Waarschuwingssignalen schildklierprobleem en enkele natuurlijke remedies bij een trage schildklier

Deze arts zegt dat 3 weinig bekende hormonen Hypothyreoïdie veroorzaken. Verder, natuurlijke alternatieven blijken effectiever te zijn dan schildkliermedicijnen. 

Een trage schildklier komt ongeveer vijf keer vaker voor onder vrouwen dan onder mannen. En het risico op een trage schildklier neemt toe met de leeftijd en na stress.
Ongeveer 20 miljoen Amerikanen hebben een vorm van schildklieraandoening of -probleem, wat laat zien hoe vaak het voorkomt.

Een trage schildklier vertraagt de lichaamsfuncties

Schildklierproblemen kunnen zich manifesteren als een verhoogde behoefte aan slaap en moeilijkheden met vroeg opstaan. De meesten herkennen de symptomen echter het eerst op het werk en bij intensieve sportbeoefening.

Zijn reguliere schildkliermedicijnen effectief?

“Toen ik (reguliere) medicijnen voor hypothyreoïdie voorschreef, leken een paar van mijn patiënten er baat bij te hebben, maar de meesten niet. Ik had nooit de effectiviteit van de medicijnen in twijfel getrokken, maar toen ik achter de schermen keek, realiseerde ik mij dat ik het mis had”, zegt Scott Jamison, MD, een leider in integratieve geneeskunde en privébeoefenaar in St. Louis. Hij is een lid van een nieuwe groep artsen, die zich afvraagt ​​hoe effectief Big Pharma medicijnen voor een trage schildklierwerking nu eigenlijk zijn.

Er worden meer schildkliermedicijnen voorgeschreven dan ooit tevoren!

Desondanks heeft Dr. Jamison nog steeds een alarmerend aantal patiënten gezien met symptomen, die verband houden met hypothyreoïdie (trage schildklier ten gevolge van een tekort aan schildklierhormonen), zoals onder andere:

*vermoeidheid

*depressie of angst

*traag metabolisme, zoals plotselinge gewichtstoename

*hersenmist

*slecht geheugen

*concentratiestoornissen

*lage lichaamstemperatuur

*kouwelijkheid

*extreem droge huid

*obstipatie

*menstruatieproblemen

*traagheid

*zwelling in het gezicht

*haarverlies wenkbrauwen buitenste derde deel

Als u een van deze symptomen herkent, bent u niet de enige. U heeft een kans van één op vijf om hypothyreoïdie te ontwikkelen tegen de tijd dat u 65 jaar oud bent.

 

Op zoek naar alternatieve remedies bij een trage schildklier 

Er voelde iets niet goed…
Daarom besloot deze arts het klinisch onderzoek van grote farmaceutische bedrijven te onderzoeken.

De angsten van Dr. Jamison werden bevestigd, toen in 2017 een onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Glasgow, waarin de werkzaamheid werd onderzocht van de meest voorgeschreven schildkliermedicatie in vergelijking met placebo. De resultaten waren ontstellend! Er werd geen statistisch significante verbetering gerapporteerd in mentale helderheid, gewichtsverlies of energieniveau. Nog verontrustender: de studie concludeerde dat, wanneer onbehandeld, hypothyreoïdie kan leiden tot hartaandoeningen, cognitieve achteruitgang, verminderde longfunctie en zelfs een abnormale zwelling van de schildklier zelf, bekend als struma.

Natuurlijke alternatieven bleken effectiever te zijn!

Net als met een weegschaal, bestaat er een gevoelig evenwicht tussen de schildklierhormonen.
Deze gegevens brachten Dr. Jamison ertoe om te breken met het traditionele denken in de westerse geneeskunde. Hij besloot de mogelijkheid van een alternatieve en natuurlijke oplossing te onderzoeken. Zijn inspanningen leverden iets op dat effectiever bleek was dan hij ooit had gedacht…

Door een te traag werkende schildklier kan je dagelijkse leven bijna verlamd raken

Dr. Jamison legt uit: “Bijna 1 op de 8 mensen zal op enig moment in zijn leven worstelen met een schildklieraandoening. En toch ontdekte de American Thyroid Association dat tot 60% van de gevallen onbehandeld blijft.” Veel mensen zijn zelfs onwetend waar hun klachten vandaan komen! En erger nog, een reguliere huisarts kan u zomaar naar huis sturen en suggereren dat het allemaal ‘tussen de oren zit’. Hierdoor blijven veel mensen onbehandeld en met vervelende klachten rondlopen.

“De ineffectiviteit van deze medicijnen draagt ​​bij aan de volksgezondheidscrisis, die momenteel gepaard gaat met zwaarlijvigheid en depressie.”

 

“Deze mensen hebben dringend behandeling nodig, maar ze krijgen deze niet omdat deze medicijnen niet werken. En hypothyreoïdie kan ernstige gevolgen hebben gevolgen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid op de lange termijn, indien onbehandeld.”

T3, T4 en TSH

Dr. Jamison is het eens met de heersende medische mening dat T3, T4 en TSH de primaire hormonen zijn, die verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een gezonde schildklierfunctie. Toen hij echter de werking van de reguliere medicijnen bij een trage schildklier onderzocht, ontdekte hij het volgende.

Hij beweert, dat voorgeschreven medicijnen de productie van T3 en T4 overstimuleren en TSH verwaarlozen. De helft van het schildklierprobleem wordt behandeld met overmedicatie. Hierdoor ervaren patiënten doorgaans een korte eerste symptoomverlichting. De symptomen verergeren echter meestal na verloop van tijd. Er kunnen zich zelfs schadelijke bijwerkingen ontwikkelen, waaronder afhankelijkheid (verslaving aan het medicijn).

Groot verschil tussen de chemische verandering en natuurlijke productie van schildklierhormonen

Hij gelooft dat er een groot verschil is tussen chemische verandering en de natuurlijke productie van T3, T4 en TSH door het lichaam. Wanneer uw lichaam schildklierhormonen aanmaakt, is dat een alomvattende, uitgebalanceerd proces. Om een natuurlijke evenwicht te bereiken, riep Dr. Jamison de hulp in van een groep New England onderzoekers, om de – volgens hem – 5 krachtigste kruiden te bepalen, om zo de balans van schildklierhormonen weer te herstellen.

Ze werkten aan een natuurlijke oplossing, genaamd ‘Thyrogard’, en kozen 5 natuurlijke ingrediënten uit, die de natuurlijke productie van T3, T4 en TSH zouden verbeteren of herstellen. Van L-Tyrosine, kelp, blaaswier, kurkuma en Bioperine (Zwarte peper) is klinisch bewezen dat ze het evenwicht van de schildklierhormonen in het menselijk lichaam helpen herstellen.

Wat is Bioperine?

Bioperine is een extract van (biologische) Zwarte peper, waarvan piperine het hoofdbestanddeel is. Piperine is een ingrediënt dat voorkomt in planten van de piperaceae-familie, waaronder Zwarte peper. Bioperine wordt meestal verkocht in de vorm van tabletten van 10 mg, maar is ook in vloeibare vorm te vinden. In de peperkorrels, of de gemalen peper, zit 5 tot 9% piperine! Tip: doe elke dag een theelepel zwarte peper poeder door je shake, smoothie, of green juice.

De eerste feedback was overweldigend positief

Dr. Jamison drong aan op een volledig placebogecontroleerd onderzoek, om de effectiviteit van zijn medicijn, Thyrogard, te bewijzen op basis van drie essentiële factoren:

*gemoedsgesteldheid
*metabolisme
*mentale helderheid

De resultaten overtroffen zijn verwachtingen!
Na 21 dagen gebruik ervoer meer dan 90% van de deelnemers een verbetering in hun energieniveau en gemoedstoestand.
Aan het einde van de 30 dagen durende studie rapporteerde meer dan 90% een verbetering van het metabolisme, waarbij 4 van de 5 gewichtsverlies ervaren.
Bovendien rapporteerde meer dan 90% minder hersenmist en een verbeterde mentale helderheid.
De resultaten waren significant in vergelijking met een placebo.

Op dat moment besloot Dr. Jamison samen te werken met een Amerikaanse fabrikant, die hier verder niet wordt genoemd, en het product ‘vrij te geven’ aan het publiek…
Let wel, beste mensen, u betaalt de hoofdprijs voor zijn natuurlijke oplossing, welke u eenvoudig zelf en vele malen goedkoper in losse vorm online kunt bestellen (tip).
Daarom voor u op een rijtje gezet:

 

> 5 krachtige remedies voor een gezonde werking van uw schildklier

*L-Tyrosine capsules of L-Tyrosine poeder

*Kurkuma of Kurkuma poeder

*Blaaswier capsules of druppels

*Kelp of Kelp poeder (bijvoorbeeld kelp uit Blaaswier)

*Zwarte peperkorrels of gemalen Zwarte peper, of het extract ervan: Bioperine

*Ashwagandha capsules of Ashwagandha poeder

*Vloeibare Jodium van een betrouwbaar merk, in plaats van kelp

*Zeewier groenten

*IJzer

*Zink

*Selenium

*Vitamine B complex

*Visolie

*Biologische Kokosolie

*Biologische CBD olie van een goed merk

Let er wel op dat u zoveel mogelijk biologische producten koopt, – geen synthetische, niet die uit uw plaatselijke supermarkt, en start met een weinig in te nemen. Losse poeders zijn meestal voordeliger dan capsules of tabletten! U kunt ook uw schildklierproductie verbeteren door uw vitamines en mineralen te verhogen. Maar vooral, eet en drink gezond, vermijd verdere stress, en slaap voldoende!

 

U kunt uw schildklier eenvoudig zelf thuis testen

De schildklier kan een beetje worden vergeleken met een thermostaat van een kachel…

Mocht u een niet-digitale thermometer gebruiken:

Sla een niet-digitale thermometer ’s avonds alvast naar beneden. Meet de volgende morgen, voordat u actief wordt en gaat opstaan, de lichaamstemperatuur door een niet-digitale thermometer 10 minuten onder de oksel te klemmen. Beweeg zo min mogelijk, sta niet op uit bed en blijf rustig liggen.

Doe deze test op drie verschillende dagen. Menstruerende vrouwen kunnen de test, vanwege temperatuurschommelingen in hun maandelijkse periode, het beste doen op de tweede t/m vierde dag na het begin van hun menstruatie. Bij de eisprong wordt de lichaamstemperatuur een graad hoger, dus men moet de meting ieder geval minstens een week vóór de eisprong doen.

36,6 – 36,8 °C onder oksel: de schildklierhormonen werken goed.

36,1 – 36,6 °C onder oksel: uw lichaamstemperatuur is matig verlaagd. Tussen de 36,4 en 36,6 °C zijn er mogelijk milde klachten rond de functie van schildklierhormonen.

3 x meting lager dan 36,4 ºC onder oksel: u heeft volgens de opvattingen van de natuurgeneeskundige artsen met 85% zekerheid een te lage activiteit van schildklierhormonen.

2 x meting lager dan 36,4 ºC onder oksel plus diverse symptomen van lage activiteit schildklierhormonen: u heeft zeer waarschijnlijk een te lage activiteit van schildklierhormonen.

Tussen 35,8 en 36,1 ºC: als uw okseltemperatuur tussen de 35,8 en 36,1 ºC ligt, dan heeft u een duidelijk lage temperatuur en zeer grote kans dat uw schildklierhormonen niet goed functioneren.

Lager dan 35,8 ºC: als uw okseltemperatuur één of meer keren zelfs onder de 35,8 ºC ligt, dan zijn er zeer waarschijnlijk grote problemen met het functioneren van uw schildklierhormonen (en/of andere sterke hormonale verstoringen).

Een hogere waarde dan 36,8 °C: er kan sprake zijn van een te hoge activiteit van de schildklierhormonen. Een te hoge activiteit van schildklierhormonen is volgens natuurgeneeskundige artsen wel goed te ontdekken met bloedonderzoek.

 

Als uw wenkbrauwen verdwijnen, of als u een traag werkende schildklier vermoedt, begin dan in ieder geval met het nemen van jodium (of jodium via kelp), wat nauwelijks nog in ons dagelijkse voedsel voorkomt. De meeste mensen hebben een tekort aan jodium, en uw schildklier heeft het nodig om te functioneren.

U kunt natuurlijk ook een ander schildklier ondersteunend supplement gebruiken van een betrouwbaar merk. Het zou het volgende moeten bevatten: vitamine A, B complex, C en D, samen met mineralen zoals jodium, magnesium, selenium en L-Tyrosine, een belangrijk aminozuur.

 

Bronnen:

https://www.nutreance.com/articles/thyrogard

Symptoms of underactive thyroid: What your eyebrows may be telling you

https://natuurgeneeskunde-praktijk.nl/temperatuurtestschildklier/

You may also like