Anthony Fauci lachte om het dragen van een mondkapje als een ‘paranoïde’ hulpmiddel in een interview in 2019

‘Als je midden in een uitbraak zit, kan het dragen van een mondkapje ervoor zorgen dat mensen zich een beetje beter voelen; het kan zelfs een druppel tegenhouden. Maar het biedt niet de perfecte bescherming, die mensen denken dat het geeft!’

Medisch adviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, verwierp zelfs het dragen van een mondkapje om infectieziekten te voorkomen. Hij deed het af als een paranoïde hulpmiddel, al lachend om het vooruitzicht tijdens een sit-down-interview in 2019 op The David Rubenstein Show.

Tijdens het interview, dat op 22 mei 2019 werd uitgezonden, bijna een jaar voordat de geplande pandemie toesloeg, bespraken Rubenstein en Fauci infectieziekten, vaccins en beschermingsmaatregelen om ziekte te voorkomen. Aan het einde van het interview vroeg Rubenstein aan de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases om mee te denken over de beste manier om jezelf te beschermen tegen infectieziekten.

“En de beste manier om te voorkomen dat ik een besmettelijke ziekte krijg en jou als mijn dokter moet hebben, is wat? Met een mondkapje op?” begon hij het gesprek, wat leidde tot een snelle afwijzing van Fauci. 

“Nee, nee, nee”, zei Fauci lachend. 

“Dat hoef ik niet te doen”, zei Rubenstein na Fauci’s reactie. “Als iemand… als ik kan zien dat ze zich klaarmaken om te niezen of te hoesten, loop ik dan weg?” 

Je vermijdt alle paranoïde aspecten, en doet iets positiefs”, antwoordde Fauci, schijnbaar het dragen van mondkapjes categoriserend als een hulpmiddel van paranoïde mensen. 

“A. Goed dieet.  B. Je rookt niet; dat weet ik. Ik weet dat je niet drinkt. In ieder geval niet veel, dus dat is best goed. Neem wat beweging. Ik weet dat je niet zoveel beweging krijgt als zou moeten”, vervolgde Fauci. 

“Slaap goed. Ik denk dat de normale, eenvoudige gezonde dingen de beste dingen zijn, die je kunt doen, David, om gezond te blijven”, voegde Fauci eraan toe.

 

Fauci laughed at mask-wearing as ‘Paranoid’ in 2019 interview (DUTCH transcript)

Of bekijk de video hier.

 

Dit is niet de eerste keer dat Fauci de noodzaak van mondkapjes afwijst…

Tijdens een 60 Minutes-interview in maart 2020, aan het begin van de plandemie, suggereerde hij dat mondkapjes meer psychologische verlichting bieden dan wat dan ook.

“Op dit moment zouden mensen niet moeten… er is geen reden om met een mondkapje rond te lopen”, zei Fauci destijds.

“Als je midden in een uitbraak zit, kan het dragen van een mondkapje ervoor zorgen dat mensen zich een beetje beter voelen, en het kan zelfs een druppel tegenhouden, maar het biedt niet de perfecte bescherming die mensen denken dat het geeft”, zei hij, waarschuwend voor de ‘onbedoelde gevolgen’.

“Mensen blijven met het mondkapje spelen en ze blijven hun gezicht aanraken”, voegde hij eraan toe.

Uit e-mails van februari 2020 blijkt ook, dat Fauci drogisterij mondkapjes afwijst als ‘niet echt effectief in het buitenhouden van virussen, die klein genoeg zijn om door het materiaal heen te gaan’.

Nog meer bewijs waarom mondkapjes niet werken:

 

MUST WATCH: Doctor uses Vape Aerosols to show just how much masks don’t work

Of bekijk de video hier.

 

You may also like