‘s Werelds eerste 3D-geprinte ‘steak’ van levend dierlijk weefsel onthuld

De nieuwe 3D-bioprinttechnologie van Aleph Farms is een nieuwe voedseltechnologie. Een Israëlisch bedrijf heeft dinsdag de eerste 3D-geprinte rib-eye steak onthuld, met behulp van een cultuur van levend dierlijk weefsel, in wat een sprong voorwaarts zou kunnen zijn voor in het laboratorium gekweekt vlees.

Deze steak verschilt van eerder in het laboratorium gekweekt ‘vlees’, doordat het de eerste is die echt dierlijk weefsel gebruikt. Andere alternatieve eiwitbronnen zijn tot dusverre op planten gebaseerd. De nieuwe steak is zó ontworpen, dat de cellen op dezelfde manier groeien als traditioneel koeienweefsel, waardoor het er uiteindelijk meer uitziet als een ‘echte’ steak. De Washington Post zei dat het nog niet duidelijk is, of de USDA zal toestaan dat het in het laboratorium gekweekte vlees ook echt vlees zal worden genoemd.

Ook ‘visproducten’ in aantocht

Voor degenen die liever iets anders eten, zijn celgebaseerde, in het laboratorium gekweekte visproducten al om de hoek: een bedrijf in San Diego is van plan om hun producten later in 2021 te onthullen.

Weefsels van levende en geslachte dieren

Andere vleesvervangende bedrijven in het laboratorium hopen ook hun brouwsels in de friteuse te kunnen gooien, met methoden, die het gebruik van vleesweefsels van zowel levende als geslachte dieren omvatten.

Aanpasbaar aan smaakvoorkeur van de consument

“Het zijn niet alleen eiwitten. Het is een complex, emotioneel product”, zegt Aleph-directeur Didier Toubia. Hij zegt dat het product de sensorische kwaliteit, textuur, smaak en vettige marmering van een traditioneel geproduceerde rib-eye weerspiegelt. Toubia zei dat het bedrijf zelfs in staat zal zijn om de steak aan te passen aan een specifiek land of smaakpalet, bijvoorbeeld door het min of meer mals te maken, naar de smaak van de consument.

De pandemie leugens…

Dit nieuws is niet zo verwonderlijk, aangezien we weten dat ‘Operatie Lock Step’ door David Rockefeller, de landbouw en veeteelt, – onze volledige voedingsindustrie – exclusief in eigen handen wil hebben. En hiervoor maakt de elite handig gebruik van de huidige en toekomstige situatie: de plandemie.
Want tijdens de ‘pandemie’ van dit Coronavirus zijn alternatieve eiwitproducten enorm in populariteit gestegen, waardoor bijna elk multinationaal voedingsbedrijf zich haastte om zijn eigen versies op de markt te brengen. Maar liefst 70 bedrijven zijn nu snel bezig om rundvlees en ander vlees, gevogelte en zeevruchten op de markt te brengen, die zijn afgeleid van spierweefsel, dat is gekweekt in een laboratorium, met cellen die zijn geoogst van een levend dier.

 

Bronnen:

https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/02/10/first-3d-printed-rib-eye-steak-culture-unveiled.aspx

https://www.washingtonpost.com/business/2021/02/09/3d-printed-ribeye-steak-usda-fda/

You may also like