Hoe lang gaat flessenwater mee? En waarom je een waterfilter nodig hebt

Hoe lang gaat een fles water werkelijk mee, zonder dat het geopend wordt? Media vertellen en voorzeggen ons dat de globale WO III om de hoek is!

Eindtijdnieuws.com
24 januari 2024

 

Kan flessenwater echt bederven?

Hoe lang is een ongeopende fles water eigenlijk houdbaar?
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen, waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. Schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water in principe niet.

THT
Bijna alle gefabriceerde flessen hebben een houdbaarheidsdatum op de verpakking staan. Dit betekent echter niet, dat je het flessenwater niet meer kunt drinken, wanneer de houdbaarheidsdatum is verlopen! Water bederft eigenlijk niet echt.

Waarom hebben waterflessen dan een houdbaarheidsdatum?

Er zijn verschillende redenen waarom flessen altijd een houdbaarheidsdatum hebben. De eerste veel voorkomende reden is het door de overheid opgelegde beleid, dat fabrikanten van alle verbruiksgoederen – of het nu water, diepvriesproducten, of andere essentiële voedingsproducten zijn – verplicht zijn om een houdbaarheidsdatum op elke verpakking te zetten.
Een tweede reden is, omdat in het geval van bron- of mineraalwater, de watersmaak kan veranderen.

 

Houdbaarheid van verschillende soorten water

Hier volgt een overzicht van hoe lang verschillende soorten water veilig kunnen worden opgeslagen:

1  Kraanwater

Kraanwater kan doorgaans 6 maanden tot 1 jaar veilig worden bewaard in een plastic fles. Maar als het alleen om de smaak gaat, kun je water het beste binnen enkele weken gebruiken.

2  Gefilterd water

Schoon water, dat dus gefilterd werd met een waterfilter of ander filtersysteem, kan in een plastic fles enkele dagen tot zes maanden veilig worden bewaard.
Desondanks vraag ik mij af, waarom gefilterd water juist niet vele malen langer mee zou moeten gaan dan gewoon leidingwater; ik heb hier helaas geen antwoord op, en ook nog geen ervaring mee.

3  Gezuiverd water

Gezuiverd water, dat is behandeld om alle onzuiverheden en verontreinigingen te verwijderen, kan doorgaans veilig worden bewaard in een plastic fles gedurende 6 maanden tot 1 jaar.

4  Mineraalwater

Mineraalwater, dat echt afkomstig is uit natuurlijke bronnen en mineralen, en dat sporenelementen bevat, kan in een plastic fles maximaal 2 jaar veilig worden bewaard. De mineralen in het water kunnen helpen de versheid en smaak gedurende een langere periode te behouden.

5  Water uit de supermarkt

Wat leert het Voedingscentrum gecontroleerd door de elite ons? Een nieuwe fles water uit de supermarkt is houdbaar tot 1 jaar na de THT-datum, die op de verpakking vermeld staat. Mogelijk zelfs nog langer, mits het water er nog goed uit ziet en het flesje ongeopend is.

 

Wat zegt FEMA over de houdbaarheid van gewoon flessenwater?

Vervang het water elke zes maanden als u geen commercieel flessenwater gebruikt, maar kraanwater. Zij raden plastic aan, waar bijvoorbeeld al water in heeft gezeten, en waar geen fruit of melk in zat, omdat dit het plastic aantast en dit er nooit meer uit krijgt.
Sowieso raden ‘experts’ aan om altijd voorzichtig te zijn, en geen water te drinken uit plastic flessen, waarvan de houdbaarheidsdatum al geruime tijd verstreken is. Dit komt omdat het plastic ‘na verloop van tijd’ kan gaan lekken in het water.

Kan water in glazen flessen bederven?

Water zelf bederft niet, maar het kan vervuild raken als het te lang in een glazen fles wordt bewaard of als de fles niet goed wordt schoongemaakt.
Glazen flessen zijn natuurlijk een veiliger en milieuvriendelijker alternatief voor plastic flessen, omdat ze niet giftig zijn en absoluut geen chemicaliën in het water lekken, ook niet vanaf het allereerste begin.

Tip: glas bewaren voor hergebruik

Het kan handig zijn om goed schoongemaakte glazen flessen, potten en containers te bewaren voor hergebruik. Voorwaarde is dat ze goed afsluiten! Online, zag ik dat er zelfs vraag naar lege glazen potten en flessen is, om bijvoorbeeld voedsel voor langere tijd in op te slaan.
Tijdens een totale wereldoorlog, zal er ook geen kraanwater meer voorhanden zijn. Een waterfilter, dat al het water zuivert, inclusief ons vervuilde kraanwater, is geen overbodige luxe.
Koel, donker en uit direct zonlicht bewaren, met datum erop, en natuurlijk ongeopend, spreekt voor zich.

Gezond verstand

Hoewel water dat in een glazen fles wordt bewaard, misschien geen houdbaarheidsdatum heeft, zoals flessenwater uit de supermarkt, is het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken, en het water weg te gooien als het er vreemd uitziet of ruikt.

 

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/150-jaar-oude-mysterie-brief-onthulde-wereldoorlog-3-plan-en-de-vernietiging-van-het-christendom/

https://eindtijdnieuws.com/rusland-weet-al-dat-wereldoorlog-3-is-begonnen-en-deze-zal-binnenkort-worden-verklaard/

 

Bron:

Shelf Life Of Water Bottles – Everything You Need To Know

You may also like