De kracht van B-vitamines | Vertraagde hersenkrimp

Lage niveaus van B-vitamines komen steeds vaker voor. Onderzoekers ontdekken nieuwe bevindingen over deze waardevolle familie van voedingsstoffen. Een recente studie toonde een vertraagde hersenkrimp aan van 90 procent, voor wat het geheugen betreft!

Bijna niemand heeft het tegenwoordig over B-vitamines.
Hoe zou uw leven eruit kunnen zien als u er meer van had? Met onze verslechterende voedselkwaliteit, toenemende aanvallen op de darmgezondheid, en een leefomgeving die met de dag giftiger wordt, is het duidelijk dat we dit vitamine B-complex voor de hersenen en het lichaam meer dan ooit nodig hebben.

Energieke mensen

De meeste mensen willen graag mentaal scherp, energiek en onafhankelijk blijven tot op hoge leeftijd.
Onderzoekers ontdekken potentiële voordelen van de familie van B-vitamines, die veel groter zijn dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen.
Houd er rekening mee dat u geen volledig tekort aan een van deze vitamines hoeft te hebben; sommigen hebben gewoon lagere niveaus. Het verhogen van de inname van deze vitamines maakte het verschil voor de proefpersonen in deze onderzoeken. Door van lage, of zelfs aanbevolen minimale niveaus, naar optimale niveaus te gaan, konden ze op significante manieren profiteren!

 

13 tekenen die wijzen op een mogelijk tekort aan B-vitamines

Lage niveaus van B-vitamines kunnen uw lichaam op veel verschillende manieren beïnvloeden, vanwege de verstrekkende en onderling samenhangende effecten van de vitamines.

Vitamine B-gebrek

Een tekort aan vitamine B-complex kan op verschillende manieren naar voren komen.

Elk van deze veel voorkomende symptomen kan het gevolg zijn van lage niveaus van een of meer B-vitamines:

*Niet goed kunnen slapen

*Vermoeidheid en lusteloosheid

*Hersenmist, verwarring en vergeetachtigheid

*Stemmingswisselingen en prikkelbaarheid

*Gastro-intestinale symptomen

*Gewrichts- of spierongemakken

*Spierzwakte

*Verlies van spiermassa

*Gevoelloosheid of tintelingen in vingers en tenen

*Regelmatig blauwe plekken

*Hoofdpijn

*Prikkelbaarheid

*Droge, gebarsten huid

 

Vitamine B-complex

Het vitamine B-complex is een groep van acht belangrijke B-vitamines, die met elkaar samenwerken.
Veel van de vitamines van het B-complex zijn bijvoorbeeld nodig voor een gezonde huid. En als je een tekort hebt aan een of twee ervan, kan dat de acties van de anderen beïnvloeden.

 

Waarom zou u het risico lopen op een vitamine B-tekort?

Verpakt en bewerkt voedsel kan te weinig B-vitamines bevatten, aangezien veel vitamines gevoelig zijn voor warmte, licht, zuurstof en lange opslagtijden, onder andere. B-vitamines zijn daarom enkele van de meest kwetsbare vitamines!
Vers en onbewerkt voedsel, zoals vlees, vis, zuivelproducten en volkoren granen zorgen meestal voor voldoende B-vitamines.

 

Bepaalde groepen mensen hebben echter meer kans op een tekort of optimale niveaus van een of meer B-vitamines:

*Degenen met darmproblemen (de vitamines worden mogelijk niet goed opgenomen)

*Degenen die regelmatig alcohol drinken

*Vegetariërs en veganisten

*Degenen die dagelijks meer dan vier kopjes koffie drinken

*Degenen die regelmatig een calorierijk, koolhydraatrijk dieet met een lage voedingswaarde consumeren

*Degenen die andere belangrijke voedingsbronnen van B-vitamines vermijden, zoals zuivelproducten en volle granen

*Ouderen

*Degenen die maagzuur- en protonpompremmers gebruiken

B-vitamines in het algemeen worden niet goed opgenomen. Voeg een of meer van de bovengenoemde factoren toe, en u kunt uzelf gemakkelijk in gevaar brengen met lage niveaus of een tekort.

 

Energievitamine: vitamine B12

Een van de belangrijkste B-vitamines, waarvan de beschikbaarheid en absorptie kan worden beïnvloed door verschillende van deze aandoeningen (vooral het vermijden van dierlijke producten) is vitamine B12 (Cobalamine). Geschat wordt dat 1 op de 4 Amerikaanse volwassenen een tekort heeft aan deze belangrijke ‘energievitamine’, en dat bij bijna de helft van de bevolking de bloedwaarde te laag is.
Een vitamine B12-tekort kan jarenlang onder de radar blijven, ​​zonder symptomen te veroorzaken. Tegen de tijd dat u de klassieke tekenen van vermoeidheid, ‘hersenmist’, vergeetachtigheid, stemmingswisselingen en spierzwakte begint te merken, kunt u al een behoorlijk tekort hebben.

 

Hier is een gids voor de B-vitamines, die uw lichaam elke dag nodig heeft:

de aanbevolen hoeveelheden, hoe ze kunnen worden beschadigd tijdens verwerking en opslag, en de belangrijke rollen die ze spelen voor uw gezondheid:

List of B-vitamins Part 1

List of B-vitamins Part 2

 

Het belang van vitamine B-complex

Uw hersenen en zenuwstelsel kunnen de eerste gebieden zijn, die worden aangetast als u een laag gehalte aan bepaalde B-vitamines heeft. De hele familie van B-vitamines is essentieel voor uw gezondheid. Zoals we zojuist hebben gezien, zijn deze in water oplosbare voedingsstoffen nodig voor een gezond en normaal leven, en hebben invloed op:

*Hersenen en zenuwstelsel

*Groei en ontwikkeling

*Immuunsysteem

*Energie productie

*Celstofwisseling

*Gezondheid van organen en weefsels

*Spier-, huid- en ooggezondheid

*Eetlust en spijsvertering

Net als een goed geoliede machine werken de B-vitamines samen om de energieproductie en de gezondheid van uw hersenen, lever, spieren, zenuwstelsel, immuunsysteem, huid en ogen te ondersteunen.

 

Dit betekent dat u elke dag het volledige vitamine B-complex via de voeding binnen moet krijgen.

Omdat je ze in de juiste verhouding tot elkaar nodig hebt, raad ik een vitamine B-complex supplement aan (met name biologisch), in plaats van individuele B-vitamines.

Waarom B-vitamines zo cruciaal zijn voor uw geheugen

B-vitamines zijn belangrijk voor de stemming, motoriek, geheugen, en de gezondheid van zenuwen en hersenen. Als u een beperkte voorraad B-vitamines heeft, kan uw centrale zenuwstelsel als eerste worden aangetast! Omega-3-vetzuren zijn van vitaal belang voor de gezondheid van uw hersenen, en nu ontdekken onderzoekers dat B-vitamines ook waardevol zijn.

Hersenmist en vergeetachtigheid zijn twee van de belangrijkste waarschuwingssignalen, dat u mogelijk niet genoeg vitamine B12 krijgt.

Vitamine B1 staat erom bekend, dat het positieve stemmingen ondersteunt en de hersenfunctie bevordert, met name concentratie, geheugen en reactietijd.

Vitaminen B6, B9, en B12 helpen homocysteïne om te zetten in methionine, een belangrijke bouwsteen voor eiwitten. Als je een laag gehalte aan een van deze drie B-vitamines hebt, kan dat proces worden onderbroken en kan je homocysteïnespiegel stijgen, een ongewenste aandoening die gelinkt is aan hersenkrimp.

Opvallende resultaten en effecten op hersenweefsel!

Een recente studie heeft de krachtige effecten van deze B-vitamines op hersenweefsel aangetoond. Ofwel een placebo, ofwel een hoge doses foliumzuur, vitamine B6, en B12, werden dagelijks gegeven aan een groep van 186 mannen en vrouwen, ouder dan 70 jaar.

De proefpersonen die de B-vitamines kregen, en die gezonde omega-3-vetzuren hadden, zagen na twee jaar een significant vertraagde hersenkrimp, maar liefst 40 procent minder dan de placebogroep!
Drie jaar later liet een ander onderzoek vergelijkbare, maar zelfs nog opvallendere resultaten zien. Deze keer werd de omega-3-vetzuurstatus niet meegerekend.
En na twee jaar hoge doses foliumzuur, vitamine B6, en B12 te hebben gebruikt, vertraagde de krimp van de hersenen maar liefst zevenvoudig, met name in het hersengebied dat verband houdt met het geheugen… dat is een afname van tot wel 90 procent!

Het lijkt erop dat we door middel van ons voedingspatroon de hersenen kunnen laten stoppen met krimpen. Dat is goed nieuws!

 

Bron:

The Power of Bioavailable B Vitamins – What Could Your Life Look Like If You Had More?

You may also like