Bemoedigend visioen over een reeds dementerende vader

Een ingezonden bemoediging, om nooit op te geven voor anderen te bidden, ook al zie je nog geen zichtbaar resultaat, of wanneer de duivel je wil stoppen.

Eindtijdnieuws.com
14 december 2023

 

‘Mijn vader is aan het dementeren, maar ik geloof dat God dwars door alles heengaat.’
‘Op het moment kan ik hem totaal niet bereiken, wat ik ook zeg, maar eens zal het wortel schieten.
Als ik bij mijn vader ben, en weer iets wil vertellen, en ik krijg tintelingen, dan weet ik dat de duivel niet wil dat ik iets zeg, en dat het ook het goede moment is! Al vaker heb ik deze dingen bij mensen gehad. God waarschuwt me regelmatig zo.’

Een mooie waarschuwing!

Wow, dat is ook een hele mooie bemoediging van de Heer, dat als je wilt getuigen, dat de duivel het wil tegenhouden, omdat dat juist een goed moment is om iets te gaan zeggen, en je dit ook echt voelt.

Bij dementie komt er vaak meer binnen dan wij denken, als we getuigen van onze Heer, wat Hij voor ons heeft gedaan en Zijn verlossend werk aan het kruis van Golgotha.
Inderdaad, de Heilige Geest kan de dingen, die we gezegd of gedaan hebben, terugbrengen in iemands gedachten, en hem of haar overtuigen van zonde, gerechtigheid en van oordeel.

Van jouw kant doe je je best, opdat hij de juiste keuze in zijn leven gaat maken, en je bidt ervoor, en God beantwoordt het met een bemoedigend visioen, of eigenlijk visioenen….

 

Visioen van begin december

‘Mijn vader woont in een dorp in de Zuidwesthoek van Noord-Brabant. In mijn visioen over hem zag ik hem lopen in de Dorpsstraat, een lange winkelstraat. Hij doet wel vaker alleen een boodschapje, als hij fit genoeg is. Ik zag hem dus lopen in de Dorpsstraat met zijn rollator. Hij liep erg langzaam, maar dat doet hij eigenlijk altijd.

Plotseling zie ik hoe mijn vader steeds langzamer gaat lopen

Met elke stap dat hij langzamer loopt, zie ik ook zijn ogen steeds verder dichtgaan…. totdat hij uiteindelijk bijna stilstaat, en zijn ogen bijna helemaal dicht zijn.

Betekenis
Voor mij was dit meteen heel duidelijk, namelijk, dat mijn vader bijna aan zijn levenseind is. God liet mij zien dat als het ware ‘het kaarsje langzaam uitgaat’, zoals een spreekwoord zegt.

 

’s Ochtends bij het wakker worden, enkele dagen na het eerste visioen, kreeg ik een positieve aanvulling….

Ik liep ergens in een straat, en ik zie allemaal rijtjeshuizen. Ik loop voorbij een huis, als plotseling de deur van het huis achter mij opengaat, en ik mijn vader naar buiten zie komen. Hij loopt naar mij toe.

Hier was hij echter veel jonger, en glimlachte hij en had een stralende blik. Zijn ogen stonden blij. Hij zag er zo gezond uit! Hij had een blik zo van, ‘Zie je? Ik heb het gedaan!’

Betekenis

Voor mij betekent dit, dat hij uiteindelijk toch een keuze maakt. Heerlijk vooruitzicht!

Nu lijkt dat in de praktijk nog nergens op, want ik kan hem niet bereiken. Tenminste, zo lijkt het. Het is mogelijk, dat mijn vader waarschijnlijk pas op het laatste moment God zal aanroepen en Jezus aanvaardt; zo voel ik het.

 

Dit doet me terugdenken aan een ander visioen van mijn vader….

Het was jaren geleden, zo rond 2013 – 2014. Toen zag ik hem een van mijn kamers binnenspringen. Hij maakte letterlijk een noodsprong: met een knie omhoog, sprong hij mijn kamer binnen. Hij had een mooie rode trui aan. Hij draagt nooit rood, maar blauw. Met dat hij springt, zie ik zijn ogen met een blik van, ‘God, help!’ Een laatste strohalm, zeg maar. Met dat hij springt, zie ik in de lucht, dicht bij zijn gezicht, een mooie grote zilveren strik.

Interpretatie

Mijn vader maakt op het allerlaatste moment nog een keuze voor Jezus, net op het nippertje dus. Hij maakte letterlijk een noodsprong naar de Here Jezus toe!
Die rode trui betekent het bloed van Jezus: op het allerlaatste moment nog gereinigd door het bloed van Jezus.
Die grote zilveren strik betekent: Verlossing! Zilver is de kleur van verlossing, voor zover ik weet.

Het klinkt zeer bemoedigend, en aan de andere kant is het droevig, want ik wil hem niet kwijt natuurlijk. Maar het is fijn om te weten, dat hij op het allerlaatste moment nog de keuze zal maken.’

 

Laat dit ajb een bemoediging en aanmoediging zijn nooit te stoppen met bidden voor je familie. 🙂

 

You may also like