Super detox: Knoflook 100 keer krachtiger dan antibiotica bij bestrijding van voedselvergiftiging (reposted)

Het belangrijkste ingrediënt van knoflook is 100 keer krachtiger dan twee populaire antibiotica bij bestrijding van de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftiging, hebben wetenschappers ontdekt.

Door tests ontdekte men dat de verbinding Diallyl sulfide (DAS) gemakkelijk de beschermende slijmerige biofilm kan doorbreken, die door de bug gebruikt wordt om het moeilijker te maken hem te vernietigen. Het is niet alleen veel krachtiger dan de antibiotica erytromycine en ciprofloxacine, ook duurt het een fractie van de tijd om te werken.

Ontdekking
De ontdekking, gepubliceerd in de Journal of Antimicrobial Chemotherapie, kan de deur openen naar nieuwe behandelingen van rauw en bewerkt vlees en oppervlakken voor voedselbewerking, wat de tol van campylobacter voedselvergiftiging zou verminderen.
Dr. Michael Konkel van de Washington State University zei: “Dit werk is erg spannend, omdat het laat zien dat deze verbinding de potentie heeft om ziekteverwekkende bacteriën in het milieu en in onze voedselvoorziening te verminderen”.

Symptomen

Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten in de Verenigde Staten en waarschijnlijk de hele wereld.
De symptomen van de infectie omvatten diarree, krampen, buikpijn en koorts.
De bacterie veroorzaakt ook in bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening, Guillain-Barré syndroom genaamd.

Oorzaak voedselvergiftiging
De meeste Campylobacter infecties komen voort uit het eten van rauw of onvoldoende gaar pluimvee, of voedsel dat verontreinigd is door vuile oppervlakken en gebruiksvoorwerpen. Het is de meest voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging in het Verenigd Koninkrijk, volgens de Food Standards Agency, en was in 2009 verantwoordelijk voor 88 sterfgevallen in Engeland en Wales.

 

Zie ook:

https://www.legit.ng/1206767-eating-a-clove-garlic-bed-body.html

https://www.positivemed.com/2018/10/21/garlic-soup-recipe/

 

Bronnen: 

Dailymail.co.uk

Eindtijdnieuws.blogspot.com

You may also like