Kassaloze ALDI supermarkt van de toekomst komt nu met iets heel opvallends…

Een aanpassing op hun concept, want klanten bleven weg. De nieuwste toevoeging lijkt een ‘oplossing’ te zijn om de klantenstroom weer op gang te krijgen.

Eindtijdnieuws.com
20 juli 2023

 

De opvolger van de zelfscan
Klanten hadden enige weerzin om de speciale app te gebruiken om de hypermoderne ALDI te mogen betreden. Het voelt immers als aangescherpte controle.

Daarom bedachten ze een slimme ‘oplossing’…

Tot enkele dagen geleden was het onmogelijk om zonder mobieltje iets te kopen. Dit kon alleen met behulp van de Aldi Shop & Go-app.

Het systeem werkt met maar liefst 475 camera’s!

Ze hangen allemaal aan het plafond van de supermarkt. Jawel, en samen met sensoren in de winkelschappen volgen zij iedere beweging van de klant! Zo registreren ze wat u in het winkelmandje legt. Via de must-have app, gekoppeld aan een creditcard, schrijft de Aldi uw geld automatisch af van uw rekening, wanneer u de deur uitloopt met de boodschappen. Kassa’s zijn in de zeer nabije toekomst dus totaal overbodig!

Een jaar eerder…

Een CEO van Aldi Nederland probeerde het publiek bij de start nog warm te maken voor dit concept, ongeveer een jaar geleden:

“Dit hadden wij in onze stoutste dromen niet voor mogelijk gehouden. Wij zijn ervan overtuigd dat je écht nergens in Utrecht zo eenvoudig je boodschappen kan doen”, sprak hij op de dag van de opening, netjes ingestudeerd en gescript.

Stilte in de supermarkt

Maar vaak was er niemand in de supermarkt te bekennen! En dat terwijl de kassaloze Aldi is gevestigd aan één van de drukste straten van Utrecht. Dus geven ze nu aan, dat ze nog volop bezig zijn met de ontwikkeling. “Het kan alleen maar beter worden”, opperen zij.
Natuurlijk!

Dus in februari dit jaar werden de digitale controle-mogelijkheden uitgebreid…

namelijk, met Google Pay en Apple Pay.
En nu, sinds deze week, heeft de klant er nog een optie bij: afrekenen bij een betaalzuil.

Hoe het werkt?

Je gaat met je boodschappen voor de betaalzuil staan. Producten uit het mandje halen is niet meer nodig, want het apparaat scant de boodschappen automatisch. En, wat nog meer, vraag ik me ernstig af. Als al uw boodschappen eenmaal zijn geregistreerd, verschijnt de eindafrekening vanzelf op het scherm. Na het voldoen van de betaling, door middel van een pinpas, of één van de andere opties, kunt u de supermarkt verlaten met een bonnetje met een QR-code erop. Communicatie met medewerkers is niet meer mogelijk, zo lijkt het.

Betalen met pinpas

Momenteel staat er daarom wél een soort kassa in de ‘kassaloze’ supermarkt, waar je ook nog eens gewoon kunt pinnen! Of je contant kunt afrekenen? Reken maar van niet! Maar het is natuurlijk ook nog mogelijk om de app te gebruiken, suggereren zij optimistisch.

‘Snel, eenvoudig, automatisch, mooie technologie’…. de nodige toverwoorden moeten het nietsvermoedende publiek hersenspoelen en overhalen voor Aldi’s zeer gewilde app.

Steeds meer mensen blijken hun boodschappen thuis te laten bezorgen

En dit hele concept is daarbij natuurlijk een enorme investering! Welk ‘probleem’ lost Aldi daarmee op? Ik zie dit alleen maar als een verkooppraatje voor nog meer controle. Men wil ons per se onder die camera’s hebben. Ook is het geen geheim meer wie Google en Apple zijn. Alleen hun logo’s zeggen ons al genoeg.

Je hebt al consumenten die zeggen:

‘Ik ga niet meer naar een supermarkt, waar ze geen zelfscan hebben’. En nu kijken we naar de volgende ontwikkeling: gewoon naar buiten lopen, terwijl de winkel het geld automatisch van je rekening haalt.

Uitrollen of niet?

Als de hypermoderne supermarkt succesvol is, volgt mogelijk een verdere uitrol van het concept. Het artikel laat ons niet weten of dit alle supermarkten of winkels betreft, en of het wel of niet gaat gebeuren. Dat zou nu ‘nog niet duidelijk’ zijn, zo beweren zij. Achter de schermen echter wordt alles altijd zorgvuldig gepland en uitgewerkt en gescript. Duidelijk is dat de Aldi zich laat gebruiken als experiment. Een einddatum van deze test maken ze ons helaas nog niet bekend.

 

LIDL – AH – ALDI

Vandaag kwam ik personeel binnen de Lidl tegen, een vakkenvuller, die ik herkende van lang geleden alweer. Ik vroeg hem of de prijzen nog weer verder gaan stijgen.
Hij zei glimlachend, dat hij daarover niets kon zeggen, of ieder geval, mocht zeggen.

Ik zei, dat men wel verwacht dat alles nog duurder dan nu gaat worden, en vroeg hoe het met de Lidl is gesteld. Toen liet hij weten, dat Lidl de grootste supermarktketen wereldwijd is, dat Albert Heijn (AH) daar niets bij is, en dat het slecht gaat met de Aldi…. dat er alweer een filiaal van de Aldi haar deuren moest sluiten. Hij gaf dat aan, omdat ik hem vertelde dat juist de ‘groten’ onder de winkels, etc., gaan sluiten, met opzet, wereldwijd, en dan met name in de V.S.

En zo kwam er toch nog een kort gesprekje op gang tijdens het vakken vullen, met wat informatie.
Of deze informatie juist is? Dat kan ik niet verifiëren. Voor hetzelfde geld is tegen hem gelogen.

Don’t be scared; be prepared, and pray

 

Bron:

Hypermoderne kassaloze supermarkt had amper klanten, dus komen ze nu met iets heel opvallends

You may also like