Geen vaxx, geen telefoon: Pakistaanse regering van Punjab blokkeert simkaarten van niet-gevaccineerden

Een lokale overheid in Pakistan heeft een nieuw wapen bedacht tegen de terughoudendheid voor vaccins: schakel de simkaarten uit van mobiele telefoons van mensen, die weigeren gevaccineerd te worden.

De minister van Volksgezondheid van Punjab, Yasmin Rashid, besloot donderdag tijdens een ontmoeting met de provinciale regering van Punjab en militaire functionarissen, dat van iedereen (ouder dan 18 jaar) die de COVID-19 injectie zou weigeren, zijn of haar simkaart op ‘een bepaald tijdstip’ zal worden uitgeschakeld.

‘Alles om mensen te dwingen’

“We doen er alles aan om mensen te dwingen zich te laten vaccineren… De regering kan niet toestaan ​​dat personen, die zich niet willen laten vaccineren, levens riskeren van degenen die al zijn gevaccineerd,” zei Rashid.
Er was nog geen woord over wanneer het blokkeren van de simkaart begint.

Maar het plan gaat door

Provinciale functionarissen kondigden echter dat het plan doorgaat:
“Definitieve beslissing is genomen om de mobiele simkaarten te blokkeren van mensen, die zich niet laten vaccineren”, zei afdelingswoordvoerder Syed Hammad Raza tegen de Pakistaanse krant Dawn.

Critici zeiden, dat de nieuwe maatregel van Punjab een gevaarlijke zet van de regering is.
“Dit is een regressieve stap, omdat het het recht op vrijheid van meningsuiting van burgers aantast. Wat nodig is, is om het bewustzijn over vaccinaties te vergroten, en niet om dwang uit te oefenen”, vertelde Prasanth Sugathan, juridisch directeur van India’s Software Freedom Law Centre. “Tijdens de pandemie zijn mobiele telefoons belangrijk voor mensen, om contact te maken met anderen en om informatie te ontvangen”, zei hij.

Absoluut absurd

Naast het uitschakelen van simkaarten, kunnen degenen die weigeren gevaccineerd te worden ook de toegang worden geweigerd tot restaurants, winkelcentra en parken.
En stel je eens voor… mensen zouden gek worden en waarschijnlijk rebelleren.

Meer extreme maatregelen

Punjab is niet de enige regio in Pakistan, die een extremere benadering van vaccineren hanteert. In de provincie Sindh zijn zelfs al plannen aangekondigd, om de salarissen stop te zetten van overheidsmedewerkers, die weigeren het Covid ‘vaccin’ te ontvangen.

Zeg nooit ‘nooit’, dat dit soort drastische maatregelen niet ook in andere landen gaat plaatsvinden.

 

Bron:

https://www.zerohedge.com/covid-19/pakistans-punjab-province-decides-block-sim-cards-people-refusing-vaccines

You may also like