Welke dieren kunnen echt huilen als mensen?

Dieren hebben gevoelens en emoties, net als mensen. Maar welke dieren vergieten ook tranen als ze bijvoorbeeld verdrietig zijn?

Enkele decennia geleden toonde de Franse zoöloog Henri Coupin aan, dat dieren om verschillende redenen huilen, vooral in gevangenschap, of wanneer ze het gevoel hebben dat hun leven in gevaar is.

De meest gevoelige leden van het dierenrijk zijn zoogdieren, vooral de jongen, die huilen als ze van hun moeder gescheiden worden.

Het gemak waarmee zoogdieren tranen vergieten, wordt verklaard door een extra traanbuis, die ze hebben in de vorm van een kuiltje, net onder de oogkas. Dus welke dieren kunnen echt huilen als mensen, en waarom kunnen alleen bepaalde dieren huilen?

 

Kunnen olifanten echt huilen?

baby elephant is crying after stomped by her motherOp basis van het beschikbare bewijs behoren olifanten, ondanks hun enorme omvang en letterlijke ‘dikke huid’, tot de dieren die het gemakkelijkst huilen. Hun leed wordt onbeheersbaar, wanneer ze zich realiseren dat ze hun achtervolgers niet kunnen ontwijken, of wanneer ze worden geconfronteerd met een bijzonder traumatische situatie, zoals het verlies van een familielid, of wanneer een jong kalf wordt afgewezen door de moeder.

Er is dus bewijs dat niet alleen mensen tot tranen toe bewogen kunnen worden, maar ook dieren met een lagere intelligentie en emotionele gevoeligheid. Het zijn echter niet alleen de olifanten; welke andere dieren zijn bekend om het feit dat ze huilen?

 

Kunnen waterdieren huilen?

Zelfs waterzoogdieren staan ​​erom bekend te huilen. Dolfijnen storten grote hoeveelheden tranen, en zuchten diep, wanneer ze voelen dat ze in gevaar zijn, of op het punt staan ​​te sterven. Zeehonden gedragen zich ook op dezelfde manier, wanneer ze slecht worden behandeld, of zich verdrietig voelen. En zeeleeuwen huilen tranen, terwijl ze rouwen om de dood van hun pup.

 

Kunnen honden en katten huilen?

Wanneer een hond van zijn baasje wordt gescheiden, of ergens vastgebonden wordt achtergelaten, kunnen ze net als mensen gaan huilen. Naast het produceren van tranen, maken honden ook vaker jankende geluiden, die veel op huilen lijken. En ja, ook katten kunnen huilen.

heartbroken dog crying after being abandoned

 

Andere dieren die tranen kunnen huilen

Hieronder staat een lijstje met dieren die huilen, samen met de meest voorkomende reden:

Beren: wanneer ze voelen dat ze op het punt staan te sterven.
Giraffen: hun ogen vullen zich met tranen als ze zijn verwond door een jager.
Elanden: huilen wanneer gevangen door jagers.
Apen: zijn snel van streek en gaan huilen.
Reeën: huilen als er op hen gejaagd wordt.
Varkens: huilen als ze bedroefd zijn
Ja, zelfs koeien en ook paarden kunnen echte tranen huilen!

Het lijkt er dus op dat er veel dieren zijn die tranen huilen… net als mensen, ook al beweert de media van niet. Het zet je zeker aan het denken…

 

Leeuwen kunnen tranen van vreugde huilen

Om hun vreugde te tonen, lijken leeuwen te huilen als ze de vrije lucht en de schitterende zonneschijn voelen van een nieuwe dageraad in Zuid-Afrika! Zouden ze ook tranen van verdriet kunnen huilen? Sinds leeuwen en tijgers tot de katachtigen behoren, zou me dit zeker niet verbazen.

Moderne wetenschappers echter, gecontroleerd door de mainstream media, geloven dat het enige ‘dier’, dat echt in tranen kan uitbreken, de mens is. Ja, lieve mensen, de machtselite ziet ons echt als dieren.

Krokodil

Een krokodil kan geen tranen huilen van verdriet, vandaar het gezegde: ‘krokodillentranen huilen’.

 

Zie ook:

Lions go wild when reunited with the woman who raised them

 

Bronnen:

https://animals.onehowto.com/article/which-animals-can-really-cry-like-humans-5843.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3500692/Sea-lion-cries-mourns-loss-baby.html

You may also like