Corrie Ten Boom: A Faith Undefeated (2013) Full Movie | Pamela Rosewell Moore

Een zeer aangrijpend verhaal over de familie ten Boom, die Joden verborg in hun huis, een veilige haven. U ziet fascinerende beelden van hun huis in Nederland, en de verborgen kamer die ze hadden gebouwd. Haar vrijlating uit het concentratiekamp was een echt wonder!

 

Toen de Nazi’s in 1940 Nederland binnenvielen en Joden begonnen op te pakken, waagden Corrie ten Boom, haar zus Betsie en hun bejaarde vader hun leven, om er zoveel mogelijk te redden. In hun huis werd in het geheim een ​​verborgen kamer gebouwd, waar de onderdrukte Joden hun toevlucht zochten, totdat een inval van de Gestapo een einde maakte aan hun operatie. ‘Corrie ten Boom: A Faith Undefeated’ vertelt dit onvergetelijke verhaal aan een nieuwe generatie.

De vervolging van het Joodse volk begon in Nederland serieuze vormen aan te nemen in 1940. De familie ten Boom was toegewijd in hun Christelijke leven, en ze leefden volgens de geboden van de Bijbel. Ben D. Ketting is uw gastheer, terwijl hij u meeneemt in een gedetailleerd verslag van Corrie’s leven. Pamela Rosewell Moore was lange tijd Corrie’s persoonlijke assistent. Haar interviews zijn hartverscheurend, bemoedigend en bijzonder leerzaam!

Dit is een aangrijpend verhaal over de dappere familie ten Boom, die met grote risico’s Joden verborg in hun huis, dat door de jaren heen een veilige haven werd. U kunt fascinerende beelden van hun huis in Nederland zien, en de verborgen kamer die ze hadden gebouwd. Corrie had een goede band met zowel haar vader als haar zus Betsie. Corrie beschrijft hun ervaringen, nadat ze waren gearresteerd en van elkaar werden gescheiden. Ze leefde in een gevangenis, geschikt voor 200 personen, maar plaats bood aan 700 personen. Ze had haar bijbeltje erin kunnen smokkelen als door een wonder, en ze hielden er twee bijbellessen per dag. Ze werden vaak geslagen in de gevangenis. Corrie verloor haar vader, broer en zus terwijl ze daar was. Haar vrijlating was een wonder! Betsie stierf in het kamp, maar Corrie werd dat jaar op miraculeuze wijze vrijgelaten, vanwege een administratieve fout.

Corrie’s eigen woorden onthullen het verbazingwekkende verhaal van haar vergeving van de man, die haar familie notabene had verraden en liet overleveren, en ook een gevangenisbewaarder uit het kamp!

Uit het laatste hoofdstuk van haar leven blijkt duidelijk dat zij God trouw bleef dienen, en hoe de Heer haar hierin leidde… Deze film en docu is geschikt voor alle leeftijden. Corrie’s verhaal zal uw hele familie versteld doen staan.

 

Corrie Ten Boom A Faith Undefeated (2013)  Full Movie | Pamela Rosewell Moore HD

 

De rest van haar dagen bracht Corrie [15 april 1892 – 15 april 1983] door met het verzorgen van andere overlevenden van het vernietigingskamp, en deelde ze haar verhaal met de wereld, overal waar zij ging. Corrie’s best verkochte boek uit 1971, ‘De Schuilplaats’, – in het Engels verkrijgbaar onder de titel ‘The Hiding Place’ – zou u ook zeker niet mogen missen.

 

Bron:

https://dove.org/review/11261-corrie-ten-boom-a-faith-undefeated/

You may also like