Boris Johnson vertelt kinderen: “We zouden sommige mensen aan de dieren kunnen voeren”

Boris Johnson heeft kinderen die zich zorgen maken over de ‘klimaatnoodtoestand’ verteld, dat ze ‘mensen aan dieren moeten voeren’.

Hij maakte toen een reeks aan bizarre grappen, alleen… hij liegt niet; mensen worden als dieren beschouwd.

De premier maakte de vreemde opmerking toen hij tegenover een kamer vol jongeren van acht tot twaalf jaar zat tijdens een neppersconferentie over de Britse milieuplannen.

Het gepraat in Downing Street komt slechts enkele dagen voor de COP 26 VN Klimaatconferentie over klimaatverandering in Glasgow, die zondag begint.

De grap is niet grappig, en uiterst serieus bedoeld… ‘We zouden een deel van de mensen aan de dieren kunnen voeren’:

 

Boris Johnson: ‘We could feed some of the human beings to the animals’

Of bekijk de video hier.

 

Toen WWF VK topvrouw Tanya Steele begon te praten over ‘het opnieuw wild maken van onze oceanen’: “Ik denk dat we de natuur terug moeten brengen. Onze planeet, 97% van de massa zoogdieren op deze planeet bestaat uit mensen, en onze dieren: onze huisdieren. Slechts 3% blijft over voor het wild”, zei de premier daarop het volgende:

“We zouden enkelen van de mensen aan de dieren kunnen voeren, dat zou, dat zou… zijn.”

…….Geweldig zijn?
Steele grapte daarop snel: “We zouden later kunnen stemmen en vragen of er kandidaten zijn. Maar we moeten zeker onze verantwoordelijkheden serieus nemen en de natuur helpen terug te brengen, want als je de natuur de kans geeft om te herstellen, herstelt ze heel snel”.

Johnson zei ook: “We moeten koeien aanmoedigen om te stoppen met boertjes laten”, om te voorkomen dat ze zoveel methaan produceren. Hij suggereerde dat zeewier de oplossing zou kunnen zijn om het gasachtige vee te stoppen.

De woordvoerder van de premier zei later, om het allemaal te vergoelijken: “Ik denk dat de meeste mensen dat namen in de aard, waarin het bedoeld was – niet serieus genomen worden”.
Gelukkig weten velen wel beter.

Sommige critici online zeiden, dat de ‘luchtige benadering’ van de premier niet gepast was voor ‘zo’n serieus gesprek’, dagen voordat de top begint.

 

Bron:

https://metro.co.uk/2021/10/25/boris-johnson-tells-children-we-could-feed-humans-to-animals-15483563/

You may also like