stoffen in schoonmaak- en cosmeticaproducten, plastic flesjes, plastic bakjes, plastic speelgoed…
Ga meer bewegen; 15 tot 30 minuten wandelen per dag zou al kunnen helpen.
Voorkom stress en slaaptekort.

Supplementen en speciale voeding
Onderstaande kan de ziekte stabiliseren. Ja, er zijn zelfs geluiden en getuigenissen van het omkeren van Alzheimer. Men raadt aan om deze 3 tot 6 maanden hun werk te laten doen, voordat je resultaat ziet. Probeer er een paar, of een heleboel. Hier volgt een lijstje, die ik mogelijk zal updaten:

 

Lijst met vitaminen, mineralen, kruiden en supplementen

Update: deze lijst is uitgebreid aangevuld, maar zeker niet compleet.

Glutathion

Glutathion wordt minder als men ouder wordt. Het is de schoonmaker van het lichaam, en vooral van onze lever. Aluminium in ons lichaam bleek verbonden met een significante afname van deze belangrijke hoofdantioxidant!

Alfa Liponzuur

Alfa Liponzuur (Alpha-lipoic acid of ALA) neutraliseert vrije radicalen. Het verhoogt de aanmaak van Acetylcholine, wat belangrijk is voor het geheugen. Daarnaast heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen; in dit artikel focussen we ons echter het meest op dementie/Alzheimer.

Rhodiola Rosea

Rhodiola wordt ook gebruikt als een anti-aging kruid. Huidig farmacologisch onderzoek laat zien, dat Rhodiola therapeutische waarde heeft voor veel ziekten, zoals de Ziekte van Alzheimer (AD), de ziekte van Parkinson (PD), overige hersenziekten, etc.

Ginkgo Biloba

Ginkgo is ook bekend als Maagdenhaarboom. Het wordt beschouwd als een effectieve energie- en cognitieve versterker, is neuro beschermend, herstellend, een antioxidant, ontstekingsremmer, hersen- en bloedstroomversterker, en een stimulerend middel voor de bloedsomloop. Er wordt gezegd, dat Ginkgo het metabolisme van glucose en zuurstof in de hersenen, en het gebruik van Acetylcholine (ACh) verbetert. ACh is een neurotransmitter en neuromodulator. Het bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen, en verbetert het geheugen, de concentratie, de cognitieve en de algehele hersenfunctie.
Ginkgo Biloba bijvoorbeeld, is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen onder andere Alzheimer.

N-acetyl cystine

Waarheid: N-Acetylcysteïne is een natuurlijk tegengif voor de ziekte van Alzheimer.
Leugen: De ziekte van Alzheimer is de meest verwoestende ‘leeftijdsgebonden’ dementie, ‘waarvoor geen effectieve behandeling bestaat’. Mensen die zelf onderzoek doen, en de corrupte voedsel- en medicijnenautoriteiten checken op waarheid en leugen, weten beter. 

Vitamine C
Vitamine C stimuleert het geheugen en voorkomt dementie. Oudere mannen, die vitamine C- en vitamine E-supplementen slikken, hebben aantoonbaar minder kans op dementie. Hun hersenfunctie blijft aanzienlijk beter dan die van mannen, die geen vitamine C slikken! 

Vitamine D

Vitamine D beschermt onze zenuwen onder andere. Een grote studie gepubliceerd in Neurology toonde bijvoorbeeld aan, dat mensen met extreem lage bloedspiegels van vitamine D meer dan twee keer zoveel kans hadden als mensen met gezonde vitamine D-spiegels, om de Ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie te ontwikkelen. Daarom is zon en een hoge inname van vitamine D in zomer en winter zo belangrijk. 

Vitamine B6 en B12

B-vitamines kunnen de kans op Alzheimer verkleinen, blijkt uit onderzoek. In een onderzoek van de Universiteit van Oxford kregen de deelnemers een supplement met vitamine B6, vitamine B11 en vitamine B12. Op hersenscans was te zien, dat de afbraak van hersencellen kan worden vertraagd.

Foliumzuur (Vitamine B11)

Alzheimer door foliumzuurtekort: vrouwen met lage foliumzuurspiegels lijken een grotere kans op Alzheimer te hebben. Dit blijkt uit onderzoek onder 30 personen, die een lange periode van hun leven werden gevolgd. Na hun overlijden bleek uit hersenonderzoek, dat de helft van hen aan Alzheimer geleden had.

Vitamine E

De giftigheid van aluminium heeft neurodegeneratieve effecten. Ook wordt er een link gevonden met verhoogde concentraties aluminium in het hersenweefsel bij mensen met de ziekte van Alzheimer. Vitamine E vermindert de toxiciteit van aluminium, stimuleert het geheugen, en voorkomt dementie.

Vitamine A
De afzetting van het amyloïde β-eiwit (Aβ) in de hersenen is een kenmerk van Alzheimer. Vitamine A, een antioxidant, speelt een rol bij het handhaven van een hogere functie in het centrale zenuwstelsel. Een vitamine A tekort kan ervoor zorgen, dat de Ziekte van Alzheimer al in de baarmoeder begint. Nieuw onderzoek suggereert dat vitamine A, – eerder geassocieerd met leeftijdsgebonden cognitieve stoornissen – een cruciale rol kan spelen bij de ontwikkeling van Alzheimer.

Co-enzym Q10
Verhoogde oxidatieve stress heeft betrekking op de Ziekte van Alzheimer. Een grote hoeveelheid bewijs suggereert dat mitochondriale disfunctie en verhoogde reactieve zuurstofsoorten optreden, voorafgaand aan de afzetting van amyloïde-β (Aβ). Q10 (CoQ10), een onderdeel van de mitochondriale elektronentransportketen, is een neuro beschermende antioxidant in diermodellen en menselijke proeven met de ziekte van Huntington en Parkinson, en vermindert de plaques.

Omega 3 visolie

Omega-3 vetzuren hebben impact op het hart- en vaatstelsel en centrale zenuwstelsel. Ze zijn daarom beschermend tegen cognitieve achteruitgang, of u nu jong bent of oud, met inbegrip van dementie. Een goede, betrouwbare arts zal u dit zo ongeveer als eerste voorschrijven. 

Krillolie

Astaxanthine in krillolie voorkomt zenuw- en hersenbeschadiging. 

Citroenmelisse

Thee van Citroenmelisse, ook wel Citroenbalsem genoemd, maakt de vaten soepeler en de huid strakker volgens Japans onderzoek. Citroenmelisse blijkt een krachtig middel tegen ‘glycatie’ te zijn. Glycatie is het spontaan versuikeren van eiwitten. Mensen met veel suiker in het bloed hebben extra veel versuikerde eiwitten in hun weefsels. Hierdoor ontwikkelen ze in sneltreinvaart allerlei ouderdomsziekten. Citroenmelisse helpt uw neurotransmitters, en werkt zeer goed. In een Iraanse studie verbeterde de cognitie van Alzheimerpatiënten, nadat ze vier maanden lang dagelijks extract van citroenmelisse hadden ingenomen.

Rauwe cacao

Rauwe cacao geneest hoest beter dan codeïne, verbetert de cognitieve functie, en voorkomt de Ziekte van Alzheimer, onder andere. Het helpt bij een goede spijsvertering, en versterkt de bloedvaten.

Resveratrol
Welke voedingsmiddelen bevatten resveratrol? Resveratrol vinden we onder meer in dadels, rauwe cacao, aardbeien, blauwe bessen, druiven, tomaten, soja en pinda’s. Veel mensen drinken rode wijn om aan hun resveratrol te komen, maar een handje druiven bevat soms meer dan een glas wijn!

Groene thee extract
Uit onderzoek naar de Ziekte van Alzheimer is naar voren gekomen, dat het groene thee extract de achteruitgang van het geheugen kan inperken.

Kokosolie (biologisch, koudgeperst, niet de geurloze!)
De gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn stevig gefundeerd in de wetenschap. Verzadigd vet verbetert in het algemeen ons immuunsysteem. En met name kokosolie verhoogt de lichaamstemperatuur, want kokosolie wordt door het lichaam bij voorkeur eerder voor energie gebruikt dan opgeslagen als vet. Met andere woorden, het verhoogt de vetverbranding. Kokosolie blijkt ook ideaal hersenvoedsel te zijn! Koop aub geen bewerkte, geraffineerde en geurloze kokosolie, maar let er op dat het product 100% natuurlijk is of biologisch, ongeraffineerd, en koudgeperst! Vermijd uiteraard ongezonde en bewerkte voedingsproducten. Vermijd ook kruiden uit de supermarkt, maar let op dat ze biologisch zijn.

Kurkuma
Wereldwijd zou het gebruik van Kurkuma in hoge doses genezende eigenschappen hebben voor hersen-gerelateerde ziekten, zoals Alzheimer en Parkinson. Wist u dat deze ziekten in India nauwelijks voorkomen? En ook hier heeft een studie aangetoond, dat Kurkuma de Ziekte van Alzheimer voorkomt en afremt. Bovendien, – en dat is weer een heel ander verhaal – doodt Kurkuma kankercellen.

Boswellia
In een diermodel remden Boswellic zuren ontstekingen. Andere studies tonen een positief effect aan bij degeneratieve veranderingen in de hippocampus, een belangrijk geheugenverwerkingscentrum. Zo kan Boswellia een positief middel zijn bij de behandeling van de Ziekte van Alzheimer.

GABA

Het aminozuur GABA, ofwel Gamma-aminoboterzuur, is een belangrijke neurotransmitter met een remmende functie in het centraal zenuwstelsel. Neurotransmitters maken het mogelijk, om communicatie tussen de verschillende neuronen tot stand te brengen via de boodschapperstoffen. Er zijn stimulerende en remmende neurotransmitters; deze twee houden elkaar in balans. Wanneer er een overactiviteit in de neuronen ontstaat, zal GABA deze overactiviteit remmen. Hierdoor werkt GABA als een natuurlijke rustgever, remt het de zenuwimpulsen, en heeft GABA een stress regulerende functie. Bepaalde factoren, zoals stress, verkeerde voeding, voedingstekorten, gebruik van medicijnen, alcohol en drugs beïnvloeden de hoeveelheid neurotransmitters. GABA zit onder andere in natuurlijke voedselbronnen, zoals (blad) groenten, soja- en tuinbonen, noten, zaden, tomaten en eieren.

SAMe

Recente bevindingen tonen aan, dat voedingssuppletie met SAM, ofwel SAMe of S-Adenosylmethionine, een verscheidenheid aan risicofactoren en kenmerken verlicht, die verband houden met de Ziekte van Alzheimer.

Saffraan

Saffraan is al lang erkend als een krachtige antioxidant en remedie voor neurologische aandoeningen in de Iraanse kruidengeneeskunde. Saffraan verbetert de neurologische functie, en beschermt de hersencellen.

Acetylcholine
Acetylcholine is een zogenoemde neurotransmitter: een stofje dat ervoor zorgt dat de hersenen kunnen communiceren met de zintuigen en spieren. Zodra u te weinig van een neurotransmitter aanmaakt, vermindert de communicatie in uw lichaam. Dat betekent dat uw spieren en brein hun taken minder goed uit kunnen voeren. Choline zit vooral in vette producten. Orgaanvlees, zoals lever, staat bovenaan de lijst met choline-rijke producten! Andere vette producten, die choline bevatten: eieren, soja, zuivel, schelp- en schaaldieren, zalm, noten en zaden, quinoa, amarant, shiitake, bloemkool, snijbiet, spruitjes, bonen.

Sulforafaan

Sulforafaan (SFN) is een zwavelhoudende verbinding, die voorkomt in kruisbloemige groenten (broccoli, kool, bloemkool, boerenkool, radijs, spruitjes, paksoi, koolraap, koolrabi, waterkers, mosterdgroenten, mierikswortel, en nog veel meer), maar het meest in broccoli.

Acetyl-L-carnitine
Acetyl-L-carnitine kan de snelheid van ziekteprogressie vertragen, het geheugen verbeteren, en mentale functies en gedrag verbeteren bij sommige patiënten met de Ziekte van Alzheimer.

Magnesium
Magnesium verbetert het leren en het geheugen; het reinigt de hersenen. Onderzoeken naar mensen met de Ziekte van Alzheimer hebben aangetoond, dat zij meestal lage niveaus van Magnesium in hun hersenen en lichaam hebben!

Taurine
Door de jaren heen is gebleken dat Taurine de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel beïnvloedt. Taurine is effectief bevonden tegen de Ziekte van Alzheimer. Het hersenvoedsel verbetert het werkgeheugen en de gedragsprestaties. Naast het verbeteren van tekorten, geassocieerd met veroudering en Aβ, bleek Taurine ook effectief te zijn bij andere vormen van dementie.

Vinpocetine
Bij mensen met de Ziekte van Alzheimer, geheugenverlies, of beroerte is aangetoond, dat Vinpocetine de algehele hersenfunctie en het cognitieve vermogen verbetert. Het lijkt te werken, door de gezonde bloedtoevoer naar het hele beschadigde gebied van de hersenen te verhogen.

Zwarte rijst

Van zwarte rijst wordt gezegd dat het diabetes, de Ziekte van Alzheimer en zelfs kanker helpt voorkomen, vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten.

Olijfblad

Omdat Olijfblad of Olijfbladextract een antioxidant is, helpt het bij het bestrijden van de schade, veroorzaakt door vrije radicalen. Het beschermt de hersenen tegen geheugenverlies. Het gebruik van infusies of extracten van Olijfbladeren is een effectieve manier om de Ziekte van Alzheimer op natuurlijke wijze te behandelen.

Salie

Salie zit bomvol antioxidanten, die de lichaamscellen helpen om choline beter vast te houden. U kunt van salie een infusie maken en hiervan 1 à 2 keer per week twee glazen drinken. Uit een onderzoek dat in 2003 in Teheran werd uitgevoerd bij een groep Alzheimerpatiënten, die gedurende 4 maanden met salie-extracten werden behandeld, bleek dat het extract van Salie officinalis doeltreffend is bij de behandeling van milde tot matige Alzheimer.

Fenegriek

Ook deze plant bevat een aanzienlijke hoeveelheid choline, en is daardoor een goede bondgenoot in het gevecht tegen geheugenverlies. Je kunt Fenegriek dus in de vorm van thee of een infusie of sterke thee aan je dagelijkse dieet toevoegen. Aanbevolen wordt om twee kopjes van deze thee per dag te drinken. 

Koffie
Van cafeïne in koffie (met mate) wordt gedacht, dat het de opbouw van plaques voorkomt. Polyfenolen hebben een antioxiderende werking, die ontstekingen vermindert en de hersenen kan helpen beschermen tegen achteruitgang.

Groene koffie

Er zijn enkele veelbelovende onderzoeksresultaten geweest, waarin groene koffie werd getest om de stemming en uitputting, de hersenfunctie en neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de Ziekte van Parkinson en Alzheimer, en bacteriële infecties, te verbeteren.

Zink, IJzer, Koper en Selenium

Dieet en totale inname van zink, ijzer, koper en selenium kunnen lage cognitieve prestaties voorkomen of verbeteren. Voldoende inname van selenium is cruciaal voor onze hersenfuncties! De meeste mensen krijgen tegenwoordig slechts hooguit tussen de 60 en 100 microgram per dag binnen uit hun voedsel; het zit eenvoudig niet meer voldoende in onze bodem door massaproductie en kunstmest. Hoe meer selenium in de bodem, hoe meer selenium wordt opgenomen door de planten, en omgekeerd. Dagelijks seleniumsupplementen kunnen dit tekort echter aanvullen.

Yerba Mate thee
Yerba mate thee staat bekend als een drank, die de cognitieve functie en mentale alertheid kan verbeteren. Dit wordt mede bereikt door het relatief hoge cafeïnegehalte. Het is een bekend feit, dat cafeïne ons wakkerder en alerter maakt. Maar de energie boost, die u krijgt van Yerba Mate, is anders dan bij het drinken van koffie! Het effect houdt langer aan en geeft u een betere mentale focus. Bovendien wordt u er niet zenuwachtig van en is er ook geen plotselinge dip, wanneer het effect begint af te nemen. Yerba mate bevat verschillende krachtige antioxidanten, die nuttig kunnen zijn om onze hersenen te beschermen tegen oxidatieve schade. De plant kan aandoeningen, die leiden tot de Ziekte van Alzheimer, bestrijden.

Ginseng
Actieve componenten van Siberische Ginseng (Eleutherococcus Senticosus) beschermen tegen geheugenverlies. Dit kruid is uitstekend voor het verhogen van onze energieniveaus. Het wordt beschouwd als een algemeen en bijnier tonicum, adaptogeen, antitoxisch, het reguleert en stimuleert het immuunsysteem, is ontstekingsremmend, en stimuleert de bloedsomloop. Traditioneel wordt het gebruikt, wanneer men mentale alertheid, geheugen, concentratie, energie, uithoudingsvermogen en weerstand tegen toestanden van chronische en acute stress moet verhogen. In studies werd onder meer aangetoond, dat het de omvang van de vecht- of vluchtreactie vermindert, en de uitputtende effecten van langdurige stress, die veel Alzheimerpatiënten in een vroeg stadium van de ziekte kunnen ervaren. 

Spirulina
Kunnen Spirulina microalgen de gezondheid van onze hersenen verbeteren? Spirulina bevat een overvloed aan nutriënten- en niet-voedingsmoleculen, die voordelen bieden voor de gezondheid van de hersenen. Tal van bewijsmateriaal heeft ondersteuning geboden voor het gezondheidspotentieel voor de hersenen, met de nadruk op antioxiderende, ontstekingsremmende en neuro beschermende mechanismen. 

Gotu Kola 

Gotu Kola (Centella Asiatica) wordt ook wel Aziatische Waternavel genoemd. Dit kruid wordt beschouwd als een zenuwstelsel tonicum, is adaptogeen, ontstekingsremmend, ontgiftend, een bloed tonicum en natuurlijke vaatverwijderaar. Met betrekking tot de gezondheid van de hersenen heeft het een grote impact. Het bevordert de levensduur en het geheugen, en verhoogt de concentratie merkbaar! Het wordt traditioneel gebruikt bij mentale en fysieke uitputting en stress, maar wordt ook beschouwd als een specifiek geneesmiddel bij de Ziekte van Alzheimer en Parkinson, onder andere. Het wordt ook beschouwd als een ontgifter (detox) als het gaat om zware metalen en zware metaalafzettingen, die zijn opgeslagen in vetweefsels.
Gotu Kola is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen onder andere Alzheimer.

Bacopa

Bacopa (Bacopa Monnieri) wordt ook wel Waterhyssop of Brahmi genoemd. Het is een effectief kruid, dat traditioneel wordt beschouwd als een cognitieve en geheugenversterker, zenuw- en hersentonicum, mild adaptogeen, antioxidant, ontstekingsremmend, rustgevend, en het bevordert de samentrekkingskracht van het hart. Bacopa verbetert het geheugen en de concentratie, mentale prestaties, cognitieve functie en leervermogen. Het wordt beschouwd als een specifiek geneesmiddel bij de Ziekte van Alzheimer en ook bij de ziekte van Parkinson, evenals andere soorten problemen, waarbij een verminderde mentale functie aanwezig is. 

Indium

Indium, als belangrijk spoorelement voor optimaal functioneren, is vrij onbekend, hoewel het in de jaren ‘70 uitgebreid onderzocht en beschreven werd. Mensen gebruiken Indium tegen vermoeidheid, veroudering, het stimuleren van het immuunsysteem, en het verhogen van de hormoonproductie. Indium is het op 7 na meest zeldzame element op aarde! Het wordt niet gevonden in voedsel en in water, en na het 25-30ste levensjaar ook niet meer in het menselijk lichaam. Ieder mens wordt er dus mee geboren. Gek genoeg zit Indium wel in moedermelk.
Dr. Schroeder verrichte in de jaren ‘70 vele onderzoeken naar Indium! Hij ontdekte, dat de opname van mineralen en spoorelementen door onze organen gemiddeld met 142% steeg. Opmerkelijk waren vooral chroom, zink, koper en mangaan. Tevens bleek dat, door gebruik van Indium als voedingssupplement, de hypofyse, epifyse en hypothalamus weer optimaal konden functioneren, en 31 hormonen in het lichaam verbeterd werkten! Het product is niet beoordeeld door de EFSA, het Europese wetgevingsorgaan, (lees: wordt tegengewerkt door Big Pharma en overheden) en daarom mag het niet meer als voedingssupplement verkocht worden. Aan u de keuze. Het werkt regenererend op de huid en lichaamsweefsels, dus ook de hersenen! 

Silicium en Siliciumdioxide (Silica)

Een hoge inname van het sporenmineraal Silicium kan het risico op het ontwikkelen van dementie verminderen. Silicium is overvloedig aanwezig in Heermoes (Paardenstaart), een onmisbaar kruid met meer dan 30 gezondheidsvoordelen! En daar komt nu ook de remedie voor Alzheimer bij. Dit is goed nieuws, ondanks de negatieve perceptie van Silica in het nieuws, dat het – net als cholesterol – een ‘gevaar voor de gezondheid’ zou betekenen. Leugens! Opvallend was dat drinkwater met concentraties Silicium, groter dan 11,25 mg/l, voor een kleinere kans op dementieverschijnselen zorgde.

Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid, die de vorming van plaques kan afremmen. Bovendien kan Ashwagandha de hersenen ten goede kan komen door het verminderen van oxidatieve stress.

Cat’s claw (Kattenklauw)

Onderzoeksresultaten laten zien dat Kattenklauw een onmiddellijke remming van de vorming van bèta-amyloïde plaques veroorzaakt. Het lost de plaques op en verandert ze in een amorf materiaal, zodat ze onschadelijk in de hersenen kunnen oplossen. Dit effect treedt ook zeer snel op. Het heeft ook positieve effecten op de kluwen van tau-eiwitten, een ander probleem dat verband houdt met geheugenverlies en cognitieve achteruitgang. Onder een elektronenmicroscoop zien deze eruit als gedraaide filamenten, maar kattenklauw verbreekt zowel natuurlijk voorkomende als opzettelijk gevormde knopen. Dit gebeurt door het bètavel rond de klitten open te ritsen en ze in het lichaam op te lossen.

Lion’s Mane (Pruikzwam)

Deze paddenstoel beschermt het centrale zenuwstelsel, verbetert de cognitie, is ontstekingsremmend, blokkeert Aβ-productie, stimuleert neurotransmissie en neurieten. Een neuriet is een onderdeel van de zenuwcel. Het is een uitloper, die impulsen vervoert naar andere zenuwcellen, of naar uitvoerende organen, zoals de spieren.

Aloe Vera

Aloë Vera heeft het unieke voordeel dat het effectief is bij het verminderen van oxidatieve schade, ontstekingen, het verhogen van de vaatverwijding, het behandelen van tumoren en neurodegeneratieve aandoeningen, maar ook als effectief medicijn voor het behoud van de algemene gezondheid van de hersenen en het geheugen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je eigen aloe vera gel uit gekweekte Aloe Vera planten.

Shankhpushpi

Het kruid Shankhpushpi laat zichtbare effecten zien bij neurologische aandoeningen, waaronder geheugenverbetering, bescherming van zenuwcellen, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, en omkerende effecten op de ziekte van Alzheimer, onder andere.

Maca

Men heeft ontdekt dat Maca de ziekte van Alzheimer voorkomt en het geheugen verbetert.

Emblica officinalis (Amla)

Emblica officinalis vertoonde een significante verbetering in het geheugenbehoud van jonge en oude ratten. Het maakte een einde aan het door diazepam en scopolamine veroorzaakte geheugenverlies. Als geheugenversterker en omkering van geheugenstoornissen speelt Emblica officinalis een belangrijke rol bij de behandeling van geheugenstoornissen en dementie.

Zoethout

Van het extract van de zoethoutwortel wordt gezegd dat het de dood van hersencellen bij ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en de daarmee samenhangende symptomen, behandelt of zelfs voorkomt.

Huperzia Serrata (Huperzine A)

Huperzia Serrata is een natuurlijk voorkomend extract, dat te vinden is in de Huperzia-zaagtandboom. Huperzine A is een krachtige remmer van acetylcholinesterase. Het is bewezen dat het de leer- en geheugenstoornissen bij patiënten met de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie aanzienlijk verbetert.

Gugulla

Het is eigenlijk een gomhars, die bestaat uit het olieachtige sap van de Guggul-boom, afkomstig uit landen als India, Bangladesh, etc. Gugulla kan de ziekte van Alzheimer voorkomen. Ook werd ontdekt dat het de cognitieve vermogens in het lichaam kan verbeteren dankzij de bioactieve stof Guggulsterone.

Glidkruid (Skullcap)

Studies tonen aan dat Amerikaanse kalotje, een van de Skullcap kruiden, aanzienlijke antioxiderende effecten heeft. Het kan helpen beschermen tegen neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, angst en depressie.

Gezegende Distel en Mariadistel

Distel kan de hersenontsteking verminderen, die cellen beschadigt en cognitieve achteruitgang bevordert. Het beschermt tegen oxidatieve stress. Uit onderzoek blijkt dat het de oxidatieve eiwitten in de hersenen kan helpen verminderen. Bovendien voorkomt het amyloïde plaque, het kleverig eiwit dat zich kan ophopen in de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor de cellulaire communicatie wordt belemmerd.
Gezegende Distel is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen Alzheimer, onder andere.

Weegbree

Dit waardevolle ‘onkruid’ dat overal groeit, is hèt middel tegen zware ontstekingen! Ontsteking is een symptoom van vele ziekten. Wetenschappers spreken van neuro-inflammatie, en die ontstekingen in de hersenen worden gelinkt aan aandoeningen als Alzheimer, Parkinson en depressie. Blauwe Weegbree bijvoorbeeld, is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen onder andere Alzheimer.

Ephedra Viridis

De stimulerende en thermogene effecten van Ephedra Viridis worden veroorzaakt door de alkaloïden ephedrine en pseudoephedrine. Deze stoffen stimuleren het brein, verhogen de cognitie, verhogen je hartslag en je bloeddruk, en verwijden je luchtwegen, waardoor je makkelijker ademt.
Er bestaat grote controverse over het gebruik van Ephedra. Sommige ‘specialisten’ suggereren zelfs dat het gevaarlijk kan zijn: dezelfde demonisering van de wonderplant Gewone Smeerwortel (Symphytum Officinale) met haar zogenaamd ‘giftige’ alkaloïden. Een plant, die notabene bijna alle ziekten geneest! Alkaloïden hebben vaak een sterke werking op het menselijke lichaam, vooral omdat ze primair op het centraal zenuwstelsel inwerken.
Ephedra Viridis bijvoorbeeld, is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen onder andere Alzheimer.

Cayenne peper

Leugen: Gekruid eten wordt in verband gebracht met dementie.
Waarheid: Consumptie van capsaïcine, dat voornamelijk voorkomt in hete pepers, vermindert de vorming van amyloïd-bèta in de hersenen en verzwakt het ziekteverloop van Alzheimer en haar cognitieve tekorten.
Cayenne peper is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule!

Lobelia

Lobelia inflata (Blaaslobelia) wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor medische doeleinden. Onderzoeken wijzen uit dat lobeline, de belangrijkste werkzame stof, bescherming kan bieden tegen depressie, kan helpen bij de behandeling van drugsverslaving, en het geheugen en de concentratie kan verbeteren. Lobelia kan ook hulp bieden bij depressie, spierstoornissen, en nog veel meer.
Lobelia is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule tegen Alzheimer, onder andere.

Gemberwortel

Gember is onder meer goed tegen hersenveroudering en -ontsteking, en vervolgens voor ons geheugen.
Ook Gember is een van de ingrediënten van Dr. Christopher’s Brain formule.

Blauw IJzerhard (Verbena hastata)
IJzerhard, ook wel Verbena officinalis genoemd, kan gunstig zijn voor bepaalde neurologische of hersenaandoeningen. Onderzoeken bij ratten tonen aan, dat dit kruid hersenschade na een beroerte aanzienlijk kan verbeteren. De ontwikkeling van nieuwe bloedvaten in de hersenen worden bevorderd, die de hersenen van zuurstof voorzien en de mitochondriale functie verbetert. Mitochondriën zijn verantwoordelijk voor de energieproductie in je cellen, en daar hebben ze zuurstof voor nodig. Zonder zuurstof neemt de energieproductie af, wat leidt tot problemen in de regelmatige celactiviteit en mogelijk de ontwikkeling van veel ziekten van het zenuwstelsel. IJzerhard zorgt dus voor voldoende energie en bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor de functie na een beroerte verbetert. Bovendien kan het extract beschermen tegen het verlies van hersencellen of neuronen bij de ziekte van Alzheimer. Ook kan het de toxiciteit van beta-amyloïde verminderen.
Blauw IJzerhard, zag ik zojuist, is onderdeel van Dr. Christophers Memory Plus formule.

Verzadigd vet
Wist u dat verzadigd vet een fundamentele bouwsteen voor hersencellen is? Eén van de rijkste bronnen nu van verzadigd vet is moedermelk. Velen weten, dat verzadigd vet geen bloedvaten verstopt, of het nu de soorten met lange of met korte ketens in kokosolie zijn, of de lange keten vetzuren in rundvlees, room en kaas. Bovendien zou het erg vreemd zijn als verzadigde vetten de hersenfunctie onderdrukken, omdat de hersenen meer verzadigd vet bevatten dan enig ander orgaan in het lichaam.

Cholesterol

Ook cholesterol is vitaal voor een goed functionerend brein. Cholesterol functioneert als een breinbeschermer. Het is het ruwe materiaal van waaruit ons lichaam vitamine D maakt, ook een belangrijke speler voor het behoud van een gezond brein. De hersenen maken 2-3% uit van ons totale lichaamsgewicht. En 25% van al het cholesterol bevindt zich in de hersenen. Niet verwonderlijk toch, dat de FDA er waarschuwingen uit deed gaan over cholesterolverlagende medicatie. Omdat deze Big Pharma medicijnen het geheugen en de cognitie verminderen! Oudere mensen met de hoogste cholesterolspiegels hebben dan ook 70% minder kans op dementie.

Dus ja, ik houd van graseieren en bijvoorbeeld vlees van grasgevoerde dieren, en biologische kokosolie. Dit soort vetten is voor het behoud van het brein, terwijl je de koolhydraatinname laag houdt. Ze verminderen de kans op Alzheimer: een ziekte waar zogenaamd ‘geen behandeling’ voor is.

Stelt u zich het inkomstenverlies van de farmaceutische en voedselindustrie eens voor…

wanneer de bevolking zou leren over de wonderbaarlijke, natuurlijke gezondheidsvoordelen en remedies voor de hersenen. Bovendien, deze natuurlijke remedies hebben vaak nog veel meer gezondheidsvoordelen, niet in dit artikel genoemd.

Wat kunnen sommige planten nog meer doen voor uw brein?

Dat is mogelijk stof voor een nieuw artikel over dementie/Alzheimer op Eindtijdnieuws. Ga naar eerder geposte artikelen door ‘Alzheimer’ in te typen in de zoekbalk. Maar wist u, dat er zelfvernieuwing en celdeling van neurale voorlopercellen plaatsvindt gedurende ons hele leven? Ja, van planten afkomstige bioactieve verbindingen hebben het potentieel om de neurogenese (het onstaan van nieuwe neuronen) bij volwassenen te verbeteren. Dit zijn planten, zoals: Panax ginseng, Lycium barbarum (Gojibes), Acorus tatarinowii (de Acorus tatarinowii Schott-plant), Curcuma longa (Kurkuma), Salvia miltiorrhiza (Rode Salie), Centella asiatica (Gotu Kola), Bacopa monnieri (Brahmi), Ginkgo biloba, Cuscuta japonica (Japanse dodder), Radix Astragali (van de Astragalus familie), Hericium erinaceus en Banisteriopsis caapi. Alle hebben aangetoond dat ze neurogenese induceren.

Opmerking: ik zou de producten van Jacob Hooy (niet biologisch en niet organisch) vermijden; ikzelf heb er geen goede ervaringen mee. Bovendien, verse biologische kruiden en tincturen werken vaak beter dan gedroogde kruiden. Ga op zoek naar betrouwbare merken, zoals bijvoorbeeld NOW Foods; doe uw eigen onderzoek, bouw uw Big Pharma medicatie zo spoedig mogelijk af indien mogelijk, en leef vaccinatie-vrij. We werden er al voor gewaarschuwd.

‘Al deze…, dementie, de Ziekte van Alzheimer… ze schieten allemaal omhoog!’

‘Vaccins vormen een groot deel van het probleem. Ik verzin deze dingen niet. Er zijn duizenden onderzoeken, die het verband aantonen tussen vaccins en de toxines, en deze problemen die we zien. Het zijn niet alleen de vaccins; ze maken er deel van uit. 60 miljoen hebben allergieën! 30 miljoen hebben astma! Dit zijn allemaal auto-immuunziekten… Wie is er allergisch voor voedsel? Dat slaat nergens op; u bent allergisch voor voedsel en voor lucht. Hooikoorts, toch? Wilde dieren, die geen deel uitmaken van ons medische systeem, worden niet gevaccineerd. Hebben ze astma…, hooikoorts? Zijn ze allergisch voor voedsel? Zijn ze allergisch voor lucht? Wat normaal is in ons land mag nooit normaal zijn. Dit is niet normaal! En we moeten het niet als normaal accepteren. De VS heeft enkele van de hoogste percentages chronische ziekten!’ – Wijlen Brandy Vaughan, een van de weinige waarachtige klokkenluiders, zonder verborgen agenda

 

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/?s=Alzheimer

 

Enkele bronnen:

https://bibliotheek.ortho.nl/ziektebeelden/alzheimer

https://indiuminfo.com/ervaringen-met-indium/

Gezond worden en gezond blijven – deel 2: dementie/Alzheimer

Astaxanthin helps Cognition, Parkinson’s, Alzheimer’s

Fenugreek Seed Powder Nullified Aluminium Chloride Induced Memory Loss, Biochemical Changes, Aβ Burden…

Dementia From Toxic Substances

Five Herbs for Brain Health – Alzheimer’s

Taurine stops memory loss and is found effective against Alzheimer

Yerba Mate and Brain: Mental Focus and Energy + Protection!

You may also like