Supermarkt van de toekomst? In deze Aldi staat geen enkele kassa of zelfscanner

Het scannen van de verplichte app gebeurt bij de ingang. Een zelflerend systeem met sensoren, en een boel camera’s op u gericht, doen de rest.

Eindtijdnieuws.com
20 juli 2022

 

Zelf je tros bananen scannen is hier verleden tijd. Vanaf vandaag is het in Nederland mogelijk om boodschappen te doen in een volledig kassaloze Aldi.

Speciale app, creditcard en smartphone wel verplicht!

Zonder dat kom je er eenvoudig niet in. Een bezoekje aan de hypermoderne supermarkt begint met het downloaden van een app voor de smartphone. Met zijn telefoon in de aanslag wandelt de klant vervolgens richting de entree van de winkel. En na het scannen van een QR-code zwaaien de toegangspoortjes open… Och, het klinkt allemaal zo simpel en vooral zo handig! Maar het is minder veilig en privé dan u denkt.

Intelligente apparaten

De consument verzamelt daarna alle benodigde producten, doet ze in zijn tas en wandelt weer naar buiten. De eindafrekening wordt automatisch opgemaakt door intelligente apparaten, en het verschuldigde bedrag wordt afgeschreven van een aan de app gekoppelde creditcard. Dit is vooralsnog de enige betaalmogelijkheid op dit moment!

Eerste winkel met 100-en camera’s en sensoren
De eerste winkel met deze ‘formule’, dit beest systeem, opent in Utrecht. Ja, honderden camera’s in het plafond en sensoren in de schappen houden nauwlettend in de gaten welke producten u mee naar huis gaat nemen! En het verschuldigde bedrag wordt dus automatisch afgeschreven, wanneer u het big brother pand weer verlaat.

In een lange rij bij de kassa staan?

Of worstelen met een scanapparaat? Het is daar verleden tijd. Voortaan kunt u zonder op- of omkijken de winkel uitlopen: met brood, een pot choco of een krat bier…

Maandagochtend kon een ‘select gezelschap’ alvast kennismaken met deze ‘supermarktbeleving van de toekomst’. Jan Oostvogels, CEO van Aldi in Nederland, is naar Utrecht gekomen om te vertellen over alle bijzonderheden. “Dit hadden wij in onze stoutste dromen niet voor mogelijk gehouden. Wij zijn ervan overtuigd, dat je echt nergens zo eenvoudig je boodschappen kan doen”, vertelt hij zijn toehoorders.

AI: het systeem is zelflerend en kan dus fouten maken

Veertien maanden geleden ging het project van start. Geïnspireerd door het voorbeeld van de Amerikaanse Tech gigant Amazon, die ooit het concept van de kassaloze supermarkt introduceerde. Voor de benodigde technologie riep Aldi de hulp in van het bedrijf Trigo Vision Limited.

“Deze technologie is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Dat betekent dat het een zelflerend systeem is. Met behulp van echte klanten moeten wij het in de komende tijd beter maken, aanscherpen en optimaliseren.”

 

Aan het plafond van de supermarkt hangen 475 camera’s

Samen met sensoren in de schappen, volgen zij de bewegingen van de klant en welke producten die kiest. Ja, ook aan de twijfelachtige consument is gedacht! Hebt u spijt van die ongezonde pizza in uw mandje of in uw tas? Leg hem dan gewoon terug in de schappen, en hij verdwijnt ‘als bij toverslag’ van uw rekening! Wijn en bier echter zijn geplaatst in een afgesloten gedeelte van de winkel. Wie drank wil kopen moet een ID-bewijs tonen aan een medewerker.

Wanneer u naar buiten loopt, verdwijnen alle data?
Ach, maak dat de kat wijs! Oostvogels en zijn team hebben zogenaamd uitvoerig nagedacht over uitdagingen op het gebied van onze privacy. Daarom houdt hij de consument voor: “Er wordt op geen enkele manier aan persoonlijke identificatie gedaan. Het systeem volgt alleen de persoon, die zich aanmeldt én het artikel. Als je naar buiten loopt, verdwijnen alle data.”

Dit wordt de opvolger van de zelfscan
‘De eerste stapjes in de supermarkt van de toekomst kunnen wat onwennig voelen.’ Daarom staan medewerkers voor u klaar, om de nieuwsgierige consument de nodige begeleiding te bieden. “Dat wij geen kassa hebben, betekent niet dat we geen personeel nodig hebben. We zullen altijd collega’s nodig hebben om broodjes te bakken, schappen te vullen, of de verkoop van alcohol te controleren.” Ah, wat een opluchting! Toch nog gewoon mensen in de zaak om eens een praatje mee te maken.

Aan populariteit gewonnen

Die is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Ja, je hebt helaas al consumenten, die zeggen: ‘Ik ga niet meer naar een supermarkt waar ze geen zelfscan hebben’. Totaal gebrainwashed door de mainstream media, die u voorliegt.
De Albert Heijn experimenteerde een paar jaar geleden al met een soortgelijke technologie.

 

Bron:

Supermarkt van de toekomst? In deze Aldi staat geen enkele kassa of zelfscanner

You may also like