De beste alternatieve zoekmachines voor Google in 2024

Google weet meer van u en ik dan uw aardse familie! Zoekmachines, met name Google, kunnen onwaarheden verspreiden. Tijd om meer betrouwbare informatie binnen kortere tijd te ontdekken.

Eindtijdnieuws.com
9 januari 2024

 

Waarom kan ik steeds minder dingen van belang vinden door te googlen in Google? Onderwerpen, soms van levensbelang!
Waarom verandert Google mijn zoekresultaten, en suggereert dat ik op zoek ben naar geheel iets anders? Waarom die afleiding van de waarheid?

Google en YouTube zijn één!

Bovendien, het zoekalgoritme van YouTube laat je nu zien, wat Google graag wil dat je ziet, in plaats van waarnaar je werkelijk op zoek bent. Hetzelfde lijkt te gelden voor de Twitter zoekmachine.

Privacy? Lap dat maar aan je laars!

En de vraag: ‘Welke zoekmachines bieden echt privacy?’ zou ik met een grote korrel zout nemen. Trap er niet in, want ik denk dat vrijwel alle zoekmachines ons in meerdere of mindere mate bespioneren. Vaak hoef je alleen maar te letten op hun logo, hun naam, en hun geliefde kleuren.

DuckDuckGo volgt je niet?
Nu, wanneer je je eigen onderzoek doet, kun je enkele bewijzen vinden op het internet dat DuckDuckGo, onder andere, je wel degelijk volgt en traceert. Dus wordt je privacy geschonden. En zo is het helaas met talloze zoekmachines.

Worden alle zoekmachines gecontroleerd door TPTB?

Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze maken allemaal gebruik van AI. Wellicht werd het World Wide Web ook uitgevonden middels AI.

Het gaat veel verder dan NSA controle

‘Je zult je afvragen, waarom technologie een beetje meer verrot en onbetrouwbaar lijkt te zijn dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden [2014]. Dat alles zijn hun A.I. systemen die uw apparaten verkennen, elk stukje informatie scannen en op een server plaatsen. Het gaat veel verder dan de NSA dingen, die meer gericht waren op massale verzameling van gegevens, en niet op het persoonlijk catalogiseren of profileren van elke persoon. Wat ze nu aan het doen zijn, is een profiel aanmaken van ieder mens. Deze vreemde storingen zijn dat proces.’ – Wijlen David Goldberg 2019

Hoeveel Google zoekopdrachten zijn er per dag in de wereld?
Wat houden ze toch veel van hun nummers, nietwaar….
8,5 miljard, wat opgeteld gelijk staat aan 13.
Google verwerkt maar liefst 99.000 zoekopdrachten per seconde, in totaal meer dan 8,5 miljard per dag.  7 november 2(0)23 (= 223). Vanwege de cijfers of nummers was 2023 een heel belangrijk jaar voor de elite.

 

Alternatieve online zoekmachines

Allereerst, doe altijd je eigen onderzoek. Ik geef hier slechts een lijst met alternatieve zoekmachines. Merk op dat de zogenaamd ‘beste’ zoekmachines niet altijd de beste zoekmachines zijn, of de beste zoekresultaten geven. Onderstaande willekeurige volgorde zegt ook niets over hun betrouwbaarheid en privacy, maar het kan je hulp bieden bij het zoeken, en enige zoekfrustratie wegnemen:

 

Microsoft Bing zoekmachine

https://www.bing.com/

Microsoft Bing staat op de tweede plaats, na Google, met een marktaandeel van 2,96% en ongeveer 900 miljoen dagelijkse zoekopdrachten.

 

Yahoo zoekmachine

https://www.yahoo.com/

Yahoo staat op de derde plaats in de 100 ‘beste’ zoekmachines. Werkelijk?

Yandex zoekmachine

https://yandex.com/

Yandex is de favoriete zoekmachine in Rusland en enkele Oost-Europese landen.

 

DuckDuckGo zoekmachine

https://duckduckgo.com/

Van alle top 100 zoekmachines op deze lijst is de snelgroeiende DuckDuckGo het populairst vanwege zijn ‘privacy functies’. Laat me niet lachen! DuckDuckGo lijkt steeds harder achter Google aan te rennen.

 

Ask.com zoekmachine

https://www.ask.com/

Ask is een van de ‘beste’ zoekmachines voor gebruikers, die vragen willen stellen en gerichte antwoorden willen ontvangen.

 

AOL zoekmachine

https://search.aol.com/

AOL Search bestaat sinds 1985. Eind jaren negentig domineerde AOL het internet. Vraag je je daarom af, waarom AOL het internet juist nu niet meer domineert. Laten zij de mensen, die zoeken op het internet, mogelijk meer zoekresultaten zien, dingen waar men echt naar op zoek is? Dit geldt natuurlijk voor meer alternatieve zoekmachines, die hier in de lijst staan vermeld. Doe gewoon eens je eigen huiswerk met 1 specifieke zoekactie, en zie de verschillen in zoekresultaten. Vind zo meer waarheden dan TPTB (The Powers That Be) achter Google je willen laten zien. En vind op die manier je favoriete zoekmachine(s), wat per persoon en per land kan verschillen.

 

Qwant zoekmachine

https://www.qwant.com/

Qwant is een andere zoekmachine die er trots op is de ‘privacy’ van gebruikers te ‘beschermen’. Het heeft momenteel ongeveer 50 miljoen maandelijkse gebruikers en ontvangt elke dag gemiddeld 10 miljoen zoekopdrachten. Maar wereldwijd is het marktaandeel laag: 0,03%. Een hint: Hoe zou dat nu toch komen? Nogmaals doe je eigen onderzoek met specifieke zoekopdrachten, zoals bijvoorbeeld zeer specifieke namen.

 

Startpage zoekmachine

https://www.startpage.com/

 

Ecosia zoekmachine

https://www.ecosia.org/

 

Search Encrypt zoekmachine

https://www.searchencrypt.com/home

 

Swisscows zoekmachine

https://swisscows.com/

 

YouTube zoekmachine

https://www.youtube.com/

YouTube is de grootste zoekmachine voor video-inhoud, en de aantallen zijn hoog! Er wordt bijvoorbeeld ongeveer 150 tot 185 miljoen keer per maand gezocht naar het zoekwoord ‘YouTube’. Bovendien verwerkt YouTube meer dan 3 miljard zoekopdrachten per maand, en uploadt het elke minuut 300 uur aan video-inhoud. Hint: Niet verbazingwekkend, toch?

 

Gibiru zoekmachine

https://gibiru.com/

Gibiru verkoopt zichzelf als een ‘ongecensureerde privézoekopdracht’, perfect voor ‘anoniem zoeken’. Het stelt gebruikers in staat IP-adressen te gebruiken, die door Gibiru’s VPN worden geleverd, waardoor het ‘onmogelijk’ wordt de zoekactiviteiten van gebruikers te volgen. Nu, wij weten inmiddels dat VPNs waardeloos zijn wat privacy betreft, en de leugens enorm!

 

Reddit zoekmachine

https://www.reddit.com/

De zichtbaarheid van Eindtijdnieuws.com is hier bijvoorbeeld totaal uitgefaseerd, behoorlijk geblokkeerd, tenzij je de naam eindtijdnieuws intikt natuurlijk.

 

Scribd zoekmachine

https://www.scribd.com/interest/Web-Search-Engine/explore

 

Mojeek zoekmachine

https://www.mojeek.com/

Mojeek claimt: ‘Wij zijn anti-personalisatie’. Waar Mojeek zich wil onderscheiden van de andere spelers in het world wide web is ‘privacy’. Mojeeks CEO zegt, dat ‘op privacy gerichte zoekmachines, zoals DuckDuckGo en Ecosia ‘geen zoekmachines zijn’, en dat ‘de meeste in feite proxy’s zijn voor Bing’. De meeste van hen nemen uw zoekopdracht, en sturen die zoekopdracht naar de Bing API naar Microsoft.  Bing stuurt vervolgens de zoekresultaten terug en voegt relevante advertenties toe. Yahoo had vroeger zijn eigen onafhankelijke engine, maar ook die maakt nu gebruik van Bing. Het ethos van Mojeek is dat een echte op privacy gerichte zoekmachine zijn eigen pagina’s moet indexeren. Maar dat doen is een gigantische taak’. De ‘privacy’ focus is de reden waarom Mojeek zijn eigen servers bouwt, die zich in een ‘beveiligde’ ruimte in een datacenter in Kent bevinden. Mojeek heeft 313 servers met 666 TB opslagruimte…. Mmhh
Let ook op de letter M van de Masons.
Zouden ze achter de schermen niet allemaal met elkaar verbonden zijn? Tijd zal het leren, en mogelijk kom je hier nooit achter.

 

Google Scholar zoekmachine

https://scholar.google.com/

Google Scholar is een zoekmachine voor toegang tot academische literatuur.

 

Refseek zoekmachine

https://www.refseek.com/

Academische zoekmachine voor studenten en onderzoekers…. en natuurlijk ook voor het gewone volk, wanneer zij iets willen vinden over bijvoorbeeld meer gezondheidsvoordelen van kruiden, planten, etc., gratis uit de natuur.

 

Info.com zoekmachine

https://info.com/

Info.com is een eenvoudige en snelle zoekmachine voor toegang tot informatie op internet!

 

Oscobo zoekmachine

https://www.oscobo.com/

Dit is een in Londen gevestigde zoekmachine, die ‘anoniem’ is en zijn zoekresultaten voornamelijk afstemt op de Britse markt.

 

Goodsearch zoekmachine

https://www.goodsearch.com/

 

Metacrawler zoekmachine

https://www.metacrawler.com/

Metacrawler is een eenvoudige zoekmachine voor het vinden van nieuws, afbeeldingen, video’s en weblinks!

 

WebCrawler zoekmachine

https://www.webcrawler.com/

 

Infospace zoekmachine

https://infospace.com/

 

Dogpile zoekmachine
https://www.dogpile.com/

 

OneSearch zoekmachine

https://www.onesearch.com/

  

Betere zoekmachine voor afbeeldingen

TinEye zoekmachine

https://tineye.com/

TinEye is een van de populairste zoekmachines voor afbeeldingen. Het is een omgekeerde zoekmachine voor afbeeldingen, waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen uploaden en informatie kunnen opvragen over waar ze vandaan komen, hoe ze worden gebruikt, of er gewijzigde versies van de afbeeldingen bestaan, of om versies met een hogere resolutie te vinden. Zeer overzichtelijk, zo lijkt het! Tijd om Google Images, die alleen maar frustratie wil brengen en je van je kostbare tijd berooft, voorgoed gedag te zeggen!

 

Geëlimineerde zoekmachine

De Elephind zoekmachine moet een zeer onthullende zoekmachine zijn geweest….

Elephind was een zoekmachine, die fungeerde als archief voor al het historische nieuws. Of je nu informatie nodig had over wanneer een gebeurtenis heeft plaatsgevonden, of over personen, die de geschiedenis hebben bepaald, Elephind had alle kranten, om je te helpen dergelijke informatie te vinden!
Vergane link en daarna ook nog eens grondig van het internet gewist: https://www.elephind.com/ >>> ‘The Elephind.com online newspaper search system has been taken offline.’
Vertrouw echter niet hetgeen ze ervoor in de plaats hebben gezet.

Het internet wordt corrupter met de dag

Het internet zou een onbegrensde bron van informatie moeten zijn over elk onderwerp onder de zon. Dat is het helaas niet, of reeds lang niet meer. Als iets het reguliere en alternatieve mediaverhaal van de elite en hun marionetten niet volgt, zal het begraven worden en uiteindelijk gewist…. alsof de persoon in kwestie nooit heeft bestaan.

 

You may also like