Politie zet drones in tijdens feestdagen

Op verschillende plaatsen zal tijdens de feestdagen streng gecontroleerd worden op de Coronamaatregelen… ja, zoals u ziet, met drones. De politie in Genk zal met Oudjaar zelfs warmtedrones in gaan zetten, om te controleren op groepen mensen in publieke ruimtes en wellicht bij uw voordeur.

Vergeet niet extra te zwaaien, beste mensen, wanneer zo’n apparaat langs het raam van je huiskamer of keuken vliegt! En maak je geen zorgen of je haar wel goed zit de komende dagen, omdat je weer eens niet naar de kapper kon, vanwege de strenge lockdowns. Je zult er vast minder snel door in het vizier raken en worden opgemerkt door de politie met hun drones.

Nultolerantie, noppes, geen enkele tolerantie!

De gouverneur van West-Vlaanderen roept zijn politiediensten op om nultolerantie te hanteren. “Mensen moeten zich dringend strikt aan de regels houden, of we krijgen een derde golf,” klinkt het. “We krijgen nu al signalen dat mensen, ondanks de (extreme) maatregelen, plannen maken om met veel mensen samen te komen tijdens de feestdagen. (Maar) daar zal de politie in West-Vlaanderen streng op controleren. Wie de regels overtreedt, zal er niet van afkomen met een waarschuwing. De politie zal ook zeer streng handhaven.”

De gouverneur haalde ook uit naar burgemeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker, die volgens hem te weinig de maatregelen handhaaft.

Het antwoord van de burgemeester was: “In Middelkerke bepaal ik autonoom mijn beleid. Als hij denkt het hier te kunnen overnemen met de federale politie, dat hij het maar probeert, dat hij een snorretje opplakt en zijn laarzen aantrekt…”

Ook elders worden de controles tijdens de feestdagen aangescherpt.

Zo pakt de politie van onder andere de zone CARMA in Genk zelfs uit met heuse warmtedrones, om te controleren of er geen samenscholingen plaatsvinden. Het doel is om te controleren of niet teveel mensen buiten samenkomen, maar zou in theorie ook mensen in hun tuin kunnen spotten, of door het raam van hun woonkamer. Ja, in theorie mag de politie ook bij u naar binnen kijken. Zover is het al gekomen!
De politie CARMA omvat ook de steden Bree, en de gemeenten As, Bocholt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Oudsbergen en Zutendaal.

Vrees niet, de warmtecamera op het apparaat kan alleen de mensen, die zich buiten bevinden controleren. Verder beschikt de lokale politie over een drone met megafoon, maar die zal eerder gebruikt worden om mensen toe te spreken als er zich incidenten voordoen.

Wie echter de Coronamaatregelen niet naleeft, riskeert een boete van 250 euro.

Indien iemand niet ingaat op de onmiddellijke schikking, en bij duidelijke overtredingen van het vuurwerkverbod en de Coronamaatregelen, kan men zelfs overgaan tot een dagvaarding!

 

Bron:

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/politie-zet-in-limburg-drones-in-tijdens-feestdagen/ar-BB1bN6cF

You may also like