Gedetransitioneerde transgender tiener legt de gevolgen van haar geslachtsverandering uit

Chloe’s verhaal: puberteitsblokkers op 13-jarige leeftijd, een dubbele borstamputatie op 15-jarige leeftijd.

Eindtijdnieuws.com
1 augustus 2022

 

Sommige kinderen durven zich uit te spreken door oprecht spijt te betuigen van wat zij aan hun lichaam hebben laten doen. Aan de manier van spreken en lichaamstaal, kun je merken dat dit meisje het meent en geen toneel speelt, zoals velen tegenwoordig een ‘show’ opvoeren om hun verhaal ‘geloofwaardig’ te doen overkomen, echter, gemixt met leugens.

Ze was nog maar 13 jaar…

Chloe Cole is een 17-jarig meisje, dat medisch van geslacht veranderde in de leeftijd van 13-16 jaar, met puberteitsblokkers, mannelijke hormonen, en een borstamputatie. Zij detransitioneerde op 17-jarige leeftijd.

Ze deelde haar schrijnende verhaal voor Californische wetgevers in de Assembly Public Safety Committee op 28 juni 2022, in oppositie tegen SB 107, een wetsvoorstel om Californië te veranderen in een toevluchtsoord voor ‘genderbevestigende zorg’. Het wetsvoorstel bedreigt ook de ouderlijke rechten van elke Amerikaanse ouder, omdat het de Californische rechtbanken de ouderlijke voogdij over een ouder doet negeren, als hun kind naar de staat is gekomen voor sterilisatie door transgender medicatie, of voor een operatie.

“Ik heb deelgenomen aan een bovenlijf operatie klas, gevuld met 12 meisjes, die dachten dat ze mannen waren, de meesten van mijn leeftijd, of jonger. Niemand van ons zou een man worden; we vluchtten voor het ongemakkelijke gevoel om vrouw te worden. Ik sneed onbewust fysiek mijn ware zelf van mijn lichaam af, onomkeerbaar en pijnlijk”, zei Chloe.

Luister naar haar hele verhaal, en deel het alstublieft:

 

Detransitioned transgender teen explains the harms of gender affirming care

Of bekijk de video hier.

 

Dit is het transcript; het is hartverscheurend:

‘Mijn naam is Chloe Cole, en ik kom uit de Central Valley in Californië, en ben een voormalig transgenderkind patiënt. Ik ben momenteel 17 jaar oud, en was medisch in transitie van 13-16 jaar.

Nadat ik op 12-jarige leeftijd als transgenderjongen uit de kast kwam voor mijn ouders, raadpleegde ik in juli 2017 een kindertherapeut, en werd de maand daarop door een ‘genderspecialist’ gediagnosticeerd met dysforie. De gezondheidswerkers zijn getraind om het systeem van positieve zorg strikt te volgen, zelfs voor kind patiënten, deels vanwege het Californische verbod op ‘conversietherapie’. Er waren erg weinig ‘bewakers’, of andere behandelingen voorgesteld voor mijn dysforie.

Toen mijn ouders vroegen naar de werkzaamheid van hormonale, chirurgische en anderszins ‘bevestigende’ behandelingen bij kinderen met dysforie [de ‘geneeskundige term’ voor een sombere of prikkelbare stemming, die soms gepaard gaat met angst of rusteloosheid] werden hun zorgen zeer snel weggewuifd door medische professionals. Ik wist niet eens dat detransitioners bestonden, tot ik er zelf eentje was!

De enige persoon, die me niet bevestigde, was de eerste endocrinoloog die ik ontmoette. Hij weigerde mij blokkers te geven, en uitte zijn bezorgdheid over mijn cognitieve ontwikkeling! Het was echter gemakkelijk om van een ​​andere endocrinoloog een recept zien te krijgen voor blokkers en testosteron, net zoals het krijgen van een second opinion voor elk ander medisch probleem. Na slechts twee of drie afspraken met de tweede endocrinoloog, kreeg ik papierwerk en toestemmingsformulieren voor respectievelijk puberteitsblokkers (Lupron) en androgenen (Depo-Testosterone). Ik begon met blokkers in februari 2018, en een maand later kreeg ik mijn eerste testosteron injectie. Ik heb ongeveer een jaar Lupron injecties gekregen.

Na twee jaar testosteron te hebben geslikt, vertelde ik mijn therapeut, dat ik op zoek was naar een bovenlijf operatie, of het verwijderen van mijn borsten. Ik werd aanbevolen aan een andere genderspecialist, die me vervolgens doorstuurde naar een genderbevestigende chirurg. Na mijn eerste consult bij de chirurg werden mijn ouders en ik aangemoedigd om een ​​cursus ‘bovenlijfchirurgie’ bij te wonen, met ongeveer 12 Female-to-Male (FTM) kinderen. Het viel me meteen op, hoe vroeg sommigen van hen in hun transitie leken te zijn, en hoe sommigen veel jonger waren dan ik. Ik was toen 15, en was al 3 jaar aan het veranderen van geslacht.

Achteraf gezien, hielp de klas onbedoeld met bevestigen van mijn beslissing, vanwege het gemeenschapsgevoel dat werd geboden door meisjes, die ik door het zelfde proces zag gaan als ik.

Ondanks al deze consultaties en lessen heb ik niet het gevoel, dat ik alle gevolgen begreep van de medische beslissingen, die ik nam! Ik realiseerde me niet, hoe traumatisch het herstel zou zijn! En pas toen het bijna een jaar later na de operatie was, realiseerde ik me dat ik mijn toekomstige kinderen misschien wel borstvoeding zou willen geven. Dat zal ik als moeder nooit kunnen doen!

Het ergste van mijn transitie zijn de gezondheidseffecten op de lange termijn, waar ik op dat moment niet bewust mee instemde. Ik ontwikkelde urinewegproblemen tijdens mijn transitie, die erger lijken te zijn geworden sinds het stoppen met testosteron. Ik heb bloedstolsels in mijn urine gekregen, en kan mijn blaas niet volledig legen. Omdat mijn voortplantingssysteem zich nog steeds aan het ontwikkelen was, terwijl ik testosteron gebruikte, is de algemene functie ervan volledig onbekend. Ik heb onomkeerbare veranderingen en ik kan de rest van mijn leven met complicaties te maken krijgen.

Ik ben mislukt door de moderne geneeskunde.’ – Cloe

 

Wat is detransitie?
Detransitie, ook wel retransitie genoemd, wordt over het algemeen binnen medische, transgender- en detransgemeenschappen begrepen als het proces van het stoppen of terugdraaien van de medische transitie, en het terugkeren naar zijn of haar eigen oorspronkelijke biologische geslacht. Kortom, het proces wanneer een persoon die al van geslacht is veranderd (transgender), terugkeert naar het leven volgens het geslacht, waarmee hij of zij geboren is.

Wat is transitie?
Transitie beschrijft de sociale, psychologische en/of medische processen, waardoor een transgender zich opnieuw afstemt op het geslacht waarmee hij of zij zich identificeert.

 

Bronnen:

The Kids Are Starting to Grow Up and Speak Out – Thank you, Marie W

Chloe’s story: puberty blockers at 13, a double mastectomy at 15

You may also like