De ‘vette’ leugens over cholesterol

Een recent onderzoek van de Universiteit van Alabama in Birmingham heeft aangetoond, dat een dieet van laag koolhydraat voedsel – inclusief drie eieren per dag – het gezondst is wanneer we al wat ouder worden.

Waarom worden we dan zo voor de gek gehouden?
Omdat angst scheppen het volk beter onder controle houdt; bovendien speelt geld een grote rol in dit mondiale bedrog. Denk aan het angst scheppen en uitvergroten van de Corona-leugens!

Grove wetenschappelijke fraude heeft de angst gekweekt voor een hartaanval.

De normen voor cholesterol zijn telkens naar beneden bijgesteld en hebben nu een dramatisch ongezond niveau bereikt, met grote gevolgen voor de gezondheid en levensverwachting van ontelbare miljoenen mensen. Verzin daarbij een duur medicijn, en zo krijgt Big Pharma miljoenen mensen aan de statines (cholesterolverlagende medicijnen)!

Wist u dat cholesterol een belangrijke bouwsteen is voor cellen en hormonen?

Het is wel zó belangrijk, dat het lichaam onafhankelijk van voeding in overmaat zijn eigen cholesterol maakt. De lever stuurt meer cholesterol het bloed in dan het lichaam nodig heeft. Waarom? Omdat je nooit een tekort mag hebben. En wat niet gebruikt wordt, wordt weer teruggestuurd. Het is zelfs zo, dat de sterfte bij een laag cholesterolgehalte in het bloed juist toeneemt.

Hoe is dit bedrog dan de wereld in gekomen?

In het midden van de vorige eeuw werd er een artikeltje gepubliceerd over het zogenaamde verband tussen vetten en hart- en vaatziekten. En dat was niet een beetje fraude, maar daar klopte echt helemaal niets van. Het was gewoon misdadig. Hierdoor werd aderverkalking direct gerelateerd aan cholesterol. Ook weer een leugen! Maar als je de leugen maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen de leugen geloven in plaats van de waarheid. Velen gingen hierdoor geloven, dat ze konden doodgaan als hun cholesterol te hoog is.

Je hoeft niet bang te zijn om dagelijks eieren te eten.

Dit cholesterol kan nooit in het oxidatieproces komen, omdat je darmen het cholesterol uit voedsel in grote stukken ‘verpakken’, die nooit door de bloedvatwand heen kunnen. Cholesterol uit voeding heeft dus niets met aderverkalking te maken.

Wat doen die statines nog meer in je lichaam dan kunstmatig het cholesterol verlagen?

Een geneesmiddel kan nooit slechts één werking hebben, vanwege alle biochemische processen in ons lichaam, die met elkaar in verbinding staan. Maar omdat alles met elkaar is verbonden, beïnvloed je daardoor ook andere lichaamsprocessen!

Een gemiddelde arts zal op de vraag wat statines doen meteen antwoorden, dat ze cholesterol verlagen. Nou, nee hoor, statines remmen HMG-CoA Reductase, wat een essentieel enzym is voor veel andere belangrijke processen is, die eveneens worden geremd! Bovendien wordt de energiecentrale in ons lichaam, de mitochondriën, niet alleen geremd, maar zelfs uitgeschakeld! Ongeveer 50% van onze energievoorziening wordt geremd door statines. Een groot deel van die remming eindigt in de dood van deze mitochondriën… en daarom ben je altijd zo moe door het slikken van een statine.

Statines verstoren ook de communicatie tussen cellen.

Het hele proces, bijvoorbeeld hoe iets op een hormoon reageert, wordt erdoor beïnvloed. Door de verlaging van het zo belangrijke cholesterol wordt ook de membraanstructuur verstoord. In de bijsluiter worden dit dan ‘bijwerkingen’ genoemd.

Hoger cholesterol betekent: minder kans op hart- en vaatziekten!

Maar doen deze statines dan wat ze beloven, namelijk hart- en vaatziekten verminderen? Nee dus! In een WHO-statistiek worden de gemiddelde cholesterolwaarden in 192 landen vergeleken met het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten. Ook hieruit blijkt, dat hoe hoger je cholesterol is, hoe minder kans op hart- en vaatziekten je hebt.

Aderverkalking is een ontstekingsproces, waarmee cholesterol uit voeding niets te maken heeft.

De ontsteking verandert het cholesterol. Je moet dus niet cholesterol verlagen, maar de ontsteking! Wat betreft de hele mythe rond cholesterol: lieve mensen, bak gerust een eitje, want je hart kan daar prima tegen.

Minder stress, optimisme, en vooral géén cholesterolverlagers.

Kortom: met statines verlaag je je cholesterol, waarmee je je lichaam en gezondheid verzwakt. Veel mensen zijn moe, hebben pijn, voelen zich slap, hebben problemen met seks, en hebben wat geheugenverlies. Naast een hogere kans te overlijden, ontwikkelen depressies en Alzheimer zich sneller. Ook je denkvermogen gaat achteruit.

‘Volg het geld.’

De omzet van statines werd in 2020 geschat op 1 biljoen dollar. En ook bij het toedienen van vaccins speelt geld een enorme rol.

 

Bron:

https://www.xandernieuws.net/algemeen/hoogleraar-capel-vergelijkt-wereldwijd-corona-bedrog-met-onterechte-angst-voor-cholesterol/

You may also like