Bosbessenbladeren zijn misschien een slimmer tussendoortje dan de bessen, zegt farmaciestudente

Studente Michelle Debnath-Canning doet haar onderzoek naar de hersenvoordelen van bosbessen en bosbessenbladeren. Wist je trouwens dat je de zaadjes van bevroren bosbessen kunt ontkiemen? 

Eindtijdnieuws.com
18 september 2022

 

Nu bosbessen superfood onbetaalbaar wordt…
Je eet misschien graag bosbessen, maar hoe zit het met de bosbessenbladeren?
Ik ben niet de enige, die op dit idee kwam en ging op zoek, net als met de tomatenbladeren, die ik overvloedig kan oogsten.
Je eet misschien graag bosbessen, maar…

 

Hoe zit het met de bosbessenbladeren?

Michelle Debnath-Canning, een masterstudente farmacie, doet haar onderzoek naar de hersenvoordelen van bosbessen. Michelle aan de Memorial University:

“Iedereen kijkt naar het fruit, en denkt: ‘Dit is het hersenvoedsel; dit is zo cool!’ Maar de bladeren bevatten veel meer antioxidanten.”

 

Bosbessen zijn misschien lekkerder, maar het zijn de bladeren die meer antioxidanten bevatten, zegt Michelle Debnath-Canning, die haar masterproject doet over de gezondheidsvoordelen van bosbessen. Zij was een van een groep afgestudeerde studenten, die deelnamen aan de Snappy Synopsis-competitie, waarin zij vijf minuten of minder hadden om hun onderzoek in alledaagse taal uit te leggen.

Michelle zei, dat de antioxidanten in bosbessenbladeren een positief effect kunnen hebben op aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Echter, zei ze, er is maar één probleem: “Bladeren smaken gewoon niet zo goed op dit moment. Het is gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat consumenten het echt lekker vinden. Misschien vermaal je het, doe je het in smoothies, of maak je er thee van”.
Opgelost!

De bladeren (gedroogd en fijngemalen) als capsule nemen, zou ook een optie zijn, zei ze.  

 

Kun je zaden doen groeien nadat ze zijn ingevroren?

Kun je bevroren zaden laten ontkiemen? Ja. Sommige zaden zullen zelfs pas ontkiemen na het invriezen. Sommige zaden hebben wat extra hulp nodig, en sommige zaden hebben een zuurbad nodig om te ontkiemen. En sommige zaden zullen zonder speciale inspanning ontkiemen.

Het invriezen van zaden is niet schadelijk, en kan hun levensduur aanzienlijk verlengen, als het op de juiste manier wordt gedaan. Alle zaadbanken bevriezen hun zaden, die bedoeld zijn voor langdurige opslag!

Bevroren bosbessen
Met behulp van in de winkel gekochte bevroren bosbessen, kun je bosbessenplanten uit hun zaden laten groeien. Slechts 37 dagen waren nodig om te ontkiemen! Ook jij kunt bosbessen kweken:

 

Using store bought frozen blueberries to grow plants from their seeds. Only 37 days to germinate!

Translation => Click on the CC (subtitle) button > then click the Gear wheel > Subtitles > Automatic translation > Choose your language

 

Bron:

Blueberry leaves might be a smarter snack than berries, says pharmacy student

You may also like