De hersenspoeling van een Natie (reposted)

Denkt u dat Mind Control en Sociale Conditionering slechts een grandioze samenzweringstheorie is? Het volgende interview werd in 1985 afgenomen met een geoefende ex-KGB agent, Yuri Alexandrovich Bezmenov. Hij legt de vier stappen uit, die het denken en handelen van een gehele natie transformeren, generaties lang. 

De voormalige KGB agent was werkzaam op de Propaganda-afdeling van de KGB, en verliet deze om naar de Verenigde Staten te vertrekken in de jaren ’70. Hij gaf er een zeer interessant interview met G. Edward Griffin.

 

Griffin:

Bezmenov werd in 1939 nabij Moskou geboren en was de zoon van een hoge rang Sovjet legerofficier. Hij werd opgeleid binnen de scholen van de elite binnen de Sovjet Unie, en werd een expert in Indiase cultuur en Indiase talen.
Hij had een uitstekende carrière bij Novesty; dat was en is nog steeds, moet ik zeggen, het persagentschap van de Sovjet-Unie. Het blijkt ook een opzetje voor de KGB te zijn.
Hij ontsnapte naar het Westen in 1970, nadat hij volledig genoeg had van het Sovjet-systeem; hij deed dit met gevaar voor zijn leven. Hij is zeker een van de belangrijkste wereldexperts op het gebied van de Sovjet-propaganda en desinformatie en Actieve Maatregelen.
Wanneer de Sovjets de uitdrukking ‘Ideologische Subversie’ gebruiken, wat bedoelen ze daar dan mee?

Bezmenov: 

Ideologische Subversie is het proces dat legitiem, openlijk, en open is. Je kunt het met eigen ogen zien! Het enige wat men hoeft te doen: alle Amerikanen moeten hun oren wijd openzetten, hun ogen openen, en dan kunnen ze het zien. Er is geen mysterie.
Het heeft niets te maken met spionage. Ik weet dat spionage en het verzamelen van inlichtingen er romantischer uitziet dan het is; het verkoopt de deodorant door de reclame waarschijnlijk beter. Dat is de reden, waarom de Hollywood producenten zo gek zijn op James Bond-achtige thrillers.
Maar in werkelijkheid ligt de nadruk van de KGB helemaal niet op het vlak van intelligentie. Naar mijn mening en de mening van vele overlopers van mijn kaliber, wordt slechts ongeveer vijftien procent van tijd, geld en mankracht besteed aan spionage als zodanig. De overige vijfentachtig procent is een langzaam proces, en dat noemen we een Ideologische Subversie, ofwel Actieve Maatregelen. Активные мероприятия in de taal van de KGB. Ofwel: Psychologische Oorlogsvoering.

Wat het eigenlijk betekent, is het beeld van de realiteit van elke Amerikaan te veranderen, zodanig, dat ondanks alle overvloed aan informatie, niemand in staat is om tot zinnige conclusies te komen in het belang van zichzelf te verdedigen, hun gezinnen, hun gemeenschap en hun land. Het is een groot hersenspoelingproces, dat heel langzaam gaat, en verdeeld is in vier fundamentele stadia.

 

4 Fundamentele stadia van hersenspoelen

 

De eerste is Demoralisatie

Het vraagt vijftien tot twintig jaar, om een natie te demoraliseren. Waarom zoveel jaren? Omdat dit het minimum aantal jaren is, dat nodig is om één generatie van studenten op te leiden in het land van je vijand, blootgesteld aan de ideologie van de vijand. Met andere woorden, het Marxisme-Leninisme, is de ideologie, die in ten minste drie generaties van Amerikaanse studenten werd ‘gepompt’, zonder aangevochten of weerlegd te zijn door de fundamentele waarden van Amerikanisme, Amerikaans Patriottisme.

Het demoralisatieproces in de Verenigde Staten is in principe de laatste vijfentwintig jaar al volbracht. Eigenlijk is het over-vervuld, want de demoralisatie bereikt dusdanige gebieden, waar voorheen kameraad Andropov en al zijn experts nog niet eens van droomden, van zo’n enorm succes! Het meeste is gedaan door Amerikanen voor Amerikanen, dankzij een gebrek aan morele normen.

Zoals ik eerder al noemde, doet de blootstelling aan ware informatie er niet meer toe! Een persoon, die is gedemoraliseerd, is niet in staat om ware informatie te ontvangen. De feiten zeggen hem niets. Zelfs als ik hem bombardeer met informatie, met authentieke, echte documenten, met foto’s, zelfs als ik hem met geweld naar de Sovjet-Unie sleep, en hem concentratiekampen laat zien, zal hij weigeren om het te geloven, totdat hij een schop onder zijn dikke kont krijgt! Dus wanneer een militaire boot hem verplettert, dan zal hij het begrijpen, maar niet eerder. Dat is de tragiek van de situatie van demoralisatie.

De volgende stap is Destabilisatie

Deze keer geeft de persoon, die is gehersenspoeld, niet om jouw ideeën en de motieven van je consumptie. Of je nu junk food eet en dik en slap wordt, doet er niet meer toe. Deze keer – en het duurt slechts twee tot vijf jaar om een natie te destabiliseren… wat telt is onmisbaar: economie, buitenlandse betrekkingen, defensie systemen. En je kunt heel duidelijk zien dat in sommige gebieden, op zulke gevoelige terreinen als defensie en economie, de invloed van de Marxistisch-Leninistische ideeën in de Verenigde Staten absoluut fantastisch is. Ik kon het veertien jaar geleden nooit geloven dat, toen ik in dit deel van de wereld terechtkwam, het proces zo snel zou gaan!

De volgende stap is natuurlijk een ‘Crisis’

Het vraagt slechts tot zes weken de tijd, om een land in een crisis te brengen! Je kan het nu (in 1985) in Midden-Amerika zien.

De laatste stap is Normalisatie

En na de crisis, met een heftige verandering van de machtsstructuur en economie, heb je een zogenaamde periode van ‘Normalisatie’ (Fase vier). Het kan voor altijd blijven duren. Normalisatie is een cynische uitdrukking, ontleend aan de Sovjet-propaganda, toen de Sovjet tanks Tsjecho-Slowakije binnen trokken in 1968, toen kameraad Brejen het volgende zei: “Nu is de situatie in broederlijk Tsjecho-Slowakije genormaliseerd.”
Dit is wat er zal gebeuren in de Verenigde Staten, wanneer je toestaat ​​dat al deze opgeblazen personen het land in een crisis brengen. Ze beloven mensen allerlei lekkers, en het paradijs op aarde, enkel om je economie te destabiliseren, om het principe van vrije markt concurrentie weg te nemen, en een ​​Big Brother regering in Washington DC neer te zetten, met welwillende dictators als Walter Mondale, die heel veel dingen zullen beloven, of de beloftes nu worden voldaan of niet.
Jullie Links denkenden in de Verenigde Staten, – al deze professoren en al die mooie burgerrechten-verdedigers – ze worden gebruikt in het proces van de subversie: enkel om de natie te destabiliseren. Als hun werk voltooid is, zijn ze niet meer nodig. Ze weten teveel! Sommigen van hen, wanneer gedesillusioneerd, als ze zien dat de Marxistisch-Leninistische aan de macht komt, zijn uiteraard beledigd. Ze dachten dat zij aan de macht zouden komen; dat zal natuurlijk nooit gebeuren. Zij zullen worden opgesteld tegen de muur, en doodgeschoten.
Maar ze kunnen in de meest bittere vijanden van de Marxist-Leninist veranderen, als ze aan de macht komen, en dat is wat er gebeurde in Nicaragua. Herinner je, de meesten van deze voormalige Marxist-Leninisten werden ofwel gevangengezet, of men keerde zich af, en werkte tegen de Sandinista. Het gebeurde in Grenada bij Maurice Bishop; hij was al een Marxist. Hij werd geëxecuteerd door een nieuwe Marxist, die meer Marxist was dan hij. Hetzelfde gebeurde in Afghanistan, toen er eerst Taraki was, die werd gedood door Amin. Vervolgens werd Amin gedood door Babrak Karmal met behulp van de KGB. Hetzelfde gebeurde in Bangladesh…. Het is overal hetzelfde patroon; ze werden door hun eigen kameraden vermoord.

 

How to Brainwash a Nation

Dit verbijsterende interview vond plaats in 1985 met een voormalige KGB-agent, die was opgeleid in subversietechnieken. Dit zijn technieken voor doelbewuste ondermijning van de maatschappelijke orde en/of het staatssysteem. Kortom: omverwerping van het gezag en psychologische oorlogsvoering. Hij legt de 4 basisstappen uit, om op die manier hele generaties sociaal te manipuleren om zo te gaan denken en zich te gedragen als de machthebbers dat willen. Het is schokkend, omdat onze natie op exact dezelfde manier is getransformeerd en exact dezelfde stappen heeft gevolgd!

 

De 4 stadia op een rij 

1  Demoralisatie

2  Destabilisatie

3  Crisis

4  Normalisatie

 

Note: het hersenspoelen van naties zien we natuurlijk wereldwijd gebeuren, niet alleen binnen de grenzen van de Verenigde Staten. Wie kunnen het vandaag de dag met onze eigen ogen zien gebeuren, ook in Nederland.

 

Bron:

Eindtijdnieuws.blogspot.com en voormalig Heiscoming11

You may also like