‘Biodigital Convergence’: Bombshell document onthult de ware agenda voor mens en dier

Wat is bio-digitale convergentie? Wat gebeurt er als biologische en digitale technologie samensmelten in één lichaam? Wat zijn mogelijke kenmerken van dit Beest-systeem? En hoe ziet een dagje in de digitale toekomst eruit?

Bio-digitale convergentie is de interactieve combinatie, soms zelfs tot het punt van samensmelting, van digitale en biologische technologieën en systemen.

Onderzoek naar Biologische Convergentie is de in het Nederlands vertaalde titel van het onthullende en bizarre document, gepubliceerd in februari 2020. Het is een officiële en vooruitziende publicatie door de Canadese regering, en wel van ‘Policy Horizons Canada’. Deze organisatie ondersteunt de regering van Canada, compleet met een ‘Chef Futurist’ en een team van ‘Foresight Analysten’, die in het eerste ‘innovatielab’ van de Canadese regering werken. Zij produceren regelmatig ‘MetaScans’ over onderwerpen, die van belang zijn voor de overheid, waaronder gedragsinzichten en experimenten. Jawel, experimenten in een laboratorium.

De connecties met het WEF

Kristel Van der Elst, Directeur-generaal van Policy Horizons Canada, is tevens voormalige hoofd van Strategic Foresight bij, u raadt het al, het World Economic Forum. Ze zegt onder meer:
‘In de komende jaren kunnen bio-digitale technologieën in ons leven worden verweven, zoals digitale technologieën dat vandaag zijn. Biologische en digitale systemen komen samen en kunnen de manier waarop we werken, leven, en zelfs evolueren als soort, veranderen. Deze bio-digitale samenvloeiing is meer dan een technologische verandering, maar kan de manier waarop we onszelf begrijpen veranderen, en ons ertoe brengen te herdefiniëren wat we zien als menselijk of natuurlijk.’

‘Bio-digitale samensmelting kan een grote impact hebben op onze economie, onze ecosystemen en onze hele samenleving. We willen in gesprek gaan met een breed spectrum van partners en belanghebbenden over hoe onze bio-digitale toekomst eruit zou kunnen zien… en hoe onze relaties met technologie, de natuur en zelfs het leven zelf zouden kunnen evolueren.’

‘We kunnen aan de vooravond staan ​​van een nieuwe verstoring van vergelijkbare omvang als toen het digitale tijdperk eraan kwam eind jaren ‘70. Digitale technologieën en biologische systemen beginnen te combineren en samen te smelten op manieren, die onze aannames over de samenleving, de economie en ons lichaam diepgaand zouden kunnen verstoren.’

Duidelijk wordt dat dit zo ongeveer de Grote Reset en de Vierde Industriële Revolutie in een notendop is, met haar transhumanistische agenda. Maar het wordt nog vreemder…

 

3 manieren waarop deze bio-digitale convergentie in opkomst is

1  Volledige fysieke integratie van biologische en digitale entiteiten

2  Co-evolutie (waarbij beide niet meer zonder elkaar kunnen) van biologische en digitale technologieën

3  Conceptuele (waarbij het idee ofwel het concept belangrijker is dan esthetische of materiaal-technische afwegingen) convergentie van biologische en digitale systemen

 

Welke nieuwe mogelijkheden ontstaan door bio-digitale samensmelting?

We maken nu al kennis met de combinatie van digitale en biologische systemen: via nieuwe producten, platforms, diensten en industrieën. En wellicht moeten we er vaccinaties aan toevoegen?
Het mixen van de biologische en digitale wereld opent opvallend nieuwe mogelijkheden en manieren, namelijk:

-Het verandert mensen naar lichaam, geest en gedrag

-Het verandert of creëert andere organismen en hybriden

-Het verandert ecosystemen; denk aan een bos of boom of plant, dieren, micro-organismen, of de aarde als geheel. (Vergeet niet, de mens wordt door de globalisten als dier gezien)

-Het betekent informatie detecteren, opslaan, verwerken en verzenden (simpel gezegd: totale controle)

-Het moet worden beheerd, deze ‘biologische innovatie’

-En de productie- en toeleveringsketens moeten worden gestructureerd en gecontroleerd

 

1 Volledige fysieke integratie van biologische en digitale entiteiten

Uitleg van manier 1: Digitale technologie kan worden ingebed in organismen. En biologische componenten kunnen weer bestaan ​​als onderdelen van digitale technologieën. Deze fysieke verweving, manipulatie en versmelting creëert nieuwe hybride vormen – entiteiten – van zowel leven als technologie.

Er bestaan ​​al robots met biologische hersenen. En er bestaan ook biologische lichamen met digitale hersenen, evenals mens-computer interfaces, en brein-machine interfaces.

Voorbeelden van manier 1 zijn:
*Het medisch gebruik van digitale apparaten bij mensen
*Digitaal gemanipuleerde insecten zoals, drone-libellen en surveillance-sprinkhanen

Hoe doen ze dit?

Door het zenuwstelsel aan te boren en neuronen te manipuleren, kan technologie aan een organisme worden toegevoegd, om zijn functie en doel te veranderen. Nieuwe menselijke lichamen en nieuwe identiteitsgevoelens zouden kunnen ontstaan, ​​naarmate de samensmelting voortgaat.

 

2 Co-evolutie van biologische en digitale technologieën

Dit type bio-digitale samenvloeiing ontstaat, wanneer vooruitgang in het ene domein grote vooruitgang genereert in het andere. De co-evolutie van biologische en digitale technologieën maakt vooruitgang in elk domein mogelijk, die anders onmogelijk zou zijn. Dit zou kunnen leiden tot biologische en digitale technologieën, die worden ontwikkeld als geïntegreerde of complementaire systemen.
Complexe levende systemen, zoals bacteriën, schimmels, planten, dieren en mensen, worden steeds vaker onderzocht en begrepen door machine learning.

Met deze technologie en wetenschap wil men bestaande organismen veranderen. Men wil organische verbindingen op nieuwe manieren creëren, en zelfs volledig synthetische organismen! Zonder dat, zouden CRISPR, en andere nieuwe technieken voor het bewerken van genen, onmogelijk zijn geweest. Er is ook een vervaging tussen wat als natuurlijk of organisch wordt beschouwd, en wat digitaal, technisch of synthetisch is. Bio-synthetische vanille bijvoorbeeld wordt gemaakt met behulp van ferulazuur, eugenol en glucose als substraten, en bacteriën, schimmels en gisten als gastheren voor microbiële productie. Hoewel het niet afkomstig is van een vanilleplant, wordt het volgens zowel de Amerikaanse als de EU Voedselwetgeving bestempeld als een natuurlijk aroma!

 

3 Conceptuele convergentie van biologische en digitale systemen 

Dit is de derde vorm van bio-digitale mix of vermenging, een verschuiving in ideeën en gezichtspunten, zodat wij mensen zowel de biologische als de digitale rijken zullen hervormen, waardoor de vermenging van de twee makkelijker wordt. Want onze ethiek of moraal wordt immers hervormd en vervaagd; die doet er duidelijk niet meer toe.

Vanuit een digitaal perspectief zien we een mogelijke verschuiving in de tegenovergestelde richting. Computeren begon als een manier om voorspelbare en relatief eenvoudige resultaten te produceren. Naarmate digitale technologie complexer en verbondener werd, begon het systeem de kenmerken van de biologische wereld na te bootsen, wat leidde tot het idee van technologische ecosystemen. Biologische modellen worden ook gebruikt om digitale tools te ontwikkelen, zoals AI op basis van neurale netten.

Ziet u het idee al en waar dit naartoe leidt?
Ze hebben het hier openlijk over het vervagen van de scheidslijnen tussen biologische en digitale systemen, tussen levende en niet-levende organismen, en hoe dit zou kunnen leiden tot ‘nieuwe menselijke lichamen’, en nieuwe zintuigen van de menselijke identiteit. Het transhumanistische plan, om het uitsterven van het menselijk ras te bewerkstelligen, wordt hier rustig besproken en ontleed, alsof het gewoon een nieuwe technologische doorbraak is voor deze wetenschappelijke bio-techneuten!

 

Het wordt echter nog gekker met: ‘Good morning Biodigital’

Hier volgen verschillende voorbeelden van mogelijke verhalen, die de innovaties in een toekomstige bio-digitale wereld weergeven:

‘Ik word wakker in het zonlicht en de zoute kustlucht van de Adriatische zee. Ik woon nergens in de buurt van de Middellandse Zee, maar mijn AI, die tevens mijn gezondheidsadviseur is, heeft me een specifieke luchtkwaliteit, geur en zonne-intensiteit voorgeschreven, om mijn energieniveau ’s ochtends onder controle te kunnen houden, en heeft mijn slaapkamer geprogrammeerd om dit klimaat na te bootsen.’

‘De verse lakens, die in mijn gebouw zijn gekweekt uit regenererende schimmels, zijn beter dan ik me had voorgesteld; ik voel me uitgerust en klaar voor de dag. Ik moet een paar dingen controleren, voordat ik opsta. Ik stuur een breinbericht om de app te openen, die mijn insulineniveaus regelt en ervoor te zorgen dat mijn alvleesklier optimaal wordt ondersteund… Nu is het een microbe-transplantatie, die zich automatisch aanpast en rapporteert over mijn niveaus.’

‘Alles ziet er goed uit, dus ik controleer de digitale interface van mijn brein, om de droomgegevens te lezen, die gisteravond in realtime zijn opgenomen en verwerkt. Mijn therapie-app analyseert de emotionele reacties, die ik uitte terwijl ik sliep. Het suggereert dat ik deze week de tijd neem om in de natuur te zijn, om na te denken over mijn terugkerende droom, die gevangen zit in een doos, en om nuttige onderbewuste neurale activiteit te verbeteren. Mijn AI raadt een ‘bosdag’ aan. Ik denk ‘Oké’, en mijn AI en neuraal implantaat doen de rest.’

‘De samenvatting van mijn bugbot-bewakingsbeelden laat zien, dat mijn appartement gisteravond veilig was tegen indringers (inclusief andere bugbots), maar het laat me wel weten, dat mijn zwerm kleine cyberlibellen honger heeft. Ze hebben de hele nacht hard gewerkt aan het verzamelen van gegevens en het bewaken van de buitenomgeving. Maar het aantal muggen en Ziekte van Lyme-dragende teken, waarop ze normaal jagen om hun energie aan te vullen, was kleiner dan verwacht. Met één gedachte bestel ik wat voedingsondersteuning voor hen.’

‘Mijn voeten raken het regeneratieve tapijt en ik pak een badjas, hoewel ik die niet nodig heb voor warmte. Mijn appartement warmt geleidelijk op tot een comfortabele 22 graden, omdat het een constant veranderende dagelijkse routine doorloopt, die me in balans houdt met zowel de tijd van de dag als het seizoen. Bouwvoorschriften en energie-infrastructuur voor thuis worden gesynchroniseerd, en vereisen dat alle huizen worden geautoriseerd voor efficiëntie. Omdat huizen en gebouwen biomimetisch zijn en, waar mogelijk, woonsystemen voor klimaatbeheersing bevatten, filteren ze continu de lucht en vangen ze koolstof op. Ik controleer mijn CO2-compensatiemaatregel, om te zien hoeveel krediet ik zal ontvangen voor de bijdrage van mijn huis aan het klimaatmitigatie programma van de overheid.’

‘Terwijl ik naar de badkamer loop, pauzeer ik bij het raam om de versnelde groei van het aangrenzende gebouw te controleren. De biologische architectuur heeft nieuwe hoogten bereikt, en de synthetische boomsamenstellingen worden elke dag groter. Om ervoor te zorgen dat het gebouw zelfs de sterkste wind kan weerstaan ​​- en om het zwaaien langs de woningen op de bovenste verdiepingen te verminderen – klautert een robotachtige 3D-printer rond de opkomende structuur en voegt koolstofversterkt biopolymeer toe, waardoor kritieke stresspunten worden versterkt, die worden geïdentificeerd door de AI-ondersteunde sensoropstelling. Ik ben blij dat ze besloten hebben, om het dak van dit gebouw te voorzien van brandwerende, genetisch gemodificeerd rood cederhout, aangezien bosbranden in de stad een punt van zorg zijn geworden.’

‘Terwijl ik mijn tanden poets, vraagt ​​Jamie, mijn persoonlijke AI, of ik wil dat een bezorgdrone de melktand van mijn dochter komt ophalen, die twee dagen geleden is uitgevallen. De epigenetische markers in kindertanden moeten worden geanalyseerd en gecatalogiseerd op de genetische blockchain van onze familie, om in aanmerking te komen voor de openstaande gezondheidskorting, dus dat moet ik vandaag doen.’

‘Ik vervang de slimme sticker die mijn bloedchemie, lymfestelsel en orgaanfunctie in realtime bewaakt… gepersonaliseerde preventieve geneeskunde.’

‘Ik moet ook toegeven dat het vies klinkt, maar het is maar goed dat de gemeente onze ontlasting uit de rioolbuizen bemonstert. Het maakt deel uit van het platform, om gegevens te analyseren over voedingsdiversiteit, darmbacteriën en antibioticagebruik, om te helpen bij het screenen van de volksgezondheid, en om antibioticaresistente bacteriestammen te bestrijden.’

‘Vermoedelijk zal de volgende download voor mijn slimme gootsteen me in staat stellen een gepersonaliseerde biotische mix te kiezen voor mijn gedechloreerde drinkwater.’

‘De afbraak van het microbioom van vandaag wordt op de voorkant van mijn koelkast weergegeven, wanneer ik de keuken binnenkom. Het volgt een gestage verschuiving naarmate ik de middelbare leeftijd nader: vandaag stelt het misosoep voor, als onderdeel van mijn ontbijt, omdat mijn bioom meer diversiteit nodig heeft als gevolg van recente stress en het niet goed eten gisteravond.’

‘De gebouwen in mijn buurt delen een verticale boerderij, dus ik krijg koolstofkredieten door miso te eten, die is gemaakt van sojabonen, die op mijn dak zijn geproduceerd en door mijn koelkast zijn gefermenteerd.’

Mijn koelkast plant de productie van meer miso en wat kimchi als voorbereiding op de komende week. Het voegt ook immuun bevorderende ingrediënten toe aan mijn boodschappenbestelling, omdat het griepseizoen nadert, en een soort waar ik waarschijnlijk vatbaar voor ben, is slechts een paar straten verderop gedetecteerd.’

‘Ik neem mijn slimme supplement, dat net uit mijn bioprinter is gekomen. Het supplement past de aanvullende voedingsstoffen en microben aan die ik nodig heb, en stuurt gegevens over mijn lichaam terug naar mijn bioprinter, om het supplement van morgen aan te passen. De feedback loop tussen mij en mijn bioprinter slaat ook dagelijkse gegevens op in de Cloud, voor toekomstige preventieve gezondheidsstatistieken. De realtime monitoring van mijn triglyceriden is belangrijk, gezien mijn genetische markers.’

‘Terwijl mijn koffie wordt klaargemaakt, kijk ik naar het nieuwste schoolproject van mijn dochter, dat de afgelopen week op het aanrecht groeit. Ze kweekt een lever voor een lokale puppy in nood, als onderdeel van haar empathie-initiatief op school. Er zijn ook meer stamcellen onderweg, om een ​​nier te starten, omdat ze meer dieren wil helpen. Ik pak mijn koffie, gebrouwen met een nieuwe gecertificeerde koolstofnegatieve bonensoort, en ga een minuutje op de bank zitten.’

‘Het lijkt erop dat de behandeling met voedingsstoffen, die ik op het oppervlak van de bank en stoelen had geschilderd, deze in staat heeft gesteld zich te vernieuwen. Ik zal de behandeling op mijn bioprint hardloopschoenen moeten uitproberen, want ze beginnen ook te slijten.’

‘Oh wauw – is het al zo laat? Ik heb maar 10 minuten voor mijn eerste virtuele ontmoeting. Ik trek de riem van mijn stoel met skelet-spierkracht strak, leun achterover en log in op mijn werkruimte. Eerst krijg ik het verslag van collega’s, die hun werkdag aan de andere kant van de wereld afronden. Ik huiver even als ik eraan denk, hoe nauw we allemaal met elkaar verbonden zijn in deze digitale biosfeer – en vervolgens was het voorbij. Laat de dag maar beginnen.’

 

Een utopie voor de rijke elite, en een dystopie voor de overigen

Nu, dit is een wel heel rooskleurige afschildering en voorstelling van de toekomstige dystopie, volgens Agenda 2030, namelijk: mensen bijeengedreven in dichtbevolkte stedelijke omgevingen, tevredengesteld met inwendige en uitwendige smart devices, digitale duplicaties en levensechte hologrammen van de natuurlijke wereld. Daarom klinkt er een opmerking aan het einde van dit veelbelovende verhaal: ‘Dit verhaal klinkt misschien vergezocht, maar alle genoemde technologieën bestaan ​​tegenwoordig in één of andere vorm’.

Het document gaat nog wel even verder, om vervolgens dieper in te gaan op de vele mogelijkheden van deze verboden technologieën, om mens en dier en hun omgeving volledig te beïnvloeden, te veranderen en te controleren.

 

Bron:

https://theirishsentinel.com/2021/05/19/biodigital-convergence-bombshell-document-reveals-the-true-agenda/

You may also like