Meditatie en Yoga: een dieper inzicht in occulte praktijken die Christenen vandaag misleiden

Vragen over Meditatie, TM (Transcendentale Meditatie), Yoga en Reiki, als onderdeel van Satans eindtijdplan en agenda. Al deze activiteiten stellen je open voor het demonische, Christen of niet-Christen. Deel 1

Eindtijdnieuws.com
9 juli 2024

 

Carolyn en Loren ontvingen vragen over meditatie en yoga, etc., in hun mailbox, waar zij ongeveer zes jaar geleden op in gingen….

Email over TM ofwel Transcendente Meditatie

Vraag: … Ik ben een Christen en mediteer al meer dan 40 jaar. Ik begon met TM toen ik op de universiteit zat en doe het nog steeds. Ik stopte met het gebruik van de mantra toen ik Christen werd. Ik heb hier vele malen over gebeden, en heb het gevoel dat God mij hierover ‘groen licht’ heeft gegeven. Ik heb het chronisch vermoeidheidssyndroom, en mediteren is voor mij slechts een diepe vorm van ontspanning en ‘rebooten’, en helpt me echt bij vermoeidheid en stress. 

Ik denk niet dat het anders is dan slapen; ik zou die staat niet kunnen bereiken, tenzij God mij dat vermogen in de eerste plaats gaf. Ik nodig geen geesten uit, net zomin als wanneer ik slaap of enige andere activiteit zou doen. Ik denk dat je de demonen binnen zou willen of vragen: je zou ze bij wijze van spreken toestemming geven. Ik geloof niet dat ik ‘ongewenste’ gasten uitnodig. Ik geloof echter wel dat gechannelde wezens demonisch zijn, en ik ben het vrijwel eens met het meeste van wat jij gelooft. Ik heb in het verleden wat yoga gedaan en denk echt dat je een deel ervan kunt doen zonder geesten uit te nodigen. Dat is wat ik geloof. 

… Ik ben 27 jaar nuchter geweest en ik moet iets goed doen.

 

De volgende email gaat over Yoga en luidt gedeeltelijk als volgt:

Vraag: Ik ben een Christen. Ik wil God op geen enkele manier onteren in de dingen die ik doe, en ik wil de liefde van Jezus Christus overbrengen met elke ademhaling die ik neem en in al mijn daden, in mijn werk. 

… Ik ben naar yogalessen gegaan en merk dat de houdingen/oefeningen ervoor zorgen dat mijn ‘ouder wordende’ lichaam zich een stuk beter voelt. Minder pijn, meer flexibiliteit. Tijdens de meditatieve periodes bid ik, soms met de nadruk op een situatie of persoon waar ik me zorgen over maak. Deze oefeningen hebben mij geholpen mijn geest te kalmeren. Niet om het leeg te maken, maar om rustig te kunnen worden en mijn gedachten te kunnen concentreren. 

Nu heb ik gelezen over de gevaren ervan, en ik zou graag wat opheldering willen. Ik heb er op geen enkele manier een slecht gevoel over, maar ik ben me er ook van bewust dat ik het mis kan hebben! 

…Yoga komt steeds naar voren als iets dat Christenen niet zouden moeten doen.

 

Email 3 gaat over Reiki, met vermelding van Yoga:

Vraag: Ik ben Christen sinds ‘76. Ik ga al een jaar naar een craniosacraal therapeut vanwege een auto-ongeluk. Vorige week gaf ze uitleg over haar therapie en sprak ze over Reiki. Ik sprak hierover met enkele goed geïnformeerde Christenen die missionarissen in India zijn geweest, en zij legden uit dat Reiki en Yoga van Satan zijn en dat ik de deur openzet voor Satan en zijn demonen. Help me alstublieft dit te begrijpen, want ik wil zeker niets doen om de Heer te mishagen of mezelf open te stellen voor het kwaad.

Loren: Voordat je verder leest, wil ik je graag vertellen dat ik tijdens het schrijven van dit artikel te maken kreeg met ernstige demonische aanvallen, met name door demonen die soms de Sanskrietnaam Ardhanarishvara dragen, waarvan wordt gezegd dat deze een samenstelling is van zowel Shiva, de zogenaamde ‘heer van de yoga’ en ‘beschermgod’ van yoga, meditatie en kunst, als zijn ‘vrouwelijke partner’, Parvati.

En nee, ik ben niet bekend met Hindoe ‘goden’, maar nadat ik werd aangevallen, heb ik Google Zoeken en Wikipedia-artikelen gebruikt om te zien of ik erachter kon komen welke demonen zojuist tegen mij opkwamen, omdat ze heel specifiek waren in hun uiterlijk en in wat ze tegen mij zeiden. Ik was helemaal niet geschokt toen ik zag dat dit enkele van de demonische wezens zijn, die deze eindtijdagenda van meditatie naar voren schuiven, inclusief die door middel van yoga. Ze waren erg boos op mij, omdat ik dit artikel had geschreven en van plan was dit te publiceren, en ze willen niet dat ik het doe!
Als je dit leest, raad je waarschijnlijk al wat ik desondanks besloot te doen. 😉
Zo heb ik het tegen Carolyn gezegd: “De demonen moeten doen wat de demonen moeten doen, en ik moet doen wat ik moet doen.” 

 

Satans eindtijdplan en agenda onder vuur

Ze willen ook niet dat je dit leest, en ze willen zeker niet dat je het met begrip leest!

Ik zeg dit allemaal niet uit een vreemd gevoel van ‘trots’. De demonen zijn bang voor de waarheid. Door hun trucs aan de kaak te stellen, en door aan het licht te brengen hoe zij veel Christenen hebben misleid en nog steeds misleiden, is dit artikel regelrecht in tegenspraak met Satans eindtijdplan, en zij zijn er niet blij mee! Laat me je herinneren aan wat Carolyn en ik schreven….

 

Het uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel is om mensen te trainen, door middel van occulte doctrines en technieken, om in overeenstemming te komen met en binnen te gaan in een valse ‘eenheid’, ook wel bekend als ‘Christusbewustzijn’, onder andere [er zijn hier meer uitdrukkingen voor], waardoor de sluier tussen de geestenwereld en de fysieke wereld dunner wordt. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor de verschijning van de valse Christus: de uiteindelijke Antichrist.

Deze eindtijdagenda moedigt mensen aan om zichzelf open te stellen voor demonische invloed en bezetenheid, door doctrines van demonen in te voegen, die mensen ertoe aanzetten, door middel van bedrog, om zich doelbewust open te stellen voor demonische invloed en controle.

Deze agenda omvat in hoge mate meditatie en yoga!

Dus ik zeg dit allemaal om je te waarschuwen en om je eenvoudigweg te adviseren om nu, voordat je verder gaat met het lezen van de rest van dit artikel, de tijd te nemen om tot de hemelse Vader te bidden dat Hij je zal beschermen terwijl je leest, en dat Hij je wijsheid en begrip zal schenken bij het lezen.

Je gebed hoeft niet ingewikkeld en langdradig te zijn

Je hebt ook geen gebedsformule nodig. Vraag de Vader er gewoon om waar je behoefte aan hebt, en heb dan geloof en vertrouwen dat Hij in je behoeften zal voorzien overeenkomstig Zijn wil.

 

Antwoord

Mijn antwoord aan deze personen begint met enkele eigen vragen:

Is het oké om je bezig te houden met occulte activiteiten als je jezelf een Christen noemt terwijl je het doet, en als je het niet op precies dezelfde manier doet als niet-christelijke mensen? Hoe ver ben je bereid te gaan om je daden te rechtvaardigen? Bijvoorbeeld:

Zou het oké zijn om met een Ouija-bord te spelen als er bijbelverzen op het bord gegraveerd waren, of engelen?

Zou het oké zijn om een ​​medium te raadplegen als zij zichzelf Christen noemen? Wat als zij zichzelf een ‘profeet of ziener’ zouden noemen en naar uw kerk zouden gaan of uw bijbelstudie zouden bijwonen? Is het onder deze omstandigheden aanvaardbaar om hun advies in te winnen?

Zou het oké zijn om tarotkaarten te spelen als er afbeeldingen van Jezus op stonden? Wat als de tarotkaarten werden omgedoopt tot ‘Christelijke Bestemmingskaarten’?

Is het, aangezien je een Christen bent, oké om je horoscoop te lezen als je het alleen maar voor de lol doet en het niet serieus neemt? Wat als je het serieus zou nemen, maar je daden zou rechtvaardigen omdat ‘de magiërs in de Bijbel de sterren volgden’?

Is het oké om je kaarten, theeblaadjes of handpalm te laten lezen, zolang je er maar een grapje van maakt en nog steeds beweert een Christen te zijn? Wat als de occultist, die je een ‘reading’ (lezing of uitslag) gaf, beweerde een Christen te zijn en beweerde deze dingen eenvoudigweg te gebruiken als wegen, waardoor je leiding kunt krijgen van de ‘geest’ of ‘beschermengelen’? Zou het dan goed zijn?

Aangezien je jezelf een Christen noemt, is het dan oké dat je een seance houdt als je het alleen voor de lol doet en het niet serieus neemt? Wat als je gewoon meedoet om de mensen om je heen niet te beledigen?

2  Als een dierbare stierf en je moeite had om met zijn of haar dood om te gaan, en je naar een medium ging om in contact te komen met hun zogenaamde ‘geest’ (deze praktijk staat bekend als ‘necromantie’), zodat je je beter zou kunnen voelen, zou je deze actie dan net zo gemakkelijk proberen te rechtvaardigen als het beoefenen van meditatie of yoga?

Aangezien je jezelf een Christen noemt, hoe ver ben je bereid te gaan om je doelbewust te betrekken bij de geestelijke rituelen en praktijken van andere religies, die in strijd zijn met en gekant tegen de hemelse Vader?

Zou je bijvoorbeeld naar een Hindoeïstische of Boeddhistische tempel gaan om te mediteren? Wat als het een yogastudio is waar je mediteert? Zou dit onder deze omstandigheden aanvaardbaar zijn?

Hoe zit het met het bezoeken van soortgelijke niet-christelijke moskeeën, tempels, kerken of heilige plaatsen? Hoe zit het met een satanische tempel? Zou je met een gerust hart naar een satanische tempel gaan om te bidden en te mediteren? Wat als je niet op precies dezelfde manier zou bidden en mediteren als zij? Zou dit het dan goedmaken?

Hoe zit het met het knielen voor, het kussen, bidden tot of het aanbieden van geschenken of penningen aan de beelden of portretten van de verschillende ‘goden, godinnen, heiligen, enzovoort’, die op dergelijke plaatsen kunnen worden afgebeeld? Zou het voor je toegestaan ​​zijn dit te doen zolang je in je hart wist dat je het alleen deed uit respect voor hun religieuze gewoonten, of misschien om anderen niet te beledigen, of misschien omdat je gelooft dat deelname aan zo’n activiteit op zichzelf niet iets religieus is?

Hoe ver ben je bereid te gaan om je bezig te houden met datgene wat je hemelse Vader niet welgevallig is?

4  Welke geestelijke voordelen bieden yoga en meditatie je, die de hemelse Vader je niet kan bieden?

5  Waarom denk je dat yoga de enige vorm van ‘oefening’ is die je fysieke en mentale gezondheidsvoordelen kan opleveren?

Is het, aangezien je jezelf een Christen noemt, acceptabel om occulte activiteiten te beoefenen als het alleen maar is om je beter te voelen en niet noodzakelijkerwijs in contact te komen met demonen of om jezelf niet met opzet open te stellen voor het demonische?

Hoe ver ben je bereid te gaan om je occulte activiteiten te rechtvaardigen?

 

Hier is de waarheid: Alle occulte activiteiten stellen je open voor het demonische

Het maakt niet uit of je jezelf een Christen of een atheïst noemt!

Wanneer je je bezighoudt met occulte activiteiten, stel je jezelf open voor het demonische. Je hoeft de demon niet mondeling uit te nodigen in je spirituele ruimte. Als je je bezighoudt met occulte activiteiten, geef je ze toestemming, en ze zullen binnenkomen! Met andere woorden….

Het maakt niet uit of je zegt:

“Ik ga occulte activiteiten beoefenen, maar aangezien ik een Christen ben, bestraf ik de demonen die mijn geestelijke ruimte proberen binnen te dringen als ik deze dingen doe, en weiger om ze binnen te laten.” Zo werkt het niet! Het enige wat je hoeft te doen, is bezig te zijn met activiteiten die buiten het gezonde, Bijbelse onderwijs vallen, en je hebt een deur wijd open gelaten voor het demonische om binnen te komen. Dit is de reden waarom de demonen je verleiden en bedriegen, zodat je de deuren voor hen zult openen om bij je binnen te komen. Wanneer je je bezighoudt met goddeloze activiteiten, geef je hen toestemming om bij je binnen te dringen en het over te nemen. Jezelf een ‘Christen’ noemen en Jezus Christus claimen, beschermt je niet tegen de gevolgen van je daden!

Zijn dit zaken waar Christenen bij betrokken zouden moeten zijn, zonder twijfels, bedenkingen of zorgen?

Laten we zorgvuldig naar deze activiteiten kijken – meditatie en yoga – en de vraag beantwoorden:

 

Meditatie

Carolyn en ik schreven over meditatie en mediteren. Hoewel we enkele voorbeelden gaven van hoe Christenen verstrikt raken in goddeloze activiteiten door meditatie (zoals astraal reizen en interactie met demonen, die vermomd zijn als verschillende spirituele wezens), en we enkele van de effecten beschreven die het heeft, hebben we meditatie niet echt specifiek ontleed als een praktijk op zichzelf, noch hebben we nauwkeurig zogenaamde ‘Christelijke’ occulte meditatie vergeleken met een ‘niet-christelijke’ occulte meditatie.

Dat ga ik nu doen met dit artikel, en ik zal spreken over de volgende onderwerpen:

1  Korte geschiedenis van meditatie

2  Meditatie: Wat is het en wat is het niet?

3  Meditatie beoefend binnen ‘Christelijke’ groepen (zoals bijv. Charismatische groepen)

4  Waarschuwingen voor meditatie

5  Wat gebeurt er in de geestenrijken als je mediteert?

6  Wat zegt Gods woord over meditatie?

7  Reactie op de eerste email die wij ontvingen over meditatie

 

1  Geschiedenis van meditatie

Meditatie als een occulte praktijk begon binnen oude, mystieke religies, waarbij de vroegste verwijzingen naar meditatie te vinden waren in India, waaruit yoga voortkwam. Het begon in eerste instantie als een manier om begrip te krijgen van een ‘hoger wezen’ of ‘god’. Naarmate de praktijk zich verspreidde, evolueerde het naar een poging om iemands ‘verwevenheid met alle dingen’ te begrijpen.

Er zijn momenteel verschillende stromingen, die voortkomen uit deze twee hoofdconcepten. Maar eenvoudig gezegd, hebben beide het over een soort ‘spirituele evolutie’, waardoor men ‘god’ kan bereiken, hetzij van binnen of van buiten, waarbij men op de een of andere manier een ‘god-achtige status’ voor zichzelf bereikt. Andere manieren om dit concept te beschrijven zijn: één worden met het goddelijke, verlichting, het goddelijke in jezelf begrijpen, eenheid met het universele bewustzijn of met het Christusbewustzijn, bewustzijn verhogen of uitbreiden, Nirvana, Zen, enzovoort. Belangrijk om op te merken: Verschillende occultisten zullen dit concept van ‘onderlinge verwevenheid’ op verschillende manieren uitleggen.

Een occulte meditatie is in wezen diep in jezelf zoeken om een oplossing te vinden voor je eigen problemen buiten God en de Schrift om.

In de moderne tijd zijn er talloze aanpassingen van meditatie. Het wordt in talloze culturen om verschillende redenen gebruikt. Maar de basisconcepten zijn hetzelfde: meditatie wordt gebruikt als een manier om je te verbinden met ‘god’ of met ‘het goddelijke’, of dat nu binnen of buiten is, en als een manier om je eigen ‘onderlinge verbondenheid’ of ‘verbondenheid met’ alle dingen te begrijpen.

De twee grootste leugens over meditatie

De twee grootste leugens, die door de verwesterde cultuur aan het Christendom zijn doorgegeven, waardoor velen in bedrog vervallen en deze praktijk accepteren als oké voor Christenen, zeggen in feite het volgende:

1  Meditatie is geen religieuze activiteit

2  Meditatie is meer voor de fysieke, emotionele en mentale gezondheid dan iets anders

De eerste leugen is lastig, want hoewel je zou kunnen stellen dat meditatie niet beperkt is tot één religie, en hoewel het waar is dat zelfs atheïsten of niet-religieuzen meditatie beoefenen, is het wel degelijk een spirituele activiteit. Bovendien bewijst de geschiedenis van meditatie dat het een spirituele activiteit is, waarvan de esoterische leringen ten grondslag liggen aan bepaalde religies, in het bijzonder de mystieke religies van India, waar deze occulte praktijk zijn oorsprong vindt. Probeer de beoefenaars van dergelijke religies er maar eens van te overtuigen dat meditatie geen religieuze activiteit is!

Dus ongeacht of iemand religieus of niet-religieus is, meditatie is een esoterische, spirituele activiteit die een groot onderdeel vormt binnen bepaalde religies.

De betekenis van occult is verborgen of geheim

Het verwijst naar een esoterische kennis, die na verloop van tijd ontstaat bij mensen, die studeren en zoeken naar wat verborgen of geheim is. Ik noem meditatie dus ‘esoterisch onderricht’, omdat er onderricht is over meditatie dat verborgen (occult) is voor diegenen, die het voor het eerst gaan beoefenen.

De tweede leugen is ook lastig, deels omdat veel mensen zich goed voelen als ze mediteren, en er aanwijzingen zijn dat deelname aan een dergelijke activiteit op verschillende manieren goed is voor de gezondheid. Maar, wat goed voelt, is niet altijd wat goed is! Uiteindelijk opent meditatie de spirituele ruimte van mensen om binnengedrongen te worden door het demonische, en om verbonden te worden met de geest van de antichrist. Dit geldt voor elke occulte activiteit waarbij je betrokken bent!

Maar hoewel meditatie veel mensen een goed gevoel kan geven, zijn er gevaren van meditatie waar zelfs voorstanders van dergelijke praktijken voor waarschuwen. Het is niet erg gebruikelijk om te horen over dergelijke waarschuwingen. Nee, maar ze zijn er wel, in het bijzonder voor Transcendente Meditatie (TM).

 

2  Meditatie: Wat het is en wat het niet is

Ontspannen, tot rust komen, rebooten – welk woord je ook wilt gebruiken – is geen meditatie

Een occulte meditatie, echter, kan één manier zijn waarop sommige mensen proberen te ontspannen, tot rust te komen of opnieuw op te starten, maar er zijn veel verschillende manieren om te ontspannen, tot rust te komen of opnieuw op te starten, zonder echt bezig te zijn met wat bekend staat als meditatie.

Doelbewust je ademhaling vertragen en elke spier van je lichaam ontspannen om je te helpen in slaap te vallen is geen meditatie

Je concentreren op het nemen van diepe, trage, gelijkmatige ademhalingen als een manier om pijn of emotioneel leed te verwerken, of, geloof het of niet, als een manier om op een minder pijnlijke en snellere manier te bevallen (onder normale omstandigheden natuurlijk), is ook niet noodzakelijk meditatie. Focussen op de ademhaling is vaak een belangrijk onderdeel van meditatie, maar op zichzelf is het opzettelijk reguleren van je ademhalingspatronen geen occulte meditatie.

De volgende beweringen zijn ook waar:

Je hoeft meditatie niet te beoefenen om een hoge bloeddruk te bestrijden, verslavingen te overwinnen of fysiek fit te zijn. Er zijn andere veilige, niet-occulte opties!

Je kunt liefdevolle vriendelijkheid beoefenen en mededogen hebben met anderen, zelfs met degenen die zich tegen je keren, zonder een ‘liefdevolle vriendelijkheid meditatie’ te doen. Hier is een hint: lees de Bijbel om te ontdekken hoe je Gods normen kunt volgen en mededogen en liefdevolle vriendelijkheid voor anderen kunt hebben.

Je kunt genezing vinden van traumaletsels en dissociatieve stoornissen zonder mindfulness meditatie. Hier is een hint: koester een relatie met je hemelse Vader, en laat Hem jou genezing brengen.

Je kunt ook aanwezig en gefocust blijven in je dagelijkse leven, vrede vinden en je stressniveau verlagen zonder mindfulness meditatie. Hier is een hint: sta je hemelse Vader toe om je vrede te geven, je geduld te leren, je begrip te geven en je karakter op te bouwen, terwijl Hij je leert om je op Hem te concentreren en Hem eer en glorie te brengen in alles wat je doet en zegt in je leven.
Dus wat is meditatie? 

Er zijn slechts drie basistypen meditatie

1  Meditatie betekent simpelweg contemplatie, reflectie of planning in de Geest, zonder enige occulte betekenis.

2  Occulte meditatie volgens menselijke maatstaven met al zijn variaties, onder verschillende namen, en beoefend door mensen binnen veel verschillende religies, inclusief (zelfbenoemde) Christenen, maar ook door mensen die zichzelf als niet-religieus of atheïstisch beschouwen.

Meditatie volgens Gods normen, gevonden in het geschreven woord van God.

Meditatie die occult is

In de occulte betekenis is meditatie de doelbewuste handeling van het concentreren van iemands gedachten en emoties door middel van een reeks stappen, om in verschillende mate een veranderde geestestoestand te bereiken, en door deze veranderde geestestoestand verschillende soorten spirituele ervaringen en emoties te hebben.
Deze veranderde geestestoestand kan ook dissociatie genoemd worden, en wordt door sommigen, die verschillende vormen van meditatie beoefenen of beoefend hebben, op deze manier beschreven. Andere woorden die gebruikt worden om deze dissociatie te beschrijven zijn: loskoppelen, afscheiden, isoleren of onthechten.
Deze dissociatie binnen meditatieve praktijken kan van mild tot ernstig zijn. Maar of de deelnemer het zich nu realiseert of niet, het is een geestestoestand die er feitelijk voor zorgt, dat hij openstaat voor zowel menselijke als demonische suggestie, evenals voor demonische controle, en zelfs menselijke controle tot op zekere hoogte.

Het type dissociatie dat optreedt binnen de spirituele praktijken van meditatie is niet hetzelfde type dissociatie dat van nature optreedt, zoals dagdromen. Bovendien is er psychologisch gezien een verschil tussen dissociatie als een stoornis, die ontstaat door trauma, en dissociatie door een religieuze of spirituele beoefening. Dus als ik het heb over een milde dissociatie binnen meditatieve praktijken, die ertoe leidt dat mensen open komen te staan voor menselijke en demonische suggestie en controle, dan heb ik het niet over een milde vorm van een typische vorm van dissociatie, zoals dagdromen. Maar ik heb het over een vorm van dissociatie, die atypisch is en die ontstaat door onveilige spirituele praktijken.

Echter kan het beoefenen van meditatie leiden tot een verzwakkende dissociatie. Hoewel deze verzwakking niet veroorzaakt wordt door dezelfde soorten trauma’s, die typisch een dissociatieve stoornis veroorzaken, is er, wanneer mensen zich openstellen voor het demonische, een spiritueel trauma dat plaatsvindt, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet, en dit spirituele trauma kan een soort dissociatie veroorzaken. En deze dissociatie kan voor velen erg verzwakkend zijn en uitmonden in een soort dissociatieve stoornis, die veroorzaakt is door geestelijk traumatische praktijken.

De stappen om deze dissociatieve staat te bereiken kunnen variëren, afhankelijk van het type meditatie dat wordt gebruikt.

Sommige vereisen een focus op de ademhaling, en sommige gebruiken een focus op een bepaalde gedachte, mantra, geluid, of op een fysiek object. Andere soorten meditatie vereisen geen bewuste focus op een bepaalde gedachte, sensatie of object (bijna als een vrije associatie, zoals bij mindfulness meditatie), terwijl de techniek van andere soorten meditatie is om je helemaal nergens op te concentreren (een ‘blanco blad’ of een ‘lege geest’). In sommige gevallen kunnen de technieken ook gecombineerd worden.

Hoewel de methode waarmee deze meditatieve staat wordt bereikt kan beginnen met focus (of een non-focus), kan er bij bepaalde soorten meditatie ook muziek of muziektonen, chants of mantra’s worden gebruikt, inclusief teksten uit religieuze boeken, die zij als heilig beschouwen, of zelfs verzen uit de Bijbel. Maar dat is niet noodzakelijk.

Soms zijn er bepaalde houdingen, die gebruikt worden in combinatie met deze meditatie, zoals bij yoga. Maar mensen die betrokken zijn bij meditatieve praktijken kunnen deze veranderde geestestoestand bereiken door elke fysieke houding aan te nemen, die hen helpt hun geest en emoties te focussen.

Daarnaast gebruiken sommige meditatiepraktijken geuren, wierook, visuele hulpmiddelen of manipulatieven, of zelfs bewustzijnsveranderende drugs om de meditatie te verbeteren, of om te helpen bij het bereiken van een veranderde geestestoestand. Maar nogmaals, het is niet noodzakelijk. Het hangt allemaal af van het type en de stijl van meditatie die de persoon beoefent.

Op de lagere of meer basale niveaus (wat veel misleide Christenen beoefenen), is de meditatie bedrieglijk eenvoudig. Het kan dingen omvatten als meditatie binnen een basis Hatha yoga, en de verschillende praktijken van Sati, populaire vormen van meditatie, die vaak worden aangeduid als mindfulness meditatie, zoals Vipassana.

Als je zelf meditatie beoefent zonder leraar of coach, kunnen de stappen heel eenvoudig zijn:

Concentreer je op de ademhaling en oefen je in het dissociëren (loskoppelen, afscheiden, isoleren, losmaken) van jezelf van lichamelijke sensaties, gedachten of emoties, die je op dat moment ervaart. Deze dissociatie betekent niet noodzakelijk dat je niet voelt of denkt, maar eerder dat je jezelf aanleert om meer een waarnemer van de gevoelens en gedachten te worden in plaats van een deelnemer. Als gevolg van het dissociëren van je fysieke gewaarwordingen, gedachten en emoties, worden er in meer of mindere mate spirituele ervaringen opgedaan. Dit is in wezen een mindfulness meditatie, en is een zeer eenvoudige manier om te mediteren. Het kan ook leiden tot resultaten, die precies hetzelfde zijn als een meer diepgaande transcendente meditatie, vooral bij diegenen die er aanleg voor hebben om in een dissociatieve toestand te komen, zoals bij diegenen die al in meer of mindere mate dissociatieve stoornissen hebben.

Voorbeeld: Mindfulness Meditatie

Voordat we ingaan op ‘mindfulness meditatie’, moet ik je erop wijzen dat een eenvoudige blik op deze praktijk, zelfs op Wikipedia, je zal laten zien dat mindfulness ‘een essentieel onderdeel vormt van de boeddhistische praktijk’. Dus negeer de mensen die je vertellen, ‘Mindfulness meditatie is niet-religieus!’. Tijdens je onderzoek zul je waarschijnlijk veel mensen tegenkomen die dit zeggen!

Voor mij voelt de situatie aan als het verhaal van ‘De nieuwe kleren van de keizer’, waarin iedereen volhoudt dat de nieuwe (en peperdure) kleren van de keizer prachtig en mooi en weelderig en eeuwig mooi zijn. En de kleuren! En de textuur! En de vorm! En het patroon! En de ruches! En de veren! En de kledingslijn!

Maar er is één jongetje dat durft te zeggen: “Maar hij is naakt! De keizer heeft geen kleren!”

Zo voelt het voor mij, als ik artikel na artikel zie en persoon na persoon dezelfde mantra hoor napraten (vergeef me de woordspeling), ‘Mindfulness meditatie is niet-religieus!’

En ik zit hier, mijn hoofd te krabben, aan het kijken naar het bewijs recht voor mijn ogen, en vraag me af waarom iedereen zo blind is…. Ja, dat is zo! Het is alsof ze een stelletje gehersenspoelde robotpapegaaien zijn, die allemaal op hetzelfde hameren, alsof het steeds maar weer herhalen van dezelfde leugen er op de een of andere manier voor zorgt dat de leugen waarheid wordt.

Nee, er is geen ‘boeddhistische politie’, die je dwingt om je te bekeren tot het boeddhisme, zodat je mindfulness meditatie mag beoefenen. Niet dat ik weet, in ieder geval. Maar de overtuigingen die deze ‘mindfulness’ omringen, zijn zeker een groot onderdeel van het boeddhisme. Onderzoek het! En als je mindfulness meditatie beoefent, doe je mee aan de religieuze praktijken van mystieke religies. Als dit je niet stoort, ga er dan voor! Ga mindful mediteren zoveel je maar wilt! Maar als je jezelf een Christen noemt (een volgeling van Jezus Christus), dan wil je niet betrokken zijn bij iets dat niet van God is en bij iets dat je eigenlijk van Hem wegleidt.

Laten we nu eens wat dieper ingaan op Mindfulness Meditatie

Zoals bij alles wat occult is, moet je tussen de regels door leren lezen, om volledig te begrijpen wat ze zeggen en wat ze bedoelen met wat ze zeggen. Je moet de dubbelzinnigheid negeren en op zoek gaan naar de verborgen betekenissen. Als je leert om alles wat gezegd of gedaan wordt kritisch te analyseren, dan is de kans kleiner dat je voor de gek gehouden wordt.

Dus als voorbeeld van hoe je tussen de regels door kunt lezen, laten we eens kijken naar hoe ze deze zeer basale en populaire meditatie beschrijven, en wat er werkelijk bedoeld wordt met wat ze beschrijven.

Mindfulness meditatie ofwel het beoefenen van mindfulness

Sommigen zeggen gewoon ‘het beoefenen van mindfulness’. Het is een lastige uitdrukking, want het klinkt onschuldig genoeg, maar als je er eenmaal in kijkt, is het dat niet!

Mindful zijn betekent gewoon bewust zijn van iets. Hier is niets occults aan. Echter, mindfulness meditatie is niet hetzelfde als bewust zijn. In feite zou je kunnen zeggen dat het juist het tegenovergestelde is van bewust zijn, in tegenstelling tot wat de mind-controlled robot papegaaien je proberen wijs te maken door je te hersenspoelen.

Mindfulness Gebaseerde Stressvermindering

Er zijn verschillende vormen van mindfulness meditatie en op meditatie gebaseerde uitlopers, waarvan MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction, ofwel Mindfulness Gebaseerde Stressvermindering) er één is die populair is, vooral in de Verenigde Staten. Maar volgens beoefenaars van meditatie wordt mindfulness meditatie verondersteld ‘je geest te helpen gefocust te blijven in het heden en in het hier en nu’.

Waarheid:

Ten eerste is dit nonsens, want je hoeft niet te mediteren om aanwezig te blijven in je leven. Wil je leren hoe je aanwezig kunt blijven? Hier is maar één tip: geniet van elk moment door de tijd te nemen om dankbaarheid te beoefenen, een concept waarover in de hele Bijbel gesproken wordt. En de extra bonus? Je hoeft jezelf niet open te stellen voor demonen om dit te doen.

Ten tweede is dit een hoop dubbelzinnigheid, want deze oefening leert je eigenlijk om te dissociëren, wat het gewenste effect en de bedoeling van meditatie is, punt uit! Naarmate je dit meer beoefent, is de kans groter dat je minder aanwezig bent in het hier en nu. Dit artikel zal uitleggen hoe dit gebeurt.

Het volgende citaat van deze meditatiegoeroes beschrijft dissociatie

Echter, ze gebruiken de term ‘dissociatie’ niet. Ze zeggen: “Mindfulness is niet-conceptueel bewustzijn…. Het is niet denken. Het raakt niet betrokken bij gedachten of concepten. Het blijft niet hangen in ideeën of meningen of herinneringen. Het kijkt gewoon.”

Waarheid:

Dit niet denken en niet betrokken raken beschrijft een afscheiding van jezelf van emotie en gedachten. In wezen is dit dissociatie! En als je dit eenmaal genoeg beoefent, zal de dissociatie chronisch worden. Dit is één van de gevaren, die ik zo dadelijk zal bespreken, maar ik wil graag suggereren dat dit steeds meer een groot deel van het huidige maatschappelijke probleem wordt. Zoveel mensen, inclusief degenen die een zogenaamd ‘verlichtend en helend meditatieproces’ doormaken, zijn zo onthecht geraakt van gedachten, emoties, andere mensen…. van het leven zelf…. dat ze zijn veranderd in een stel egoïstische, koude, onverschillige, narcistisch ingestelde individuen, die rondlopen als de naakte keizer, opgeblazen in hun trots, omdat ze denken aan hoe mooi ze zijn. En als iemand hen erop wijst hoe liefdeloos ze eigenlijk zijn, weigeren ze dat te accepteren en gaan zij door als een dwaas.

Ik beweer niet dat iedereen die narcistisch is meditatie beoefent

Ik suggereer ook niet dat meditatie het enige probleem is, dat bijdraagt aan dit maatschappelijke probleem. Maar ik stel eenvoudigweg dat de meditatiepraktijken één van de vele factoren zijn, die in mensen een karakterverandering van chronische onthechting teweegbrengen, en dat dit de neiging heeft om zich negatief te uiten in hun relaties.

In principe is mindfulness meditatie een cyclische oefening, waarbij je je concentreert op je ademhaling….

En wanneer je gedachten beginnen af te dwalen, accepteer je alle gedachten die opkomen, inclusief gedachten over het verleden of gedachten over de toekomst. Na een tijdje breng je je gedachten terug naar de ademhaling.

Waarheid:

In de praktijk is deze cyclus jezelf trainen om je onderbewuste/onbewuste geest de controle te laten nemen over je bewuste geest, door de kracht van het onderbewuste of onbewuste aan te boren. Hierdoor leer je om je gemakkelijk los te maken van je eigen gedachten en emoties. Dit is het doel achter meditatie dat we al hebben aangestipt: het ‘ontsluiten van de kracht’ van het onderbewuste, of zoals sommigen zeggen, het onbewuste, waardoor spirituele ervaringen kunnen worden opgedaan, om zogenaamd ‘contact te maken met, dichter bij ‘god te komen of god te worden’, onder welke naam deze valse god ook wordt genoemd, of het nu een ‘god’ is vanuit een theïstisch standpunt of een pantheïstisch standpunt, of om gewoon een zogenaamd ‘dieper begrip’ te krijgen van iemands eigen ik.

Dit ontsluiten wordt bereikt door meditatie, wanneer een persoon dissocieert en zich losmaakt van zichzelf. Maar het enige wat ze ontsluiten, zijn spirituele poorten, die wijd open worden gegooid voor de demonische om binnen te komen!
Sterker nog, veel mensen geloven dat deze inkomende boodschappen, die zij ontvangen, beter zijn dan hun eigen gedachten en hun eigen bewuste denkgeest, en zelfs dat het boodschappen zijn van ‘god’, vol hogere wijsheid. Maar wat ze eigenlijk ontvangen zijn boodschappen van satan en zijn leger gevallen engelen en demonen!

Bovendien vertelt het woord van God ons dat we niet elke gedachte die in onze denkgeest opkomt moeten accepteren, maar dat we elke gedachte gevangen moeten nemen en deze aan Jezus Christus moeten onderwerpen! Zie 2 Korintiërs 10:5. Het is gevaarlijk om simpelweg elke gedachte te accepteren, die in je eigen denkgeest opkomt. Niet alleen traint deze mindfulness meditatie mensen om een ‘alles is acceptabel’ houding aan te nemen, (zoals, ‘Er zijn geen absoluten en er zijn geen fouten of rechten, maar alles is een kwestie van mening…. Tenzij je het niet eens bent met deze filosofie, dan heb je het mis’), maar uiteindelijk stelt dit mensen bloot aan beïnvloeding door demonen die hen dingen influisteren.

Denk je dat demonen je niet op deze manier kunnen beïnvloeden, vooral als je jezelf een Christen noemt [of waarlijk een Christen bent]? Fout! Denk eens na! Ze kunnen het wel en ze doen het ook, vooral als je jezelf openstelt voor hun invloed, door deel te nemen aan occulte activiteiten zoals meditatie.

Ze zeggen dat het uiteindelijke doel van dit alles is om ‘je lijden te overwinnen en natuurlijke wijsheid te begrijpen’. Dit maakt allemaal deel uit van een boeddhistisch geloofssysteem, dat meditatie gebruikt als onderdeel van hun pad naar ‘verlichting en nirvana’. ‘Zen’ is een ander woord, dat gebruikt wordt om deze zogenaamde spirituele staat te beschrijven.

Waarheid:

Meditatie geeft je geen inzicht in wijsheid, noch in lijden, en het helpt je ook niet om lijden te overwinnen. Maar als je het woord van God bestudeert, zul je begrijpen hoe je wijsheid kunt verkrijgen van de Geest van Wijsheid (de Heilige Geest van God). Je zult ook leren over lijden en begrijpen hoe het samenhangt met het dagelijks opnemen van je kruis en het volgen van het voorbeeld van Jezus Christus, door je over te geven aan de wil van de hemelse Vader, en te wandelen in gehoorzaamheid aan Zijn Woord.

Meditatie is ook niet de manier om bij God te komen of om God te ervaren. De enige weg naar God is door Jezus Christus!

Sommige professionals in de geestelijke gezondheidszorg, die werken met overlevenden van trauma’s, raden dit soort mindfulness meditatie aan voor hun cliënten (of variaties ervan, waaronder MBSR), inclusief degenen die dissociatieve stoornissen hebben. 

Waarheid:

Er zijn veilige manieren om jezelf te aarden en herinneringen te verwerken zonder overweldigd te worden door emoties van de herinneringen, en je hoeft jezelf daarvoor niet aan demonen te binden! Zoek alsjeblieft naar veilige wegen voor genezing; zoek geen occulte wegen. Ik zeg dit niet als professional op het gebied van geestelijke gezondheid, maar ik deel uit wat er in het woord van God staat, en ook uit mijn eigen ervaringen met pogingen om vrede en genezing te vinden door middel van meditatieve praktijken.

 

3 Meditatie binnen ‘Christelijke’ groepen

Wat afschuwelijk tragisch is, is dat een toenemend aantal Christenen, zelfbenoemd of niet, deze niet-schriftuurlijke meditatie beoefent: sommigen doen dit doelbewust en anderen doen dit onwetend. Maar of hun handelingen nu doelbewust of uit onwetendheid zijn, velen ervaren een heleboel terugslag en negatieve neveneffecten – ook bekend als afmattingen en overdrachten [shifting?] – maar ze zien deze resultaten niet altijd als daadwerkelijk negatief (later meer over dit fenomeen). Als ze wel ernstige negatieve gevolgen hebben, die niet gemakkelijk te ontkennen of weg te poetsen zijn, begrijpen ze niet altijd waar het negatieve vandaan komt. Soms komt dit omdat ze hun handelingen niet zien als meditatie, zoals ik al eerder heb gezegd…….

Wordt vervolgd! Naar verwachting zullen het drie of vier artikelen worden, geschreven door Carolyn Hamlett en Loren, grotendeels vertaald in het Nederlands, vanwege de ernst en het belang van dit onderwerp.

 

Bron:

Meditation and Yoga: a Deeper Look into Occult Practices that are Deceiving Christians Today

You may also like