Elon Musk: ‘Neuralink hoopt zijn hersenchips in 2022 bij mensen te implanteren’

De eerste chips die hersenactiviteit kunnen vastleggen, zullen worden geïmplanteerd bij mensen, die verlamd zijn door ernstig rugletsel, beloofde Elon Musk. 

Elon Musk is de oprichter van Neuralink, en CEO van Tesla en SpaceX.

Musk zei, dat Neuralink, zijn brein-computer interface technologiebedrijf, hoopt zijn hersenchips in 2022 bij mensen te implanteren. Dit is later dan hij had verwacht. Of is het in werkelijkheid reeds aan de gang achter gesloten deuren? Musk had al eerder vroegere tijdschema’s gegeven voor Neuralink, om zijn microchips in mensen te implanteren. 

‘De eerste mensen die de chips ontvangen, zullen mensen zijn met ernstige dwarslaesies’

Neuralink, mede opgericht door Musk in 2016, ontwikkelt een chip die in de hersenen van mensen wordt geïmplanteerd, om tegelijkertijd hersenactiviteit vast te leggen (te monitoren) en te stimuleren. Het is bedoeld voor medische toepassingen, zegt hij, zoals de behandeling van ernstige dwarslaesies en neurologische aandoeningen.

‘Neurolink werkt goed bij apen’

Tijdens een livestream interview op de CEO Council Summit van The Wall Street Journal op maandag, werd Musk gevraagd, wat Neuralink van plan was te doen in 2022.
Musk zei: “Neuralink werkt goed bij apen, en we doen eigenlijk gewoon heel veel testen, en bevestigen alleen maar dat het erg veilig en betrouwbaar is, en dat het Neuralink apparaatje (implantaat) weer veilig kan worden verwijderd”.
In april bracht Neuralink nog een video uit van een aap, die een videogame speelt met een Neuralink-implantaat, gedeeld met de wereld.

Wachten op goedkeuring?

Hij voegde eraan toe: “We hopen dit volgend jaar te doen in onze eerste mensen. Dat zullen mensen zijn met ernstig ruggenmergletsel, zoals tetraplegie, quadriplegie – in afwachting van goedkeuring door de FDA”. Musk zei dat de “normen van Neuralink voor het implanteren van het apparaatje aanzienlijk hoger zijn dan wat de FDA vereist”. Een goede marketing truc, Elon, om het menselijk brein te ‘verbeteren’ en te controleren! Musk beweert verder ook dat zijn Neuralink de mensen volledig kan doen herstellen van verlamming.
Quadriplegie of tetraplegie is de volledige of gedeeltelijke verlamming van de armen en benen.

Het Neuralink-project werd al vaker uitgesteld

Musk herhaalde de tijdlijn van 2022 in een tweet: “De vooruitgang zal versnellen, wanneer we volgend jaar apparaatje in mensen hebben; (moeilijk om genuanceerde gesprekken met apen te voeren),” zei hij.
Musk zei in februari nog, dat Neuralink eind 2021 zou kunnen beginnen met het implanteren van de technologie bij mensen.
In 2019 zei Musk, dat Neuralink hoopte eind 2020 met testen op mensen te beginnen. Dus wat is hier aan de hand?

Geven zij echt zoveel om onze gezondheid?

Musk heeft een geschiedenis van veel beloven en weinig leveren, althans, niet zichtbaar voor het gewone publiek…
Na in juli $ 205 miljoen te hebben opgehaald, zei Neuralink dat het de fondsen zou gebruiken voor de ontwikkeling van zijn microchip, zodat het rugpatiënten zou toestaan om de digitale apparaatjes te besturen met hun gedachten.

Hoe komt het toch dat ik Elon Musk totaal niet vertrouw, en dat ik het gevoel heb dat dit project reeds in volle gang is in de vorm van een ‘black project’ of iets dergelijks?

 

Zie ook:

INBRAIN Neuroelectronics gebruikt een technologie die de hersenen bestuurt met AI aangedreven grafeen

 

Bron:

https://finance.yahoo.com/news/elon-musk-said-neuralink-hopes-110014425.html

You may also like