Vliegende vaccinators: GMO muggen

UPDATE 27-03-2022  Muggen, genetisch gemodificeerd en veranderd in vliegende vaccinators, vliegende ‘injectiespuiten’. Met andere woorden: muggen die u kunnen vaccineren! Bill Gates en het Amerikaanse leger steunden een biotechbedrijf, dat o.a. genetisch gemodificeerde muggen kan loslaten op de bevolking.

Voor het geval dat 2020 niet gek genoeg was, kondigde de Environmental Protection Agency (EPA) aan, dat de regelgeving voor bedrijven is teruggedraaid vanwege de uitbraak van het Coronavirus, waardoor bedrijven de weg vrijmaakten om milieuwetten en -regelgeving aan hun laars te lappen tijdens de Coronacrisis.

Genetisch gemodificeerde muggen losgelaten!

Het is dus geen verrassing dat Oxitec, een biotechbedrijf dat wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation, doorgaat met een mislukte 2018-agenda, om genetisch gemodificeerde muggen los te laten in Florida en Texas. Oxitec heeft ’s werelds toonaangevende biologische controlesysteem op basis van insecten ontwikkeld door genetische modificering.

Dit jaar zouden voor het eerst genetisch gemodificeerde muggen in de VS kunnen worden vrijgelaten, wat ze ook daadwerkelijk hebben gedaan onder protest van de bevolking.

Op 1 mei 2020 ontving Oxitec een experimentele gebruiksvergunning van de US Environmental Protection Agency, om de komende twee jaar wekelijks miljoenen GM muggen (door Oxitec als OX5034 gelabeld) in Florida en Texas los te laten. Vrouwtjes van deze muggensoort, Aedes aegypti, brengen dengue-, chikungunya-, gele koorts- en Zika-virussen over. Wanneer deze in het laboratorium gefokte genetisch gemodificeerde mannetjes worden vrijgelaten, en paren met wilde vrouwtjes, sterven hun vrouwelijke nakomelingen. Voortdurende, grootschalige verspreiding van deze OX5034 genetisch gemodificeerde mannetjes zou uiteindelijk de tijdelijke ineenstorting van een wilde populatie moeten veroorzaken.

Vectorbiologen, genetici, beleidsexperts en bio-ethici zijn echter bezorgd, dat het huidige overheidstoezicht en de wetenschappelijke evaluatie van GM muggen niet garanderen, dat ze ook verantwoord worden ingezet.

Het project bouwt echter voort op Oxitec’s succesvolle inzet van de technologie, om deze toe te passen in Noord- en Zuid-Amerika, Oost-Afrika en Zuid-Azië.

1700 Bewoonde eilandjes voor de kust van Florida

De Amerikaanse staat Florida wil 750 miljoen genetisch gemodificeerde muggen loslaten op 1700 bewoonde eilandjes voor de kust, in de strijd tegen een muggensoort die ziektes verspreidt. Een transgene mug geeft bijvoorbeeld een Leishmania-vaccin af via het bloed, wanneer het steekt.
De proef valt uiteraard niet goed bij inwoners en milieugroeperingen. Ze zijn boos dat er belastinggeld wordt uitgegeven aan een ‘Jurassic Park’-experiment. De genetisch gemodificeerde muggen zouden een alternatief moeten vormen voor het spuiten van insecticiden tegen de Aedes aegypti-mug. Die muggensoort draagt dodelijke ziektes als knokkelkoorts, gele koorts en Zika over.

Onderzoekers in Japan doen ook mee en veranderen muggen in vliegende vaccins.

Vaccins zijn ook daar al ingezet… datum onbekend.
In het voorafgaande experiment werden muizen gemiddeld zo’n 1500 keer gebeten door de GM muggen. Dat lijkt misschien erg veel, maar studies tonen aan dat op plaatsen waar malaria hoogtij viert, mensen meer dan 100 keer per nacht gebeten kunnen worden. Ondertussen hebben zij deze muggen ook een kandidaat-vaccin tegen malaria laten produceren. Ze kregen veel bijval van andere onderzoekers, die het fascinerend en prachtig vonden!

Dus waarom zou het vaccin niet kunnen vliegen?

Er is een enorme variatie in het aantal muggenbeten dat de ene persoon kreeg in vergelijking met de ander. Dus mensen, die aan de transgene muggen werden blootgesteld, zouden enorm verschillende doses van het vaccin binnenkrijgen! Vergelijk het een beetje met dat je sommige mensen één mazelenprik geeft, en anderen 500 prikken. Geen enkele regelgevende instantie zou dat onderschrijven, zegt moleculair bioloog Robert Sinden van Imperial College London.
Bovendien, het vrijlaten van deze genetisch gemodificeerde muggen zou betekenen, dat mensen worden gevaccineerd zonder hun geïnformeerde toestemming! Met andere woorden, de mug zou onaanvaardbaar zou zijn als een mechanisme voor de afgifte van vaccins voor mensen.

 

WATCH: Gates en GMO muggen

En dan te bedenken dat men deze experimenten rond 2010 nog onderbouwde alsof zoiets waarschijnlijk niet in de praktijk zou worden gebracht… Wel sprak men 10 jaar geleden de hoop uit, dat zulke muggen ‘beschermende vaccins’ zouden kunnen toedienen tegen andere infectieziekten.

 

Zie ook:

https://rightedition.com/2014/10/06/first-gmo-mosquitoes-now-oxitec-wants-release-gmo-moths-new-york/

 

Bronnen:

https://www.bouncenationkenya.com/2020/06/bill-gates-us-military-funded-mosquito.html  (Link is helaas verwijderd!)

https://www.ad.nl/wetenschap/florida-wil-750-miljoen-genetisch-gemodificeerde-muggen-loslaten

You may also like