Timmerman belt Coronalijn RIVM en krijgt verrassend eerlijke antwoorden

De Coronamaatregelen bezorgen timmerman Peter Grootswagers veel stress. Het kabinet adviseert mensen zoveel mogelijk thuis te werken, maar dat is voor een timmerman onmogelijk. Hij besloot het speciale telefoonnummer van het RIVM te bellen voor vragen omtrent het Coronavirus.

Hij kreeg verrassende antwoorden op zijn vragen! Zo bevestigde de RIVM-medewerker onder andere dat de griep van 2018 erger was dan Corona en zei hij, dat mensen die omkomen bij een verkeersongeluk soms ook onder de Coronadoden worden gerekend.

De verwachting is dat de maatregelen na 3 weken uitgebreid worden, zei de medewerker tegen de timmerman.

“Er wordt al gesproken over een mondkapjesplicht en ook een avondklok.” Hij zei verder dat er per dag duizenden besmettingen bijkomen, maar dat vrijwel iedereen geen of milde klachten heeft. “Vandaar ook dat het aantal ziekenhuisopnames en het aantal IC-opnames relatief laag is. De meeste mensen, die nu besmet raken, zijn tussen de 15 en 30 jaar, en die worden er niet echt heel ziek van. Ze hebben hooguit een beetje keelpijn of een loopneus. Meer is het niet.” Veel mensen hebben niet eens in de gaten dat ze het gehad hebben.

Als er nu mensen aan griep overlijden, verdwijnt dat misschien makkelijk onder het kopje Corona.

Een collega had tegen Grootswagers gezegd, dat hij zich niet zo druk moet maken, omdat er normaal gesproken 6500 griepdoden zijn en dit jaar maar 400! Tel daar de 6200 Coronadoden bij en je komt ongeveer op hetzelfde aantal uit.

Waarom zijn er nu zo weinig griepdoden?

De RIVM-medewerker: “Als er nu mensen aan griep overlijden, verdwijnt dat misschien makkelijk onder het kopje Corona. En als iemand positief getest is op Corona, en vervolgens overlijdt aan iets anders, bijvoorbeeld een verkeersongeluk, dan wordt dat ook onder Coronadoden gerekend.”
In 2018 hadden we zelfs 8500 griepdoden. “Daar hoorde je toen voor de rest niemand over. Toen werd er gewoon gezegd: dat is niet anders.”

Er zijn mensen, die beweren dat Grootswagers niet met het RIVM heeft gebeld. In een poging deze mensen te overtuigen, heeft hij deze foto op Facebook geplaatst:

foto bewijs op Facebook geplaatst

 

Bron:

https://www.ninefornews.nl/timmerman-belt-Coronalijn-rivm-en-krijgt-verrassend-eerlijke-antwoorden/

You may also like