Lichtende nachtwolken (NLC’s) stromen uit de poolcirkel en verspreiden zich naar lagere breedtegraden

Koude tijden keren terug. Nachtlichtende wolken (NLC’s), of lichtende nachtwolken, stromen uit de poolcirkel en dalen verder naar het zuiden dan ooit tevoren.

“Tijdens de ochtendschemering was het noorden ongewoon helder met prachtige blauwgroene wolken”, meldde Debra Ceravolo uit Osoyoos, Brits Columbia, Canada, op 1 juni 2021.
“Het is zeldzaam om ze hier op 49 graden breedtegraad te zien.”

Nachtlichtende wolken, de hoogste wolken op aarde

Ze vormen zich in de bovenste mesosfeer (de koudste laag van de aardatmosfeer), op een hoogte van ongeveer 85 km, wat boven 99,999% van de atmosfeer is – dezelfde hoogte waar meteoren en onweersbuien voorkomen, maar onder de hoogte van de aurora.

Extreem koude temperaturen een voorwaarde

Om NLC’s te vormen, zijn extreem koude temperaturen, zo laag als -100 graden Celsius vereist.
NLC’s komen altijd vaker voor tijdens zonneminimum omstandigheden, wanneer er minder zonne-energie is, die de extreme bovenste atmosfeer verwarmt. En aangezien de zon momenteel het diepste zonneminimum van de afgelopen 100+ jaar doormaakt, verklaart dit in zekere zin de zeldzame waarnemingen in Brits Columbia! Maar er is ook een opwaartse trend op de lange termijn.

Er is iets aan de hand

Vóór vorig jaar waren er geen waarnemingen van Nachtlichtende wolken op de middelste breedtegraden. En toen, rond half juni 2019, werden NLC’s waargenomen tot ver in het zuiden in Californië en New Mexico (35 graden Noorderbreedte). Ook in Nederland werden ze volop gezien.

Het zou deze zomer opnieuw kunnen gebeuren, schrijft dr. Tony Phillips. De wolken gaan nu naar het zuiden, en bevinden zich al binnen slechts 2 graden van Seattle, Washington.

Het universum blijft ons tekenen bezorgen:

aanwijzingen, die alleen degenen met een open geest kunnen ontcijferen, niet verontreinigd door de politieke agenda en grote misleiding.

NLC’s zijn ongeveer 1 tot 2 uur na zonsondergang of voor zonsopgang zichtbaar, wanneer andere wolken in het donker zijn en dus onzichtbaar. NLC’s worden echter verlicht door de zon, vanwege hun grote hoogte. Veel kijkplezier!

De koude tijden keren terug

De lagere breedtegraden bevriezen, in lijn met historisch lage zonneactiviteit, wolken vormende kosmische stralen, en een veranderende Jetstream (Straalstroom). En de mainstream media zwijgt.
Zelfs NASA is het ermee eens, met haar voorspelling voor deze komende zonnecyclus, Solar Cycle 25, – dat is, als je tussen de regels door leest – en ziet het als ‘de zwakste van de afgelopen 200 jaar’.

Social media censuur

Social media kanalen beperken momenteel het bereik van Electroverse; Twitter verwijdert haar volgers, en Facebook bestempelt berichten als deze ‘vals’.

 

Bron:

https://electroverse.net/noctilucent-clouds-are-spreading-to-the-lower-latitudes/

You may also like