Specifieke gezondheidsvoordelen van Cayennepeper: hoe het u kan helpen

De vele voordelen van Cayennepeper (Capsicum). De therapeutische voordelen zijn bijna te ongeloofwaardig; heeft het echt meer dan 100 voordelen?

Eindtijdnieuws.com
21 oktober 2022

 

Cayennepeper is niet alleen het beste eerste hulp kruid bij problemen met hart en bloed, of het nu gaat om bloedverlies, ziekte, bloedstolsels, of zelfs een hartstilstand… Nee, cayennepeper doet nog heel veel meer. Ja, het effect ervan op het lichaam is spectaculair. 

Cayennepeper, de koning onder de kruiden

Deze vrucht in de vorm van gemalen kruid is overal ter wereld te koop. Kies het liefst voor de biologische vorm, of op z’n minst organisch.
Cayenne kan alles doen, van het doden van kankercellen tot het stoppen van een hartaanval!

Cayennepeper kan een hartaanval binnen 2 minuten stoppen

Een beroemde arts en kruidkundige gebruikte cayennepeper vaak om zijn patiënten te behandelen bij een hartaanval. Hij meldde dat het nooit mislukte om een hartaanval in een paar minuten of zelfs minder te stoppen…
Dr. John Christopher is zijn naam. Volgens zeggen, werd hij meedogenloos vervolgd door de overheid, vanwege zijn praktijk van kruidengeneeskunde, terwijl hij patiënten hielp bij hartaandoeningen, kanker, tuberculose, onvruchtbaarheid, reuma, leukemie, en alle andere ‘ongeneeslijke ziekten’ onder de zon.

Een van zijn grootste verhalen in zijn lange carrière was, hoe hij een hartaanval onmiddellijk kon stoppen als hij de patiënt een glas warm cayennepeperwater kon laten drinken. Hij zei:

“Een theelepel cayennepeper zou de patiënt uit de hartaanval moeten halen.”

 

En met inwendige bloedingen, als de patiënt een glas extra warm Capsicum water kan drinken, schreef Dr. Christopher: “… bij tien tellen zal het bloeden stoppen. In plaats van dat alle druk wordt gecentraliseerd, wordt het geëgaliseerd, en de stolling wordt versneld”.

Cayennepeper, een echt wonderkruid

Misschien begrijp je nu waarom het als een echt ‘wonderkruid’ wordt beschouwd.

 

Hoe kun je cayennepeper gebruiken?

Hoe moet je het nemen? Bij voorkeur oraal in een drankje. De drank, wanneer deze trouw wordt ingenomen, zal zowel de gezondheid van het hart als je veneuze structuur drastisch verbeteren. Drink het met warm gedestilleerd water, maar als dat niet beschikbaar is, zal gezuiverd water een mooie vervanging zijn. Begin met het mengen van ongeveer een kwart theelepel (of minder) in een glas warm water. Maak je geen zorgen, je raakt eraan gewend.

Dr. Christopher gebruikte regelmatig een warme thee met een theelepel cayennepeper.
Je kunt zelfs cayennepoeder (gemalen cayennepeper) direct onder de tong leggen als dat nodig is. Voorstanders van cayennepeper, die al eerder met succes een hartaanval of beroerte hebben afgewend met deze peper, dragen het soms overal bij zich.

Cayennepeper bleek beste eerste hulp kruid te zijn…

Het verhaal gaat bijvoorbeeld over een hondje, dat op de weg was aangereden. Een dame, die blijkbaar altijd cayenne bij zich had, ontdekte dat er bij het dier bloed uit zijn neus en bek liep. Ze begon met cayenne toe te dienen. Na een tijdje begon het ‘dode hondje’ te proberen op te staan. De dame bleef cayennepeper toedienen. Enkele kinderen kwamen langs en wilden het hondje mee naar huis nemen, dus gaf ze hen wat van het poeder mee, om aan het hondje te geven. Een volwassene van de politie hoorde over het hondje, dat ‘weer tot leven was gekomen’. Hij nam wat van het poeder, en liet het analyseren. Cayenne… het was gewoon cayenne.

Cayennepeper kan wel 10 x heter zijn dan chilipeper

Bovendien is er een verschil in sterktes op de markt. Wat daarom als tussenoplossing ook mogelijk is: leeg een capsule, waar een ander gezond supplement in zit en maak daar thee van, of doe het door een shake. Vul de lege capsule volledig met gemalen cayennepeper.

Cayennepeper kun je online aanschaffen en is lang houdbaar. Voor hoelang nog en voor welke prijs? Dat is de vraag.

Eén van de meest opmerkelijke verhalen…

Maar misschien is één van de meest opmerkelijke verhalen wel hoe, in 1870, cayenne de twee bevroren voeten van een houthakker redde. Zijn voeten waren al (gedeeltelijk?) geamputeerd, om zijn leven te redden, maar in dit geval besloot een arts, om te proberen cayenne inwendig toe te dienen. Eerst, verklaarde hij, begon hij met het geven van kleine doses. Het verhoogde de warmte en de kracht van de werking van het bloed van de man tot een zodanige mate, dat het hem pijn en ellende in zijn benen gaf. Hij ging op zijn rug liggen en zette zijn voeten tegen de muur gedurende drie of vier dagen, en daarna kon hij zitten in een stoel. Het bevroren vlees zou rotten en op de vloer vallen als boekweitbeslag. Het nieuwe vlees zou zich volgens het verhaal zo snel vormen als het dode vlees uit de weg zou gaan. In feite leek het nieuwe vlees het dode vlees te verdringen, om plaats te maken voor het nieuwe. Dat was alle medische behandeling, die hij kreeg. Op de 16de dag, nadat de arts hem de eerste dosis peper had gegeven, liep de man ruim 14 kilometer. Zijn beide voeten werden gered. Hij verloor slechts vijf teennagels…

Note: de bron van dit verhaal heb ik nog niet kunnen achterhalen, en ik weet daarom ook niet of dit verhaal volledig op waarheid berust. Maar laten we eens ingaan op enkele bijzonderheden van de voordelen van cayennepeper.

 

Wat doet Cayennepeper in het lichaam?

Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen van cayennepeper, die je zou moeten kennen:

Cayennepeper verbetert de bloedsomloop

Capsaïcine is de meest bekende stof in cayennepeper. Deze stof is verantwoordelijk voor de meeste geneeskrachtige eigenschappen. Het zorgt ervoor, dat de bloedvaten het bloed beter laten stromen. Bloedstolsels kunnen worden voorkomen of opgelost. De pittige sensatie van cayennepeper heeft het vermogen tot fibrinolytische activiteit, die effectief is in het voorkomen van bloedstolsels, en het oplossen ervan wanneer het probleem al bestaat. Fibrinolyse is het proces, waarbij een bloedstolsel langzaam wordt afgebroken.

Cayennepeper zorgt voor gewichtsvermindering

Verder wordt de lichaamstemperatuur verhoogd; dat betekent dat het lichaam harder moet gaan werken, want het wil de lichaamstemperatuur zo constant mogelijk houden. Hierdoor verbrand je meer calorieën, en zorgt cayennepeper voor gewichtsvermindering, samen met eventueel andere kruiden tegen obesitas, en verder alleen nog maar zeer gezond eten en drinken. Ook uit enkele dierproeven is vast komen te staan, dat het hele metabolisme versneld wordt, wat ook tot gewichtsvermindering leidt. Conclusie, cayenne verbrandt overtollig vet.

Cayennepeper gaat een hoge bloeddruk tegen

Cayennepeper is goed voor het libido, en kan verhoogde bloeddruk tegengaan. Deze werkingen worden eveneens door capsaïcine veroorzaakt.

Cayennepeper verhoogt het energieniveau in het lichaam

Een ander effect, waarvan wetenschappers vermoeden dat het werkzaam is bij cayennepeper, is dat er meer zuurstof naar de weefsels wordt vervoerd. Het werkt als een tonicum. Op die manier vergroot cayennepeper het algehele energieniveau in het lichaam! Bovendien worden er zo meer nutriënten (voedingsstoffen) door cayennepeper vervoerd. Dat komt natuurlijk ten goede aan alle organen en weefsels in het lichaam. Deze werkingen hebben te maken met een verhoogde bloedcirculatie.

Cayennepeper tegen koude tenen

Een belangrijke medicinale aanwending van cayennepeper is ook wel uitwendig. Door cayennepeper op de huid te wrijven, wordt plaatselijk de doorbloeding verbeterd. Dat komt tot uiting in het verkrijgen van een rode huid. Verder kun je er in de winter koude voeten en tenen mee voorkomen.

Cayennepeper bestrijdt candida en andere schimmelinfecties

CAY-1 is een stof in rode peper, die voor het eerst in 2003 werd ontdekt door een Amerikaans onderzoeksteam. Deze stof blijkt schimmels, zoals candida, te bestrijden. Het verstoort het membraan van een schimmel, waardoor de schimmel niet meer verder kan leven.

Cayennepeper heeft antibacteriële eigenschappen

Omdat stof en vuil overal en onvermijdelijk zijn, kun je voedsel ‘beschermen’ tegen deze bacteriële dreiging door dit kruid te gebruiken.

Cayennepeper voor een betere functie van de lever

Cayenne kan oxidatie in vetweefsel tegengaan en het is een goed middel voor de lever; het helpt de lever beter te functioneren. Geoxideerd vet gedraagt zich als vrije radicalen. Er zijn dus antioxidanten, zoals cayenne, nodig om deze te neutraliseren.

Cayennepeper heeft anti-irriterende en anti-allergene eigenschappen

Cayennepeper kan een maagzweer tegengaan; het herstelt het weefsel in de maag! Vroeger en ook nu beweert men nog steeds, dat cayennepeper als bijwerking heeft dat je er een maagzweer van kan krijgen. Dat is tegengesproken en is ook nooit aangetoond, hoe graag ze je dit ook aan willen praten. Daarentegen kunnen de meeste big pharma medicijnen heel snel een maagzweer veroorzaken!  Het is zelfs zo, dat als je door irritatie gezondheidsproblemen hebt, het een goed idee is om cayennepeper te consumeren! Het is goed tegen maagzweren, hoesten, diarree, en dus zelfs maagklachten! Ja, het is geweldig voor brandend maagzuur. Maak je daarom geen zorgen over het consumeren van cayennepeper, want het zou geen allergie in je lichaam veroorzaken, zelfs niet het symptoom ervan.

Cayennepeper helpt bij wondgenezing

Het helpt niet alleen de wond te genezen met minimaal littekenweefsel, maar is ook uitstekend geschikt voor elk type inwendige bloeding.

Cayennepeper is goed voor de bloedsuikerspiegel

Cayennepeper heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel; het voorkomt pieken en dalen in het bloedsuikergehalte. Daarom is dit een goed middel voor mensen, die leiden aan suikerziekte of diabetes mellitus. In een Thais onderzoek, dat dit bloedsuikerspiegel nivellerende effect aantoonde, gebruikt men vijf gram verse rode peper. Van cayennepeper echter zou je veel minder hoeven te gebruiken, om dit effect te verkrijgen. Het vermindert zo de trek in zoetigheid of overmatig eten. 

Cayennepeper werkt goed bij hart- en vaatziekten

De bloedvaten worden verwijd wanneer je cayennepeper eet. Dat is belangrijk nieuws voor mensen met een risico op hart- en vaatziekten. Er kan door vaatverwijding minder snel plaque ontstaan, dat de vaten vernauwt, en wat kan zorgen voor een hartinfarct of zelfs een herseninfarct. Ook het risico op een hoge bloeddruk wordt hiermee verlaagd. Vernauwde bloedvaten hebben immers te maken met hoge bloeddruk (en het nemen van medicatie, een ongezonde levensstijl, het nuttigen van suiker plus zoetstoffen, en ongezond eten en drinken, onder andere).

Cayennepeper is goed voor de ogen

In een half theelepeltje cayennepeper zit veel vitamine A. Vitamine A is een antioxidant, dat zeer goed is voor ons immuunsysteem. Op deze manier is het een brede ziektebestrijder en -voorkomer. Vitamine A is extra goed voor de ogen! Verder bevat cayenne onder meer vitamine B2, B6 en E, en de mineralen kalium en mangaan.

Cayennepeper kan helpen bij de behandeling van slangenbeten

Cayennepeper voor een goede spijsvertering

Cayennepeper verbetert het slijmvlies van de maag, en het heeft een positieve werking op de darmperistaltiek ofwel samentrekken van de darmwand. Daarom kan het worden ingezet bij spijsverteringsproblemen, zoals indigestie oftewel ziek worden door teveel en te snel eten. Als je te veel hebt gegeten, maar je hebt wel lekker scherp gegeten, heb je minder last van een trage en moeizame spijsvertering, of voedsel dat zwaar op de maag ligt. Cayenne is tevens geschikt voor het verlichten van buikkrampen en winderigheid.

Cayennepeper is een vergeten therapeutisch middel tegen anorexia

Het stimuleert de eetlust. We hebben altijd vastgehouden dat het speeksel de sleutel is, die de deur naar de spijsvertering opent. Cayenne zal de speekselvloed stimuleren. 

Cayennepeper bij aambeien onder andere

Capsicum is zeer effectief in het terugdringen van aambeien; en deze vruchten hebben dezelfde werking op spataderen. De resultaten worden toegeschreven aan alkaloïden of glucosiden in de vruchten.

Cayennepeper behandelt psoriasis

Het is gebleken dat capsaïcine, de belangrijkste essentie in (een eventueel zelfgemaakte) crème met cayennepeper, het probleem geleidelijk kan oplossen.

Cayennepeper is een natuurlijke pijnstiller

Cayennepeper wordt van de sterkste of heetste rode peperplanten gemaakt. Paracetamol en Nurofen, die trouwens zeer slecht zijn voor onze gezondheid, kun je laten staan! Het gaat zelfs menstruatiekrampen en maagpijn tegen. Dat komt vooral, omdat er de neuropeptide substantie P in zit. Deze stof gaat ontstekingen en pijn tegen. Ook capsaïcine werkt tegen de pijn. Daarnaast is het goed bij artritispijn, zoals blijkt uit een Amerikaans onderzoek uit 1991. Ook fibromyalgie, een pijnlijke reuma soort van de weke delen, zoals de spieren, kan met cayennepeper behandeld worden. In al deze gevallen is het verstandig om jezelf aan te leren om scherp te eten, zodat de pijn verminderd wordt, of het middel eenvoudig in een capsule doen. Ook zou cayennepeper migraine en hoofdpijn kunnen voorkomen of verlichten.

Cayennepeper stimuleert het lymfevatenstelsel

Wat ook belangrijk is, is dat cayenne het lymfestelsel en klieren stimuleert, wat het verwijderingsproces van gifstoffen mogelijk maakt en vergemakkelijkt.

Cayennepeper tegen verkoudheid en griep onder andere
In het geval van griep of verkoudheid (of CONVID), heeft cayenne een belangrijk effect. Het helpt niet alleen om het te bestrijden of te verlichten, maar ook om het risico op besmetting te voorkomen. Cayennepeper vermindert of verlicht de ontsteking van de slijmvliezen, en helpt overtollige slijmafscheiding uit het lichaam te verwijderen. Het opent de luchtwegen. Het is met succes gebruikt als een slijmvliesslinker, en een slijmoplossend middel bij verkoudheid en overtollig vocht en slijm in de longen. In feite is het goed voor alle ziekten van de keel.

Cayennepeper bij hoest en keelpijn

Door te gorgelen, samen met wat biologische honing, bij krampachtige en irriterende hoest.

Cayennepeper helpt tegen zweren in de mond

Gebruik een infusie voor zweren in de mond, keelontsteking, of tonsillitis (ontsteking van de keelamandelen).

Cayennepeper verlicht kiespijn

Het zorgt ervoor dat de tanden niet gaan rotten, en wanneer cayenne over het tandvlees wordt gewreven, stimuleert dit voldoende om pyorroe ofwel een paradontale tandvleesaandoening te voorkomen.

Cayennepeper dient als middel tegen kanker

Sommige onderzoeken hebben aangetoond, dat capsaïcine in cayennepeper longkanker kan voorkomen. Het is zelfs gunstig tegen hersentumoren. In feite zijn er nu wetenschappelijke studies, die aantonen dat cayenne inderdaad apoptose ofwel geprogrammeerde celdood induceert van bepaalde hersentumorcellen.

Cayennepeper helpt bij ontwenningsverschijnselen

Cayennepeper is een algemeen zenuwstimulans, en specifiek bij delirium tremens.

Cayennepeper helpt bij gewrichtspijnen, jicht, reuma, artritis

En bij verlamming en waterzucht. Bij uitwendig gebruik: bijvoorbeeld als pleister met honing bij reumatische pijnen, gewrichtspijnen, jicht, zwellingen, enzovoort. Of gebruik het uitwendig als een smeersel; breng het warm of heet aan voor artritis en reuma.

 

Kies voor losse cayennepeper boven dure supplementen!

Merk op, dat losse cayennepoeder vele malen goedkoper is dan kant en klare, dure cayennepeper in capsulevorm! Bovendien weet je dan wat je in huis hebt.
Trouwens, ook de bladeren van de plant zijn eetbaar en gezond, met name de jonge blaadjes. Je kunt ze koken, roerbakken, of er thee van zetten.

Big Pharma heeft een hekel aan geneeskrachtige specerijen en kruiden

Ze zijn een welkome krachtpatser van voeding en genezing, maar bieden hen geen winst. Dus daar heb je het. Capsicum is letterlijk één van de grootste gezondheidsgeheimen ter wereld. Er is daarom een ​​toegewijde zoeker naar de waarheid voor nodig, om er zelf achter te komen. Dit is een medicijn van grote waarde in de praktijk, en kan veilig worden gebruikt bij alle ziektegevallen.

Ik hoop dat dit artikel over gezondheidsvoordelen van cayennepeper nuttig voor je is geweest.

 

Bronnen:

Health Benefits of Cayenne Pepper

De geneeskracht van cayennepeper

Specific Health Benefits of Cayenne Pepper: How It Can Help You

You may also like