Project Unlock: toekomstige manier om winkeldiefstal en verkoop van gestolen goederen te voorkomen

Eerste fase van een pilot voltooid, om diefstal tegen te gaan door middel van zowel onzichtbare Blockchain- als RFID-technologie. Project Unlock combineert hiervoor RFID chips en IoT-sensoren!

Eindtijdnieuws.com
2 februari 2023

 

De twee prioriteiten voor diefstaloplossing waren, dat het onzichtbaar moest zijn voor het winkelend publiek, en dat het goedkoop moest zijn.

Lowe’s Project Unlock

Ja, Lowe’s is hypermoderne technologieën aan het toepassen middels een ‘oplossing’, genaamd Project Unlock. Het project is bedoeld, om het voortdurend groeiende probleem van winkelcriminaliteit, georganiseerd of niet, te helpen ‘oplossen’.
Dit soort oplossingen zal voor de hele detailhandel de toekomst zijn!

Brute diefstallen nemen toe sinds het begin van de inflatie

Winkeldiefstal en -criminaliteit neemt sinds 2020 toe. Het kost detailhandelaren gemiddeld 700.000 dollar per 1 miljard dollar omzet, aldus de NRF 2020 Organized Retail Crime Survey (= 111).

RFID chips, IofT-sensoren, blockchain

Project Unlock integreert RFID chips in elektrische gereedschappen, zodat de gereedschappen pas worden geactiveerd bij het afrekenen van de aankoop.

Project Unlock combineert goedkope RFID-chips en IoT-sensoren, om elektrisch gereedschap te activeren op de plaats van aankoop, terwijl het ook een zogenaamd veilige, openbaar toegankelijke en ‘anoniem gemaakte registratie’ van legitieme aankopen creëert, aangedreven door blockchain. U weet wel, blockchain, de basis voor het nieuwe programmeerbare geldsysteem dat komen gaat.

Registratie aankoopgegevens vrijwel onzichtbaar voor klant

“We zijn de technologie aan het uitvinden, die activering bij aankoop, en transparante registratie van verkoop, mogelijk maakt, zodat we diefstal kunnen aanpakken op een manier, die vrijwel onzichtbaar is voor onze klanten”, zegt Seemantini Godbole, executive vice president en chief digital and information officer bij Lowe’s. “Wij zien een toekomst, waarin oplossingen als Project Unlock het hele winkel ecosysteem kunnen helpen, om een ‘geweldige’ omgeving voor onze klanten te creëren!”

Lowe’s heeft dus iets gebouwd, dat een blockchain registratie bijhoudt van ons, mensen, dat alle legitieme aankopen verifieert en volgt, waardoor het voor kopers gemakkelijk is om te zien of ze gestolen goederen kopen, of om misdaadbendes aan te pakken voor wetshandhaving.

Om dit systeem te laten werken, wordt voor elk fysiek product een unieke NFT (= 13) aangemaakt.

Wat is een NFT?

Een Non-Fungible Token, (Engels voor: niet-vervangbare of unieke token). NFT is een koppeling (een soort eigendom) op een blockchain van een account aan een uniek (niet uitwisselbaar) digitaal item via een smart contract, zegt WikipediA.

De NFT website omschrijft het zo: Een non fungible token (NFT) is een uniek bestand dat staat opgeslagen op een digitaal kasboek, ook wel blockchain genoemd. Elke NFT staat voor een uniek digitaal artikel of item, dat niet vervangbaar (fungible) is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld geld of Bitcoins, die je wel gewoon vrij en oneindig voor elkaar kunt inwisselen. Ondanks dat het dus twee verschillende dingen zijn, worden NFT’s vaak nog steeds verward met Bitcoins en andere cryptocurrency.

Dit onzichtbare RFID-systeem zal worden gebruikt in de hele detailhandel!

Een test concept startte in december vorig jaar met elektrisch gereedschap. Lowe’s zegt echter mogelijkheden te zien, om dit onzichtbare blockchain- en RFID-systeem te gebruiken voor andere artikelen in zijn winkels, en verder in alle winkels, die producten verkopen aan consumenten, ook de online winkels.

Men kan een register raadplegen om te achterhalen of iets gestolen is

Marktplaatsen, detailhandelaren en consumenten kunnen een ‘anoniem record’ (website) controleren, om te zien of het item dat ze kopen, gestolen is, door te verifiëren of het op de lijst staat. Zo kunnen bijvoorbeeld wederverkopers het register controleren, om er zeker van te zijn dat zij geen gestolen goederen kopen.

Meer informatie over Project Unlock

Lowe’s geeft meer informatie over Project Unlock en hoe het werkt in de korte video hier.
Deel aub nooit uw gegevens met hen door hen te mailen.

Testmodus Project Unlock

Lowe’s voltooide deze maand de eerste fase van een testfase project. Veel van de 50 medewerkers van Lowe’s Innovation Labs hebben dit programma ongeveer 3 jaar lang ontwikkeld. Zij testte het programma in 6 winkels met meer dan 600 van zijn elektrisch gereedschap.

Zo werkt het:

Lowe’s werkt samen met haar gereedschapsfabrikanten, om RFID-chips (Radio Frequency Identity) in het elektrisch gereedschap te krijgen. De RFID heeft het unieke serienummer van het elektrisch gereedschap. Dit serienummer staat ook op de streepjescode van het product. Wanneer een klant een tool gaat kopen, werkt de tool pas als een medewerker die streepjescode scant bij het afrekenen. Eenmaal gescand, heeft Lowe’s een overhead RFID scanner, die het serienummer van de RFID chip in het elektrisch gereedschap leest en activeert. De tool werkt niet, tenzij deze activering plaatsvindt!

Enkele doelen van dit controlerende systeem

Wanneer het elektrische gereedschap pas werkt als het bij aankoop wordt geactiveerd, is het voor een crimineel minder waardevol om het te stelen. Ook is een klant zich er niet van bewust dat dit proces plaatsvindt, waardoor deze antidiefstal oplossing ‘onzichtbaar’ wordt. Dieven en overtreders zullen dus snel te traceren zijn!

Hoe wordt deze totale controle aan de man gebracht?

Door het sluw te vergelijken met een onschuldige ‘cadeaubon’. Want, zo zeggen zij, ‘Deze antidiefstal oplossing is vergelijkbaar met een activering van een cadeaubon, waarbij klanten cadeaubonnen uit een schap kunnen halen, maar ze pas waarde hebben als ze bij de kassa worden geactiveerd’.

Lowe’s heeft geen gereedschapsfabrikanten aangekondigd, die zich officieel hebben aangesloten bij dit project met het embedden van RFID-chips in producten, zegt Shabtai.

 

Bronnen:

LPM (= 13) reports: ‘December 27, 2022  Lowe’s Unveils Project Unlock’

Lowe’s pilots new way to prevent theft at stores, sales of stolen goods on secondary marketplaces

You may also like