Arts schrijft kokosolie voor en draait succesvol de ziekte van Alzheimer terug (reposted)

In 2010 ontdekte Dr. Mary Newport dat ketonen, een brandstof voor je hersenen, die je lichaam maakt bij het verteren van kokosolie, grote voordelen biedt in de strijd tegen dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer. 

Het demoniseren van verzadigd vet…

Omdat gezondheidszoekers vaak meer roomboter, rundvet en andere dierlijke vetten, en kokosolie consumeren, kunnen ze aanvallen vanuit de reguliere media en wetenschap verwachten.

Velen weten, dat verzadigd vet geen bloedvaten verstopt, of het nu de soorten met lange of met korte ketens in kokosolie zijn, of de lange keten vetzuren in rundvlees, room en kaas!

Een interessant voorbeeld…

Eentje daarvan was het International Atherosclerosis Project uit 1968. Hierbij werden 22.000 lijken in 14 landen opengemaakt, en vervolgens onderzocht op plaque in de aders en bloedvaten. Onderzoekers vonden evenveel vetafzettingen in de aders en bloedvaten, of aderverkalking, in alle delen van de wereld bij volkeren, die erg veel dierlijke producten aten, welke rijk waren aan verzadigd vet, alsook bij diegenen die overwegend vegetariërs waren.

 

Het effect van kokosolie

De gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn stevig gefundeerd in de wetenschap. Verzadigd vet verbetert in het algemeen het immuunsysteem. En met name kokosolie verhoogt de lichaamstemperatuur, want kokosolie wordt door het lichaam bij voorkeur eerder voor energie gebruikt dan opgeslagen als vet. Met andere woorden, het verhoogt de vetverbranding.

Kokosolie blijkt ideaal hersenvoedsel te zijn
Waarom hebben zo veel studies op dieren zo veel negatieve resultaten met kokosolie, denkt u?
De kokosolie, die in de onderzoeken in laboratoria werd gebruikt, is gewoonlijk volledig gehydrogeneerde kokosolie. Gehydrogeneerde kokosolie is wat we krijgen, wanneer de olie wordt behandeld en bewerkt met chemicaliën, bleekmiddelen, oplosmiddelen en verwarmingsprocessen. Onderzoekers begonnen dus volledig gehydrogeneerde kokosolie te gebruiken, om de effecten van essentiële vetzurendeficiëntie te bestuderen, met het gevolg: slechte resultaten.
De slechte resultaten die verkregen werden uit deze studies, zijn het gevolg van essentiële vetzuur deficiëntie (EFA), en niet de schuld van de verzadigde vetten van kokosolie! Het is erg misleidend van commentators, om de kokosolie de schuld te geven in studies als deze, zoals ze dat vaker doen.

Bovendien zou het erg vreemd zijn als verzadigde vetten de hersenfunctie onderdrukken, omdat de hersenen meer verzadigd vet bevatten dan enig ander orgaan in het lichaam!

Koop dus geen bewerkte, geraffineerde, en geurloze kokosolie, maar let er op dat het product 100% natuurlijk is of biologisch, ongeraffineerd en koudgeperst! En begin bijvoorbeeld met 1 of 2 afgestreken eetlepels verspreid over de dag. Vermijd ongezonde en bewerkte voedingsproducten.

 

Voordelen van kokosolie halen weer de krantenkoppen

Wat niet vreemd is, is het feit dat de aanval van ene Dr. Oz op TV, met zijn specifieke nadruk op hersenfunctie, het wonderbaarlijke verhaal opvolgde van een geval waarin kokosolie betrokken is, en zelfs de genezing van de ziekte van Alzheimer, dat uitgebreid bericht werd in kranten en op internet: het wonderlijke verhaal van Steve Newport.

Dr. Mary T. Newport M.D. and her husband Steve Newport - What if there is a cure for Alzheimer 

Dr. Mary T. Newport M.D. en haar man Steve Newport

 

Het is het bericht van Dr. Mary Newport, een neonatoloog en medisch directeur van een onlangs opgerichte intensive care unit in het Spring Hill Regional Hospital in Florida.

Ongeveer 6 jaar geleden begon haar man, die accountant was en thuis werkte, problemen te krijgen met zijn dagelijkse taken. Deze verslechtering ging zo door, en hij kreeg uiteindelijk de diagnose van een vroeg inzettende ziekte van Alzheimer (51 jaar).

Dr. Newport zocht op internet naar klinische medicatie onderzoeken, die haar man zou accepteren. Zij ontdekte dat, een medicatie die middellange keten tryglyceriden (MCT) bevat – de vetsoort in kokosolie – opmerkelijke resultaten had bereikt, niet alleen door gewoon de voortgang van de ziekte te vertragen, maar door te voorzien in echte verbeteringen.

Ze besloot om haar man dus kokosolie te geven. Haar man verbeterde zich direct en scoorde 18 punten op een fundamentele herkenning van basistekens, 4 punten hoger dan dat hij de voorgaande dag nog had behaald. Binnen een week wees hij op enorme verbeteringen. En 5 maanden later leidde haar man een vrij normaal leven, alhoewel steeds nog niet in staat om zijn werk als accountant te hervatten, blijkbaar als gevolg van een permanente hersenschade.

Hoewel er momenteel geen klinische gegevens zijn, die de voordelen van kokosolie voor de preventie en behandeling van dementie aantonen, zei Newport dat ze verbeteringen begon te zien, nadat ze hem vier theelepels kokosolie per dag begon te geven:

“Vóór de kokosolie kon hij zijn schoenen niet strikken. Zijn rare langzame gang… Dat verbeterde. Hij liep normaal en kon weer rennen! Hij kon weer beginnen met lezen, zijn gesprek verbeterde dramatisch. En gedurende een aantal maanden zagen we verbeteringen in zijn geheugen.” 

Voordat hij met kokosolie begon, zei Newport dat geen van de bestaande medicijnen werkten.

 

Waarom werkt kokosolie zo goed?

Verschillende onderzoekers hebben gekeken naar het therapeutisch gebruik van een hoog vethoudende ketonische voedingswijze in de behandeling van de ziekte. In 2001 publiceerde Dr. Richard L. Veech van de NIH (National Institutes of Health), samen met anderen, een artikel met de titel: ‘Ketone Bodies, Potential Therapeutic Uses’.

In 2003 schreven George F. Cahill Jr. en Richard Veech: ‘Keto-acids? Good Medicine?’, en in 2004 publiceerde Richard Veech ook een bespreking van de therapeutische implicaties van ketonlichamen, ofwel ketonen. Het lichaam produceert ketonen uit kokosolie. Deze ketonen kunnen als voedsel voor onze hersenen en ons zenuwstelsel dienen, wanneer onze cellen insulineresistentie krijgen, iets wat bij iedereen min of meer optreedt bij het ouder worden. Met insulineresistentie blijken de van kokosolie afkomstige ketonen onze neuronen (zenuwcellen) te beschermen, wanneer er geen glucose beschikbaar is.

Niet alleen Alzheimer kan behandeld worden
Onderzoekers zijn nu aan het kijken naar de uitgebreide mogelijkheden van het gebruik van kokosolie als behandeling van niet alleen Alzheimer, maar ook van Parkinson, Multiple Sclerose, de ziekte van Huntington, en Amiotropische Laterale Sclerose (ALS, oftewel de ziekte van Lou Gehrigs), medicatieresistente epilepsie, instabiele type 1 diabetes, en diabetes 2, waarbij sprake is van insulineresistentie. Ketonen kunnen de hersenen helpen te herstellen na het verlies van zuurstof bij pasgeborenen via volwassenen.

 

Inkomstenverlies Big Pharma

De aanval door Dr. Oz, en vele anderen, leidde tot een slimme schade-controle van de industrie. Stelt u zich eens voor, het inkomstenverlies van de farmaceutische en voedselindustrie, wanneer het volk zou leren over de wonderbaarlijke gezondheidsvoordelen van kokosolie voor de hersenen!

Anti-kanker effecten van kokosolie

Kokosolie heeft ook potentiëlen in de behandeling van kanker, omdat verschillende studies hebben aangegeven dat kokosolie ook anti-kanker effecten heeft.

Ieder moment verschijnt er in de media wel weer een aanval op natuurlijke remedies. Het is goed om te onthouden dat kokos en kokosolie natuurlijke voedselsoorten zijn, die al duizenden jaren lang door gezonde mensen worden gebruikt. De aanval op kokosolie is wetenschappelijk niet goed onderbouwd, maar staat wel op de agenda van de voedselindustrie.

 

Bron:

Eindtijdnieuws.blogspot.com

You may also like