Kijk eens wat er op de Britse overheidswebsite staat | Microchip | Transhumanisme

‘Human augmentation, the dawn of a new paradigm’ – ‘Menselijke augmentatie, de dageraad van een nieuw prototype of model’.

Zo luidt de titel van een diepgaand ‘opinie stuk’ van zo’n 110 pagina’s lang op een website van de overheid. Het stuk handelt in feite over transhumanisme, en heeft ook meer weg van een strategisch ontwikkelingen-project dan van een of ander opinie artikel. Het zou de komst van een nieuw tijdperk inluiden van strategisch voordeel, met mogelijke gevolgen voor de samenleving en de strijdkrachtenontwikkeling, onder andere.

Samenwerking met Duitse defensie

Het Development, Concepts and Doctrine Centre (DCDC) heeft samengewerkt met het Duitse Bundeswehr Bureau voor Defensieplanning, om de toekomstige gevolgen van menselijke augmentatie (HA, ofwel Human Augmentation) te begrijpen, en de basis te leggen voor meer gedetailleerd defensieonderzoek en -ontwikkeling.

Het project omvat onderzoek van Duitse, Zweedse, Finse en Britse defensiespecialisten, om te begrijpen hoe opkomende technologieën, zoals genetische manipulatie, bio-informatica en de mogelijkheid van hersen-computerinterfaces de toekomst van de samenleving, veiligheid en defensie kunnen beïnvloeden.
Opkomend? Of reeds volop in gang gezet?
Lees ook: ‘verbetering’ van de mens, ofwel reconstructie van de mens: Mens 2.0

 

LOOK 👀 WHAT’S ON UK GOVT WEBSITE #MICROCHIP #TRANSHUMANISM / HUGO TALKS #LOCKDOWN

 

Laten we eens snel kijken wat deze overheidsinstanties voor ons in petto hebben!

De cover laat zien, dat ze ons allemaal in mutanten, in halve robots willen veranderen door ons DNA te manipuleren. De voorpagina laat namelijk een menselijke hand zien, en aan de andere kant van de DNA-streng de hand van een robot. Het is duidelijk dat ze graag de mens met een robot willen samensmelten.

human hand - DNA - robotic hand - Transhumanism, cyborgs and DNA engineering

Deze duivelse technologieën, want dat zijn het, bieden een hoop kansen voor vandaag en in de toekomst. Vandaag de dag bestaan deze technologieën al, en ze kunnen ook worden geïntegreerd; denk aan gepersonaliseerde voeding, wearables (draagbare apparaten) en exoskeletten, supersoldaten, verhoging van het menselijk denkvermogen, enzovoorts.
Verder zeggen zij, dat er andere technologieën in de toekomst zijn, met beloften van een nog groter potentieel, zoals genetische manipulatie en hersen-computerinterfaces… maar persoonlijk denk ik dat ook dit allang geen toekomstmuziek meer is.

Mens-machine

Augmentatie, de techniek om de mens te verbeteren, te verhogen, aan te vullen, op te voeren, – you name it – zal in de toekomst steeds relevanter gaan worden, omdat het het bindmiddel is tussen de unieke vaardigheden van mens en machine.

De toekomst van wearables

Het project spreekt ook over de toekomst van wearables. Denk daarbij niet alleen aan de gangbare digitale elektronische apparaten, draagbare medische toestellen, draagbare mobiele telefoons, etc., maar ook aan schoenen, die je lichaamsgewicht en al wat niet meer in de gaten kunnen houden. Denk aan contactlenzen, die je tranen kunnen analyseren, en aan kleding die mogelijk kan ‘aanvoelen’ wat er met je lichaam gebeurt… allemaal tot doel om je leven zogenaamd te ‘verbeteren’ en te ‘optimaliseren’! Of is het om je volkomen te volgen en te traceren? Laten we uitgaan van het laatste.

Genetische engineering

Het lijkt erop, dat men met deze propaganda meer en meer wetenschappers en specialisten warm wil maken voor het genetisch modificeren van de mens, omdat het lange tijd onacceptabel was en is in vele landen. In ruim 40 landen is het zelfs verboden, beweren ze. Met deze ‘nieuwe’ technologieën denken ze echter, dat de kansen groter zullen zijn, zodat men het gaat accepteren.

Brain-interfaces

Ook praten ze over inwendige brain-interfaces, om het brein met de computer te kunnen verbinden. De procedure van implanteren zou slechts 45 minuten kosten, en het kan worden gedaan door een robot, een neurochirurgische robot. Je mobieltje heb je dan niet meer nodig. Nee, ze willen het in je brein stoppen. Ze willen je hersenen dus verbonden hebben met een digitale hive, een kwantumcomputer bestuurd door AI.

Het document toont ook een oudere dame – of is het een man? – die je begroet met het duivelshoorn handgebaar.

Bio hacking – DIY augmentatie

In dit gedeelte hebben ze het onder andere over body hacking, magnetische implantaten, radiofrequentie-identificatie en microchips. Wanneer de microchips zijn ingebracht, kunnen deze chips worden gebruikt voor een grote variëteit aan identificatiedoeleinden. Veel van onze sleutels en paswoorden kunnen erdoor worden vervangen. We kunnen er deuren mee openen, voertuigen mee starten, inloggen op computers, smartphones en slimme apparaten.

Ze willen AI ook gaan gebruiken, om te kijken welk onderwijs het meest past bij iedere afzonderlijke leerling of student. Ze willen je dus vertellen wat jij zou moeten leren, zelfs nog voordat je er een interesse in hebt ontwikkeld. Het is net zoiets als iemand vertellen welke misdaad hij of zij zal gaan doen, nog voordat de persoon het zelfs nog maar gedaan heeft.

Ja, dat is wat ze voor je hebben gepland: elke beweging van je controleren, en elke ademhaling die je neemt, en zo je vrijheid stukje bij beetje wegnemen.
Deze technologie zal echter veranderen wat het betekent om mens te zijn, zoals God ons geschapen heeft. En uiteindelijk willen ze de mensen zover krijgen dat ze zich zullen laten microchippen.

 

Bronnen:

https://www.gov.uk/government/publications/human-augmentation-the-dawn-of-a-new-paradigm

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1071581919300576#fig0001

https://hugotalks.com/2021/06/20/look-%F0%9F%91%80-whats-on-uk-govt-website-microchip-transhumanism-hugo-talks-lockdown/

You may also like