Canarische Eilanden: Vulkaanuitbarsting op eiland La Palma kan mega tsunami veroorzaken

Niemand durft het uit te sluiten, en de mogelijkheid lijkt met het verstrijken van de dagen en uren toe te nemen: een vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma.

De geologische activiteit van de ondergrond op het eiland is al dagen ongewoon hoog.

De autoriteiten hebben nu het pre-alarm voor een mogelijke uitbarsting van de Cumbre Vieja vulkaan afgekondigd.

 

La Palma, Canarische Eilanden: seismische crisis september 2021 updates

De seismische crisis op La Palma van de afgelopen dagen duurt voort, zonder tekenen van vertraging.
In de afgelopen 24 uur zijn meer dan 250 aanzienlijke aardbevingen gedetecteerd, en in de afgelopen 4 dagen zijn er in totaal meer dan 3.000 geregistreerd.

In de afgelopen 24 uur hebben aardbevingen zich naar het westen verplaatst en zijn ze ondieper geworden, blijkt uit gegevens van het National Geographic Institute (IGN). Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, en duidt waarschijnlijk op aanhoudende, toenemende magma druk en migratie onder het oppervlak. Deze bewering wordt ook ondersteund door de voortdurende vervorming van het oppervlak, omdat in hetzelfde gebied de grond op sommige plekken met 1,5 cm omhoog gekomen is.

De kans op een uitbarsting toegenomen

Aardbevingszwermen zijn vaak een indicatie van een naderende uitbarsting. Bovendien vindt de zwerm van deze week plaats in het zuiden van het eiland, de slechtst mogelijke locatie! Ook worden de bevingen ondieper. Dit is een ander teken van een naderende vulkaanuitbarsting. Een aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter brak woensdagochtend vroeg uit op een diepte van slechts 4 km.

Velen kennen de dreiging die La Palma vormt al!

En veel modellen hebben de catastrofale nasleep van een uitbarsting reeds gesimuleerd.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door S. Ward en S. Day:

“Geologisch bewijs suggereert dat, tijdens een toekomstige uitbarsting, de Cumbre Vieja vulkaan op het eiland La Palma een catastrofale ramp van de westflank kan ervaren, waardoor 500 km3 rots in de zee valt. Met behulp van een geologische schatting van de beweging van aardverschuivingen, modelleren we tsunami-golven, die door zo’n instorting worden geproduceerd. Golven die worden gegenereerd, kunnen het hele Atlantische bekken doorkruisen, en met een hoogte van 10 tot 25 meter aan de kusten van Amerika aankomen.”

Zeer gevaarlijke vulkaan

Dit is een zeer gevaarlijke vulkaan, en niet alleen vanwege de deeltjesuitstoot.
De Cumbre Vieja op het eiland La Palma dreigt een mega tsunami van meer dan 80 meter hoog over de hele oostkust te sturen. In feite zouden de meeste Atlantische kustplaatsen en steden kunnen worden weggespoeld, inclusief die in Canada, Groenland, IJsland, het VK, Portugal en heel West-Afrika.

Voor meer informatie, bekijk de simulatie van dit onderzoek, gedaan in 2012:

 

La Palma Mega Tsunami

 

Je zult waarschijnlijk niet van dit evenement horen via de reguliere media.

En dat komt omdat het doel van de MSM niet is, om u op de hoogte te houden, of om u te waarschuwen voor veel bedreigingen in de wereld. In plaats daarvan is hun doel, om uw gedrag te controleren en u onder controle te houden.

Onnodig te zeggen, dat het controleren van bijvoorbeeld de 8,5 miljoen inwoners van New York City, in het geval van een inkomende 25 meter hoge tsunami, problematisch zou blijken te zijn. Er werd zelfs gesuggereerd, dat het informeren van mensen over een inkomende vloedgolf zou kunnen leiden tot nog meer verloren levens, omdat de daaruit voortvloeiende chaos zou voorkomen dat de geïnformeerde weinigen ontsnappen, vanwege de vastgelopen wegen, enzovoorts.

Dit is een doorlopend evenement. Dus stay tuned!

 

CME impact

We wachten ook af welke impact het inkomende ruimteweer heeft op deze seismische zwerm.
Volgens Dr. Tony Phillips van Spaceweather.com groeit het geloof dat een coronale massa-ejectie (CME) op 17 september het magnetische veld van de aarde zou kunnen schampen, en mogelijk kleine aardmagnetische stormen van de G1-klasse zou kunnen veroorzaken. Men gelooft meer en meer dat het de aarde op z’n minst een ‘vluchtige klap’ kan bezorgen.

Dit is een echt scenario, gebaseerd op echte wetenschap.
Be prepared, not scared!

 

Bronnen: 

https://electroverse.net/intensifying-seismic-crisis-at-la-palma-volcano-mega-tsunami-potential/

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1029/2001GL013110

You may also like