Complete vloot kernonderzeeërs van de Russische Pacific Navy gereed voor missie verlaat haven met spoed

Rusland heeft zijn gehele kernonderzeeërvloot ingezet en uitgezonden. Officiële berichten over de details van zo’n massale manoeuvre werden niet vrijgegeven.

Een dag nadat de Verenigde Staten Rusland hadden verteld dat ‘alle opties op tafel liggen’ voor de VS, – in het geval dat Rusland zich tegen Oekraïne verzet – is de gehele Russische kernonderzeeërvloot in Vilyuchinsk, op het schiereiland Kamtsjatka, met spoed naar zee gestuurd.

Vilyuchinsk is een gesloten stad in de Russische regio Kamtsjatka op het schiereiland Kamtsjatka

Complete vloot

Volgens MilitaryMaps, tegen de achtergrond van toenemende spanningen tussen Rusland en de NAVO, verlieten alle kernonderzeeërs van de Pacifische Vloot van de Russische Marine hun basis, en werden ingezet voor alerte dienst: in staat van gevechtsgereedheid!

Deze situatie werd waargenomen op verschillende Russische bases

Satellietbeelden van de marinebasis in Vilyuchinsk, Kamtsjatka, bevestigen dat Russische kernonderzeeërs de basis binnen enkele dagen op hun beurt hebben verlaten. Het laatste fotografische bewijs, dat is ontvangen van het ruimtevaartuig Sentinel-2, is gemaakt op 23 november 2021.

Volgens GPS volgsystemen begonnen Russische kernonderzeeërs van Projecten 955 Borey, 955A Borey-A, en 949A Antey, hun permanente basis begin november al te verlaten. Noch het Russische ministerie van Defensie, noch de Russische Marine hebben officiële berichten* vrijgegeven over de details van zo’n massale manoeuvre, uitgevoerd door Russische nucleaire onderzeeërs op zee.

*Insider informatie is daarom zeer welkom.

 

Zie ook:

Russian troops acquire Terminator tank support vehicles

 

Bron:

Russia has sortied their entire Nuclear Submarine Fleet

You may also like