De meeste Tsunami-waarschuwingsboeien offline of defect in de Atlantische Oceaan! | La Palma

Diezelfde waarschuwingsboeien moeten ons waarschuwen bij dreigend gevaar voor vloedgolven, tsunami’s. Update La Palma: officials geloven dat een vulkaanuitbarsting zeer goed mogelijk is. 

Waarschuwingsboeien, ontworpen om het leven van miljoenen te beschermen, zijn in sommige gevallen meer dan een maand offline, en de FBI doet niets…

Drie van de vijf tsunami-waarschuwingsboeien die de oostkust van de VS beschermen, zijn offline, en een vierde werkt niet goed, waardoor er nog maar één boei in de Atlantische Oceaan over is om de bevolking te waarschuwen, wanneer er een tsunamigolf op hen afkomt vanaf het eiland La Palma van de Canarische Eilanden.

Het is datzelfde eiland, waar momenteel zwermen aardbevingen plaatsvinden, waardoor wetenschappers geloven dat de vulkaan daar zal uitbarsten. Als het uitbarst, en als de zuidwestelijke flank in de oceaan stort en een tsunami veroorzaakt, wat velen verwachten, zullen de mensen aan de oostkust van de VS overrompeld worden, omdat 80% van de tsunami-waarschuwingsboeien niet werken.

Waarschuwingsboei 41421

We beginnen met Waarschuwingsboei 41421, die eigendom is van en wordt onderhouden door het Amerikaanse National Data Buoy Center. Het wordt beschreven als een discusboei van 2,6 meter, die de ‘DART II-lading’ draagt: de set wetenschappelijke instrumenten, die het apparaat gebruikt om water- en weersomstandigheden te rapporteren. Het is gelegen op de coördinaten 23.373 N 63.902 W (23°22’23” N 63°54’7″ W), bekend als ‘NORTH ST THOMAS’, 555 kilometer ten noorden van Saint Thomas, Maagdeneilanden, waar de waterdiepte van de oceaan 5844 meter is.

Deze boei heeft sinds 13 september helemaal geen gegevens meer gerapporteerd!

Waarschuwingsboei 41420

De volgende is Waarschuwingsboei 41420, bekend als Station 41420 – ‘NORTH SANTO DOMINGO’, gelegen op 607 kilometer Noord-Noord-Oost van Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, die ook eigendom is van en wordt onderhouden door het Amerikaanse National Data Buoy Center. Het wordt ook beschreven als een discusboei van 2,6 meter met de DART II-lading. Het is gelegen op coördinaten 23.370 N 67.517 W (23°22’12” N 67°31’0″ W), waar de waterdiepte 5769 meter is.

Het probleem is dat de boei er niet meer is:

het ging op 5 september op drift, en het rapporteert geen gegevens meer. Satellietinformatie laat zien, dat het ergens heel ver is afgedreven van de plak, waar het zou moeten zijn. In feite lijkt het nu ergens in de buurt van Brazilië te liggen.

Boei 41425

We gaan nu naar Boei 41425, bekend als Station 41425 – ‘ZUIDWESTEN BERMUDA’ – 370 kilometer Zuid-Zuid-Westen van Hamilton, Bermuda. Net als de andere blijkt het eigendom te zijn van en wordt het onderhouden door het Amerikaanse National Data Buoy Center. Het wordt beschreven als een DART-boei van 2,6 meter met de DART II-lading, op coördinaten 28,633 N 65,650 W (28°38’0″ N 65°39′ 0″ W), waar de waterdiepte 5279 meter is.

Slechts één probleem: het is óók op drift geraakt.

Sinds 24 augustus geen metingen meer! Oh, en in tegenstelling tot de boei hierboven, geeft deze zijn huidige locatie niet door. Het is gewoon… weg!

En dan is er de grote boei, die momenteel waarschuwingen triggert:

de zeer belangrijke boei, bekend als Station 44402 (LLNR 5) – ‘SOUTHEAST BLOCK CANYON’, 130 kilometer Noord-Midden Zuid-Oost van Fire Island, New York, ook eigendom van en onderhouden door het Amerikaanse National Data Buoy Center. Het wordt beschreven als een discusboei van 2,6 meter met de DART II-lading, op coördinaten 39.289 N 70.639 W (39°17’19” N 70°38’21” W), waar de waterdiepte 2656 meter is.

Dit is de waarschuwingsboei, die New York City beschermt!

Met 8,5 miljoen mensen! Oh, en deze lijkt vaak niet goed te werken.

Het triggert al wekenlang tsunami-waarschuwingen voor de kust van New York City. Er zijn eigenlijk geen tsunami’s geweest, maar de boei gaat in de feitelijke gebeurtenis-modus, en geeft bijna elke dag alarm! En wanneer het echte event komt, negeren mensen het misschien.

 

Aardbevingszwerm La Palma nog steeds actief

Zoals de meeste lezers van deze website al weten, is er een aardbevingszwerm, die het eiland La Palma van de Canarische Eilanden treft. De Cumbre Vieja vulkaan lijkt zich op te bouwen voor een uitbarsting, en het gaat daar niet goed. Deze specifieke vulkaan nu heeft een onstabiele zuidwestflank, zo groot als Manhattan, New York City.

Mogelijke dreiging mega tsunami

Wetenschappers melden dat, tijdens een nieuwe uitbarsting, die flank waarschijnlijk zal losraken en in de Atlantische Oceaan zal neerstorten, waardoor een mega tsunami ontstaat, die ongeveer zeven uur later de oostkust van de VS zou bereiken en grote steden zou wegvagen. In het ergste scenario zouden zelfs Nederland en Italië niet ongedeerd blijven.
En dit, terwijl vier van de vijf van onze Atlantische tsunami-waarschuwingsboeien offline zijn of defect zijn. We krijgen dus geen melding.

 

Note: hoewel ik voorzichtig ben met bronvermeldingen, met name wanneer de bronnen New Age QAnon aanhangers of Trump aanhangers zijn, of alsmaar aandacht voor hun Patreon (geld) vragen, haal ik er soms wel de informatie vandaan, die mij betrouwbaar lijkt. Maar onderzoek en test de dingen ook zelf.

Vandaag kwam er een melding binnen, dat China via satelliet heeft gezien, dat de lava zich al in de nek van de Cumbre Vieja vulkaan bevindt. Bij een eventuele uitbarsting hoeft de flank niet los te raken, maar de kans bestaat.
Erger is, dat de aardbevingen online ondergewaardeerd worden: ze zouden veel zwaarder zijn, en de grond komt veel verder omhoog dan wordt gerapporteerd.

 

Bron: 

Most Tsunami Warning Buoys OFFLINE or Malfunctioning in Atlantic Ocean

You may also like